Tehnika pletenja: Glavni razred s shemama

Anonim

Je li moguće vezati glazbu? Ispada, moguće je korištenje tehnike pletenice za ljuljanje. Uz glazbu uspoređena je poznati autor knjiga o pletenju H. Ligmann za mobilnost i dinamičnost linija, za mekoću i glatkoću elemenata, za harmoniju rezultata. Protok jedne boje u drugom stvarno podsjeća na glazbene preljeve bilješki.

Tehnika pletenja: Glavni razred s shemama

Swing (s engleskim zamahom - ljuljačka, ljuljačka, oscilacija) je tehnika pletenja u kojoj je uzorak stvoren uz pomoć skraćenih redaka (zakretanje, djelomično pletenje). Najčešće se izvodi pređa različitih boja. A ovo je dodatna prednost ove tehnike pletenja. Znanje o tome kako pravilno kombinirati boje u proizvodu, ovdje neće biti suvišan.

Američka ideja došla je na naše knitters. Proizvodi povezani s zakretnim pletenjem izgledaju vrlo zanimljivo, čak i malo egzotične. Dodatna prednost bila je mogućnost raspolaganja ostacima pređe, koji ostaju nakon pletenja svaki proizvod.

Preljevi bilješke

Osnova tehnike ljuljačke sastoji se od dva glavna elementa s pjesničkim imenom - Stanza i pauzama. Za razliku od uobičajenog djelomičnog pletenja, ovdje se svaka Stanza uklapa pojedinačno. Stoga ime ove tehnike - "ljuljačka". Pokret se događa tamo i natrag.

Stanfa je dio platna povezan s skraćenim (rotacijskim) redama.

Pauza - nis petlji koje odvajaju Stanza jedan od drugoga. Drže se na cijelu duljinu platna, pređe kontrastne boje.

Tehnika pletenja: Glavni razred s shemama

Rotary redovi su temelj svake pletene stanke. Od njih se sastoji od melodije. Njegova dužina se određuje u opisu.

Sljedeći fragment strukture je takt. Sastoji se od dva reda u kojima se povećavaju ili smanjuju potreban broj petlji.

Melody obožava ritam, što ukazuje u koje vrijeme trebate plesti.

Članak o temi: Skriveno ožičenje za snagu DVR-a u Honda Civic

Okretanje redova stanze označen je oznakama ili igle. Prednja strana je promatrana, tamna - nevažeća. Markeri podsjećaju da je ovaj red skraćeno i nije ispunjen do kraja. Oni su ili očišćeni prije okretanja pletenja ili instalirane nakon okretanja.

Da bi rotirajuće šipke, rupe se ne formiraju, na kraju svakog okreta, potrebno je napraviti nakid, okrenuti pletenje i prodrijeti iz prve petlje skraćenog retka.

Tehnika pletenja: Glavni razred s shemama

Rubna petlja u zamahu uvijek se izvode na crtežu: lica u licu, pogrešno - u unutrašnjosti. Petlje na početku i kraj reda - rub zona. Ne sudjeluje u formiranju uzorka.

U ovoj tehnici pletenja, sheme igraju veliku ulogu. Na početku svakog projekta nacrtana je dijagram (crtanje) prirodnoj vrijednosti na uzorku koji je pripremljen iz papira.

Potrebno je spojiti uzorak za izračun petlje. Tada se izračunava broj okretnih redova i petlji i bilježi se na crtežu.

Tehnika pletenja: Glavni razred s shemama

Još jedna prednost ovog načina pletenja je da unatoč potrebi da se točan izračun veličine strukture i melodija dopušteno pletenjem, može biti nevidljiva. Improvizacija nema ograničenja. A ako je odluka u boji uspješno opala, onda se ništa ne mora rastopiti i povezati.

Jednostavno u borbi

Možda u teoriji, ova metoda pletenja čini se da je previše složena početna kritika. U praksi, sve je vrlo jednostavno i jednostavno.

Kratka majstorska klasa pomoći će u razumijevanju načela pletenja na malom uzorku. Da biste razumjeli osnovu ove tehnike i algoritam formiranja uzorka, potrebno je izvršiti praktični zadatak:

  • Za uzorak, regrutiramo 30 p.;
  • Izvodimo 15 p. Pretvorimo i pletimo opet 15 p.;
  • Sljedeći red: Prvi plesti 15 str. Zatim dodajte još 5 str., Mi okrećemo web i provjerite 10 n. (Tj. 5 str. Nemojte ga uzeti);
  • Ponovno nastupamo 15 ljubimca., I dodajte više od 4 ljubimca na njih., Ja okrećem pletenje i na kraju niza plesti na 4 ljubimca. manje;
  • zatim 15 ljubimca. + 3 ljubimac., Zakreni red: 15 ljubimac. - 3 ljubimac;
  • 15 ljubimac. + 2 ljubimac; Swivel Rock: 15 ljubimac. - 2 ljubimac;
  • 15 ljubimac. + 1 ljubimac; Swivel Rock: 15 ljubimac. - 1 ljubimac.

Članak o toj temi: Kako očistiti WC s plaketa i hrđe

Sekvenca brojeva 5 - 4 - 3 - 2 - 1 - 1 - 2 - 3 - 4 - 5 u zamahu se naziva ritam. Broj petlji u koraku naziva se takt. 30 uzoraka petlji - duljina melodije.

Tehnika pletenja: Glavni razred s shemama

Kao što možete vidjeti, u praksi je u potpunosti implementiran i koliko se mogućnosti pružaju za kreativnost. Koristeći samo višebojni ostaci pređe, majstori u ovoj tehnici plesti ne samo čarape, džempere, šalovi i deke, ali i prave umjetničke panele.

Čak i bez glazbenih sposobnosti, ne posjedujete touch pismo, koristeći igle i zaplet kao glazbeni instrument, možete sastaviti proizvod koji će ovaj svijet ukrasiti.

A hoće li to biti tanka melodija ili simfoniju za violinu s orkestrom, rješava svaku gostunja sebe.

Neka slike stvore autor tehnike Swing Gabriele Kluge, postat će inspiracija za kreativne ljude:

Tehnika pletenja: Glavni razred s shemama

Tehnika pletenja: Glavni razred s shemama

Tehnika pletenja: Glavni razred s shemama

Tehnika pletenja: Glavni razred s shemama

Tehnika pletenja: Glavni razred s shemama

Tehnika pletenja: Glavni razred s shemama

Tehnika pletenja: Glavni razred s shemama

Video na temu

Čitaj više