Slikanje stropne ploče Pleam: Upute korak po korak

Anonim

Instalacija i slikanje stropnog postolja je završna faza popravka prostorije. Crtići su obojani i instalirani tek nakon zidova zidova, strop i pod su završeni. To je prikladnije ako će se slika pjene obaviti prije instaliranja. To će spasiti zidove čistim. Bez obzira na to u kojem će se redoslijed raditi, najprije morate shvatiti da li trebate slikati stropnu ploču iz pjene kada je bolje učiniti i koje se boje mogu koristiti.

Slikanje stropne ploče Pleam: Upute korak po korak

Stropni postolje neće samo ploviti zidni priključak i strop, već i pomoći pretvoriti sobu.

U kojim slučajevima trebate slikati stropni plint?

Pitanja o potrebi za slikanjem stropnog postolja iz pjene i drugih materijala javljaju gotovo svaku osobu koja obavlja popravak vlastitim rukama. Najčešće na prodaju pojavljuje se bijele fnethoods. A ako je strop bijela, onda mnogi vjeruju da je slika crtića jednostavno pretjerano otpad novca i vremena. Međutim, oni se pogrešno shvaćaju.

Slikanje stropne ploče Pleam: Upute korak po korak

Nakon bojenja, stropni plint stječe solidniji izgled.

Činjenica je da će stropni postolje, izrađen od pjene, neizbježno imati manje ogrebotine i slične nedostatke. Uz dovoljno svijetle rasvjete, svi postaju savršeno vidljivi. Polyfoam ima dovoljno labavu strukturu, čak i ne lagano sjaji, a tek nakon slikanja materijala dobiva solidniji izgled i postaje izdržljivo.

Nakon nekog vremena, neobojeni stropni postolje iz pjene zamračuje se iz prašine bilo žute. Jasni takav materijal je vrlo težak. A nakon slikanja, stropni plint se može lako očistiti jednostavnom vlažnom krpom.

Osim toga, slika daje visoku održivost i produljuje svoj životni vijek. Također slikanje stropnih postolja neće se izbjeći ako želite da se kombiniraju s bojom zidova i strop sobe.

Članak o temi: Proizvođač Pregled profila Dorse

Ako ćete učiniti s vlastitim rukama kako biste slikali postolje, razmotrite činjenicu da se neće moći držati bez formiranja kriminala, koji su prilično upečatljivi. S obzirom na to, prije nego što nastavite u obradu postolja, potrebno je uzeti zglobove, koji će se u budućnosti lako sakriti ispod boje.

Kada je najbolja slika pluta?

Slikanje stropne ploče Pleam: Upute korak po korak

Kratak asortiman niz stropnih postolja različitih oblika.

Mnogo je lakše i prikladnije za obradu stropnog postolja prije nego što se instalira na namjeravanom mjestu. Tada nećete morati nositi miješalicu i brinuti o očuvanju zidnog uređenja i stropa. Ako ćete obojiti Carter do instalacije, najprije ćete morati smanjiti proizvode na željenu veličinu i prilagoditi ih u kutovima. Međutim, nakon instalacije bit će potrebno zatvoriti zglobove. I nitko ne jamči da to možete učiniti pažljivo bez oštećenja završnih površina površina.

Dakle, odluka o tome kada je najbolje slikati stropne ploče, morate preuzeti svoje. Stručnjaci preporučuju to nakon instalacije. U tom slučaju, rad će zahtijevati veliki napor, ali konačni rezultat će biti uredniji i atraktivniji. Ako namjeravate slikati strop i postolje u istu boju, najbolje je to učiniti u isto vrijeme, čak i prije nego što pozadinu će biti pounded ili drugi završetak zidova.

U slučaju da će stropni postolja morati biti pripremljen prije bojenja, bolje je to učiniti prije instalacije. Moguće je primitivno čak i bez postavljanja proizvoda u veličini.

Odabir boje i preporuke za pripremu rada

Prije slikanja, cijeli stropni postolje mora biti postavljen i izrezan za uređaj uglova.

Vrlo je važno odabrati boju prikladnu za završetak stropnog postolja. U slučaju korištenja postolja od polifoam, strogo je zabranjeno primijeniti pripravke koji sadrže bijeli duh i druga otapala. Dakle, samo boje na bazi vode prikladna je za završnu obradu. Lateks se obično koriste raspršivanje vode i akrilni pripravci. Ako odlučite prvo obojiti stropni postolje, a već ga instalirati na mjesto, možete koristiti boju u spremniku - to će vam omogućiti da obavite posao što je brže moguće, bez stvaranja ispiranja i razvoda.

Članak o toj temi: Tople Plinth Electric: Infracrvena opcija

Ponekad se to događa da na prodaju nije moguće pronaći boju željene nijanse. U takvoj situaciji možete kupiti bijelu boju i sami se okrenuti. Također možete iskoristiti ovu uslugu u bilo kojoj više ili manje velikoj trgovini građevinskih i završnih materijala.

Trebat će vam sljedeće za rad:

Slikanje stropne ploče Pleam: Upute korak po korak

Za izvođenje malih dijelova na obojenom postolju, to će zauzeti tanku četku.

  • Široka lopatica (ako ne, ne možete potrošiti novac na kupnju i koristiti karton);
  • spremnik za boje;
  • mala četka;
  • Boje (poželjno emulzija vode).

Priprema slikanja je vrlo jednostavna. Prije svega, morate uzeti meku tkaninu, vodu i malu gumenu lopaticu ili plastičnu ploču. Uzmite malu količinu kita na lopaticu i držite spoj u smjeru od vrha do dna, krećući se uz šav. Spatula mora biti dovoljno čvrsta, ali ne previše, pritisnite na stropnu ploču. U isto vrijeme, pokušaj ponoviti zavoje profila. Uklonite višak kit s vlažnom spužvom.

Pričekajte da se kit ne osuši u potpunosti, nakon čega uzme najmanju suknju i temeljito očistite postojeće nepravilnosti.

Važne mjere opreza

Samoslikavanje postolja je prilično jednostavan zadatak. Međutim, zahtijeva usklađenost s određenim mjerama opreza. Postupak obavljanja radova varira ovisno o tome je li poplun obojen prije instalacije ili poslije.

Prije početka obrade, svi proizvodi će se morati očistiti prašinu i, ako je moguće, biti prerano.

Slikanje stropne ploče Pleam: Upute korak po korak

Ako je postolje već instaliran, a zidovi i strop još nisu uređeni, onda možete koristiti balonchik za slikanje.

Ako postolje još nije instaliran ili instaliran na još uvijek intenzivan zid, možete koristiti boju u spremniku. A ako su zidovi i pod u sobi već uređeni, morat će biti zaštićeni od boje. To će vam pomoći da slikate traku. Stavite ga duž postolja, nakon otvorenih područja ne ostaju.

Članak o toj temi: Kako koristiti bide?

Kada se scotsing, ukrasno prskanje može ukloniti iz pozadine ili sami pozadini mogu se isključiti s površine. Da se to ne dogodi, možete koristiti drugu mjeru zaštite. Trebat će vam karton ili tanku plastiku i široku lopaticu. Da bi se zaštitila površina, u procesu slikanja lopatice morat će se primijeniti na odgovarajuću web-lokaciju.

Uputa korak po korak o slikanju stropnog postolja

Ako crtići još nisu zalijepljeni, morat ćete pronaći mjesto u apartmanu za slikarstvo i trgovina s njim s novinama ili papirom. Uvjerite se da ne postoji visoka vlažnost, izravna sunčeva svjetlost i nacrti.

Uzmite limenku s bojom ili unesite malu boju u suhu i čistu obalu. Boja stropnog postolja treba izvesti s pokretima svjetla, krećući se uz dasku. Na površini crtića ne bi trebalo biti tragova četki i razvoda. Ako koristite boje u spremniku, držite ga na udaljenosti od oko 30-35 cm od postolja tako da nema drolja. Pričekajte dok se kompleti potpuno osuše. Vrijeme potpunog sušenja naznačeno je na pakiranju boje.

Ako je već instaliran postolje za obradu, onda prije početka slika mora biti očišćena od vlage, prljavštine i prašine. Još uvijek vrpca na obje strane postolja. Dajte ga što bliže kartelu kako biste spriječili praznine između njega i viskija.

Umjesto viskija, kao što je već spomenuto, možete koristiti široku lopaticu ili karton. Uz njihovu pomoć, također je moguće osigurati pouzdanu zaštitu stropa i zidova od boje. Tretirajte jedan dio plinte prvi, nakon toga - drugi. Postupno pomaknite lopaticu duž stropa ili zida, ispunjavajući male dijelove. Ako ste koristili masnu traku, može se ukloniti tek nakon što se postolje potpuno osuši.

Pričekajte dok se boja ne vozi. Ako su zglobovi predviđeni i nećete voljeti rezultat, morat ćete pokriti postolje drugim slojem boje. Dobar posao!

Čitaj više