Uređaj stropa gipsane ploče na jednoj razini

Anonim

Relativno jednostavni gipsani stropovi su nedavno bili zasluženo uzeto vodećim položajem u popravku i rekonstrukciji prostora različitih sastanaka. Glavni razlog za takve popularnost je impresivna brzina i kvaliteta dekoracije zida i stropova koji koriste GLC.

Uređaj stropa gipsane ploče na jednoj razini

U praksi popravka i građevinskih radova, dvije glavne vrste stropova razlikuju suhi zid - na jednoj razini i višestruki.

U praksi popravka i građevinskih radova, dvije glavne vrste stropova montiranih na suhozidu su na jednoj razini i višestruki. U tom slučaju, prednosti stropne prevlake na jednoj razini primijenjene na materijale i alate, kao i postupak koji će vam omogućiti da se savršeno planirate čak i na jednoj razini stropa od gipsa s vlastitim rukama bez pomoći stručnjaka iz strana.

Prednosti suhozida u usporedbi s žbukanjem

Uređaj stropa gipsane ploče na jednoj razini

Poslanice od gipsane ploče omogućuju lako poravnajte preklapanja stropa gotovo bilo kojem stupnju zakrivljenosti.

Poznata dugotrajna tehnologija poravnanja stropa s različitim mješavinama žbuke pokazala se u popravku i izgradnji. Međutim, samo s početkom proizvodnje gipsanih ploča, flawking čak i s rukama iskusnih majstora postalo je očigledno. Za pluses stropnog uređaja pomoću suhozida su sljedeći:

  1. Poslanice od gipsane ploče omogućuju lako poravnajte preklapanja stropa gotovo bilo kojem stupnju zakrivljenosti. U isto vrijeme, strop se može primijeniti s slojem od ne više od 15 mm.
  2. Krpori na jednoj razini su sposobni učinkovito zatvoriti različite montažne strukture, osnovne i dodatne komunikacije, uključujući ožičenje, ventilaciju i druge cijevi, razne grede.

Uz pomoć hipotesspine stropa, možete poboljšati svoju osobnu udobnost vlastitim rukama:

  1. Konkretno, možete organizirati dodatnu toplinu i zvučnu izolaciju sobe. U tom slučaju, soba će postati udobnija, a iritantna buka i zvukovi glasne glazbe neće prodrijeti u susjede.
  2. Kada instalirate na jednom razinu stropa iz suhozida, ne postoji "mokra" faza svojstvena tradicionalnom žbukanju. Dakle, gipsboard vam omogućuje da završite stropni uređaj mnogo brže, bez dugog sušenja žbuke.

Članak o toj temi: Pravi popravak zidova gipsane ploče

Unatoč nekim nedostacima koji imaju ovu tehnologiju (smanjujući visinu prostorije prilikom instaliranja suspendiranog gipsanog kruha, moguće pukotine na mjestu listova listova, složenost instalacije bez pomoćnika), općenito, na jednoj razini gipsani stropovi su Izvrsna i jednostavna opcija za koju se odluči za popravak sami. A on će mu pomoći u ovom znanju o materijalima i alatima koji se koriste u ovoj operaciji.

Materijali i alati za stropove od gipsanih ploča

Uređaj stropa gipsane ploče na jednoj razini

Tijekom postupka instalacije potrebno je pažljivo pratiti glatku površinu cijele strukture.

U pravilu, stropovi se režu standardnim ploče od gipsa. Ovaj građevinski materijal ima dobre izolacijske karakteristike, vrlo jednostavan za rukovanje alata. Međutim, ta prednost gipsane ploče s nepravilnim skladištenjem i transportom je njegov značajni nedostatak, i tako da se plahte ne razbiju tijekom instalacije, s njima je potrebno liječiti posebnu skrb.

U skladu s imenovanjem i tehničkim parametrima, odlikuje se samo pet vrsta ploče ploče - standard, otporna na vlagu, suho vlakno, otporno na vatru i otporne na vlagu. U većini slučajeva, za montažu na jednokratnim stropovima, koristite standardne i otporne ploče otporne na vlagu.

Za uređaj takve strop, potrebni su sljedeći profili i okviri za okvir:

  • glavni stropni profil (str);
  • Vodič stropni profil (ppn);
  • izravna suspenzija;
  • Proširenje glavnog profila;
  • Konektor vrste rakova;
  • Nokte;
  • Metalni vijci;
  • Ojačana traka (uz pomoć, šavovi su blizu GLC).

Napravite kvalitetan strop vlastitim rukama, s sljedećim skupom alata:

  • Perforator (vježba šok);
  • odvijač;
  • čekić;
  • kliješta;
  • Škare za metal;
  • mlaznice za miješanje otopine;
  • bušilice na betonu i metalu;
  • Nož za gipsanu ploču;
  • Čelična lopatica.

Rad za montažu okvira

Uređaj stropa gipsane ploče na jednoj razini

Jedna od važnih točaka ugradnje cijelog dizajna je ugradnja okvira.

Prije početka izrade stropa na jednom razinu vlastitim rukama, morate očistiti glavni strop od starog kita ili pozadine. Svakako uklonite sve rasvjetne uređaje. Zatim oko perimetra prostorije za držanje linije na propisanoj udaljenosti od stropa. Na ovoj liniji će se naknadno priključiti na vodilice i glavne profile.

Članak o toj temi: Što trebate znati prilikom stvaranja kuhinjskog dizajna - dnevni boravak

Sljedeći korak je instalirati na strop suspenzija za montažu glavnog okvira. To se može učiniti na različite načine, na primjer, objavljivanjem cijelog područja stropa ili nanositi posebnu mrežu na strop s raskrižjem u njemu za pričvršćivanje suspenzija.

Na taj način su točke, približno jednaka udaljenosti jedni od drugih, uz pomoć perforatora (vježba šoka) i kostila s plastičnim rukavima su montirani. Za jednokratne gornje granice čija debljina ne prelazi 100-120 mm, koriste se suspenzije u obliku slova P; Za suhozične stropne konstrukcije, koriste se više od 120 mm, koriste se posebne štapne suspenzije.

Uređaj stropa gipsane ploče na jednoj razini

Skupovi za gipsa na jednoj razini mogu učinkovito zatvoriti različite montažne strukture, uključujući ožičenje, ventilaciju i druge cijevi.

Nakon toga, oko perimetra sobe na zidovima na prethodno provedenim oznakama pomoću nokta za nokte, pričvršćen je profil vodiča (ako postoji partner, tada se ta operacija može napraviti istovremeno s pričvršćivanjem suspenzija na stropu ). Kao rezultat toga, treba oblikovati osebujni pojas iz metalnog profila u koji će biti umetnut glavni profil.

Nadalje uspostaviti glavne profile koji će preuzeti sve opterećenja pričvršćene na njih gipsboard ploče. Krajevi glavnih profila su otvrdnuli u utore profila vodiča, duž cijele duljine, ovi profili su pričvršćeni samo-preša u instalirane suspenzije. Sve vrijeme instalacije morate pratiti da se osnovni profili podrške ne moli. Možete ga napraviti na razini montaže.

U nekim slučajevima, može biti potrebno koristiti metalne adaptere - "rakove" ili profil ekstensififera. Zahvaljujući ovim uređajima uspijevate napraviti strop na jednom razini na velikom području s vlastitim rukama.

Okvir pokriva plahte

Prije toga, potrebno je smanjiti listove gipsboard u veličini tako da su na stropu u fiksnom stanju dovoljno suzniti, bez značajnih praznina i spoje zajedno. Rezanje mora biti napravljeno s posebnim nožem pomoću ravnala na navedenim linijama. Nakon rezanja gornjeg, kartona, sloj lista mora biti pažljivo razbijen. Ako ipak ne ostane vrlo ispravni rubovi ili rubovi rezanih dijelova neće biti jako glatki, trebali bi biti zaglavljeni s graterom ili brusnim papirom.

Članak o temi: Svjetionici za skupno seks Učinite to sami: narudžba instalacije

Rezultirajuće cijele listove ili njihove fragmente temeljito se lijepe ili pričvršćuju vijcima vezanim uz vijke do glavnih profila. To bi trebalo učiniti s vašim asistentima, ako nema pomoćnika, potrebno je popraviti HCL pomoću stezaljki. U isto vrijeme, potrebno je pratiti vijke svojim kapima da se potpuno uvuku u list gipsane ploče.

Na kraju ugradnje gornje granice gipsane, potrebno je napraviti poravnanje završene površine. Za to se šavovi kombiniraju s armiranom vrpcom i ispunjenim svježim kitom. U isto vrijeme, ne možete zaboraviti propustiti kit i uvučene šešire vijaka za samo-tapkanje. Tako je strop s jednim razinama od gipsa spreman za konačnu završnu obradu.

Čitaj više