Proizvodimo pripremu zidova ispod pozadine: radni nalog

Anonim

Proizvodimo pripremu zidova ispod pozadine: radni nalog

Faze priprave zidova pod lijepljenjem pozadinom mogu se razlikovati, ovisno o karakteristikama nacrta površine, teme o tome kako napraviti zidove zidova, potrebno je odrediti materijalom i priprema zidova treba biti pod pozadinom, radni nalog i druge nijanse. Raznolikost asortimana omogućuje vam da zidovi učinite neobično lijepim. Da bi pozadina dobro ležala na zidu, potrebno je pripremiti njegovu površinu. Proces pripreme zidova odvija se u nekoliko stupnjeva. Svaka faza je vrlo važna, tako da je potrebno strogo promatrati određeni red rada. Pripremni rad treba provesti kvalitativno, inače, pozadine mogu pasti.

Priprema zidova za potresanje pozadine

Prije nego što nastavite s procesom, morate shvatiti zašto je potrebno. Svaki proces pomaže ne samo za lijepljenje pozadine kvalitativno, već se također riješiti značajnih nedostataka. Priprema zidova je također potrebna za isporuku gljivica i produženja usluge završnog materijala.

Postoji nekoliko osnovnih nedostataka zidova iz koje se mogu riješiti:

  • Poroznost zidova ne dopušta da pozadinu bude visoko zalijepljena na površinu, izaziva odvajanje rubova i ljušti platno;
  • Pravoslavne, jame, izbočine ne mogu se sakriti ni pod najderičnijim pozadinom. I s određenom rasvjetom, postaju vidljiviji, koji kvari izgled;
  • Pukotine u žbuku su uzrok razvoja gljivica i prodiranja vlage;
  • Ako se površina ne tretira s posebnim rješenjem, sposobnost materijala se reducira da bi se zalijepila zajedno, nesuklaći s ovim procesom može dovesti do potpunog odvajanja pozadine od zida.

Proizvodimo pripremu zidova ispod pozadine: radni nalog

Ako je stara završna obrada prisutna na zidovima, mora se pažljivo ukloniti

Pozadine, ovo je zid završiti koji ima slabu snagu i otpornost na habanje. Zahvaljujući točnom radu na pripremi zidne površine, duže služe mnogo duže.

Prilikom postavljanja pozadine, vrijedno je pamtiti da platno treba lijepiti spoj u zglob, a to je još jedan razlog za pripremu zidova. Ako pažljivo ispitujete faze rada, postupak pripreme neće biti previše zamoran.

Faze pripreme zida za potresne pozadine

Sve faze pripreme zida su vrlo jednostavne i ne zahtijevaju posebne vještine ili vještine. Glavna stvar je ispravan prioritet procesa i kvalitativne performanse rada.

Članak o temi: Odabir ekonomskih vlasnika: zavjesa Veles iz bjeloruskog proizvođača

Glavni rad u pripremi provodi se u ovom redoslijedu:

  1. Demontiranje stare završne obrade. Konvencionalne papirne pozadine mogu se ukloniti pomoću otopine sapuna. Potrebno ih je navlažiti zidom i dok se mreža ne osuši, nastavite s njihovim uklanjanjem. Ako je stara pozadina gusta ili periva, proces uklanjanja može biti malo težak. Da biste to učinili, potrebno je napraviti male rezove i dobro se miješati s otopinom sapuna. Kada se otopina apsorbira, možete nastaviti s lopaticom. Ako je stara prevlaka emajla ili boja, trebate kupiti veliki brusni papir. S više se boja brzo uklanja, bez ostavljanja tragova. Whitena se može ukloniti toplom vodom i krpe. Lako se ispere, to je samo češće mijenjanje vode. Bolje je potpuno ukloniti staru žbuku i nanijeti sloj svježeg, inače, formirani rezači će proći hladni zrak, a kondenzat će se formirati.
  2. Uklanjanje nepravilnosti i nedostataka. Za ovu fazu trebat će vam lopatica i kit. Prije svega, iz zidova treba ukloniti sve nokte, vijke, žice itd. Sve pukotine i jame moraju biti stavljeni na gužvu. Kult se primjenjuje nekoliko tankih slojeva vodoravno i okomito.
  3. Poravnajte površinu zida. Nakon što je kit zamrznut, možete početi proces površinskog brušenja. Da biste to učinili, koristite poseban papir ili mrežu za mljevenje. Proces se mora napraviti iz ugla u smjeru lijevog i desnog i odozgo prema dolje.
  4. Primjena premaz. Jednostavno je potrebno obraditi zidove s tlo mort. Da biste to učinili, trebat će vam široki valjak ili četka. Ako zid ima lošu apsorpcijsku imovinu, tada se temeljnik primjenjuje u nekoliko slojeva.

Proizvodimo pripremu zidova ispod pozadine: radni nalog

Primjena tla pružit će dobru adheziju, a također sprječava mogući izgled gljivica i plijesni

Tek nakon svih potrebnih koraka rada, možete početi lijepiti platnu.

Kako i kako liječiti zidove prije lijepljenja pozadine

Priprema površine zidova provodi se na samom početku rada s pozadinom. Ako je potrebno, primijenite slikanje ili bilo koju drugu završnu obradu, zidovi zahtijevaju obradu. Ovaj proces pomaže u uklanjanju mnogih problema koji mogu pokvariti kvalitetu popravka.

Članak o toj temi: Koja bi udaljenost trebala biti između suspenzija na stropu

Prije završetka zida mora biti obložena otopinom premaz. To doprinosi boljem kvačila pozadina i površine zida, sprječava piling malih čestica, eliminira dodatnu vlagu iz zidne površine, odvija se prašina i razne vrste kontaminacije.

Proizvodimo pripremu zidova ispod pozadine: radni nalog

Voditi zidove s prajmerima pomoću valjka, širokog četka ili prskalice. Primer Prodano u dvije verzije - suha i tekućina

Postoji nekoliko vrsta:

  • Akril;
  • Alkid;
  • Mineral;
  • Duboka penetracija;
  • S pigmentom u boji.

Otopina premaz je odabrana uzimajući u obzir status i svojstva površine zida. Možete odabrati prikladnu varijaciju pomoću napomene na paketu ili pitati prodavatelja.

Kako pokriti zidove prije lijepljenja pozadine

Na samom početku zidovi se moraju tretirati posebnim rješenjima.

Imaju mnogo korisnih svojstava, kao što su:

  • Odbitak vode;
  • Duboka penetracija;
  • Anti-korozija;
  • Gašenje požara;
  • Antiseptički;
  • Antibakterial.

Takva rješenja uvelike olakšavaju miješanje pozadine.

Proizvodimo pripremu zidova ispod pozadine: radni nalog

Nanesite otopinu slijedi dan prije navodnog dana početka rada s pozadinom

Danas je građevinsko tržište jednostavno leglo s ogromnim asortimanom.

Stručnjaci identificiraju nekoliko osnovnih sastava:

  1. Akril univerzalno rješenje. To je u velikoj potražnji, kao prikladan za bilo zidne površine. Nema mirisa, a također ima imovinu da prodire duboko u slojeve zidne površine. Suši takav rješenje 5-6 sati.
  2. Sastav grifftray. Manje popularna kompozicija, koja se koristi samo u zatvorenim prostorijama s visokom vlagom. Može se nanijeti na zidove koji imaju metalne prskanje. Proces sušenja pojavljuje se 24 sata.
  3. Kontaktno rješenje. Najpopularniji sastav koji čak i pridošlice mogu uživati. Pripravak ima ista svojstva kao i za akrilnu pozadinu. Jedina razlika između njih je da je mali kvarcni pijesak dio kontaktnih rješenja. Poboljšava prodiranje otopine na površinu zida, a također se razina nepravilnosti i manje mane zida.

Kako pripremiti betonske zidove za lijepljenje pozadine

Betonski zidovi imaju mnogo nedostataka, iz tog razloga mnogi stručnjaci se ne preporučuju da im se na njima učine pozadine. Betonski zidovi moraju biti lansirani ili šivanje gipsane ploče. Nepravilnosti i gruba struktura betona često se pojavljuju kroz pozadinu, a tip zida zbog toga je jako razmažen.

Članak o temi: Razumijemo kako sami šivati ​​swag

Ali, ako se odluči za ljepilo pozadinu na betonskoj površini, potrebno je strogo poštivati ​​neka pravila za provođenje rada:

  1. Odabirom pravih materijala. Ovaj proces je u izboru vrlo guste graha, koji može sakriti male nedostatke zidova. Također, pozadina mora biti kupljena tamne nijanse.
  2. Očistite ključ uspjeha. Betonski zidovi moraju biti pažljivo očišćeni od prljavštine i prašine. Prašina može pogoršati kvačilo materijala.
  3. Poravnajte neravnomjerno. Sve nepravilnosti betonskih šavova trebaju biti pažljivo polirane.
  4. Dobro impregnirane zidove čvrsto drže pozadinu. Kada se zid osuši nakon pranja, mora se liječiti prajmerima ili ljepilom za pozadinu. Ovaj proces povećava kvačilo materijala. Primazivanje površine eliminira vlagu i reprodukciju gljivica.

Proizvodimo pripremu zidova ispod pozadine: radni nalog

Za predobradu betonskih zidova možete koristiti ljepilo za pozadinu ili prajmer

Tek nakon svega posla, hrabro je moguće provesti rukavice.

Radimo s vlastitim rukama: priprema zidova za potresne pozadine

Da biste uštedjeli na popravak, priprema zidova može se obaviti s vlastitim rukama. Potrebno je samo pristupiti ovom slučaju s punom odgovornošću. Ne smijemo zaboraviti da se svi prašnjavi radovi na zidovima drže prije polaganja poda. Također ne zaboravite na sredstva zaštite i vlastite sigurnosti. Svakako nosite naočale, respirator i rukavice. To će mi pomalo udisati tijekom prašnjavog rada, kao i zaštititi oči od stranih predmeta. Nakon pažljive pripreme možete nastaviti izravno na posao.

Proizvodimo pripremu zidova ispod pozadine: radni nalog

Nemojte uštedjeti na pomoćnim alatima, kao što su valjci, lopatice, četke itd.

Faze završnih zidova za lijepljenje s pozadinskim stručnjacima apsolutno se ne razlikuje od posla osobno. Glavna stvar je upoznati se s gore navedenim uputama, kako se razmazati zidove poput ljepila. Nakon svih glavnih procesa, ljepila pozadina s vrata zgloba na zglob.

Priprema zidova ispod pozadine vlastitim rukama (video)

Nakon čitanja svih nijansi pripreme zidova, lijepljena pozadina nije zastrašujuća. Glavna stvar je uskladiti sa svim pravilima i preporukama. I za kupnju visokokvalitetnih građevinskih materijala, koji, zahvaljujući svojim nekretninama, čine rad lako. Ako je teško nositi se s širokim rasponom predloženih proizvoda, potrebno je potražiti savjet profesionalcima.

Čitaj više