Ako balkon teče odozgo - što učiniti i kome kontaktirati

Anonim

Ako balkon teče odozgo - što učiniti i kome kontaktirati

Mnogi stanovnici ne znaju što učiniti kada je balkon super trčanje, koji živi u stanu, zna što je balkon i koji problemi mogu biti s njim. Na primjer, nije neuobičajeno što balkon teče odozgo, što učiniti u tom slučaju? Početna većina optimalna opcija će napisati izjavu u stambenim i komunalnim uslugama o propuštanju krova balkona, ali, u pravilu, to može biti najprikladnije samo ako je stan na posljednjem katu, au drugim slučajevima Potrebno je nositi se s takvom situacijom.

Zašto krov balkona teče

Balkoni i loggia su najviše nezaštićena mjesta u apartmanu, budući da su najviše od svega utjecaja vanjskog okruženja.

Kao što je:

  • Alag;
  • Kiša;
  • Odmrznuti.

Voda prodire kroz svaku finu rupu, pa čak i unutar zatvorene čežstva, u kojoj se gljivica i plijesni počinju formirati, uključujući vlagu. Oni doprinose razvoju vlage, korozije i pukotina.

Tijekom vremena, atraktivnost balkona počinje gubiti svoj pravi pogled i zahtijeva popravak kako bi se uklonilo ozbiljno uništenje.

Ako balkon teče odozgo - što učiniti i kome kontaktirati

Nakon dugog krovnog propuštanja, vlaga, plijesni i gljivice mogu se formirati na balkonu

Postoji mnogo razloga zašto balkon teče, odozgo, što učiniti u ovom slučaju nije svi i stoga je potrebno da se u početku bave problemom pojave curenja.

Među njima može biti:

  • Nedostatak dobrog brtvljenja šava između ploče i zglobova;
  • Nedostatak visokokvalitetnog mekog krova;
  • Odsutnost dizajna za popularnu vodu iz metala s impregnacijom, otporan na vlagu.

Kada se strop na balkonu teče, ploče su uništene, a ako nema ostakljenja, takve će procesi početi unutar balkona, što će dovesti do ozbiljnijeg rada i troškova. Voda se može navesti na balkonu, pod uvjetom da su instalacijska djela pogriješila. Drugim riječima, pod bi trebao biti prisutan u odvod vode, ali ako nije, onda možete stvoriti vlastitim rukama usklađivanjem platne.

Članak na temu: Brown Namještaj: Što pozadinu odabrati, fotografiju

Balkon za popravak. Uklonite protok balkona podova krova (video)

Što učiniti s curenjem balkona

Kada se strop odvija preko balkona ili loggia, vrijedi pažljivo pristupiti rješavanju problema. Jedna od opcija može biti hidroizolacija, što se može poboljšati posebnim materijalima i dodatnim začepljenjem šava. Upravo se brtvljenje šava može nazvati najprikladnijim izlazom iz situacije, a može se provesti ne, samo s propuštanjem, kao i za prevenciju kako bi se izbjegle ozbiljne posljedice.

Za brtvljenje zahtijeva odabir posebnog brtvila otpornog na vlagu, koji se ne deformira pod utjecajem taloženja.

Ako odaberete visokokvalitetan skupi materijal s takvim karakteristikama kao trajnost i elastičnost, onda dugo se ne možete sjetiti takve stvari kako eliminirati curenje.

Ako balkon teče odozgo - što učiniti i kome kontaktirati

Ako vaš balkon nastavi odozgo, morate ga učiniti visokokvalitetnim brtvljenjem

U građevinarnicama postoji veliki broj brtvila, od kojih svaki ima vlastite karakteristike. Među njima možete odabrati: akril, silikon, tiOCO i poliuretan.

Važno je proučiti svaki od njih, jer ne mogu svatko koristiti za rad na otvorenom..

  1. Silikonski brtvilo neće se moći nositi s velikim opterećenjima, jer imaju nisku elastičnost. Prema tome, ako se čežnja odvija, ovaj materijal ne vrijedi koristiti.
  2. Prilikom brtvljenja šava, uz pomoć akrilnog brtvila, uskoro će zahtijevati ponovno provođenje posla, jer je kratkotrajno i brzo pukotine.
  3. U tiokole brtvila postoje dvije komponente, ali je inferiorna od silikonske snage.
  4. Poliuretanskih brtvila imaju potrebnu elastičnost koja im omogućuje da se koriste ako se loža ili balkon nastavljaju. Ovaj brtvinjak je otporan na zrake sunca, a također može izdržati vodu, vlagu, pa čak i hladno. Prema tome, kada se koristi poliuretanski brtvilo, moguće je izbjegavati ponovljene protočne i ambijentalne instalacije.

Članak o temi: pozadina senf boje u unutrašnjosti sobe

Brtve se obrađuje svaki zglobovi šava na balkonu, koji se nalazi na pročelju kuće, uključujući sve dijelove na balkonu. Posebnu pozornost treba posvetiti krovu i njegovom brtvljenju, osobito ako je to posljednji kat. Takvu rad možete provesti za nekoliko sati, ali primjena brtvila treba provesti tek nakon čišćenja površina svake pukotine i šava.

Ako balkon teče odozgo - što učiniti i kome kontaktirati

Kada balkon curi odozgo, glavno i važno mjesto za zatvaranje ove sobe je krov

Ako su šavovi previše duboki, onda je potrebno unaprijed zamijeniti montažnu pjenu.

Brtva će se primijeniti na pjenu, a dvostruko brtvljenje se provodi. Brtvljenje balkona može se provesti bez obzira na godinu.

Moguće je provesti hidroizolaciju, koja se smatra važnom točkom u građevinskom radu kako bi se poboljšali životni uvjeti u apartmanu. Prilikom polaganja hidroizolacije, provode se sustavi za uklanjanje vode i preklapanja zaštitnih materijala.

Sprječavanje curenja balkona na taj način mogu postojati dvije vrste:

  • Prvi će koristiti poseban materijal, kao što su bitumenska rola ili polimerna baza;
  • U drugom, možete se primijeniti mastiks da propustite zglobove.

Ako balkon teče odozgo - što učiniti i kome kontaktirati

Ako ne želite provesti vrijeme i snagu zapečat ćete balkon, onda se bolje obratite specijalistu

Ako koristite valjane građevinske materijale, i dalje će biti spojevi i šavovi koji će također zahtijevati dodatnu obradu i stvrdnjavanje.

Taj se proces može nazvati najmodernijim i volumetrijskim, koji će zahtijevati mnogo vremena i snage.

Najlakša opcija će biti hladnija hidroizolacija, dok se mastiks obrađuje i ploča krova balkona i zglobova. Da biste koristili jedno-komponentnu tehnologiju, ne morate koristiti određenu tehnologiju ili imati profesionalne vještine, jer je vrlo jednostavno raditi s njom i jednostavno.

Članak o temi: Stolica za ljuljanje stolica, crteži za proizvodnju

Može li vizir uštedjeti od curenja

Balkon može teći i napuniti vodom u slučaju kada ne postoji krov. Zato je, prije svega, vrijedno brinuti o instalaciji vizira na izdržljive drvene okvire tako da je izdržljiva i stabilna. Nakon završetka instalacije vizira, možete sigurno početi staklo balkona i stoga se potpuno izolira iz učinaka vanjskog okruženja. U pravilu, viziri su napravljeni od ondulina, metalnih pločica i čelika.

Ako balkon teče odozgo - što učiniti i kome kontaktirati

Instaliranje visokokvalitetnog vizira na balkonu će ga uštedjeti od propuštanja

Na krovu balkona postoje dvije vrste vizira.

  1. Ovisan okvir, koji se mora montirati na knjigovodstvenu strukturu, što je daleko od ne dovoljno, au priručniku je malo vjerojatno da će raditi, jer je to potrebno za posebnu opremu i majstore u takvom radu.
  2. Neovisni krov je pričvršćen na zid. Smatra se da jeftinija opcija, a postoji veliki izbor dizajna i završne obrade.

Vizir na balkonu (video)

Bez obzira na to koja će opcija biti izabrana, morate zapamtiti brtvljenje i izolaciju, tako da se ne suočite s budućnošću s takvim problemima kao plijesni, teći i ne samo. Ukratko, ako kompetentno pristup popravak, on će samo dati pozitivan rezultat.

Čitaj više