Kabel kabela vlastitim rukama

Anonim

Situacija je sve poznata kada električna energija ne ide na izlaz ili neki uređaj za rasvjetu. Često je razlog za to pauza žice. I ovdje ne možete učiniti bez poziva kabela, hranjenje cijelog sustava, kao i pojedinačne žice. Kabel kabela pomoći će odrediti gdje se kvar mreže.

Kod kuće, obavite žice žica vlastitim rukama na jednostavnim načinima:

  • pomoću multimetra;
  • Koristeći konvencionalnu žarulju i baterije.

Kao što možete vidjeti, kabel transvelco je prilično jednostavan proces koji svaka osoba može izvesti. Ako ste zainteresirani, onda možete čitati o električnom nožu.

Kabel kabela sa žaruljem i baterijama

Nije potrebno imati duboko znanje u elektroniku i radio inženjeringu kako bi napravio uređaj za žice za žice i kabele.

Kabel kabela vlastitim rukama

Da biste stvorili ovaj jednostavan uređaj, potrebna je žarulja (ručak svjetlosti žarulje ne smije biti više od baterije), bateriju (ili nekoliko međusobno povezanih baterija), spojne žice (njihova duljina treba biti dovoljna za transvelcu na visoka udaljenost), sonda (metalna šipka). Radi udobnosti na radu na kraju spojne žice, možete pričvrstiti krokodilnu stezaljku.

Kabel kabela vlastitim rukama

Kako izvoditi žičane žice s takvim uređajem? Da bi žice žica s vlastitim rukama ispravne, za to, vene jednog kraja kabela označene su proizvoljnim redoslijedom.

Kabel kabela vlastitim rukama

Zatim je žica iz baterije pričvršćena na jedan od njih, a sonda pričvršćena na lampu se naizmjenično odnosi na drugi kraj kabela. Ako se dotakne žarulja zapalila, onda je živjela na koju je vezana žica iz baterije.

Multimore kabel multimeter transk

Do danas se žice žica provode pomoću multimera. Dizajniran je za mjerenje različitih parametara električnog priključka (struja sila, otpor, varijabilni i konstantan napon, itd.).

Ako trebate shvatiti - gdje je određena žica, bilo da je prekidač, utičnica, postoji li kontakt, nema prekida u ožičenju, multimetar će pomoći da se nose s takvim zadacima bez ikakvih problema.

Članak na temu: Perilica rublja u ratama bez preplaćenosti

Kabel kabela pomoću multimetra se izvodi kako slijedi. Uređaj je instaliran na poprečni način, koji je zabilježio LED (ovisi o modelu). U spojnoj kutiji nalazimo fazu. Da biste to učinili, uključujemo stroj i pomoću indikatorskog odvijača provjerite sve žice. Potrebna žica je označena (možete koristiti izolacijsku traku, traku, itd.). Onda nalazimo nula. Ako ste zainteresirani, pročitajte kako odrediti koliko Watts u kilowatteu.

Uključite multimetar kako biste izmjerili napon (ako trebate pronaći 220V, stavljamo više od 600V ovisi o modelu). Jedan uređaj sonde odnosi se na fazu, drugi naizmjenično testirajte žice. Kada se na uređaju pojavljuje 220V - nađena je željena žica. Označavamo ga. Drugi parovi električnog skladištenja provjeravaju se na istom principu.

Kabel kabela vlastitim rukama

Da biste provjerili integritet ožičenja, isključujemo kabel iz strujnog izvora. Uključite multimetar u načinu transformiranja ili u načinu mjerenja otpora na najnižem rasponu vrijednosti. Scoule Uređaj uređaja, dok se na zaslonu pojavljuje nule, ušlo je škripanje. Mi smo blokirani sondom i pričvrstite ih na krajeve žice. Ako je kabel netaknut, uređaj prikazuje nultu otpornost. Kao što možete vidjeti, soundpage kabela je jednostavan proces i zahtijevat će minimalni skup alata.

Kako koristiti NSHVI tip.

Čitaj više