Pravila za montažu suhozida na stropove s osvjetljenjem

Anonim

Danas, nevjerojatna monotona strop s prkosno lijepljenjem u sredini lustera je vjerojatno da će pronaći dobar dizajner potez. Danas na modu postoji mnogo spektakularnije rješenje - strop s skrivenim osvjetljenjem. Ovaj način osvjetljavanja sobe proizvodi nezaboravan dojam, a za njegovu provedbu nije potrebno potrošiti novac, zapošljavanje profesionalaca: Nije tako teško napraviti sličan strop s bug od gipsane ploče vlastitim rukama.

Pravila za montažu suhozida na stropove s osvjetljenjem

Stropni krug s pozadinskim osvjetljenjem.

Prema konstruktivnom izvršenju stropa s pozadinskim osvjetljenjem je dvije razine. Druga (niža) razina montirana je duž perimetra prostorije, a rub se često stvara kao spavaće. Između prve i druge razine nalazi se prazan prostor, ovdje će se instalirati pozadinsko osvjetljenje stropa. Svjetiljke su skrivene od pogleda ljudi koji su u sobi, a zbog efekta refleksije čini se da je mekano svjetlo glatko protok ravno s stropa. S takvim osvjetljenjem, interijer se shvaća sasvim drugačije nego s izazovima lustera ili svjetiljki.

Odabirom svjetiljke

Pravila za montažu suhozida na stropove s osvjetljenjem

Krug rasvjete na stropu na dvije razine.

Želeći izgraditi opremljenu skrivenim osvjetljenjem stropa od gipsanih ploča s vlastitim rukama prvi je potrebno da odlučite koji će se izvori rasvjete koristiti. Do određenog vremena, fluorescentne svjetiljke su uglavnom korištene u takvim strukturama ili, u inače, dnevne svjetiljke. Danas, oni dolaze zamijeniti ekonomičniju verziju svjetiljke - LED. Naravno, jedan LED neće moći pružiti svjetlo potrebne svjetline, ali cijela vijenac tih elemenata će biti uspješno zamijenjena žaruljicom sa žarnom niti ili luminiscentnom lampom.

Važne prednosti LED dioda su trajnost i niska potrošnja energije (s istom svjetlom, element troši pola manje energije od redovne svjetiljke), ali njihova prednost u odnosu na tradicionalne izvore rasvjete nije iscrpljena. LED-ovi su nevjerojatno jednostavni za instalaciju. Oni ne trebaju ivica kao obične svjetiljke. Ovi elementi su dostupni u obliku trake s adhezivnim supstratom, koji je dovoljno za ljepilo na bilo kojoj površini, biti to zid ili strop i spojite se na mrežu napajanja. Takvo pozadinsko osvjetljenje može se povezati putem posebne upravljačke jedinice koja može prepoznati korisničke naredbe poslane s daljinskog upravljača.

Članak o temi: zavjese do žute pozadine: što odabrati?

Kako odabrati LED traku?

Pravila za montažu suhozida na stropove s osvjetljenjem

Povezivanje trake s LED-om.

LED trake koje se trenutno dobivaju iz dioda različitih vrsta. LED diode SMD serije mogu se smatrati optimalnim za skriveni uređaj za osvjetljenje na stropu. Među njima postoje i snažniji, na primjer, SMD-5050 i relativno slabi, na primjer, SMD-3528.

Osim toga, LED vrpce se mogu razlikovati u smislu broja dioda na 1 račun. Najsjajnije i moćne vrpce sadrže 120 LED dioda na duljini 1 m, ali su rijetko instalirani na skrivenom pozadinskom osvjetljenju. Ripbone s gustoćom LED-a koji čine 30 ili 60 elemenata na 1 mm smatraju se prikladnijim.

Najpovoljnije LED vrpce sjaju u jednoj boji. Ako ne posramljujete dodatne troškove za istinski spektakularan dizajn, potražite RGB klasu. Takav proizvod može promijeniti boju zračenja ili putem korisničke naredbe ili automatski u skladu s jednim od navedenih programa. Za razliku od monokromnih modela, RGB trake trebaju biti povezane putem posebnog kontrolera, bez kojih ne rade ispravno.

Za veću sigurnost možete izvršiti izbor u korist vrpca u otpor na vlagu. Oni su opremljeni silikonskom izolacijom, koji će spremiti uređaj iz kratkog spoja u slučaju vode iz ulaska u vodljive elemente.

Stropni uređaj s pozadinskim osvjetljenjem

Shema instaliranja neonskog pozadinskog osvjetljenja u suspendiranom stropu od gipsane ploče.

Ugradnja granice gipsane ploče sa skrivenim osvjetljenjem se izvodi u takvom nizu:

  • strop s prvom razinom;
  1. Odredite kut prostorije u kojoj strop ima najmanju visinu.
  2. Povukao se uz kut od ploče preklapanja (ili osnovnog stropa) na udaljenosti od oko 100 mm, napravimo oznaku.
  3. Sada, na jednoj razini, sa samo tragom na svakom od zidova, potrebno je čitati strogo horizontalnu liniju - oznaku za budući okvir. Možete nacrtati oznaku pomoću razine izgradnje, ali je bolje koristiti laser ili razinu vode za kontrolu.
  4. U skladu s označavanjem, početni profil treba odrediti za ugradnju GLC. Pričvršćivanje profila provodi se pomoću kostila.
  5. Paralelno s vremenom, kratki zid sobe između početnih profila mora biti fiksiran glavnim profilima. U sredini raspona, glavni profil na nekoliko mjesta je pričvršćen na ploču preklapanjem pomoću suspenzija. Pojedinosti o početnom i glavnom profilu koriste se za samitravanje i klabske klauzule.
  6. Rezultirajući okvir je prekriven gipsanom pločom. Ovaj rad treba obaviti barem s jednom pomoćnikom. U isto vrijeme, jedan instalater će zadržati list, a drugi je da ga zajebava sa samoizvladi.
  • Stropni uređaj drugog stupnja;

Članak o toj temi: Izvorne zavjese - nove zavjese za nove generacije

Pravila za montažu suhozida na stropove s osvjetljenjem

Dijagram uređaja jednoslojnog spuštenog stropa.

  1. Na stropu prve razine, četvrti linije koje će označavati položaj ruba gornje razine stropa.
  2. Odlazak iz pretučenih linija za 40-60 mm u smjeru najbližeg zida, pričvrstite početni profil na stropu prve razine za instalaciju HCl. Profil pokušati, gdje je to moguće, za vijak na glavni profil stropa na prvoj razini.
  3. Od glavnog profila potrebno je smanjiti nekoliko fragmenata iste duljine. Ovi detalji će igrati ulogu suspenzija, one su njihove duljine i odredit će klirens između gornje i prve razine stropova. Štedi iz glavnog profila treba umetnuti u početni profil i osigurati samoizgrađu. Korak ugradnje ovjesa - 500-600 mm.
  4. Od dna do suspenzija, tračnice početne profile trebaju biti pričvršćene, nakon čega se okvir pojačava pokretanjem od glavnog profila.
  5. U unutrašnjosti okvira morate pokrenuti žice za spajanje LED traka.
  6. Okvir je obrubljen suhozidom, nakon čega se može smatrati stropom drugog stupnja.

Ako je potrebno, uz rub stropa druge razine, možete staviti gips mall kao portico, koji će pouzdano sakriti elemente okvira i LED trake.

Ugradnja LED traka

Pravila za montažu suhozida na stropove s osvjetljenjem

Minimalne i optimalne veličine niša za LED vrpce i neonske svjetiljke.

Standardna isporuka LED traka - segmenti duljine 5 m, upleteni u bubnjevi. Da bi se podijelila traka na fragmentima je proizvoljno nemoguće, rez se može obaviti samo na posebno određenim mjestima.

Uz uzastopnu povezanost jednobošnih traka, zaključci istog imena trebaju biti lemljeni. Na isti način, višebojni RGB vrpce klase su povezane, ali je važno ne zbuniti zaključke, povezivanje, na primjer, liniju "r" na jednoj vrpci na liniju "B" na drugu.

Sekvencijalna povezanost više od tri kazeta od 5 metara može dovesti do preopterećenja vodljivih staza, u ovom slučaju, svjetlo emisije moraju biti povezane putem paralelne sheme.

Članak o temi: Raspored oko stabla: cvjetni krevet, klupa, stol i čak sjenica

Na napajanje i kontroler, pozadinsko osvjetljenje stropa od gipsane ploče povezano je u skladu s polaritetom.

Tada je vrpca uključena za provjeru, nakon čega, ako je sve u redu, ljepilo je na uključenu stranu gornje razine stropa.

Čitaj više