Tehnički tepih i njegova pravila

Anonim

Sadržaj: [Hide]

  • Tepih i njegove metode rasporeda
  • Pravila koja postavljaju podne
  • Slobodno polaganje
  • Dvostrana traka
  • Izravno ljepilo
  • Valjani umjetni tepih
  • Cilj potrebu za podlogom

Uz moderno poboljšanje stanova, hotela, ureda često koristi tepih, ugodno hodati na njemu bos ili u cipelama.

Tehnički tepih i njegova pravila

Tepih će učiniti vašu sobu ugodnom, dodaje svoju originalnost. Slaganje ovog premaza može se napraviti neovisno.

Da bi ovaj proizvod dugo i učinkovito, je važna pouzdana tehnologija polaganja tepiha.

Tepih i njegove metode rasporeda

Tepih je mekana podna obloga na gumenoj ili jutnoj bazi koja ima gomilu u obliku potpunih ili rezanih petlji. Površina proizvoda je blaga, s visokom zvučnom i toplinskom izolacijom, životni vijek je prilično velik. Ovaj materijal je otporan na vlagu, u razlogu. Nakon nekoliko sati, korijen tepiha suši, nabori su izglađeni.

Moguće je instalirati tepih, apsolutno na bilo kojoj ravnu površinu, kao što je parket, linoleum, beton.

Statističke naknade akumulirane na podovima moraju se izbrisati provođenjem određenih aktivnosti primjenom uzemljene bakrene trake ili mreže pomoću vodljivog ljepila, prajmera.

Tehnički tepih i njegova pravila

Tepih kupuje, na temelju veličine sobe, plus 30 cm zaliha na svakoj strani, bolje od jednog komada.

Provođenje prajmera nanosi se na podnožju poda i mora se potpuno osušiti. Bakrenka traka s duljinom od 1,5-2 metra je zalijepljena vodljivom ljepilom svakih 40 m². S jedne strane, dio vrpce treba biti na zidu tako da se tada može pričvrstiti na točku uzemljenja.

Polaganje tepiha s obrađenim rubovima u tvornici je napravljen u spoju. Ako se ne obrađuju, tada se pojavi željeni proizvod.

U različitim sobama, sobe, ormari metode polaganja tepiha su raznovrsne: slobodno polaganje, istezanje (metoda napetosti), pričvršćivanje ljepila.

Natrag u kategoriju

Pravila koja postavljaju podne

Prilikom postavljanja prevlake tepih slijedite ova pravila slijedi:
  1. U prostorijama u kojima će se obaviti rad treba biti maksimalno od 18 stupnjeva, najmanje 15 stupnjeva.
  2. Prije polaganja materijala, treba ga držati u sobi barem jedan dan, posebno to treba učiniti zimi.
  3. Tepih ne može biti položen na cementni estrih, jer cementna prašina prodire kroz gumiranu bazu u samom tepihu.
  4. Baza za tepih treba biti čist (nedostatak građevinskog otpada, prljavštine, boje), glatke, čvrste, sušene.
  5. Materijal za tepih treba kupiti iz jedne serije.
  6. Kada ekstrahira premaz s uzorkom, potrebno je osigurati željenu količinu materijala kako bi se točno uskladio crtež. Zaustavljanje podova tepiha potrebno je strogo prema strukturi hrpe.
  7. Potrebno je popraviti umjetno stvoreni tepih tako da ne postoji pomak, klizna za produljenje vijek trajanja.
  8. Učvršćivanje radova mora se pokrenuti iz središta sobe, u sobi.
  9. Styling materijal je bolji uzeti s rezervom za 15-20 centimetara, jer nisu svi zidovi i kutovi savršeno glatki.
  10. Instalirajte namještaj, a zatim se krećemo oko premaza nakon 24 sata.

Članak na temu: Mikrovalna pećnica: Korisnička ocjena

U spavaćoj sobi, tepih se može položiti s dugom hrpom. U dječjoj stopi, takav kapi tepih trebao bi biti s malom hrpom, tako da male predmete nisu zaglavi tamo i može se lako potrošiti.

Natrag u kategoriju

Slobodno polaganje

Tehnički tepih i njegova pravila

Da biste nanijeli ljepilo na pod, koristi se posebna lopata, a zatim kotrlja tepih i izravnati ga valjkom.

Najekonomičniji način je slobodno polaganje tepiha s fiksiranjem po sobi. Umjetno stvoreni tepih mora biti stavljen tako da ide do zida za 5-10 centimetara. Nakon toga, materijal je valjani posebnim valjkom, krećući se iz središta do rubova, rezanje sve previše.

Na kraju ovih radova, premaz je fiksiran s plutama, prolazi u vratima su fiksirani s metalnim letvicama.

Prema ovoj metodi, tepih je zarobljen u malim sobama, kada koristite jedan list proizvoda.

Osim prednosti ovog polaganja (mala gospodarska ulaganja na podlogu, ljepilo ili traku), postoje nedostaci: nemoguće je očistiti pranje usisivač, nizak otpor na materijalno trošenje, kupanje i mjehurić, nemogućnost povlačenja Proizvod teški namještaj, kao i premjestiti namještaj na kotačima.

Natrag u kategoriju

Dvostrana traka

Jedan od prilično često korištenih je sljedeća metoda polaganja - momka na bilateralnom škotskom. Metoda ljepila podrazumijeva čvrsto upis na pod. Ovaj materijal se podiže na glatke, ne tamne površine: linoleum, porculanski kamen, mramor, parket, laminat, pločica.

Prema vrsti tepiha odabran je Scotch 63-150 milimetara širine.

Tehnički tepih i njegova pravila

Prilikom pričvršćivanja tepiha oko perimetra potrebno je ukloniti postolje, položiti materijal, izgladiti oblogu i izrezati rezervu.

Bilateralna ljepljiva traka se prvenstveno prenosi na cijelom katu, izrađuje trake na 5-8 cm mesh sa stanicama 50x50 cm. Zaštitni gornji film nije uklonjen, 10 metara vrpce je dovoljno za 8 m² podova tepiha. Kurikuluni su podigli do 5 centimetara u svim smjerovima, a zatim postavljenim na pod, uklonite iz trake zaštitnog filma, a zatim je zalijepljen premaz. Na kraju polaganja tepiha, nož treba odrezati višak materijala. Ako je postolje za prikovan, onda se trebate povući iz zida na 5 centimetara.

Članak o temi: Patchwork Ideje za inspiraciju: Fotografije, novosti patchwork šivaći i prošivanje, novogodišnje ideje za dom vlastitim rukama, video upute

Ova metoda polaganja tepiha može biti prikladna za završnu obradu pod uredima, apartmani, za ljubitelje često mijenjaju situaciju svog stana.

Ova metoda s njegovim prednostima: može se lako zamijeniti podovima, jednostavnošću i brzinom polaganja, supstrat nije potreban. Međutim, postoje nedostaci: potreba za pažljivo pripremiti pod, mogućnost mjehurića, mente, deformacije viskija zbog vlage, temperaturne razlike.

Natrag u kategoriju

Izravno ljepilo

Ova metoda ljepila može se koristiti oni koji rijetko mijenjaju svoj dekor u stanu, budući da se primijenjeno ljepilo ne uklanja uvijek potpuno.

Ljepilo se primjenjuje s posebnim spojenim raspršivačem, čiji tip i visina zzabrina ovise o vrsti tepiha.

Ova adhezivna metoda polaganja proizvoda prikladna je samo na površini betona i drva te je praktična za prostorije s velikim krivom (obrazovne ustanove, restorani, koridori).

S izravnim lijepljenjem puno pozitivnih: rasprostranjena plamena usporava, može se očistiti čišćenjem za čišćenje, metoda je dizajnirana za veliko područje, možete instalirati namještaj na kotače, nisku vjerojatnost mjehurića zraka, bore. U isto vrijeme, ova dugotrajna proizvodnja, materijal za tepih koji će se ponovno koristiti ne može se koristiti. Zamjena tepiha potrebno je pripremiti pod za sljedeći rad.

Natrag u kategoriju

Valjani umjetni tepih

Tehnologija polaganja Ovaj proizvod se sastoji od sljedećih radnji:

  1. Počinje radovi iz središta sobe. Factory tepih rolls su postavljeni, ali ako rubovi role nisu obrađeni, tada je mjed je jedan drugi cm.
  2. Kada prevlačite nož s nožem s zaobljenom oštricom, gornji i donji slojevi tepiha, linija se koristi kao vodič za ovaj nož.
  3. Nakon što su role opremljeni, potrebno je srušiti ih u stranu, a zatim se ljepilo nanosi na bazu do baze. Potrošnja ljepila je najmanje 320 g / m².
  4. Zatim se prvo roll odvija i napor se pritisne kroz ravninu trake. Zatim su sljedeći bendovi podignuti i pritisnuti.
  5. Na kraju ovih radova su višak na zidovima.

Članak o temi: Vrste kauča za balkone i loggia

Natrag u kategoriju

Cilj potrebu za podlogom

Prilikom polaganja tepiha, tako da služi duže, bolje je koristiti supstrat koji će poslužiti kao amortizer, da se na svim opterećenjima, dodatna mekoća premaza tepiha će se postići. Koristeći čak i tanku podlogu, stvara se učinak visokog meka dosadašnjeg tepiha. Ovim proizvodom povećava zvučnu i toplinsku izolaciju, ne propušta se vlaga. Sa supstratom, umjetno položeni tepih neće nabubati, neće se raspršiti nepotrebne zvukove, neće biti nestalo u elemente, bilješke, nepravilnosti neće biti vidljive.

Prilikom odabira supstrata potrebno je provjeriti njegove karakteristike: trebala bi biti s potrebnom gustoćom, proljeće, ne bi trebalo biti labavo, mora držati oblik, "disati" tako da ne postoji neugodan miris, vlažnost. Debljina ovog produkta koristi se od 0,65 do 1 centimetra, uzimajući u obzir opterećenje na podu.

Veliki izbor podloga je predstavljen na tržištu: poliuretanska pjena, poliuretan, osjetljiva, glatka gumena, poliuretanska pjena.

Poliuretenski supstrat pronalazi u hotelima, uredskim zgradama, apartmanima. Ovaj materijal je ravnomjerno posipao na suhe glatke podove spoja u spoju, a ljepljiva otopina se nanosi na njegovu bazu. Ovaj supstrat je prikladan za tepih, položeno istezanje, koristite posebne kuke.

Poliuretanski supstrati su izrađeni od gumenih mrvica, imaju bazu za papir, umjetnu jute, plastični zaštitni sloj i osjetiti. Oni su dovoljno čvrsti, a polaganje se uglavnom događa s tepihom, napravljen na prirodnoj osnovi.

Čitaj više