Kako napraviti zidove i strop gipsane ploče?

Anonim

Nedavno, gipsboard je postao moderan materijal za dekoraciju kao stropove i zidove u zatvorenom prostoru. To se objašnjava njegove brojne prednosti i sposobnost da se površina nerazumno učini savršeno glatka i spremna za bilo kakvu dekorativnu dekoraciju.

Kako napraviti zidove i strop gipsane ploče?

Gipsana ploča pomaže da površina bude savršeno glatka. Materijalna podrška omogućuje izvođenje mnogih opcija dizajna.

Sve više i više ljudi želi naučiti kako raditi s suhozidom učiniti sami. Uostalom, tada će se pojaviti jedinstvena prilika da se ne pretvara ne samo njihov dom uz minimalne financijske troškove, već i zaraditi novac na popravcima. Osim toga, ako napravite zidove stropa i gipsanih ploča vlastitim rukama, povjerenje u kvalitativni rezultat će se povećati.

Alati i materijali za rad

Kako napraviti zidove i strop gipsane ploče?

Alati za montažu gipsana ploča.

Proces završetka uz pomoć zidova ploča (GKC) i stropa u nečem sličnom, ali ima neke razlike. Stoga smatramo odvojeno sve glavne suptilnosti. Ali prije nego što se uzima za ugradnju struktura, morate zaliha svih obveznih alata i materijala. To se odnosi na:

  • građevinsko vodovod i razina;
  • kit nož;
  • Rulet i olovka za označavanje;
  • Perforator;
  • odvijač;
  • Set samo-tapkanje i tikla;
  • građevinski nož;
  • Škare za metal;
  • kit;
  • prajmer;
  • Kićanka.

Osim alata, morate kupiti najvažnije - gipsanu ploču. U pravilu postoje listovi različitih veličina na prodaju. Potrebno je odabrati materijal s takvim dimenzijama s kojima ćete biti prikladniji za rad. Bolje je ostati na standardnim listovima. Njihov iznos ovisi o području prostorije u cjelini.

Ali plahte jednostavno nisu zalijepljene na površinu. Stoga, također moram kupiti profile. Prodaju se od nehrđajućeg čelika različitih veličina. Trebat će vam dvije vrste profila: poseban strop i pocinčani za montažni okvir. Duljina ovisi o visini zidova i veličini stropa. Ali dijelovi koji nedostaju mogu se lako dodavati s kraćim. Za to se kupuju, ako je potrebno, posebne produžetke i povezivanje rakova za njihovo pričvršćivanje.

Ugradnja dizajna gipsana ploča na stropu

Priprema i označavanje površina

Dakle, sada je vrijeme da se krećete izravno u sam proces. Počinjemo raditi s stropa. U početku, površina je pažljivo testirana na prisutnost mjesta s labavom susjednom kitom ili žbukom. Ako je to, potrebno je rastaviti stari materijal, strop se pregovara i dobivene iskopavanja i pukotine na miris svježim žbukom.

Članak o temi: Pozadine za kuhinju u različitim stilovima: Provence, moderna, zemlja

Kako napraviti zidove i strop gipsane ploče?

Uzorak montaže okvira od granice gipsane ploče.

Nakon grappling otopine, površina se ponovno odbacuje i prekriva kit. Možete koristiti tanki sloj. Kada se kit potpuno gradi i osuši, možete nastaviti na sljedeći korak rada. Sastoji se u odabiru stropnog dizajna i označavanja.

Prvo, preporučljivo je odrediti dizajn budućeg dizajna. Gipsana ploča omogućuje vam da napravite ne-standard stropa, koji se može postići pomoću nekoliko razina takozvanih koraka. Ali imate pravo i samo da biste napravili uobičajeni strop na temelju GLC-a, jednostavno poravnavanje površine s ovom metodom.

Dakle, ako ćete napraviti obični glatki strop, onda morate držati liniju duž zida, pokazujući kako će se list spustiti. Nema smisla uzeti mnogo vertikalnog prostora ako ne planirate pod listovima da imaju višeslojnu izolaciju. Morate pokušati napraviti oznaku tako da je kao rezultat unutar dizajna bio što je moguće više praznina.

Shema za bojanje kabartona.

Jedina stvar koja bi trebala biti plaćena ovdje je vrsta rasvjete. Ako planirate montirati točke svjetla, morate osigurati dovoljno prostora ispod listova. Isto vrijedi i za običan luster: Također će morati sakriti žice iz njega u stropu od gipsane ploče. Ali ovdje će vertikalni prostor biti potreban mnogo manje nego za svjetiljke.

Ako želite vidjeti višestruki strop, tada se glavna oznaka izrađuje na isti način. Upravo tada trebate dodati potreban broj razina ispod njega. Imajte na umu da će montiranje svjetiljki u takav korak strop biti malo složeniji. Sva oznaka, kako za čak i za stepeni strop, proizvode pomoću razine. Inače, možete dobiti stropnu krivulju.

Oznake moraju biti napravljene ne samo na zidovima, već i na stropu. Morate provesti paralelno s drugim linijama svakih 40 cm. Oni će služiti mjesta za pričvršćivanje suspenzija metalnog okvira. Na zidu ćemo popraviti profil vodiča.

Okvir za pričvršćivanje i plahte

Sada je vrijeme da odete u proces instalacije. Prvi montirani okvir na samom stropu. Da biste to učinili, uzimamo pravu duljinu trake i uz pomoć perforatora (možete zajamčiti) i montirati za nokat na površinu. Zapamtite da ako je strop izrađen od snažne betonske ploče, to je prikladnije za rad perforator. U isto vrijeme, možda će čak biti potrebno prvo napraviti rupe, a zatim postići dowel, a nakon toga je fiksiran okvir.

Pričvršćivanje se vrši u posebno označenim mjestima na daske. U pravilu, daske već imaju potrebne rupe ispod vijaka za samostakanje. Stoga nećete morati patiti od bušenja metala. Tijekom posla provjerite da sve čuva čvrsto. Na isti način, kapljenje vodilice i zidove, držeći se jasno označenoj liniji.

Članak na temu: Smokihouhouhom to učiniti za hladno pušenje

Dakle, okvir za strop je spreman! Sada ostaje da ga vide s listovima. Da biste to učinili, ili se spremamo, ili rezati listove željenih dimenzija tako da ostane najmanje 5-7 cm od rubova. To je prikladnije raditi zajedno: jedna osoba mora glatko držati list blizu strop, a drugi će se popraviti uz pomoć odvijača.

Stručnjaci unaprijed savjetuju na listovima olovke kako bi stavili trag, gdje će biti potrebno za posaditi vijke.

Prvo, list se primjenjuje u nacrtu varijante, postavljeno je, a zatim se instalacija već provodi. Sada uredno odmah izrežite mjesta za svjetiljke. Možete to učiniti unaprijed, oslanjajući se na točna mjerenja. Strop od gipsane ploče je preko vlastitim rukama!

Suptilnosti uređaja zidova gipsane ploče

A sada se odnosi na zidove. Zidovi izrađeni od suhozida rade to brže i lakše. Uostalom, ne morate stalno gledati i održavati okvir i popisi s velikim naporima. Red rada je isti kao i sa stropom. Stoga smatramo samo glavne razlike i suptilnosti za montažu dizajn gipsane ploče na zidovima.

Kako napraviti zidove i strop gipsane ploče?

Shema montaže glavnog profila sustava okvira.

Dakle, prvo je sve postavljeno. Zidovi također mogu imati složene razine, samo će već trajati horizontalni prostor. Ali usredotočit ćemo se na jednostavne zidove zidova Sheets GLC. Dakle, prvo se priprema pripremom površine, kao iu slučaju stropa. Nakon potpunog sušenja materijala, nastavite do mjerenja.

Morate uzeti dugačak rulet i povremeno ga izvući od jednog ruba zida na drugi, tako da se odnosi na najviše isturenih mjesta. Možete koristiti dugu kabel umjesto ruleta. Također trebate nazvati pomoćnika, jer ne mjeriš sve ispravno. Ova metoda vam omogućuje da uklonite kao malo prostora pod suhozidom, čime se drže područje prostorije.

Oznake treba staviti na okomito zidove. Na isti način označavanje se provodi za druge zidove. Samo stavite oznake na drugu boju, tako da kao rezultat nemojte se zbuniti u njima. Nakon toga, potrebno je raditi gdje će se vodilice nalaziti prije okvira. Za razliku od stropa, moraju biti instalirani na zidovima na udaljenosti od oko 50-60 cm jedan od drugog. To će biti dovoljno dovoljno da se okvir i na zidu čvrsto drže, a plahte se održava na sebi. Ponovno koristite tipku i razinu tako da su linije paralelne jedna s drugom.

Članak o toj temi: Odaberite krevet za djecu

Kako napraviti zidove i strop gipsane ploče?

Shema rada na instalaciji ukrasnih particija za žploku.

Sada samo osigurajte dasku na zid. Od onoga precizno koristi, perforator ili odvijač ovisi o tvrdoći na zidu. Za betonske i šljake blok zidova, možete jednostavno napraviti odvijač. Za štednjak je bolje koristiti perforator, a zatim korak po korak kako biste napravili gori, kao što je već opisano za slučaj s stropom.

Vrijeme je za montiranje listova gipsane ploče. Prilično je teško montirati veliki list odmah od poda do poda do stropne linije. Stoga je bolje smanjiti ga u dva ili više dijelova. Opet, prvo je bolje napraviti obilježavanje gipsa s budućim mjestima za samo-tapkanje vijaka, a zatim napraviti instalaciju. Sve se radi na isti način, uz istovremenu provjeru pouzdanosti pričvršćivanja lista do okvira.

Završna obrada šavova

Dakle, razmatraju se svi glavni radovi na instalaciji zidova i stropa od gipsane ploče. Ali vrlo je važno donijeti stvar na kraj tako da ste ostavljeni samo da biste odredili konačni dekorativni premaz i primijenili ga na površinu.

Kako napraviti zidove i strop gipsane ploče?

Shema kit zglobova.

Da biste to učinili, potrebno je liječiti ploče od gipsa. U početku, morate ih pokriti, osobito šavova, prajmer s antisepticima koji će štititi od gljivica. Kada se apsorbira, uzmi spatulu i kit. Bit će potrebno pažljivo zatvoriti sve zglobove između plahte, pokušavajući ih sve što više smiriti i računati s glavnom površinom lista. Nemojte se bojati ako mala količina kita pada na sredinu lista - neće se svi vidjeti.

Posebnu pozornost treba posvetiti uglovima i prijelazima između stropa i zida. Oni zahtijevaju posebno opreznu i urednu obradu. Uostalom, višak kit, poput njezina nedostatka, može loše utjecati na konačni rezultat. Kada se suh kit, ponovno izrežite sve tanki sloj prajmera. Završio završio!

Zidovi od gipsane ploče

Sada možete napraviti samo konačnu završnu obradu. Zidovi i strop suhozida mogu se urediti na bilo koji način. Dopušteno je koristiti boju, tapete, pločice, dekorativnu žbuku - općenito, sve što ćete poželjeti.

Dakle, razmatrane su glavne točke na dizajnu dizajna iz gipsane ploče. Sve je to prilično realno da bi vlastite ruke, pozivajući samo jednu osobu koja će pomoći. Ako ne žuri i pažljivo radite, možete kvalitativno učiniti zidove od gipsanog ploča vlastitim rukama i stropom.

Čitaj više