Obrt iz montažne pjene za vrt i vrt vlastitim rukama

Anonim

Što samo ne smiju s osobom! Čini se da je od nepotrebne stvari, koja samo treba baciti, možete učiniti nešto neobično i korisno, udisati novi život u nju.

Obrt iz montažne pjene za vrt i vrt vlastitim rukama

Obično, za ljetnu vikendicu, stare gume za automobile, gume, šperpločani listovi, stare panjeve i snags i druge stavke su opremljeni.

I niste mislili da možete napraviti zanimljive obrt iz pjene za skupljanje? Netko, vjerojatno je čuo takvu stvar, ali je zasigurno iznenađena. Stoga ćemo vam danas reći što se može napraviti od ovog materijala i kako ga pretvoriti u kolijevku.

Koje obrt može biti izrađen od montažne pjene za vrt?

Montažna pjena je vrlo uobičajena u građevinskom materijalu. Uz to, oni zatvaraju šavove i prazninu u kojoj se širi, ispunjavajući sve prostora. Nakon smrznutog, postaje čvrsta, ali težina ima malu. Izrada obrta iz nje, vrijedi razmotriti osnovna svojstva ovog materijala. Osim toga, montažna pjena se lako izlaže obrezivanju.

Zašto se može koristiti za stvaranje obrta? Činjenica je da je montažna pjena uzima bilo kakve obrise, a njegova pozitivna imovina je otpornost na različite štetne čimbenike okoliša - omogućuje vam da izložite obrt u vrtu. Oni se ne boje atmosferske oborine, bez mraza.

Lagana i nedostatak oštrih lica i uglova čini takve obrta sigurno za djecu. Stoga možete sigurno organizirati svoje remek-djelo na igralištu. Također iz pjene možete napraviti prilično veliku konstrukciju, koja, kao što je gore spomenuto, imat će malu težinu.

Obrt iz montažne pjene za vrt i vrt vlastitim rukama

S montažne pjene, razne životinje su najpopularnije brojke: Žabe, ovce, ježevi, krava itd. Izgledat će sjajno u rezervoaru, cvjetnjaka, na igralištu, u blizini stabala i grmlja, pa čak i usred travnjaka.

Članak o temi: Ugradnja peći od lijevanog željeza u peć

Obrt iz montažne pjene za vrt i vrt vlastitim rukama

Vježba može biti stilizirana, crtani film i vrlo "živ", sličan pravoj zvijeri. Sve ovisi o vašim osobnim preferencijama.

Obrt iz montažne pjene za vrt i vrt vlastitim rukama

Osim životinja, možete napraviti gljive, stilizirane prekrasne cvjetove. Gledaju ne gori od kamena, panja ili drva.

Uz veliku želju, možete izgraditi čak i mini-kuću, zrakoplov, kulu i druge slične objekte. Osim toga, proizvodnja obrta za vrt s montažne pjene je vrlo zanimljivo zanimanje koje će pomoći u uzimanju slobodnog vremena. A lakoća rada s ovim građevinskim materijalom neće zahtijevati posebne troškove.

Izrađujemo vrtne obrta s montažne pjene vlastitim rukama

Kada radite s ovim materijalom, neka pravila trebaju slijediti. Dakle, montažna pjena ima takav svojstvo kao brzo shvaćanje površinom s kojom dolazi u kontakt. Isto s našim rukama - moraju biti zaštićeni od pjene lijepljenja. Da biste to učinili, trebat će vam rukavice iz tkanine (pamuk) i neka imaju nekoliko pare.

Također unaprijed treba pripremiti posebni čistač, koji na kraju posla možete očistiti montažni pištolj. Usput, to je također potrebno za vas, kao što je montažna pjena.

Kupnjom svega što vam je potrebno i odlučivanje o tome kako će vaše rukotvorine izgledati, možete početi raditi , Tehnologija nije komplicirana, morate napraviti okvir lik i pokriti ga sa slojevima pjene, od kojih svaki odlazi oko 15-20 minuta. Da bi okvir bio prikladan za bilo koji materijali za puhanje: ploče, stare nepotrebne posude različitih promjera, raznih banaka i drugih spremnika.

To kao umjetnik crpi sliku - prve šalice, kvadrate i ovali, od kojih se slika sastoji, a zatim počinje izlijevati dijelove. Dakle, ovdje - sipajte obrazac na vrh i uz pomoć noža daj značajke koje trebate.

Članak o temi: Vrste vrtnih staza s malim troškovima to čine sami

Obrt iz montažne pjene za vrt i vrt vlastitim rukama

Možete obojiti gotovu figuru i na vrhu prekrivene lakom. Takva jednostavna tehnologija će stvoriti gotovo bilo koji zanat za vrt.

Sada razmotrite nekoliko specifičnih primjera. , Vrlo lako napraviti lijep jež. Takva vježba je savršena za početnike. Osim povišenih materijala, također će vam trebati čačkalice. Izrađujemo pjenu elipse, koja će biti tijelo za jež. Kada se zamrzava, previše izrežite, formirajući figuricu. Dakle, da je ježa glatka, možete ga zatvoriti s nekoliko slojeva toaletni papir s PVA ljepilom.

Nakon toga počinjemo zadržati čačkalice. Štoviše, mogu biti unaprijed učitani za 3/4 do crne boje i savjete u zlatu. Sama ježa je bolji za bojenje dok se "igle" pridruže.

Također je učinio i ladybug , Ulijte hemisferu i izrežite željeni oblik, a zatim obojite. Prilikom odabira boja, budite oprezni, ne bi trebalo uništiti montažnu pjenu.

Obrt iz montažne pjene za vrt i vrt vlastitim rukama

Ako se vaza srušila, ne žuri da ga izbacim. Dovoljno je pokriti ga pjenom, koja će međusobno zatvoriti krhotine, a kada se zamrzne - pokriva boju. Zlatna ili srebrna slika izgleda lijepo, a sama vaza se ne može očistiti. Ostavite reljefni i lud.

Više složenijih obrta zahtijeva određenu vještinu i više vremena. Na primjer, za stvaranje jelena, najsloženije je napraviti okvir. Velike plastične boce su pogodne za tijelo, noge su izrađene od žice, a za lice - šalicu.

Obrt iz montažne pjene za vrt i vrt vlastitim rukama

Zatim se polako nanose na palovima montažne pjene. Onda čistimo, dajemo konačni oblik, boja (akril) tla, primijenili smo lak i boju. Kao rezultat toga, imat ćete lijep jelen, gotovo kao stvaran.

Čitaj više