Sekvenca sklopa tuša

Anonim

Tuš kabina dopušta ne samo da spasi prostor kupaonice, već i ima izvrsnu funkcionalnost, montažu tuš kabinu vlastitim rukama - jednostavnim zadatkom i to je pod moć svakog domaćeg majstora.

Tuš kabina savršeno pogodna za malu kupaonicu, jer Ne zauzima mnogo prostora.

Ako ne želite dugo ležati u kupaonici, tada će tuš kabina biti najbolje rješenje, a može se instalirati svaka ruka.

Moderni tuš, osim kućišta i palete, može imati dodatne značajke i pribor.

Takav tuš može imati ugrađeni radio i telefon, to može biti generator pare, hidromasaža, uređaj za aromaterapiju i mnoge druge funkcije. Unatoč mogućoj dostupnosti dodatnih funkcija, montaža se može izvesti vlastitim rukama.

Značajke uređaja tuš kabine

Sekvenca sklopa tuša

Komponente tuš kabine s generatorom pare.

Ovisno o broju funkcija koje imaju poseban model tuširanja, njegova će se cijena također razlikovati, također ovisi o proizvođaču i kvaliteti proizvodnje. Mnogi ljudi vjeruju da su kineski modeli koji se naše tržište poplavilo, razlikuju se po niskoj kvaliteti, ali to nije uvijek slučaj. Kvaliteta i montaža takvih modela se stalno poboljšava, također imaju veliki skup različitih funkcija i mogu služiti već duže vrijeme i bez kvarova.

Kada kupujete tuš kabinu, morate obratiti pozornost na ukupnu kvalitetu proizvoda i na kvalitetu pojedinih detalja. Uputa na kojoj se skupština mora biti potpuna i razumljiva, onda se svi radovi na instalaciji mogu izvesti vlastitim rukama.

Skupština tuš kabine može izvesti kvalificirani stručnjaci, ali ako jasno slijedite upute, možete učiniti sve s vlastitim rukama, a ako postoji pomoćnik, rad će biti dovršen još brže i lakše.

Članak o toj temi: spremnik od emajliranih čelika, plastike ili nehrđajućeg čelika je bolji u perilici?

Za okupljanje kabine koju će vam trebati:

  • sifon;
  • podloške;
  • nož;
  • silikonski brtvilo;
  • odvijač;
  • ključevi;
  • boje i tassole;
  • Rukavice.

Ako sve učinite po prvi put s vlastitim rukama, najprije možete prikupiti kabinu u prostranoj sobi. Dakle, shvatit ćete algoritmu instalacije, provjeriti za sve dijelove, a onda skupljate sve u kupaonici bez problema i kašnjenja.

Odabir tuš kabine

Sekvenca sklopa tuša

Mjesto tuša, ovisno o rasporedu kupaonice.

Posebna pozornost mora biti posvećena prisutnosti sastavnih dijelova, mora postojati nužan iznos i trebaju biti dobre kvalitete. Ako komplet nema dovoljno pojedinosti, morat će se kupiti zasebno.

Potrebno je biti zainteresirano za prodavatelja, za koji se pritisak izračunava navedenim hardverom, je li potrebno povezati se na električnu mrežu i druge dijelove.

Imajte na umu da je uputa napisana na vašem jeziku koji vam je jasno, poželjno je da to nije samo opis, već i slike.

Prije prikupljanja određene opreme, pobrinite se za visokokvalitetne podnice u prostoriji u kojoj će se instalirati. Obratite pozornost na kvalitetu palete, sifon i hidroizolaciju poda. Električni utičnica treba biti vodootporan.

Postavljanje palete

Kako bi sastavili tuš kabinu, paleta treba uvesti na početku. Kako bi se osigurala sigurnost izgleda, njegovo je stanovanje prekriveno posebnim okrenutim "suknja", koja se mora ukloniti iz palete, potrebno je raditi u rukavicama.

Uključeni su u metalnim klinovama ili, kao što ih se zove, paletne noge. Oni su fiksirani u sjedalima, a zatim nose podloške i vijak matice. Nakon toga, okvir palete je montiran, u središtu je mjesto za slijetanje za središnju nogu, koja je također pričvršćena maticama.

Prikupite paletu i provedite ga podešavanje, to jest, provjeravanje horizontalne instalacije njegove instalacije uz pomoć razine izgradnje. Podešavanje se provodi pomoću paletnih nogu.

Članak na temu: Kako napraviti postolje na podu sa svojim vlastitim rukama: rezanje, bušenje, instalacija (fotografija i video)

Kako sastaviti zidove

Sklop sklopa za skupštinu i tuširanje.

Skupština navedenih elemenata ovisi o proizvođaču određenog modela. U skupim modelima obično postoje naljepnice usmjerene na gornji i donji dio zida, a možete ih prikupiti bez problema. Ne postoje takve oznake u jeftinijim modelima, a zatim morate kretati brojem rupa za pričvršćivanje, u gornjem i donjem dijelu njihovog broja nepravilnog. Svi spojevi nužno su pažljivo tretirani silikonskim brtvilom.

Da biste popravili panele, široki vodiči se koriste na vrhu gornjeg dijela, uski vodiči se koriste u donjem dijelu.

Da biste popravili particije, koje se u svakom modelu mogu razlikovati u pogledu, materijal i količina, vijci i podloške se koriste, stezni vijci za samo-tapkanje se ne preporučuju snažno da ne oštete ploču.

Postavka krova

Ovisno o modelu, tuš kabina može imati ili ne imati krov. Udaljenost od krova do stropa ne smije biti manja od 25-30 cm.

Na krovu se može montirati tuš, zvučnici, ističući, sve je to postavljeno prije nego što je njegova instalacija provedena.

Krov je pričvršćen pomoću vijaka ili vijaka, ako nema dovoljno otvora za pričvršćivanje rupa, mogu se napraviti dodatne rupe.

Ugradnja vrata i pribora

Nakon završetka podešavanja palete, okvir i krov se izvodi, možete instalirati vrata. Prvo, oni su pričvršćeni na valjke, a zatim se provodi podešavanje tako da su vrata savršena i nisu propustili vlagu, nakon što valjci moraju nositi posebne čepove.

Sada možete početi instalirati police, štandove, ogledala i druge dijelove.

Ugradnja vodoopskrbe i odvodnje

Pritisak na koji se rad tuša treba podudarati s tlakom, koji postoji u vodovodnoj mreži, obično je unutar 1,4-4 bara.

Sifon mora izabrati visokokvalitetne, nemoguće je uštedjeti na njemu. Rub sifona je pričvršćen na izlaz paleta, a drugi u kanalizacijsku cijev, svi spojevi su brtveni brtvilo. Prije početka operacije kabine potrebno je provjeriti odvod, za koji se kanta za vodu izlije u paletu.

Članak na temu: Zaslon ispod kupelji za pločice

Ugradnja napajanja

Većina kabina zahtijeva vezu s električnom mrežom, za to morate imati zasebnu utičnicu.

Nakon što je izvedena instalacija tuša, možete nositi "suknju" palete. Provjerite nepropusnost svih šavova.

Važno je napomenuti da ako vaš model ima složen dizajn, koji uključuje generator pare, hidromasaža, tada je jedan od uvjeta za dobivanje osiguranja kvalitete instaliranje kabine od strane stručnjaka, tako da se ne preporučuje instaliranje takvih modela.

Čitaj više