Kako napraviti staklenik: 8 dizajna i morskih ideja

Anonim

Imajući čak i mali zemljište, teško je bez staklenika. Željeznički sadnice, dobijte ranu žetvu, pokrijte ih od mogućih smrzavanja, od vrućine, kako bi se biljke prisilili na cvjetnjak prije - sve to može biti učinjeno s ovim uređajem. I napravite staklenik vlastitim rukama. Postoje potpuno jednostavni dizajn, postoje složeniji, ali proizvodnja bilo kojeg od njih ne zahtijeva posebno obrazovanje.

Okvir za staklenik može biti izrađen od drva (ploča), metala (kutne, cijevi profila ili priključci) ili PVC cijevi (okrugli ili kvadratni). Sklonište staklenika istim materijalima kao i staklenik : Film, Spunboodge (nazvan još uvijek agriched ili netkani podmorni materijal), polikarbonat i staklo. Budući da je veličina staklenika manja (biljke u staklenicima se poslužuju vani), onda zahtjevi za njih nisu tako teški: čak je i jak vjetar nestabilan.

Dimenzije staklenika

Budući da se u stakleničkim postrojenjima servisiraju vani, njegova širina je odabrana na izračunu da bi se ugodno za rukovanje biljkama slete prema sredini. Definiramo ga s eksperimentalnim putem: molim vas, i pokušavate doći do neke ruke. Izmjerite udaljenost. Dobiti širinu staklenika s jednostrani pristup. Ovo je ako se staklenik nalazi tako da s druge strane ne može doći do njega (u zidu, na primjer). Ako možete doći s dvije strane, udvostručite ovaj rezultat.

Kako napraviti staklenik: 8 dizajna i morskih ideja

Važno je raditi bilo je prikladno

Udaljenost za svaku osobu ispada različita: utječe na rast i fizičko stanje. Nemojte potjerati uštede, što ga čini širem nego što je potrebno. Imat ćete puno vremena da potrošite na plijevu, opuštanje, gnojivo, druge radove. Nekoliko sati u neugodnom položaju i ne ostaje nikakva čvrstoća. Stoga je bolje napraviti staklenik malo već, ali da radim je zgodan: dobivanje zadovoljstva s posla, trošite manje snage.

I duljina staklenika je odabrana na temelju planiranja stranice. Ona je proizvoljna.

Jednostavan staklenik iz lukova ispod filma ili spunbonda

Ovaj staklenik je izrađen od nekoliko ploča, srušenih potrebnim dimenzijama, lukovima iz PVC cijevi koje su pričvršćene na drvenu bazu. Vrhovi ovih luka povezani su na vrhu drva ili iste cijevi. Ako je to bar, treba se dobro obraditi, zaokružiti rub tako da film ne žuri.

Kako napraviti staklenik: 8 dizajna i morskih ideja

Jednostavan staklenik iz ploča i PVC doug

Kako popraviti lukove

Kako to škripac arcs iz PVC cijevi na stakleničkom okviru. Najčešće koriste metalnu perforiranu traku. Uzmite mali komad centimetara od 5-6, vijak i odvijač za samostažujući. I popraviti s dvije strane. Za pouzdanost možete udvostručiti.

Kako napraviti staklenik: 8 dizajna i morskih ideja

Takav privitak se može ponoviti dvaput

Članak o toj temi: Značajke ugradnje vode "grijane željezničke pruge ručnika"

Na točno na isti način, možete ih popraviti iznutra kako biste zadržali jači, dodali šipke.

Kako napraviti staklenik: 8 dizajna i morskih ideja

Stakleničke lukovi su fiksirani unutar okvira

Još jedna mogućnost: blizu trupa, voziti segmente armature, a na njima staviti cijevi i tek tada ga popraviti sa stezaljkama do okvira okvira. Ova opcija je pouzdanija.

Kako napraviti visoki kreveti (za visoke prinose) pročitajte ovdje.

Kako montirati film

Film je moguće montirati na PVC cijevi na bilateralnom škotskom. Ali samo ako je film korišten jeftin polietilen: nemoguće ga je otkinuti bez propasti, a polietilen ne služi ne više od godinu dana. Dakle, za sezonski staklenik, ova je opcija iz pražnjenja "jeftinija i ljuta". Druga metoda je posebna isječka za popravak filmova i sve što mogu zamijeniti - komad starog crijeva, rezati zajedno, fiksitor za cijevi koji se koriste za montažu cjevovoda, vezivni veziva, itd.

Kako napraviti staklenik: 8 dizajna i morskih ideja

Što još može biti fiksni film na livadama staklenika ili staklenika

Ima smisla s dvije strane duž rubova filma za popravak trake. Da biste to učinili, film se odsječe više nego što je potrebno u dužini, kvržice nalaze se bar i pričvrstili film na njemu. Sada imate komad filma, za kratke strane koje su pričvršćene barovi. Jedan odlazak s jedne strane, drugo bacanje na drugo. Sada ne morate pritisnuti film na tlo s kamenjem: nije loše za bar. Također je zgodan otvoriti staklenik s njom, pričvrsti film, staviti gore.

Kako napraviti staklenik: 8 dizajna i morskih ideja

Bar, omotan oko rubova filma olakšava rad

Možete koristiti male karanfile za pričvršćivanje filma, ali ispod šešira staviti podloške. Brže radite s građevinskim klamericom s nosačima. Dakle, da se film ne prekine u mjesta pričvršćivanja, pakiraju se s nečim. Moguće je - gusta pletenica ili samo traka tkanine, a već začepljeni zatvarači.

Kako napraviti staklenik: 8 dizajna i morskih ideja

Metode za pričvršćivanje filma u bar i lukovima

Moćnija opcija

Ako postoji potreba da se staklenik s PVC lukovima pouzdanijim, do baze kratkotrajne ploče, drveni regali hrani. Odbor je pričvršćen na njih na rubu, u kojem su rupe u promjeru prethodno bušeni od vanjskog promjera cijevi.

Kako napraviti staklenik: 8 dizajna i morskih ideja

Ovaj staklenik se može koristiti ne samo za rastuće paprike ili patlidžan. Zahtjevajući, ako je potrebno, lateralni regali mogu biti vezani s kratkim ili rajčicama

Kada se instalirate cijev vrši kroz rupu. Moguće je to popraviti na stranama kao što je gore navedeno, ili učiniti nešto drugo: u barovima za ugradnju klinova i nositi cijev.

Kako napraviti staklenik: 8 dizajna i morskih ideja

Kako popraviti uzdužnu traku u policama

Najlakši staklenik

Dobre PVC cijevi su da se lako savijaju. Još jedna stvar koja se malo teži. Idealna opcija za lung prijenosni staklenik, osobito ako ga kombinirate sa spunbond. Ovaj se materijal može ušivati. Uzmite komad gustoće od 30 kg / m2, s korakom od 50 -60 cm napravljenih grickalica u njemu. Za scenu, prevrtati se preko trake istog materijala s širinom od oko 10 cm (šiva je s dvije strane). Unutar umetnuti narezan na željene rezove cijevi.

Članak na temu: Svijetli hladnjak u kuhinji Interijer (45 fotografija)

Kako napraviti staklenik: 8 dizajna i morskih ideja

To je ono što bi trebalo uspjeti: promatrani materijal s proširenim lukovima

Sada sve to može biti instalirano na krevetu: lijepljenje klinova u dva reda s jedne i druge strane kreveta, zasađeni su cijevi. Odmah ispadne gotove staklenike. A što je još uvijek prikladno: otvoriti i zatvoriti biljke jednostavno prikupljanjem ili instaliranjem spunbonda na luk. To je vrlo zgodan privremeni staklenik: čim ne bude potreban, za nekoliko minuta može se ukloniti i presaviti.

Kako napraviti staklenik: 8 dizajna i morskih ideja

Staklenik je lakše

O sustavima za navodnjavanje kapanja za vrt, staklenike i staklenike čitaju ovdje.

Trokutasto staklenik

Ovaj tip je dobar za sadnice, ali to možete učiniti za papar, patlidžan. U sredini baze, stalak je prikovan. Na nju - dva nagnute ploče. U odjeljku se ispada trokut. Ako je staklenik potreban dug, približno svaki metar je instaliran isti dizajn. Svi vrhovi su povezani dugom trakom ili cijevi. Jednostavan i udoban dizajn ovog staklenika.

Krastavci se uzgajaju samo dok se ne počnu topiti. Pod krastavcima, materijal za pokrivanje se uklanja, njeguju bočnice (vijak) police, između kojih se ugušćuje konopac.

Kako napraviti staklenik: 8 dizajna i morskih ideja

Trokutasto staklenik

Kako napraviti staklenik: 8 dizajna i morskih ideja

Evo kako ponoviti takav staklenik za krastavce

Staklenik "Lublac" i "leptir" - fotografija

Ovaj se dizajn naziva "spub" zbog činjenice da je jedan u jednom sličan plastičnom spremniku za kruh. Njezin poklopac se također diže, skrivajući se iza drugog poluvremena. Ako pogledate fotografiju, sve ćete razumjeti.

Kako napraviti staklenik: 8 dizajna i morskih ideja

Takav staklenički kruh može biti zavaren vlastitim cijevima profila.

Postoje dvije vrste takvih proizvoda: otvaranje s jednom ili obje strane. Ako je plitko, moguće je raditi s otvaranjem poklopca s jedne strane. Ako je širina više od mjerača, bit će lakše raditi ako je pristup dostupan s obje strane. Ovaj dizajn s dva otvaranja ima svoje ime: "puž".

Na proizvedenom okviru rastegnite film, spanbond, ali polikarbonat je popularniji za ovaj dizajn.

Drugi dizajn karakterizira vrsta otvora vrata. Njegov luk je također izrađen na lukovima, ali se otvara na petlji (vidi sliku).

Kako napraviti staklenik: 8 dizajna i morskih ideja

Staklenik-leptir: na otvorenom položaju, poklopci nalikuju krilima

Mogu se instalirati izravno na tlo ili na pripremljenu bazu cigle ili drva. U nekim slučajevima poklopci ne otvaraju odmah iz zemlje, ali postoji mala strana 15-20 cm.

Kako napraviti prekrasan vrt (dekorativni i funkcionalni) pročitajte ovdje.

Od materijala s djevojkom

Da biste pretvorili nepotrebne stvari u korisne proizvode - u tim ljudima nema jednaki. Napraviti staklenike iz takvih stvari koje nikada ne misle.

Članak o temi: obrt iz plastičnih cijevi PVC (38 fotografija)

Na primjer, lako je napraviti staklenik vlastitim rukama iz starih okvira prozora. Kada zamjenjujete prozore, ne žurite da ih izbacite. Od njih možete napraviti izvrstan staklenik. I dizajni mogu biti različiti. Najlakši je kućište, snimljen od ploča na koje se pojavljuje okvir prozora (sa staklom, naravno), dolazi odozgo.

Kako napraviti staklenik: 8 dizajna i morskih ideja

Jednostavan staklenik iz RAM-a: Drvena kutija na koju je pričvršćen stari okvir prozora

Da bi biljke dobile maksimum svjetla, jedna od strana okvira čini više (koja se okrenula prema jugu ili istoku). Okviri postoje različiti, bilo koji od njih može se koristiti u te svrhe. U dokazu - Foto galerija staklenika iz okvira koje su napravljene vlastitim rukama s vlasnicima pranja.

Kako napraviti staklenik: 8 dizajna i morskih ideja

Dva okvira sastavljena od kuće: biljke su prekrivene nacrtima, a bočne stijene mogu biti zatvorene s filmom

Kako napraviti staklenik: 8 dizajna i morskih ideja

Postoji li sklop okvira? Zašto ga rastaviti? Samo napravite kućište pod veličinom

I još uvijek možete instalirati dvije sljedeće. Ispada dugog GCC-a

Kako napraviti staklenik: 8 dizajna i morskih ideja

I možete napraviti harmonicu, tako da okviri ne previše strše

Napraviti staklenike od bačva. Pokrijte stari kišobran iz prozirnog filma ili obrezane plastične vode.

Kako napraviti staklenik: 8 dizajna i morskih ideja

Staklenik iz stare cijevi

Kako napraviti staklenik: 8 dizajna i morskih ideja

Način rastućih krastavaca

Domaći staklenik može biti izrađen od plastične ili pjene. Iako "čine" - glasno govori. Ukupno onda trebate povući film.

Kako napraviti staklenik: 8 dizajna i morskih ideja

Sve genijalno jednostavno

Kako napraviti staklenik: 8 dizajna i morskih ideja

Postoji li plastična kutija? Može se prilagoditi za sadnice

Mini-staklenici za sadnice

Za one koji uzgajaju sadnice za vlastiti vrt ili cvjetni krevet, velike količine bilo čega. Izgleda mali tip. Štoviše, mnogi uzgajaju sadnice na balkonima. Svi gore navedeni dizajni mogu se koristiti za balkon u smanjenim veličinama. Za sve manje slijetanje, obično možete uzeti plastične pladnjeve za jaja. S jedne strane, pokaže spremnik za tlo i, a poklopac će biti umjesto skloništa. Ostale ideje smatraju na fotografiji.

Kako napraviti staklenik: 8 dizajna i morskih ideja

Od drvenih letvica kako bi se takav ormar i zašio s polikarbonatom

Kako napraviti staklenik: 8 dizajna i morskih ideja

Play za jaja iz plastike, također se može koristiti kao mini bar za sadnice

Kako napraviti staklenik: 8 dizajna i morskih ideja

Kutija izlazi iz dasaka, staklo je umetnuta, film ili spundond je rastegnut, vezan je polikarbonat. Mini staklenik za sadnice spremne

Kako napraviti staklenik: 8 dizajna i morskih ideja

Lukovi iz debele žice pričvršćene na kutiju, na vrhu filma. Staklenik na balkonu je spreman

Kako napraviti staklenik: 8 dizajna i morskih ideja

Korištenje plastičnih boca već je poznata, nestandardna forma. Boca je uhvaćena i staklo je umetnuta umetnuta unutra, ali možete ga staviti u dno ...

Kako napraviti staklenik: 8 dizajna i morskih ideja

Drugi način da napravite mali staklenik

Kako napraviti staklenik: 8 dizajna i morskih ideja

Pladanj njihove plastike može biti individualni staklenik za slećene sadnice

Kako napraviti staklenik: 8 dizajna i morskih ideja

Još jedan dizajn malog tepiha na balkonu iz lukova

Kako napraviti staklenik: 8 dizajna i morskih ideja

A ovo je prijenosni mini-staklenički za biljke

Staklenik s vlastitim rukama može se prikupiti za nekoliko sati. Nijedna složena struktura neće morati graditi. Sve je vrlo jednostavno, ekonomski i praktično.

Čitaj više