Kako napraviti tekući akril za kupke za premazivanje to učiniti sami

Anonim

Kako napraviti tekući akril za kupke za premazivanje to učiniti sami

Ako želite ažurirati svoju staru kupku, možete koristiti takav materijal kao što je tekući akril. Prilikom izrade proizvoda na proizvode koristi se novi premaz koji koristi tehnologiju Bulk Bath. Suština ove metode je da sipanjem novog premaza za staru kupku. Ne koristi takve alate kao što su četke i valjci. U konačnici se dobiva premaz, koji karakteriziraju značajke visoke čvrstoće.

Sorte tekuće akril

Nove tehnologije za vraćanje kupaonice uz pomoć ovog materijala dovela je do pojave sorti tekućih akrila. Bilo je takvih materijala kao:
  • Starryl;
  • epoksin.

Osobitost ovih materijala je da uz glavnu komponentu tekućeg akrila, u sastavu oni Sadrže epoksidnu smolu koji kada se polimerizira u interakciji s učvršćinom. U konačnici, premaz stječe snagu. Također, u gotov materijal se dodaju različiti aditivi za poboljšanje operativnih obilježja oblaganja.

Bulk Stacring nudi dvije odvojene komponente:

  • učvršćivač;
  • Polupropusni akril.

Prilikom obavljanja rada na stvaranju novog premaza za kupaonicu, ove dvije komponente Pomiješano zajedno U isto vrijeme pridržavati se određenim razmjerima. Takvi materijali odnose se na broj spojeva koji se sastoje od dvije komponente. To je zbog činjenice da postoje dvije tvari koje su međusobno povezane i oblikuju premaze s određenim tehničkim karakteristikama.

Prije primjene tih komponenti u obnovi kupki, oni se održavaju u sobi ispod sobne temperature. I tek nakon toga su pomiješani. Učvršćivač se dodaje akrilu, a neprestano miješa masu. Stvaranje glavnog materijala za obnovu kupke, dodaju se stvrdnjaci, pridržavajući se 9,5% omjer za 100% cakline , Posebnu pozornost treba posvetiti uzbunjivanju. Trebalo bi biti oprezno. Kada je materijal za obnovu kupke spreman, mora se zadržati 20 minuta. Kada ovaj put prođe, može se nanijeti ulijevanjem na staru kupku.

Kako odabrati sastav za emajling kupku

Kako napraviti tekući akril za kupke za premazivanje to učiniti sami

Prilikom obavljanja radova za obnovu kupke, prvo morate odabrati emajl, s naglaskom na takve pokazatelje kao:

  • kvaliteta;
  • cijena;
  • boja.

Odaberite od skupljih materijala. Imaju mnogo prednosti. Jedan od njih je dobra brzina sušenja. Osim toga, dugo zadržavaju fluidnost. Drugi plus - Visoke kvalitete adhezije , Uz primarni sloj, oni su dobro povezani, formirajući gumenu premaz.

Cijena kompozicije zaslužuje posebnu pozornost pri odabiru cakline. Optimalno, ako je isto kao i stari premaz. Ako je identično pronalaženju neuspješnih, možete koristiti materijal koji se razlikuje od glavne premaz nije više od 1 tona. Ako, pokrivajući kupku s novom caklom, naći ćete u potrazi za žućkastim mrljama, možete ih eliminirati ako stavite još jedan premaz preko novog emajling sloja.

Članak o temi: Kako obojiti zidove u kupaonici umjesto pločica

Od uobičajenog bojenja radova boje na nametanje emajla ima određene razlike. Trebalo bi biti poznato da su smjese korištene tijekom rada dvije komponente. Prilikom dodavanja učvršćivača na spoj Gube fluidnost , Prestaju biti tekući već za 45 minuta nakon što dodaju učvršćivač. Nakon tog vremena, rad s korištenjem ovog materijala više podsjeća na šanšenje. Primjena takvog sastava nevrneta, iznimno je teško dobiti savršeno glatku površinu.

Stoga, ako prvo obavite rad na stvaranju kupanje kupke s metodom izlijevanja, bit će beskorisno, prije nego što se počnete upoznati s uputama za uporabu. Prije početka rada, vrijedi vježbati na malom objektu za stjecanje potrebnog iskustva obavljanja posla. Još jedna važna točka koja se ne smije zaboraviti - materijal za kuhanje je potrebno neposredno prije emajliranja proizvoda. Nakon završetka pripremnog rada, morate ga učiniti pripremom.

Najčešće se pripravak koji sadrži dvije komponente koristi za stvaranje novog premaza vlastitim rukama. Osim njega, emajl proizvoda može se proizvesti tekućim akrilom, koji Razlikuje se manje toksičnosti I sposobnost zadržavanja fluidnosti dugo vremena. Što se tiče troškova, ovaj sastav je skuplji. Međutim, rad s njom je jednostavniji i sigurniji. Ali čak i koristi tekući akril, ne biste trebali odbiti respiratore. Osim toga, prije početka rada potrebno je osigurati maksimalni priljev svježeg zraka u prostoriju.

Kuhanje kupke za emajling

Kako napraviti tekući akril za kupke za premazivanje to učiniti sami

Kada je emajl izabran za stvaranje novog kupanje, potrebno je pokrenuti pripremni rad. Ako im pristupite neozbiljnom, a onda se emajl primijenjena na površinu kupke jednostavno se šavova na dnu, au ovom slučaju će novac biti izgubljen.

Prioritetni zadaci

Ako razgovaramo U svrhu pripremnog rada , najvažnije su sljedeće:
  • Čišćenje površine kupelji od onečišćenja i masnih mrlja. Ako se to ne učini, tada se emajl jednostavno ne padne na površinu.
  • Stvaranje grube površine. Zahvaljujući njoj, bit će osigurano maksimalno područje kontaktnog akrila sa zidovima proizvoda.

U pripremnom radu potrebno je uzeti u obzir preporuke proizvođača sastava, koji će se koristiti tijekom rada. Kada koristite neke materijale, potrebno je izvršiti grijanu kupelj prije nanošenja sloja cakline. Ovaj postupak omogućuje vam povećanje ljepljivih svojstava cakline. Da biste izliječili proizvod prije posla, morate birati određenu količinu tople vode u nju.

Postupak pripremnog rada

Kako napraviti tekući akril za kupke za premazivanje to učiniti sami

Prije svega, potrebno je Odmaći površinu Kupke. Za to se proizvod ispere s bilo kojim deterdžentom.

Zatim se izvodi brušenje. Da biste to učinili, potrebno je koristiti bušilicu s mlaznom mlaznicom. Ako nije, onda možete koristiti brusilicu. Međutim, primjena takvog alata mora se smatrati da slučajno ne prisiljava proizvod. Da biste sigurno obavili posao, možete koristiti konvencionalni brusni papir, koji se zalijepa na drvenom šipku.

Članak na temu: Boja leznuta vrata: Pravila slikanja

Zatim je potrebno ukloniti prašinu koja se formira tijekom procesa brušenja, nakon toga, uz pomoć sredstvo za čišćenje, ponovno operite kupelj.

Zatim slijedi Uklonite letak prelijevanje i ispuštanje rupa. Zatim u debljini morate izrezati stare rešetke protoka od šljive. Kada je emajling rad dovršen, zamijenjeni su novim.

Nakon završetka posla ostaje da obriše suhu površinu kupelji, a zatim provjerite kvalitetu izvršenog pripremnog rada. Potrebno je otvoriti tuš i vidjeti kako će mlaz vode biti isušen uz zidove proizvoda. Ako je protok vode je ujednačen, onda to sugerira da je priprema izvršena ispravno - površina je dobro odmaštena. Ako se protok vode dogodi s kapljicama, to znači da se pripremni rad ne provodi dovoljno dobro. Potrebno je ponovno odbiti površinu. Ako to nije učinjeno, tada će caklina biti loša na površini kupke.

Ako se kupati Parcele s krivotvorenom hrđu , Da biste ih uklonili, možete koristiti soda, koja je prethodno razvedena vodom tako da se formira masa Casczyce. Nakon toga se pripravak nanosi 20 minuta do zaplete za hrđu, a nakon što se naznačeno vrijeme ispere.

Primjena akrilne cakline radi sami

Sada, nakon završetka ovog posla, možete se preseliti u poboljšanje emajla za kupanje. Budući da će se premaz primjenjivati ​​u dva sloja, materijal se mora podijeliti u dva jednaka dijela. Rad se mora obaviti na sljedeći način.

  • Kako napraviti tekući akril za kupke za premazivanje to učiniti sami

    Počnite s činjenicom da se temeljni sloj primjenjuje, za koji se komponente jednog dijela miješaju.

  • Nakon toga, idite na primjenu cakline. Prvo, na početku se skida s širinom četke od 70 mm.
  • Rubovi se obrađuju, nakon toga se zidovi provode iz zida do dna. Nakon toga, caklina cakline u poprečnom smjeru. Dakle, cijeli proizvod se obrađuje. Mjesto odvoda i dno kupelji moraju se posvetiti posebnu pozornost.
  • Primijeniti drugi sloj za početak, bez čekanja, dok je prva suha. Tehnologija stvaranja premaza naziva se "mokro mokro" i najučinkovitije je za obnavljanje premaza stare kupke.
  • Tijekom rada na primjeni drugog sloja nastaje na eliminaciju čija se razmazuje 15 minuta nakon primjene završnog sloja. Ako smo skloni i propustimo vrijeme, onda su kapi zamrznute, a onda to neće ništa riješiti.
  • Nakon toga, rad se može smatrati završenim. Sada ostaje čekati, kada se kupati, kapljice zamrznute iz vanjskog dijela ispusne rupe se režu, zatim se obnoviti ispuštanje odvoda.

Po završetku posla, okupat ćete se s novim premazom. Gotovo će biti nemoguće razlikovati od novog. Ima karakteristično za novu kupku. Sjaj i ujednačenost bojenja.

Važne nijanse

Kako napraviti tekući akril za kupke za premazivanje to učiniti sami

Prilikom obavljanja radova potrebno je isključiti vodu iz ulaska na površinu kupke. Da biste to učinili, vrijedi ukloniti dizalicu i zalijevanje tuša u smjeru sudopera.

Prilikom oblaganja kupke, radno mjesto mora biti organizirano na takav način da je majstor spriječio sve. Stoga, prije početka rada, treba ukloniti iz kupaonice sve nepotrebno. U tom slučaju, bit će dovoljno prostora i kada pokriva kupku, vlasnik se neće suočiti s neugodnostima pri obavljanju posla.

Prije korištenja akrila za kupku za oblaganje, trebate Pažljivo zagrijavajte proizvod , Najbolje rješenje je korištenje industrijske sušilice za kosu. Međutim, ne svatko ima priliku koristiti. Stoga je prikladan uobičajeni kućni fen za kosu. Međutim, prilikom sušenja kupke, potrebno je povremeno onemogućiti tako da se sušilo za kosu ne dogodi zbog preopterećenja.

Prednosti za kupanje akrilna kupka

Ako je vlasnik odlučio vratiti kupku vlastitim rukama kao materijal tekućeg akrila, zatim s ispravnim izvršenjem rada, dobit će kupku s novim premazom koji svjetluca i ima jedinstvenu boju preko cijele površine. Visokokvalitetna premaza s glatkom površinom može dugo održavati svoj estetski izgled i ne mijenja se pod utjecajem vode, temperaturne razlike i mehaničkih opterećenja. U tom slučaju, utjecaj različitih čimbenika neće voditi na smanjenje svog sjajnog sjaja , Jedna od prednosti tekućeg akrila je da ne podliježe nošenju, razlikuje se u visokim karakteristikama u smislu snage.

Zbog činjenice da ima nisku koeficijent toplinske vodljivosti, pokrivenost od ovog materijala osigurava dugo očuvanje temperature vode. Što se tiče skrbi za takav premaz, ne zahtijeva mnogo vremena i truda od vlasnika. Potrebno je redovito obrisati spužvom navlaženom u otopini sapuna. U korištenju abrazivnih alata treba napustiti jer negativno utječu na njegov izgled. Najbolje za čišćenje kadu Deterdženti u tekućem obliku , sapun ili topljivi prašci.

Zaključak

Kako napraviti tekući akril za kupke za premazivanje to učiniti sami

Stvaranje kupanja s akrilnim magačinskim putem vlastitim rukama je razumni izbor ako trebate vratiti površinu stare kupke. Ovaj rad treba biti pristupačan, posebnu pozornost treba posvetiti pripremnom radu.

Mnogi ne plaćaju mnogo pozornosti u ovom trenutku, dobiva se loša pokrivenost. Brzo počinje kolaps - piling, pukotine se pojavljuju na njemu. Mnogi se okrivljuju u ovom lošoj kvaliteti materijala koji se koristi prilikom stvaranja premaz. Međutim, u stvari, glavni razlog je Loša kvaliteta pripremnog rada.

Ako prvi put ispunite obnovu kupke na taj način, onda morate znati kako se to radi. U tom slučaju, konačni rezultat rada će vas zadovoljiti. Ako nemate posebnu želju za stvaranjem novog premaza od akrila metodom punjenja materijala, možete instalirati akrilnu košuljicu. Ova metoda obnove starih kupališta nedavno je bila vrlo popularna među vlasnicima stanova.

Članak o toj temi: Što pozadinu odabrati boju Wenge u različitim sobama

Čitaj više