Popravak pukotina akrilna kupka to učiniti sami

Anonim

Popravak pukotina akrilna kupka to učiniti sami

Moderne akrilne kupke imaju mnogo prednosti s kojima se većina kuće ne poznaje u pauzi. U isto vrijeme, glavna prednost takvog vodovodnog čvora je jednostavnost u skrbi. Ali nažalost, čak i tako prekrasan vodovod uređaj je osjetljiv na izgled različitih nedostataka, s kojim se osoba mora boriti s vlastitim rukama.

Rješenja takvog problema su donekle - izazov profesionalni vodoinstalater ili popravak kupaonice sama. U isto vrijeme samostalni rad Bit će mnogo jeftinije od specijalističkih usluga. Ali prvo, morate razumjeti što nedostaci su podložni kupki i koje metode postoje kako bi ih uklonili.

Što bi moglo biti oštećenje akrilnim kupkama?

Prije početka popravka akrilnog vodovodnog proizvoda za primanje vodenih postupaka, morate se upoznati s nekom vrstom oštećenja. Unatoč činjenici da oni nisu toliko, morate razumjeti što je razlika između njih. Razlog formiranja nedostatka izravno ovisi o metodi njegovog popravka. U isto vrijeme, smatraju se stručnjaci Kemijska i mehanička oštećenja:

  • Popravak pukotina akrilna kupka to učiniti sami

    Kemijsko oštećenje - takozvana opekotina na tijelu kade kupelji, uzrokovana upotrebom neprikladnih pripravaka za čišćenje za skrb za akril vodovod. Najčešće se takav problem pojavljuje u procesu pranja pranja, kada se formira reakcija akrilne površine palete s komponentama koje pripadaju niskokvalitetnim prašacima. Takvi lokalni nedostaci, koji se, u većini slučajeva, manifestiraju u obliku oblaka, lako se eliminiraju s vlastitim rukama.

  • Oštećenje mehaničkog tipa je problem, ozbiljniji od kemijskih opeklina. Prije svega, grebanje velikim dubinama, pukotinama i posebno teškim slučajevima kroz rupe. U isto vrijeme, čak i sloj rupe od 10 na 10 cm može biti ugrađen kod kuće. Ovo svojstvo akrilne kupke i njegova je glavna prednost. Sve pukotine čipsa i rupa lako mogu popraviti čak i neformalne u vodovod poslovanja.

Rješavanje pitanja neovisnog popravka pukotina i akrilnih kupelji čips, nakon upoznavanja s prirodom koja obavlja štetu, trebate razvrstati kako ga eliminirati , Iz tog će izravno ovisiti o izboru kompleta za popravak akrilne kupke s vlastitim rukama.

Alati za penjanje pukotine, Chesel i Chipping

Ako je dovoljan za izvođenje visokokvalitetnog mljevenja i poliranja s osjetljivim kako bi se uklonili male ogrebotine pomoću osjetljivog, zatim popravak pukotina i odabranog procesa koji zahtijeva veliki napor. Eliminirati takve nedostatke vlastitim rukama, Trebat će poseban RemKumplekt Raditi s akrilnim kupkama, koje se sastoje od sljedećih komponenti:

  • Popravak pukotina akrilna kupka to učiniti sami

    Tekući akril, koji se proizvodi s različitim nijansama. Stoga je izbor odgovarajućeg materijala za posebno kompliciranu kupelj prilično komplicirana, pogotovo ako nema dokumenata na vodovodne proizvode.

  • Učvršćivač, bez kojih je nemoguće učvrstiti tekući akril.
  • Emery papir za stvaranje učinka hrapavosti na oštećeno područje.
  • Papir za poliranje, koji se izvodi do završne obrade obnovljene akrilne kupelji.
  • Posebno otapalo koje se koristi za odmašćivanje oštećenog mjesta paleta.
  • Epoksidni adhezivni sastav, koji eliminira manje ogrebotine do dubine od 1 mm.

Prirodno, RemKumplekt može imati Minimalni kompletan set Najpotrebnije stvari - tekući akril i učvršćivač. S druge strane, popratni materijali mogu se kupiti u građevinskoj trgovini odvojeno.

Popravak plitkih ogrebotina i malih

Ako vam nije stalo do kupaonice tijekom korištenja, to nije oprezno, tada se neznatna šteta može pojaviti na njegovoj površini u obliku plitkih ogrebotina ili opeklina iz kućanskih kemikalija. U tom slučaju, ako je defekt površan, njegov popravak će se održati bez ikakvih problema ako Slijedite sljedeća pravila:
  1. Oštećenje površine se priprema uz pomoć brusnog papira pomoću grubog zrnatog materijala u prvoj fazi i manjem panteru na cilj.
  2. Zbog činjenice da akril ima homogenu strukturu, onda zahvaljujući takvom brušenju neće se mijenjati s nijansom površine. Nakon završetka postupka brušenja, akrilni polirolol se nanosi na površinu kupke.

U slučaju dubokog plamenika kako bi se uklonio jednostavno brušenje nije dovoljno. U takvoj situaciji, formirano produbljivanje ispunjeno je tekućim akrilnim, nakon što se smrznu, brušenje se provodi pomoću papira za emery.

Kako biti ako se dogodi akrilna odmazda?

Popravak pukotina akrilna kupka to učiniti sami

Često akrilni sloj na stranama dubokih pukotina Odlazi iz baze Kopanje trupova iu takvoj situaciji s običnim mljevenjem ne mogu učiniti. Obično se takav problem uočava u slučaju nepravilne montaže palete u nepoštivanju pravila za postavljanje elementarnih postavki. A ako je paleta stajala s kvarom tijekom rada - može biti u tijeku kašnjenje akrilnog premaza nakon izgleda duboke pukotine.

Ali čak i takav na prvi pogled, teško je popraviti defekt može se eliminirati neovisno. Da biste to učinili, potrebno je kupiti poseban adhezivni sastav za akrilni premaz, koji je na policama većine građevinskih supermarketa. Umjesto oštećenja kupelji Izbušeno je vrhunsko premazivanje Iu rezultirajućoj polovici prelijenog sastava ljepila. Nakon skrućivanja fiksiranja ljepila i visokokvalitetnih, slojevi se kreću na izravan popravak akrilne kupelji pukotine vlastitim rukama.

Napuknut popravak na akrilnoj površini

Prilikom formiranja nedostataka u obliku različitih pukotina na akrilnoj kupki, potrebni su čvrsti i složeniji popravci. Za visokokvalitetni oporavak oštećenog akrila, kao što je ranije spomenuto, bit će potrebna odgovarajuća komplet za popravak ili posebnu kasetu za popravak. U većini slučajeva formiranje pukotina prati dugo trošenje kade ili pada na tijelo teške stavke.

Sve pukotine su važne za uklanjanje odmah nakon detekcije dok se ne provaliju u globalni problem. Prije svega, to je zbog činjenice da obnova kupaonice s dubokim ozljedama zahtijeva mnogo više od financijskih i fizičkih troškova. Jednostavan i praktičan način za zatvaranje manjih pukotina akrilne kupke izrađuje se vlastitim rukama pomoću epoksidne ploče i osigurava sljedeći postupak:

  1. Popravak pukotina akrilna kupka to učiniti sami

    Za početak, površina kupaonice na mjestu oštećenja se priprema uz pomoć brusnog papira s velikom žitaricama. Na duljini svih oštećenja s obje strane, površina se obrađuje približno širine centimetra. Prije svega, potrebno je povećati kvalitetu adhezije adhezije epoksidnog plaka s akrilnim.

  2. Uz pomoć električnih bušilica, morate izbušiti rupu promjera 1 mm od oba kraja pukotine. Takvo je neobično djelovanje potrebno kako bi se spriječilo daljnje pucanje materijala.
  3. U sljedećoj fazi šteta se priprema od prašine i druge prljavštine s vodom i običnim sapunom. Da biste ubrzali proces sušenja mjesta oštećenja, možete koristiti uobičajene sušilo za kosu.
  4. Za popravak bilo koje akrilne kupelji, posebni spojevi s dvije komponente primjenjuju se vlastitim rukama. Stoga se učvršćivač pomiješa s glavnom komponentom prije izravne nanošenja na pukotinu. Budući da su tvari koje su dio takvih mješavina toksične, onda morate brinuti o visokokvalitetnoj ventilaciji kupaonice. Kako bi zaštitili pluća bolje nositi respirator.
  5. Pripremljeni sastav epoksidne zamjene primjenjuje se na praznine i rupe, izbušena bušilica. Spacek se primjenjuje posebnim aplikatorom, koji ide kao dio RemKumplekt.
  6. Da biste ulili sastav, trebat će vam najmanje 12 sati. Nakon što je epoksidna zamjena čvrsto suha, oštećenje oštećenja je polirano s finim zrnatim papirom dok se ne pojavi savršena glatka površina.

Uklonite manje pukotine također mogu koristiti Posebni pojas za popravak , U isto vrijeme, početna faza restauratorskog rada potpuno je slična gore navedenoj opciji. To jest, mjesto oštećenja je neprohodno, izbušeno na oba kraja i vrlo je odmašnjen. Nakon što je popravljeno mjesto suhe, obavite akcije u sljedećem redoslijedu:

  1. Popravak traka je izrezana prema DIN-u, prekoračenje mjesta oštećenja za 2 cm, tako da je materijal sa svake strane napuknut biti iza njegovih rubova.
  2. Popravak traka ima zaštitni film koji treba ukloniti prije uporabe.
  3. Traka je zalijepljena na pukotini i ispod nje je kvalitativno uklonjena pomoću plastične lopatice ili krpe mjehurići zraka.

Dok će se obnovljeno mjesto sušiti i ovo može trajati od 3 do 5 sati , Nemoguće je dobiti vodu na njega. Stoga, iz korištenja kupaonice u ovom trenutku morate odbiti.

Značajke popravka čipsa i uzoraka

Ako je kupaonica na akrilnom sloju formirala žetone iz pada teških predmeta ili vod se pojavio u slučaju, pa čak i takvi složeni defekti mogu biti eliminirani vlastitim rukama. S vrlo dubokim problemima popravak sastoji se od nekoliko faza I podrazumijeva sljedeće manipulacije:

  1. Popravak pukotina akrilna kupka to učiniti sami

    Kao i uvijek u prvoj fazi, visokokvalitetno skidanje se provodi i odmaštaju oštećeno područje.

  2. Na sljedećem koraku koristi se veliki raspršeni kit, formirajući homogeni sloj, ne podliježe stiskanju.
  3. Nakon sušenja prvog sloja, njegovo visoko kvalitetno brušenje provodi se pomoću brusnog papira.
  4. Sljedeće aktivnosti uključuju doradu korištenja finih popravaka.
  5. Nakon potpunog sušenja sastave, brušenje površine brusaka s plitkom zrnatim.
  6. Na završnoj fazi popravka, akrilna kupka podvrgava se poliranju.

Kao što se može vidjeti, popravak akrilne kupke može obavljati svaki domaći vlasnik vlastitim rukama. Glavna stvar je imati prikladan komplet za popravak, upoznavanje sa svojim uputama i, naravno, ne bojati se fizičkog rada.

Članak o temi: Početni graditelji: Kako staviti bar?

Čitaj više