Što se može izraditi od plastičnih boca

Anonim

Količina smeća koju svaka osoba "proizvodi" raste iz godine u godinu. Problem postaje globalni, kao leteći polietilen paketi i svugdje plastične boce Vozasoli sve. Tuga, ispada, možete pomoći, pa čak i s korist za sebe. U svakom slučaju, to se odnosi na boce plastike. Bit ćete iznenađeni što razne i, važnije, korisne obrt iz plastičnih boca može se doslovno napraviti doslovno za nekoliko minuta. Pa, ili sati ... ovisi o mjerilu.

Zgrade

PET (polietilen tereftalat) - termoplastični, iz kojih se proizvode boce. Bit će korisno znati njegova fizička svojstva:

  • Gustoća - 1,38-1,4 g / cm³,
  • Temperatura omekšavanja (t veličina) - 245 ° C,
  • Temperatura taljenja (t pl.) - 260 ° C,
  • Temperatura stakloplastike (t umjetnost.) - 70 ° C,
  • Temperatura raspadanja je 350 ° C.

Plastične boce su vrlo prikladne za korištenje, ali štetne za ekologiju, kao polietilen, od kojih su napravljene, razgrađuje više od 200 godina. Ova nekretnina, omogućuje vam da praktički koristite sirovine kao građevinski materijal. Folklorni obrtnici već grade kod kuće iz plastičnih boca, a još uvijek soras, vikendice, staklenici, staklenici, ograde. Različite se tehnologije razrađuju - pristup je vrlo ozbiljan.

Što se može izraditi od plastičnih boca

Građevinski materijal spreman

Kako izgraditi kuću plastičnih boca

Glavna ideja je uliti u bocu rasutog materijala, zategnuti ih poklopcima i koristiti kao cigle. Ispunite boce pijeskom, tlom. Pijesak je poželjniji, jer u zemlji ima previše biljnih ostataka koji mogu trunuti. Mora biti prosijana, suha, ispunite boce, dobro za kompaktno, sjaj čak i na samom vrhu. Postoje neobične cigle.

Što se može izraditi od plastičnih boca

Tehnologija je došla iz toplih zemalja, ali se može izgraditi zemlja kuća ili starka

Da biste izgradili kuću od plastičnih boca, trebat će vam rješenje koje ispunjava praznine između "cigle". Tu su i opcije ovdje. Može biti konvencionalno rješenje koje se koristi pri polaganju zidova cigle, može se napraviti glinena otopina. Za "cigle" u zidu dok se ne zarobi rješenje, obvezuju ih na strani poklopca. Kasnije, ova "grid" će doći u ruci kada žbukate zidove. Oni su nepravilni, tako da ne rade bez poravnanja.

Izrađujemo staklenika, šupu, staklenik

Od plastičnih boca možete izgraditi staklenik ili staklenik. U tom slučaju se koristi samo transparentna plastika, jer je potrebno da svjetlo prolazi u dovoljnoj količini. Za izgradnju šupe, naprotiv, ima smisla pronaći plastičnu draga - manje će se vidjeti da je unutra.

Što se može izraditi od plastičnih boca

Staklenik karakterizira činjenica da neće raditi u njemu

Prva tehnologija je jedna u jednom

Drugi uvjet za boce, kao građevinski materijal - ravan oblik. Takav, znaš, bez udubljenja. Inače, preklopite zidove tako da se drže topli, neće raditi - bit će "sifon" u kovrčavim rezovima. S bocama uklanjamo naljepnice, suha. Još uvijek je potrebno pripremiti igle ili šipke - boce su zakine na njih. Promjer njihove male, tako da je vrat slobodno prošao. Sada možete nastaviti na izgradnju staklenika / staje plastičnih boca.

Za izgradnju staklenika ili staje u kutovima kupuju se stupovi. Iz bar sastavljanja okvira u veličini zidova. Ovi okviri bit će temelj za zidove boca. Njihovi (okviri) prikupljamo na Zemlji i gotovom komadu za umetnute stupce. Kada napravite okvir, ne zaboravite vrata i prozore.

Što se može izraditi od plastičnih boca

Gradimo okvir, izrezali dno boca, vozimo ih na iglu. Iz tih "stupaca" skupljamo zidove, krov

Proces izgradnje započinje s rezanjem dna. Izrezane boce vozimo pinove, vodeći vratove u jednom smjeru. Umetnite bocu s naporom tako da postanu vrlo čvrsti. Nakon što je prikupio niz potrebnu visinu, pričvrstite ga na okvir. Možete popraviti stezaljke od metalnih traka, noktiju ... bilo koji način na raspolaganju za vas. Drugi red je pritisnut do prvog da bude mala deformacija. U tom položaju, pričvršćen. Dakle, broj u blizini, skupljamo sve zidove, zatim krov.

Što se može izraditi od plastičnih boca

Gazebo plastičnih boca izgleda dobro

Uz istu tehnologiju, možete napraviti sjenicu. Ali ovdje je već nepropusnost bilo čega, tako da možete prikupiti kovrčave i obojene posude. Pa će još zanimljiviji biti (primjer - na fotografiji).

Druga tehnologija - šiva plastika

Boce su također potrebne glatke, prozirne ili žute. Od njih, središnji dio je izrezan, uzimajući patchwork of Plastic Square forme. Međusobno se šivati ​​u duge pruge. U komadići se nalaze tako da su upleteni u jednom smjeru. Tada su pruge šive u platnu. Da bi platno da se ne postanu, bendovi su postavljeni tako da su uvijeni u različitim smjerovima. Kao rezultat toga, oni se međusobno poravnavaju. Spremni platno su pričvršćeni na okvir. Na ovoj konstrukciji staklenika njihovih polietilenskih boca je gotova.

Članak o toj temi: Kako i što zatvarati balkon

Takav plan "pećnica" za staklenike savršeno tolerira zimu, ne smije se ukloniti. Zbog firmvera (mnogo malih rupa), ne postoji apsolutno nepropusnost, što vam omogućuje podešavanje vlažnosti. Nećete moći pretvoriti takav staklenik, ali jesen će vas premjestiti na vas, a dolazak proljeća će ubrzati.

Možete ručno prijeći plastiku za staklenik, ali to nije lako. Bit će lakše za one koji imaju nestati šivaći strojevi. Ohladite s takvom zadatkom starih podolskih automobila. Možda postoje problemi s drugima.

Ograda i noge

Napravite ogradu od plastičnih boca na različite načine. Ako trebate ozbiljnu monolitnu ogradu, možete koristiti boce kao cigle. Tehnologija je ista kao i za vrijeme izgradnje kuće. Da bi se izbjegla žbuka (ipak, rizik je rizik da će pasti) - odaberite boju plastike da biste dobili potrebnu rusink. No, u ovom slučaju, morat ćete tražiti "građevinske materijale" istog promjera ili iz različitih veličina postaviti uzorke. Općenito, proces je kreativan, bez obzira koliko.

Što se može izraditi od plastičnih boca

I kuća i ograda od jedne tehnologije

Još uvijek možete napraviti punjenje plastične boce za ogradu. Okvir za izradu, recimo, iz drva, a od slika spremnika i njihovih dijelova dolazi do prekrasnog punjenja.

Namještaj od djevojke: koristimo plastične boce

Od plastičnih boca, ne može se napraviti samo kuća i ograda, koriste se i kao osnova za tapecirani namještaj. Ideja je koristiti ne drva za okvir i plastične posude. Uz upletene pokrivene, imaju visoku nosivost i prikupljeni u blokovima, potpuno sposobni izdržati teret do 100 kg i više.

Što se može izraditi od plastičnih boca

Krevet od plastičnih boca ... Trebate dobar madrac, a razlog nije previše teško

Iako se namještaj čini drugačijim, ukupni algoritam akcije je isti:

  • Odaberite "građevinski materijal" isti u visini, dobro zategnite poklopce.
  • Prikupite blokove željene veličine, pričvrstite ih s viski.
  • Prikupljanje osnove potrebnog oblika, zašijte slučaj. Za meke, dodavanje gume za namještaj.

Cijeli fokus je da boce su same s drugim usmjerenim vrlo čvrsto i nisu se pomaknule. Najmanji zaostatak može dovesti do uništenja dizajna. Stoga prikupljajte blokove bez žurbe, temeljito fiksiranje. Možete dodati boce u slojevima, popravljajući svaki sloj na nekoliko mjesta. Za unutarnje slojeve, bilateralni viskiji je bolji za primjenu - fiksacija će biti pouzdanija.

Puffy / Banquets

Najlakši način da se učinite od plastičnih boca olovke ili banketa. Djelujemo u gore opisanom. Potrebno je bolje pronaći boce iste visine ako su i isti oblik - lakše je prikupiti. Od plastičnih spremnika s čvrsto upletenim poklopcima, prikupljamo bazu u obliku cilindra. Poželjno je da je radijus baze bio veći od visine boca - banket se neće okretati.

Što se može izraditi od plastičnih boca

Napravimo plastične boce

Zatim je potrebno smanjiti dva kruga od ploče od vlakna, koja će biti nešto veća od rezultirajućeg radijusa baze - to je "dno" i baza sjedala. Popravljamo ih uz pomoć viskija. Uzimamo pjenu namještaja i, prema veličini, izrežite potrebne rezervne dijelove. Slučaj se šiva iz tkanine namještaja, boja koja dolazi u unutrašnjost.

Što se može izraditi od plastičnih boca

Plastične boce Banquette: okrugli i kvadratni

Takav banket može biti ne samo okrugli. Može se učiniti i kvadrat. I tako da ovaj namještaj nije previše lak, može se izvući, izlijevanje vode. Ali voda nije previše pouzdana. Bolje je sipati pijesak. I teže i pouzdanije.

Sofe, stolice, fotelje

Ako vam je potreban veći visini namještaj od jedne boce, djelujte kao kada stvarate zidove za kuću. Pronađite "materijal" istog oblika i visine. Prva boca ostavlja cjelinu, čvrsto zategnite pluto (možete sipati pijesak kako ne biste okrenuli). Drugi je odrezan s dna, sjedi sam u drugi. Boca dolazi na daljinu i nastavlja se ne kretati, bez obzira na napore koje ste priložili. Ako je rezultirajuća visina dovoljna - izvrsna, ako ne, nosite sljedeće. Dakle, oni skupljaju redove željene visine, a zatim ih pričvrstite u blokove.

Postoji još jedan način. To je pouzdaniji u smislu da se boce ne čuvaju ne na štetu komprimiranog zraka i na račun mehaničke stanice. I zidovi u njima su dvostruki, što je također važno. Minus - više posla, više izvornih sirovina. Cijeli postupak u prvom stupnju po korak ilustracija.

Članak o temi: Trikovi poravnanja zidova svjetionicima

Što se može izraditi od plastičnih boca

Priprema plastičnih boca za proizvodnju namještaja

  1. Uzimamo bocu, rezani u sredini visine (gornji dio s vratom je manji).
  2. Vrh vrata (poklopac je pričvršćen) umetnite dok se ne zaustavi na dno.
  3. Mi uzimamo cjelinu, iste veličine i oblika, umetnite je do pripremljenog dizajna.
  4. Treći rez za otprilike pola i donji dio se stavlja na vrh (s poklopcem).

Od tih modula prikupljamo blokove željene konfiguracije, zatezanje ih trakom. Scotchi ne štedi. Možete prvi bage dvije boce, a zatim iz dvojne prikupljanje velikih blokova velikih veličina.

Što se može izraditi od plastičnih boca

Obrt iz plastičnih boca: Takav namještaj za davanje onoga što trebate

Što se može izraditi od plastičnih boca

Sve je u detaljima))

Što se može izraditi od plastičnih boca

Ne manje pouzdan dizajn, ali zahtijeva pažljivo izračun

Što se može izraditi od plastičnih boca

Drugu opciju

Dok razumijete, s takvom tehnologijom ima mnogo vrhova od boca (pola treće boce). Mogu se koristiti čineći druge obrt od plastičnih boca: cvijeće, praktičnije stvari za gospodarstvo.

Metode izrade cvijeća

Najčešći obrti iz plastičnih boca su značajke za vrt i cvijeće. Pročitajte vrtne figure ovdje. Postoje i druge zanimljive ideje, ali mnogo zanimljivih životinja, kukci prikupljeni. I mi ćemo reći o cvijeću iz plastičnih boca u nastavku - to je vjerojatno onih obrta iz plastičnih boca koje pružaju najviše zadovoljstva. Proces je jednostavan, mogućnosti mase, rezultat je nevjerojatna.

Vjerojatno ste primijetili da Donyshko PET boce izgledaju kao cvijet. Sve što treba učiniti je pronaći bocu lijepe boje, odrezati dno od nje. Ovdje ste već dobili lijep cvijet. U sredini, možete dodati sjeckani iz središnjeg dijela latice, jezgri iz rezani rezanci plastične trake ili zalijepiti perle unutar, ali sve je malo detaljnije.

Što se može izraditi od plastičnih boca

Ako se rezani zmija boje, ispada ljepotom vaših boja

Koristite snagu vatre

Za posao će vam trebati marker, svjetliju ili svijeću (uz svijeću prikladnije). Ako postoji, uzmite kliješta, pincete ili patentiju - držite praznine tijekom obrade. Još uvijek trebamo akrilne boje, možda će vam trebati ljepilo i perle. Cijeli proizvodni proces je sveden na nekoliko koraka:

  • Uzimamo bocu, na tome nacrtate marker kontura cvijeta. Možete izvući bilo koji dio. Samo će latice biti zakrivljene u različite stupnjeve.
  • Izrezati na konturu.

    Što se može izraditi od plastičnih boca

    Nacrtati, izrezati

  • Mi zapalimo svijeću i nježno zagrijava latice. Važno je uhvatiti trenutak i ne rastopiti plastiku. Malo grijanje rubova, tako da su se malo istopili, formirajući prirodniji rub latice.
  • Uz pomoć zagrijanog na vatri, zašila se, u sredini dobivenih latica radimo rupe.
  • Moleći akrilne boje. Cvijeće će ispasti neprozirno. Još uvijek postoje boje za staklo (za vitraž), ali oni su skupi, iako se lijepo ispada.

    Što se može izraditi od plastičnih boca

    Zagrijavanje na vatru, dajući zanimljive oblike

  • Kada se boja vozi, možete prikupiti cvijet koji kombinira rupe u centru, okrećući latice kao što želite. Možete ih popraviti s nizom ili tankom žicom s otpadnim gumbom ili velikim kuglom. Gumb ili perla - jezgra. Možete kombinirati latice i smanjiti kapi ljepila i napraviti jezgru izrezati u rezanci trake iste plastike (ili druge boje).
  • Stabljika se može izraditi od zelene žice, a svijeću možete omotati trakom zelene plastike zagrijane na vatri (spiralno).

Ovdje ima mnogo opcija. Samo početi raditi. Odmah, možda će se ispasti i ne savršeno, ali shvatit ćete što ga možete popraviti. Pogledajte još nekoliko slika s korak-po-korak fotografija procesa proizvodnje boja iz plastičnih boca.

Što se može izraditi od plastičnih boca

Od dna i jedne ili dvije razine grijanih latica

Što se može izraditi od plastičnih boca

Ovo je čudo za vaše vlastite ruke

Što se može izraditi od plastičnih boca

Kako se uzorak papira pretvara u plastični cvijet

Što se može izraditi od plastičnih boca

Proces s fotografijama korak po korak

Najjednostavniji

Za početnike igle, možete pokušati napraviti cvijeće od plastičnih boca jednostavnih oblika za ukrašavanje vrta. U tom slučaju možete koristiti mliječne kontejnere. Da ne bi slikali plastiku, potražite u boji. I to nije tako važno transparentno će biti ili ne. Mogu se kombinirati, razlikovati u obliku cvijeća.

Što se može izraditi od plastičnih boca

Od dijela koji sam odrezao latice u blizini vrata

Da biste stvorili takve boje, koristite dio blizu vrata. Izreže se, formirajući latice. Dalje - da bi se zagrijali, dajući pravo savijanje laticama, malo boje, jezgri rastopljenog komada rezbarije (boca manjih promjera i ljekarna). Tako da je ispalo iz letenica.

Još jedna mogućnost - za usitniti iz vrata do trake jednake širine - 1-1,5 cm, savijati ih (grijanje malo u bazi). Srednja avenija kako bi napravila bočnu bocu za mlijeko ili boja transparentna plastična akrilna boja.

Što se može izraditi od plastičnih boca

Čak i lakše - zarezati na trake za vanjski curl, kako bi model od bijele plastične laktalne boce

Srednji - bilo koji svijetli. Ovdje - komad pluta, ali možete izrezati tanki rezanci, okretati rolu, a zatim toplinu. Ispada Shaggy Heart.

Što se može izraditi od plastičnih boca

Stvar je u obliku ...

Što se može izraditi od plastičnih boca

Možete napraviti karanfije

Što se može izraditi od plastičnih boca

Ako postoje opcije boja more

Što se može izraditi od plastičnih boca

Vrlo jednostavan, ali vrlo impresivan

Što se može izraditi od plastičnih boca

Unatoč nesavršenosti, oni ukrašavaju zemljište

Tema je zapravo neiscrpna. Cvijeće od plastičnih boca čine drugačiju. Od jednostavnog i jednostavnog, do vrlo realističnog. Točka nije toliko u sposobnosti, već u različitim ukusima i željama.

Korisne ideje za dom

Pokazalo se da su spremnici za kućne ljubimce tako dobri materijali da čine mnogo korisnih stvari. U ovom odjeljku prikupili smo korisne obrta iz plastičnih boca, koji se mogu koristiti na farmi.

Za kuhinju i ne samo

Ako odrezate bocu kapacitetom 2-3 litara Donyshko, ispada gomilu ili zdjelu, a da je glatko za rubove, mogu se otopiti na zagrijanom željezu. Ali tako da se potplati ne mora čistiti, koristite poseban silikonski sloj. Ako nije, možete to učiniti kroz list pergamenta za pečenje.

Što se može izraditi od plastičnih boca

Sposobnost proizvoda. Plastika koja hrana ...

Iz iste boce, odrežite dio s rezbarijama. 1-2 cm plastika bi trebala ostati oko niti (rubovi koji se rastapaju prema već poznatoj tehnologiji). Sada nije teško za rad hermetički zatvoriti bilo koji paket: preskočimo ga kroz narezani vrat, omotamo van, zategnite poklopac.

Što se može izraditi od plastičnih boca

Hermetički bliski paketi s proizvodima

Od dna boca vezanih za traku, ispada izvrsnu policu za novine (fotografija s desne strane). Također možete pohraniti kišobrane.

S narezane plastike možete vagati s različitim oblikom spremnika. Bočice su potrebne glatkim oblikom, s debelim zidovima. Oni se izrežu na pruge određene debljine. Potrebno je smanjiti na helikoj - kao rezultat toga, dobivene su prilično duge pruge. Ako njihove duljine nisu dovoljne, oni su savršeno ušiveni.

Što se može izraditi od plastičnih boca

Prugaste košare za rublje: plastične boce tkanja

Lampershades

Možete čak napraviti svjetiljku svjetiljke, ali pod jednim uvjetom: koristite takve obrta iz plastičnih boca u svjetiljkama s LED svjetiljkama - samo oni se gotovo ne zagrijavaju. S ostatkom plastične svjetiljke nekompatibilne. Opisujemo tri načina da se lampa od plastične boce.

Prvi. Trebate bocu velikog spremnika. Nacrtana je na traci iste širine. Na početku i na kraju svakog pojasa, grijani lemljeni željezo ili montirano na požar nokat radimo rupe. U ovoj rupi umetnite škare, rez. Ispada čak i pruge.

Što se može izraditi od plastičnih boca

Svjetiljke plastičnih boca

Kada su bendovi rezani, na dnu, mi također radimo rupu, kroz vrat, preskočimo debelu ribolovnu liniju, izlazi kroz rupu na dnu, na poleđini, pričvrstite dekor na poleđini. Moguće je gumbe, možete - šljunak odgovarajuće boje. Sada povlačimo ribolov liniju, dobivamo zanimljiv oblik janjetine. Možete staviti svjetlo žarulje niske snage.

Na sličnoj tehnologiji napravljena je još jedna lampa. Ali rezali su komad vrata s vratom na trakama, trake su omotane i osigurane na vratu. Da biste dali željeni oblik, mjesto savijanja može biti toplo iznad plamena svijeće ili upaljača. Rezultirajuće "cvijeće" Breppy na bazi. Tako dobivamo neobičan dizajn.

Što se može izraditi od plastičnih boca

Koristite dno

Još uvijek čine lampe od dna. Potrebno je pronaći dovoljan broj identičnih boca, odrezati njihovo dno, ljepilo jedni s drugima uz pomoć univerzalnog ljepila (odaberite transparentno). Glavna stvar je da on lijepi plastiku i brzo zamrznuta.

Vaze za cvijeće

Napravite vazu iz plastične boce - što može biti lakše ... samo odrežite vrat i spreman. Ali postoji tehnika koja omogućuje uzorke zidove. Trebat će vam lemljenje željeza s najsuptilnijim ustajalim. Njegova moć ne bi trebala biti previsoka. Tada je sve jednostavno: uz pomoć zagrijanog uboda, snimanja uzoraka.

Što se može izraditi od plastičnih boca

Lijepa vaza od plastične boce

Magično! Da bi se crtež pojavio svjetliji, uzimamo akrilnu boju i obojite rezultirajuću ljepotu. Boja može biti u redovnoj banci, ali brže i prikladnije raditi u spremniku.

Što se može izraditi od plastičnih boca

To su opcije ...

Fotografija

Obrtnici iz plastičnih boca su tako opsežne teme da je nemoguće reći o svemu. Što je lijepo, znajući nekoliko tehnika, lako možete naučiti kako i što učiniti tražeći samo na fotografiji. Dakle, ovdje smo prikupili nekoliko ideja koje nam se činilo zanimljivim.

Što se može izraditi od plastičnih boca

Metle iz plastičnih boca

Što se može izraditi od plastičnih boca

Lijepe zavjese

Što se može izraditi od plastičnih boca

Tehnologija izgradnje

Što se može izraditi od plastičnih boca

Kako napraviti stupove ili stupce za ogradu, balday itd.

Što se može izraditi od plastičnih boca

Možete čak napraviti čamac ...

Što se može izraditi od plastičnih boca

A ovo je samo ukras ...

Što se može izraditi od plastičnih boca

Metle iz plastičnih boca

Što se može izraditi od plastičnih boca

Slatka ograda

Što se može izraditi od plastičnih boca

Utezi za vježbanje

Što se može izraditi od plastičnih boca

Hranilice za ptice - jeftine i lijepe

Što se može izraditi od plastičnih boca

Drugu opciju

Članak na temu: Priključci za izbor postolja - što treba obratiti pozornost na

Čitaj više