Larex tkanina, to je to. Primjena i njegu

Anonim

Od sve najstarije, tkanina sa srebrnim ili zlatnim nitima smatrana je znakom bogatstva, visokog statusa, koji pripada vladajućoj dinastiji. I do sada, takav materijal se nastavlja smatrati simbolom luksuza, iako je gotovo pola stoljeća prošao u status javno dostupnog. Različiti tkanine i pletene tkanine s općim nazivom "LUREX" se koriste doslovno za sve garando predmete - od gornje odjeće do platnene, oni proizvode razne haberdashery i pribor, koriste za ukrašavanje interijera. Može se sigurno tvrditi da je spektakularna briljantna tkanina već postala klasična moda.

Larex tkanina, to je to. Primjena i njegu

Što je larex?

Odmah treba napomenuti da je ime "larex" točnije da se primjenjuju ne na materijal, nego na sjajnog vlakna, utkana u nju. LUREX zaštitni znak odnosi se na aluminijsku navoj obloženu poliesterom, čija je početna svrha povezana s tekstilom, već s proizvodnjom, točnije, pakiranje cigareta. Poboljšanje mogućnosti otvaranja paketa cigarete celofana s gustom nit, Tolan je izmislio aluminijsku traku sa sintetičkim premazom. Nakon toga, traka, čije je ime nastalo iz engleskog glagola sa značenjem "zavodljive", pretvoreno je u tanku fleksibilnu navoj, od aluminija, nikla, bakra, obložena zaštitnom emulzijom, koja može imati različite boje. Utvrđeno je da je Larex imao vrlo zanimljiva svojstva, naime:

Larex tkanina, to je to. Primjena i njegu

  • nedostatak oksidacije i hrđe;
  • stabilnost sjaja i boje s dugoročnim kontaktom s okolinom;
  • dobivanje bilo koje nijanse odabirom boje ljuske navoja;
  • snagu;
  • Kemijska neutralnost pri kontaktu s kožom;
  • Mogućnost korištenja strojeva za tkanje i strojeva za pletenje.

Sredinom sedamdesetih godina prošlog stoljeća, tvrtka LUREX je uspostavila masovnu proizvodnju ove niti, koja se koristi uglavnom u dekorativnim svrhama, uključujući u proizvodnji tekstila. Spektakularna tkanina s larexom počela se proizvoditi u SAD-u, Japan, onda gotovo u svim zemljama svijeta.

Članak na temu: Ljetne dress žbice za žene: opis s dijagramima i videozapisima

LUREX u modnoj povijesti

Pravi procvat larex mode, koji se smatra poznatim dizajnom dizajnerom odjeće Bill Djibba, pao je u osamdesetih godina, kada je briljantan materijal postao obvezan pribor disko stila , Hobi s pjenušavim tkivima zarobljeni, doslovno, svi slojevi društva i svih dobnih skupina. Briljantna nit bila je prisutna u elegantnoj odjeći za djecu i šalove za umirovljenike, postala je nezamjenjiv atribut stranke i pohađao uredske bluze i muške košulje, tekstil s larexom također je korišten za vrećice i kao tapetantni materijal. Osobito voljena bila je laurex pletiva. Silver i Zlatni sjaj stvorio je vrlo izražajne optičke učinke na uskim pletenim bluzama i haljinama, animiranim zimskim šeširima i toplim šalovima, napravio neodoljive vitke noge, prekrivene mrlje s zlatnim iskre.

Larex tkanina, to je to. Primjena i njegu

Masovna proizvodnja jeftina i ne previše kvalitetna odjeća, koja je bila u velikoj potražnji zbog modernog sjaja, ubrzo je dovelo do prirodnog ishoda: Laurex je počeo reagirati ironično, s obzirom na to atributom koji nije previše dobar okus. Međutim, kao u slučaju zloglasnih leoparda otisaka, briljantni materijali su nastavili uživati ​​u stalnoj potražnji, a ne samo na masovnoj modi, a trenutno je postao

Stalni trend koji je prisutan u gotovo svim stilskim stilovima.

Modeli od tkiva s metalnom nizom stalno se prikazuju u zbirkama Louis Witton, Gucci, Maxmar i drugim visokim modnim vlastima. Briljantan u doslovnom smislu riječi odjeće može se vidjeti u mnogim slavnim osobama. Ova tkanina je često izabrana za Eva Longoria, Pamela Anderson i druge zvijezde.

Što je larex?

Larex tkanina, to je to. Primjena i njegu

Trenutno je raspon pjenušavih materijala vrlo raznolik. To se miješa doslovno sa svim vrstama vlakana - od ekskluzivne tanke svile i završava viskozom i poliesterom. Larex je tradicionalno prisutan u slikovitom, plesnom, klupskoj odjeći. Ovisno o prirodi i gustoći tkiva s sjajnom niti, čini elegantnu gornju odjeću, elegantne i povremene haljine, bluze, hlače, dresovi, vrhovi. Pribor "s glitter" su vrlo popularni - šalovi, zamišljeni, šalovi, kozmetika i razne cipele. Nemojte izlaziti iz mode i pletenih toplih stvari koje oživljavaju sjajne preljeve. I na kraju, larex tekstil se široko koristi za dizajn interijera - prije svega, za zavjese koji stvaraju vrlo lijepu prozirnu iskričavu pozadinu na prozorima.

Međutim, ljubitelji briljantnog stila trebaju zapamtiti da ova tkanina zahtijeva dobar okus i osjećaj mjere.

Slika koja iskre od glave do nogu je prikladna, radije, za scenu. U večernjim i izlaznim ansamblom, dopušteno je kombinirati dvije stvari koje su sklad s prijateljem iz larex, na primjer, šal i cipele ili vrhove i torbe. U svakodnevnom, ulici, pa čak i više kao službena odjeća, dopušten je samo jedan briljantan element, pozadina za koju je bolje odabrati stavke garderobe mirne boje.

Članak o toj temi: Proizvodnja namještaja "transformator" vlastitim rukama

Kako se brine?

Pravila za brigu o proizvodima, ušivena iz tkiva s metaliziranom košću, ovise o njegovoj strukturi i glavnom sastavu vlakana. Međutim, u svakom slučaju ne biste trebali doživjeti stvari "s sjajnim" glavnim načinima rublja i aktivnim prašcima. Gotovo u svim slučajevima (ako nema obrnutog na etiketi proizvođača), tekstil s larex omogućuje delikatno pranje u toploj vodi s mekim deterdžentima. Bolje je ne pritiskati stvari, ali pažljivo razveseliti i dati trag vode.

Čitaj više