Uređaj i ugradnja zdjele zaprljane posude

Anonim

WC sobe su instalirane toaletne posude koje su nadopunjene ispiranjem spremnika. U svojim funkcijama uključuje i činjenicu da uz pomoć vode pranje WC-a. Instalacija - proces je jednostavan i može se obaviti s vlastitim rukama.

Uređaj i ugradnja zdjele zaprljane posude

Prva stvar je postavljena na WC, a zatim odvodni spremnik.

Kako je također uređen princip ispranog spremnika

WC školjke su podijeljene u visoko visokofified i low-profil. High-tlačni poluautomatski spremnik sastoji se od kućišta lijevanog željeza i poklopca, sifona, okidač ventila koji je suspendiran s metalnom polugom, plovka ventila i ručicom za spuštanje vode. Plovni ventil je potreban kako bi se osigurao poluautomatsko punjenje vodom kada se ispere. Pričvršćena je na kućište spremnika s maticom, pridružite se kvačilu do vodovodne mreže.

U spremniku, voda ulazi kroz ventil plutača, ispunjavajući ga na određenu razinu. Nakon pritiska ispušnog ventila raste na ručicu za zatvarače vode, a otvori se otvor u sifonskom, koji juri vodu. Kada ispusti svoju razinu, plovak se spušta u njemu, nakon čega se otkrije plutač ventil.

Uređaj i ugradnja zdjele zaprljane posude

Dijagram za pranje spremnika.

Tada počinje ispunjavati spremnik vodom. Punjenje na određenu razinu, plovak se diže i zatvara ventil, nakon čega voda prestane teći.

Niskonaponski poluautomatski spremnik nema sifona. Uključuje kućište i poklopac, palub i plutač ventil, kao i šipke za bušenje. Načelo njezinih postupaka je da se spuštaju plovak i otvaranje plovka ventila javlja istovremeno, a zatim voda ulazi u spremnik i ispunjava je na određenu razinu.

Montaža ploča

Čitati:

  • Interni podaci o spremniku;
  • ključ;
  • odvijač;
  • plastične cijevi;
  • Crijevo s golim oraščićima.

Prvo, instaliranje i spajanje WC-a, a zatim - Instalirajte i spojite spremnik.

Bočni kapka ima najveću distribuciju, budući da ima prikladnu i kompaktnu mrežnu razmjenu. Ovaj tip se izvodi ili kruti liniju vodovoda, tj. S čelične ili plastične cijevi, ili fleksibilni eyeliner, tj.

Uređaj i ugradnja zdjele zaprljane posude

Shema odvodnog spremnika.

Da biste sastavljali i instalirali pričvršćeni spremnik, morate ga pričvrstiti cijev spojenom na kanalizaciju, povezuje ga kroz spojke. Zatim označite mjesto na zidu, gdje će se popraviti i spojiti ga s okidačem kroz spojke. Nakon toga, odspojite spremnik s spojkom i pričvrstite ga na zid, a zatim ga pričvrstite natrag na njega. Zatim je potrebno prikupiti svoje unutarnje dijelove.

Skupština se mora započeti s vijkom mehanizma za spuštanje, koji je poluga za spuštanje vode. Tada trebate umetnuti sedlo i spuštanje vertikalni ventil s preljevom, na koji se ručica spuštanja vode priključuje kroz potisak. Zatim morate pričvrstiti cijev za dovod vode do spremnika pomoću kvačila kroz brtvu. Nakon toga, na samu spojku morate pričvrstiti plutač ventil na koji bi trebao biti priključen twist. Tada se mora popraviti i podesiti trzanje plovke koljena tako da je željeni kut. Unutar spremnika, razina vode bila je veća, trebate kut naginja koljena učiniti manje. Na kraju, potrebno je podesiti sedlo i podesiti kvaku blokiranje od odvoda od njega u zahodu.

Članak o temi: Wallpapers: fotografija za malu kuhinju, unutarnje ideje, perive i fliseline, video upute

Instaliranje dimnog spremnika

Uređaj i ugradnja zdjele zaprljane posude

Rad se preklapajućeg ventila može podesiti pomoću plovka, kako bi se smanjila razina vode, treba podesiti plovak koljena.

Čitati:

  • vijci;
  • jastučići;
  • Silikonski ljepilo.

Prije početka uređaja police za toalet, potrebno je napraviti gumenu manšetu, koja je na mlaznici police, stavite dimno na zahod, a zatim ga pričvrstite. Instaliranje spremnika se izrađuje na pukovniji WC-a, nakon čega je uhvatio pričvrsne vijke, to jest, vijci. Nakon toga možete nastaviti sastavljanjem njegovih detalja, a svi unutarnji dijelovi mogu se prikupiti unaprijed. Ovalne brtve su naslagani između njega i police, koji bi trebao biti označen silikonskim ljepilom s obje strane. Tada svatko treba izdržati 20 minuta dok ne osuši ljepilo i odvodite vodu da provjeri je li voda između police i spremnika nije odabrana. U slučaju da se nastavlja, potrebno je ukloniti spremnik i na mjesta curenja ponovno ljepila. Na kraju se ugrađuje na mjestu.

Ako se unutarnji dijelovi moraju prikupiti nakon instalacije na policu toaleta, najprije morate spojiti kvačicu za dovod vode i pričvrstiti plovku ventil na njega. Tada morate pričvrstiti cijev za preljevu vode i zavijati mehanizam za spuštanje, tj. Poluga za spuštanje vode.

Uređaj i ugradnja zdjele zaprljane posude

Ispravni spremnik je instaliran na polici toaleta, nakon čega se zateže vijcima.

Nakon toga, umetnite sedlo i spuštanje vertikalni ventil na koji se ručica spuštanja vode treba pričvrstiti kroz žudnju. Zatim je potrebno popraviti i podesiti twist float koljena, kao što je gore opisano, do željene razine. Tada je spremnik instaliran na polici toaleta, fiksiran je preplavljivanjem u sedlo, koji se mora podesiti. Na kraju, potrebno je popraviti brtvu šljive u zahodu i pričvrstiti spremnik pomoću brave na zahod.

Plovni ventil je od velike važnosti u mehanizmu spremnika, budući da je potrebno automatsko potvrđivanje, kao i prestanak vodoopskrbe. Sva njegova djela regulirana je položajem plovka. Da biste podesili razinu vode, morate podesiti ili raspršiti twing of float koljena. To je potrebno tako da se plovak ne može smanjiti nisko i nije se držao drugim detaljima. Za ekonomski protok vode, to jest, kako bi se smanjio njegov broj u spremniku, trebate koljeno twist poluge s plovkom za podešavanje u smjeru dna spremnika za ispiranje. Sam ventil dužan je potpuno preklapati protok vode kada dosegne razinu od 20 mm ispod prelijevanja.

Rješavanje problema

Dijagram okidača pri spremnicima s niskim pokrivenim.

Čitati:

  • ključ;
  • odvijač;
  • lanena nit.

Ako je plovak slabo podešen, voda će početi preko spremnika za pomicanje i protok kroz ispusnu cijev. U tom slučaju potrebno je osigurati da se ne ošteti i ne ispuni vodom. Kada je oštećena, float treba isključiti okidačem i ukloniti poklopac. Tada morate podesiti stabljiku plovka i zategnuti maticu za podešavanje. Zatim morate provjeriti rad. Da biste to učinili, morate povući silazak, dok razina vode u njemu ne smije doći do rupe odvodne cijevi. Ako je sve u redu, tada se postavite poklopac i poluga za pokretanje.

Članak o temi: Kombinirajući kuhinju s predsobljem

Ako je plovak napunjen vodom, mora se ukloniti iz poluge i spustiti rupu da se protrese vodu. Događa se da u dizajnu plovka postoji čarapa. Zatim, prije nego što trese vodu, morate ga dobiti. Tada biste trebali sakriti lanene niti na polugu u kojoj se čarapa ili plutaju bez njega treba zaustaviti. Flax neće dati vodu da teče, kao što on, padajući u nju, bubre. Da bi popravak bio bolji, potrebno je nakon sadnje plovka na prazninu kako bi se uličila uljana boja između njegove rupe i poluge ili u praznine između njega, čarapa i poluge. Boja se mora stidjeti.

Float ventil ima uređaj koji se preklapa s membranskom vodom. Ako, s zdravljem plovka, voda neprestano teče, to znači da je ovaj uređaj nije uspio. Onda morate odvrnuti plovku ventil iz zida spremnika i rastaviti glavu. Zatim zamijenite poderano membranu i postavite glavu novom. Ako je potrebno, reguliraju razinu plovka, okrećući vijak. Nakon toga, plovka ventil je instaliran na mjestu.

Zamjena mehanizma za spuštanje vode

Uređaj i ugradnja zdjele zaprljane posude

Dijagram uređaja za odvodnju spremnika.

Čitati:

  • odvijač;
  • brtva;
  • ključ.

Ako je potrebno zamijeniti mehanizam za spuštanje vode, onda prvo morate preklapati vodu i iscijediti iz spremnika. Nakon toga, poluga okidanja je odvrnuta i poklopac je uklonjen. Mehanizam se uklanja okretanjem na četvrtinu prometa. U slučaju kvara ventila, mora se ili očistiti ili zamijeniti novom, a zatim instalirati mehanizam na mjesto.

Ako postoji potreba za odvodni mehanizam u potpunosti rastavljati, onda morate odvojiti crijevo za dovod vode. Tada biste trebali odvrnuti matice za pričvršćivanje i uklonite spremnik za ispiranje iz toaletne posude. Dalje, morate odvrnuti stalak mehanizma, instalirati novu montažu spremnika, koristeći brtve koje su pričvršćene na ovaj mehanizam. Nakon toga, novi postotak mora biti konsolidiran. Zatim uklonite brtvljenje brtve, koji je ugrađen između iscrpljenog spremnika i WC-a. Mjesto ispod brtve mora se pažljivo očistiti i instalirati novu. Na kraju, morate staviti spremnik na zahod, pričvrstite ga vijcima, spojite crijevo za dovod vode na njega, podesite plovak i ugradite ga u spremnik.

Popravak tijela, poklopci i police

Uređaj i ugradnja zdjele zaprljane posude

Ako postoje pukotine na tijelu odvodnog spremnika, mogu biti obloženi tekućim staklom, brtvilom ili epoksidnim ljepilom.

Čitati:

  • tekuće staklo;
  • epoksidno ljepilo;
  • čelični lim.

Ako voda protječe kroz vanjski zid tijela, razlog za to može biti previsoke razine vode u spremniku. U tom slučaju voda pada u rupe gornjeg ruba tijela. Onda morate podesiti polugu plovidbenog ventila ili kraj njega kako biste uključili plovak, koji se savija pod kutom od 90 °, a razina vode će se odmah smanjivati. Uzrok curenja može biti pukotina u vertikalnom zidu kućišta. Dakle, morate preklapati vodu na ventil kako biste osušili tijelo. Pukotina bi trebala biti obložena tekućim staklom, epoksidnim ljepilom ili brtvilom. Ako pukotine na dnu kućišta, onda popravak nije moguć, jer postoje teška opterećenja na dnu.

Članak o temi: krivotvorene ograde (ograde) za privatne kuće - Odaberite svoj stil

Često, puženi tenk razbija poklopac. Njegov popravak je moguć ako je slomljen ne više od tri velika dijela. Tada se mogu zalijepiti epoksidnim ljepilom. Ako se poklopac srušio u veći broj komada, njegov je popravak nemoguće. Za neko vrijeme možete koristiti poklopac šperploča ili plastike lista.

Pukotine se mogu pojaviti na polici toaleta. Da bi se to izbjeglo, stražnji zid spremnika je potreban ili je potrebno instalirati na potporu, izrađene od cigle, drvenih šipki, kutova ili cijevi. Ako je polica od faience pucala, nemoguće je lijepiti. Zbog pucanja, voda će početi spojiti svoju mlaznicu, padati na pod. Morate odvojiti spremnik i okrenuti ga, a zatim će biti vidljiva pukotina. Polica od metala je mnogo praktičnija i jača nego od faience. Potrebno je, uzimajući uzorak stare police s pukotinama, napravite ga od čeličnog lima. Za to je prikladno podrezivanje zakrivljene cijevi.

Popravak prelijevanja

Čitati:

  • ključ;
  • brtvilo;
  • Uljana boja;
  • nož ili cijevi.

Ako je neispravan prelijevanje, u zahodu se može pojaviti kapljica vode. Tada je potrebno kliknuti na njegov pali, a ako je prestao teći, to znači da je pričvršćivanje preljeva oslabljena. Mora se vrtjeti, unaprijed isključiti policu. Prilikom popravka preljeva mogu se pojaviti dvije situacije.

Prvo, ako imate razmak između vanjske površine kraja spremnika, pojavio se spremnik, potrebno je preklapati ventil za opskrbu vodom i izvući ga iz spremnika. Nakon toga, potrebno je čekati dok se njezini zidovi nisu osušili. Tada biste trebali sakriti pečat u utoru i ulijte njegovu uljnu boju. Korištenje se može pokrenuti nakon što je boja potpuno suha.

Drugo, ako je matica potpuno okrenuta, morate ispustiti vodu i blokirati ventil. Zatim se treba ukloniti prelijevati i navijati na njegov navojni dio tako da je čvrsto u rupi na dnu spremnika. Možete podmazati masnu zbijanje boje nakon što spremnik ustane.

Nemoguće je dopustiti blokiranje prelijevanja kako bi se izbjeglo prelijevanje vodom. Ako ne postoji blokada, ali voda ne ide u prelijevanje, to znači da je došlo do slabljenja vijaka za pričvršćivanje. Spremnik može dati valjak, a prelijevanje je iznad njegovih zidova. Moguće je da zbog hrđe, neće biti moguće omotati vijke, a nagib je prevelik, onda morate skratiti prelijevanje. Za to bi trebalo biti pokreće trokutasto udubljenje, počevši od gornjeg ruba. Može se rezati s nožem ili kontaktom s štipaljkom.

Čitaj više