Kako spojiti jacuzzi na električnu mrežu

Anonim

Video

Moderni život diktira nove trendove. Sada mnogi više ne žele jednostavno instalirati kupku. Jacuzzi je novi izbor potrošača. Ova hidromasažna kupka može se kupiti u bilo kojem, čak i najmanji grad. Standard života u našoj zemlji postupno raste. To dovodi do činjenice da se sve više stvari koje su ikada činilo nevjerojatnim, pojavljuju se u apartmanima Rusa. Hidromasažna kupka ili jacuzzi sada se mogu kupiti gotovo svugdje. Ali kupite kupku pola slučaja. Događa se drugi problem - jacuzzi veza.

Kako spojiti jacuzzi na električnu mrežu

Jacuzzi shema s aeromasom.

Uostalom, ova jedinica zahtijeva znanje ne samo vodovod, već i električnu elektriku. Da biste ispravno instalirali jacuzzi, a zatim se spojite na električnu mrežu, morate biti dobar stručnjak u tim područjima.

Instalacija jacuzzi vlastitim rukama je složen i dugotrajan proces, koji je samo pravi profesionalac za samo pravi profesionalac. U ovom članku bit će detaljno opisan kako pravilno instalirati hidromasažnu kupku i učiniti ga povezivanjem na mrežnu mrežu.

Što trebate znati da biste dovršili instalaciju?

Instaliranje obične kupke je sada vrlo jednostavno, potrebno je samo malo znanje u vodovodnom poslovanju. Ali sve je mnogo teže s jacuzzijem. Najvažnija stvar je da trebate znati je da veza takvog sustava nije samo vodovod, već i električni.

Naravno, možete koristiti usluge stručnjaka u području vodovoda i električara koji će zatražiti svoj posao okrugli iznos, a sve možete učiniti s vlastitim rukama.

Kako spojiti jacuzzi na električnu mrežu

Jacuzzi instalacijska shema.

Prvo morate učiti iz poznatih stručnjaka dok su postavili sličnu jedinicu i kako se povezuje s mrežom, tj. Kako se točno događa veza. Ako nema takvih, morat ćete sve učiniti sami.

Članak o toj temi: Dvostran krov za sjenice

Ne zaboravite da je voda iz slavine izvrsna električna energetska dirigent, tako da se svi radovi vezani uz korištenje vode i električne energije moraju se provoditi u skladu s rigidnim sigurnosnim propisima.

Obavezni alati

Da biste spojili jacuzzi na električnu mrežu, potrebni su sljedeći alati:
  1. Tester. Potrebno je provjeriti prisutnost napona na mreži. Uostalom, sve rad na priključku vruće kade provodi se kada je napajanje isključeno.
  2. Kao tester može se koristiti indikatorski odvijač, koji pokazuje dostupnost struje u lancu.
  3. Kada koristite indikator, važno je ne biti pogrešno s kojim je žica nula i koja faza.
  4. Neonsko razumijevanje to može dovesti do tužnih posljedica. Bolje je provjeriti obje žice kako ne bi se pogrešno shvaćajući priključak.
  5. Odvijač. Korisno je za pričvršćivanje žica i prekidača.
  6. Bušilica. Njegova funkcija - rupe za bušenje u zidu kako bi ispravno utrti ožičenje i prekidače.

Instalacija jacuzzija: nijanse

Kako spojiti jacuzzi na električnu mrežu

Ugradni krug u kutu Jacuzzi.

Nakon kupnje cijelog alata, možete početi spajati jacuzzi na električnu mrežu. Ali prvo, morate odabrati žicu ili kabel s kojim se kupanje može spojiti.

Za to postoje posebne tablice o odabiru žičane odjeljke ovisno o potrošnji energije. U većini slučajeva takva oprema ne troši više od 3,7 kW, stoga će biti dovoljno poprečnog presjeka žice u 1 mm². Trebat će vam i utičnica ili prekidač.

Sada je sve spremno priključiti kupku na mrežnu mrežu. Prvo morate isključiti hranu u stanu, jer se svi instalacijski rad napravi u de-energiziranoj sobi. Postoje dvije glavne mogućnosti veze:

Prva opcija temelji se na činjenici da je trodemni kabel spojen na utičnicu. U isto vrijeme, utičnica mora biti na udaljenosti od najmanje 1 m od sobe u kojoj je instaliran jacuzzi.

Članak o toj temi: Kako vidjeti kuću sa svojim vlastitim rukama

To mora biti uzorak eura, jer je kabel tri-jezgre, to jest, osim faze i nule, sadrži žicu za uzemljenje. Sam utičnicu se povezuje s električnim kotačićem kroz zaštitni stroj. Kabel je pričvršćen na zid s posebnim držačima tako da se ne druži. To se također radi iz sigurnosnih razloga.

Postoji još jedna mogućnost povezivanja jacuzzija na mrežnu mrežu. Koristi ne utičnicu, već prekidač. Usput, on je standardni jacuzzi.

Prekidač mora biti postavljen na takav način da stoji u jacuzzi, bilo je nemoguće doći do njega, i, kao utičnica, trebala bi biti izvan kupaonice. Kabel s tri u sobi se koristi, koji razdvaja prelazak na zemlju.

Neke preporuke

Bez obzira na način povezivanja, kabel koji vodi iz prekidača ili utičnice spojen je na sigurnosni stroj koji je montiran na električnu ploču.

Kako spojiti jacuzzi na električnu mrežu

Dijagram jacuzzi uređaja.

  1. Najrazumnija je mogućnost korištenja diferencijalnog prekidača. Također je vrijedno izračunati da odaberete odgovarajuće. Odabir ovisi o snazi ​​potrošnje energije. Uzima s malom marginom.
  2. Kada koristite kabel od tri žice, potrebno je osigurati da su sve žice pričvršćene na odgovarajuće priključke i priključke kako bi se spriječili kratki spoj. Sada su žice označene različite boje, pa ih je vrlo teško zbuniti.

Svijet je usvojio sljedeću shemu boja:

  • Crvena ili smeđa je faza;
  • Žuto-zeleno - uzemljenje;
  • Plava - nula.

Važno je ne brkati ništa kako bi se izbjegli neugodne posljedice kratkog spoja. Mnogi nastoje kombinirati fazu s nulom kada se koristi kabel od tri core. To se ne smije učiniti ni na koji način.

Uzemljenje ne treba instalirati na kanalizacijske sustave, vodoopskrbu i grijanje.

Može donijeti tužne posljedice u jednom lijevom trenutku. Ponekad postoje situacije kada faza pada na Zemlju.

Članak o temi: Kako se riješiti Crot na okućniku

U ovom trenutku, tragedija se može pojaviti pri povezivanju s gore navedenim komunikacijama. Uostalom, počet će voditi struju, što će dovesti do utjecaja svakoga tko će dotaknuti odgovarajuće cijevi.

Učitaj više

Čitaj više