Zagrijajte katove u stanu na 1. katu.

Anonim

Površina poda je jedan od najhladnijih u apartmanu, osobito na prvom katu kuće. To je zbog posebnih sadržaja betona, ozbiljnosti hladnog zraka i činjenice da na podu nalaze se pukotine, kroz koje hladno prodire iz podruma prodire.

Gubici topline kroz površinu podova mogu biti do trećine sve toplinske energije. Da bi se izbjegla ova, potrebna je visokokvalitetna toplinska izolacija. Možete to učiniti dobro s vlastitim rukama.

Mogućnosti materijala za toplinsku izolaciju

Materijali prikladni za izolaciju podova trebaju imati dovoljno nisku toplinsku vodljivost. Većina tih materijala može u isto vrijeme, izolirati sobu i od buke.

Zagrijajte katove u stanu na 1. katu.

Najpopularnije opcije su:

  • Mineralna vuna - Jeftin materijal, učinkovit i kao izolacija, kao i zvučna izolacija. Wat je vrlo jednostavno u polaganju, vatrootporan, otporan na biološko zagađenje. Međutim, vrlo je lako apsorbirati vodu, zbog čega je potrebna dobra hidroizolacija. Osim toga, ovaj materijal može istaknuti staklene čestice koje uzrokuju alergije u zrak.
  • Polistirenska pjena i druge vrste pjene - polimerni materijali otporni na vlagu i vatru. Nemojte deformirati, ne dopustite da se toplina, apsorbira zvukove.
  • Rasuti Materijale - keramitni ili drveni čips. Imajte izvrsnu toplinsku izolaciju, mogu formirati sloj za poravnavanje pri projektiranju suhog estriha.

Svi ovi materijali su dobro u sebi, izbor se temelji na uvjetima rada. Koji će materijal biti prikladniji - vrijedi koristiti, nema velike razlike između njih.

Podna izolacija na drvenoj osnovi

Zagrijajte katove u stanu na 1. katu.

Kada se izolacijski podovi u stanu na prvom katu drvene kuće, toplinski izolacijski materijal obično postavlja između LAG-ova, koji leži s dekorativnom prevlakom.

Članak o temi: Perilica rublja poluautomatsko s spin

Izolacija drvenih podova u stanu se događa:

  • Stari materijal za oblaganje je rastavljen.
  • Parosolacija je složena - obično je to jednostavan polietilen film. Trake filma postavljaju rame i pričvrstite s viski. Film mora biti na zidovima tako da se kao rezultat toga rubovi izvodi iznad površine gotovog poda. U budućnosti se mogu rezati.
  • Izolacija je složena. Ako se koristi rasuti materijal, ona spava između LAG-ova koji ih koriste kao svjetionici za pušenje izolacije koristeći pravilo. Ostale vrste toplinske izolacije u blizini kašnjenja, ne dopuštaju i najmanjim utorima.
  • Ako se koristi higroskopanska vuna, dodatno je prekrivena drugim slojem filma za zaštitu od vlage sa svih strana.
  • Na vrhu izolacije do zaostajanja, poravnavanje ploča šperploča ili lim od gipsanih vlakana je pričvršćena. Možete preskočiti ovu fazu i odmah ispustiti spol.
  • Montiran dekorativni premaz bilo kojeg tipa.

Izolacija s poda na betonskoj bazi

Zagrijajte katove u stanu na 1. katu.

Najčešće, katovi prvog kata stambene zgrade su strukture iz armiranobetonskih ploča. Sam beton je porozni materijal koji savršeno provodi toplinu, zbog čega gotovo u svim uvjetima ostaje hladno.

Osim toga, ploče preklapanja gotovo nikada ne kretaju dovoljno dovoljno tako da zrak ne prolazi kroz utore. Kao rezultat toga, puno topline s prvog kata se osuši u podrum.

Estrih

Zagrijajte katove u stanu na 1. katu.

Jedna od najčešćih metoda toplinske izolacije je polaganje izolacije ispod cementa estriha vlastitim rukama. Izolacija estriha se provodi na ovaj način:

  • Stari premaz se uklanja do baze. Izbrisana je i stara estriha.
  • Ploče preklapanja bit će otkrivene ako je potrebno, zglobovi su zapečaćeni. Zatim se površina temeljito očisti od smeća i ostataka starog estriha, usisavanje usisavača za usisivanje.
  • Proizvodi se hidroizolacija. Na dnu brkova postavljen je gusti film. Rubovi materijala treba započeti na zidovima. Rubovi, postavite jedni na druge za 10 cm, pričvršćeni su ljepljivom trakom.
  • Odabrana izolacija je složena na vrhu vodonepropusnog sloja. Plahte polistirenske pjene, otključane role staklene vune trebaju biti blizu jedni drugima.
  • Izolacija je prekrivena dodatnim slojem filma.
  • Na izolaciju se postavlja rešetka za pojačanje. Potrebna je kako bi se povećala snaga estriha.
  • Smjesa cementa-pijeska se izlije. Debljina estriha mora biti najmanje 50 mm na najvišoj točki, inače, tijekom rada, može se prekriti pukotinama i početi se raspadati.
  • Površina sušene veze je prekrivena s dva sloja prajmera za poravnanje, jačanje i začepljenje pora u betonu.
  • Završena pokrivenost je položena na gotovu kravatu.

Članak o temi: Zamjena ležaja u perilici rublja vlastitim rukama

Suho upozorenje za LAGS

Zagrijajte katove u stanu na 1. katu.

Proces je sličan izolaciji podova u apartmanu na prvom katu drvene kuće, s jedinom razlikom da će se u ovoj verziji kašnjenja morati instalirati na armiranobetonsku bazu s vlastitim rukama.

Lagam izolacija je napravljena na ovaj način:

  • Betonska baza se očisti od starog premaza, estriha i smeća.
  • Pod je hidroiziranje. Da biste to učinili, možete koristiti bitumenske ili polimerne smjese koje se primjenjuju s četkom ili valjkom kao boje. Manje učinkovit, ali jeftiniji i brz način - za pohranu polietilenskog filma.
  • Drveni zaostaci su ugrađeni u metar jedni od drugih, ne više da se podovi ne bombardiraju. Ovi LAG-ovi mogu se koristiti i kao svjetionici za punjenje gline. Važno je osigurati da su gornji rubovi zaostajanja u istoj ravnini.
  • Odabrani materijal izolacijskih topline je složen. Potrebno je montirati izolaciju u blizini zaostataka, ne dopuštajući prazninama.
  • Formira se podne obloge šperploča, listova za suho vlakno ili ploče vlakana. Debljina ovog sloja treba biti oko jedan i pol centimetra. Za to se materijal može složiti u dva sloja, tako da ploče postavljaju križ poprečno, a spojevi se nisu podudarali. Listovi su pričvršćeni ljepilom i vijcima.
  • Nastanak obrade bilo koje vrste je slaganje.

Izolacija prskanja

Drugi način osiguranja toplinske izolacije na prvom katu je profesionalna izolacija s tankim slojem poliuretanske pjene. Ona tvori bešavnu površinu polimera s debljinom od oko 7 cm.

Polimer se primjenjuje pomoću posebne opreme koja daje materijal u obliku aerosola pod većim tlakom. Doslovno nekoliko sekundi, tvar se zamrzava i pretvara u čvrstu pjenu. U svojoj učinkovitosti, takva izolacija premašuje sve druge načine.

Osim toga, poliuretaneren ne treba hidroizolacija. Život servisa procjenjuje se na desetljećima.

Alternative

Ako je gubitak težine u apartmanu neznatan, ne možete postaviti dodatni sloj izolacije, ali jednostavno koristite završnu obradu s dovoljno male toplinske vodljivosti. Na primjer, pod prvog kata tepiha dobro izolira. Dugi pile tepisi imaju još bolja izolacijska svojstva.

Članak o temi: Decoupage za kuhinju - 100 fotografija primjera izrađenih vlastitim rukama

Druga mogućnost je koristiti linoleum na debelom supstratu od jute ili osjetiti. Na isti način, možete zagrijati pod, polagati parket vlastitim rukama. Potrebno je jednostavno upotrijebiti podlogu od toplog materijala - čep, pjenaste polietilene ili pjene.

Čitaj više