Zamjena stakla u unutarnjim vratima: Faze rada

Anonim

Staklena vrata između soba izgledaju vrlo isplativo u bilo kojem interijeru. Ali, osim ljepote, obavlja obje praktične funkcije. Na štetu stakla, veličina sobe se vizualno širi, a dodatno svjetlo prolazi u prostoriju. Često se događa tako da je staklena zamjena potrebna u unutarnjih vrata. Razlozi za to mogu biti različiti. Najčešća je njegova šteta, potreba za preokretanjem ili željom domaćina za zamjenu stakla na novom dizajnu interijera.

Zamjena stakla u unutarnjim vratima: Faze rada

Dizajn unutarnjih vrata sa staklom.

Kako zamijeniti staklo u unutrašnjosti vrata?

Ako nema ogledala u unutarnjim vratima, bojni stakleni prozori, staklene bagute i druge dekoracije, onda možete, promatrajući temeljitu točnost i jednostavan akcijski plan, zamijenite staklo sami.

Da biste odredili postupak djelovanja, prvo je potrebno saznati kakva je vaša interrom vrata. To jest, morate shvatiti kako je staklo pričvršćeno na njega. Gotovo svi stari i mnogi moderni modeli vrata, staklo se mogu umetnuti u otvor i popraviti s konvencionalnim ili kovrčavim posudama. Ali postoji još jedan tip pričvršćivanja (sa skrivenim fiksacijom), kada će biti potrebno staklo za početak vrata kroz vrata.

Zamjena stakla u unutarnjim vratima: Faze rada

Kada zamjenjuje razbijeno staklo u unutarnjim vratima, potrebno je djelovati vrlo pažljivo tako da kada radni alati ne oštete vrata, kao i novo staklo.

Prije početka posla morat ćete se riješiti starog stakla, često slomljenog ili napuknut. Bolje je pripremiti se za to, pružajući se potrebnim alatima i uređajima:

  • rukavice (bolje da se guste, ali ne i jako debele);
  • Čekić srednje veličine;
  • Kašičica, metla;
  • papir visoke gustoće;
  • Širi odvijač ili dlijeto.

Učvršćivači u obliku moždanog udara su opušteni s odvijačem (također možete uzeti dlijeto), čekić. Glavna stvar se stavlja na rukavice. Nema potrebe potpuno ukloniti pričvršćivanje. U sigurnosne svrhe bolje je početi na vrhu. Postupno ćemo ukloniti fragmente ili staklo, početi s velikim. Stavite ih u uski papir i napokon omotajte. Nakon toga se uklanjaju pričvrsne kazete. Ako se gumirana brtva iznenada dogodila, bolje je kupiti novu vrpcu. Uvjerite se da ništa nije palo i nije se slomilo, a ako se to dogodilo, odmah uklonite fragmente pomoću metle i kašičice. Radite bolje u cipelama.

Članak na temu: Popis WC pravila

Kako zamijeniti staklo: Faze rada

Da biste promijenili staklo u unutarnjim vratima, morat ćete odrediti njegov otvor. Sa složenim oblikom, bolje je skrenuti staklar. Iako kod kuće možete napraviti poseban kartonskog uzorka. Nanesite dobivene dimenzije. Sada možete izrezati novo staklo na njemu. S preciznim oblicima možete podnijeti bez pomoći. Glavna stvar, sjetite se da staklo ne može ući u blizinu kreveta. To znači da trebate snimati dimenzije koje će biti manje od 1,5-2 mm za svaku stranu.

Zamjena stakla u unutarnjim vratima: Faze rada

Morski psi naočala moraju se ukloniti u debelim rukavicama, najprije veliki, zatim mali.

Čaše se mogu kupiti ili u trgovinama za izgradnju, ili red u radionici koja se specijalizirala za rezanje stakla i ogledala.

Vrata za interru moraju biti spremna za umetanje. S cijele površine kreveta uklonite staru brtvu, uklonite časopis s pogledom na vaše vrijeme zajedno s brtvilom. Prethodno stjecanje novog brtvila (poseban za naočale i prozore). Možda ćete također trebati pričvršćivači za staklo koje ovise o modelu vrata. Također se može dogoditi tako da će se raspadati zakrpa. Postoji veliki izbor fleksibilnih analoga takvih vezanih u različitim bojama.

Staklo se također mora pripremiti. Neka bude topla na sobnoj temperaturi. Zatim ga isperite pomoću vodom sapunom. Obrišite bolji čisti pamučni poklopac. Tako će rezanje ići lakše i štitite čašu od razbijanja i mrvica. Gdje mjesto konsolidacije, uklonite ostatke boje i kita.

Uklonite vrata od petlji i položite na neki horizontalni. Dolaze na ovaj i stol. Glavna stvar je da je duga i široka. Dakle, internetska vrata će biti u stanju potpuno lagati, jer je staklo u umetku u suspendiranom stanju - slučaj je rizičan.

Članak o toj temi: Saznajte kako sam šivao opseg na kosi prozor na dva računa

Primijenite silikon po cijelom perimeru kreveta na kojem će staklo ići. Koristite za ovaj pištolj za brtvljenje. Stavite čašu u brtvu. Nakon toga, početi ga nježno staviti na vrata. Isključiti pritisak na njegovu površinu. Ako je umetak čvrsto, pokušajte skraćivati ​​brtvu. Liječiti silikonskom brtvinom i drugom staklom.

Sjedište pričvršćivanja također sjedi na brtvilu, nakon čega se moraju čvrsto prilagoditi jedni drugima.

I onda je bolje pričvrstiti ih do vode. U tu svrhu, uzmite ukrasne karanfile. Brtva zgrabi otprilike sat vremena, ne manje. Nakon toga, možete objesiti vrata natrag.

Svaka vrata će imati svoje nijanse. Ali ako želite i pravi pristup, zamjena stakla neće biti teška stvar za vas. Glavna stvar je pažljivo raditi i sve će ispasti!

Čitaj više