Fasadna boja za drvo na otvorenom na temelju otapala i vode

Anonim

Drvene kuće su tople i sačuvane u zatvorenom prostoru svježeg zraka. Nedostatak u uništenju materijala od kiše, mraza i sunca. Zaštitite zidove izvan fasadnih boja. U trgovinama možete pronaći proizvode za završnu obradu domaćih proizvođača optimista i profila. Veliki izbor visokokvalitetnih materijala isporučuje finska tvrtka Tikkurila i njemački Kaparol.

Boje za fasadu otporne na smrzavanje, imaju dobre specifikacije. Prodana u gotovom obliku. Pogodno za drvo, beton i cigla. Možete odabrati bilo koji kelper i obojiti dodatnu brtvu s vlastitim rukama.

Fasadna boja za drvo na otvorenom na temelju otapala i vode

Fasadne boje štite zidove vani

Drvena fasadna njega

Fasada mora biti zaštićena od vlage, mraza i sunca. Stablo je uništeno insekte i glodavci. Fasadna boja drva treba biti otporna na mraz i propusna pare. Optimist ruskih proizvođača, Olympus, profili rade na modernoj opremi. Tehnologija proizvodnje jamči visoke tehničke specifikacije. Tvrtke Tikkurila i Kaparoli pružaju cijelu Europu.

Fasadna boja za vanjski rad podijeljen je glavnim komponentama u nekoliko skupina:

  • akril;
  • lateks;
  • alkid;
  • voda-emulzija;
  • perklorvinil;
  • raspršivanje vode;
  • Silikon.

Boja za fasade možete odabrati bilo kakvu zahvalnost kako biste napravili svojstva materijala i obojite kuću vlastitim rukama. Da biste to učinili, prikladno je koristiti četku. No, s obzirom na područje rada, bolje je primijeniti sliku ili valjak. Zgnjeni pripravak može se razrijediti s otapalom naznačeno na obali.

Fasadna boja za drvo na otvorenom na temelju otapala i vode

Paint za fasade možete odabrati bilo koji Fleaper, uzimajući u obzir svojstva materijala i obojite kuću vlastitim rukama

Mnoge vrste fasadnih boja namijenjene su za rad na raznim materijalima:

  • drvo;
  • beton;
  • MDF;
  • cigla;
  • Beton.

Također se koristi za rad u zatvorenom prostoru, možete učiniti sve s vlastitim rukama. Kel je jednostavan za odabir ili stvaranje na zahtjev na stroju za nijansiranje. Baza žbuke može biti cement, žbuka i aditiv otporan na mraz. Potrošnja fasadne boje ovisi o apsorpciji i denotumima. Navedena je u karakteristikama banke.

Da bi završio bazu, cerezit se dodaje u sastav. Koristi se tekstura. Gusta kao kit, leži s debelim slojem i pouzdano štiti površinu temelja i zidova. Slika se ne nosi s takvom dosljednošću. Da biste završili vlastite ruke, bolje je koristiti široku lopaticu. Boja teksturirana boja za fasade Odaberite teže, broj boja je ograničen.

Članak o toj temi: Što i kako poravnati pod pod linoleum

Fasadna boja za drvo na otvorenom na temelju otapala i vode

Paint traktora za fasade

Alkidna emajla za drvenu fasadu

Alkyd fasadne boje se koriste za dugo vremena. Oni padaju glatko, sjaj i brzo suše.

Sastav uključuje glavne komponente:

  • Potrošači lateksa i smola;
  • otapalo;
  • Titanov dioksid - pigment;
  • punila;
  • Aditivi.

Fasadna boja za drvo na otvorenom na temelju otapala i vode

Alkyd fasadne boje koriste se za dugo vremena

Pripravci boja za fasadu na temelju otapala i alkidne smole imaju glatku i svijetlu boju, štite materijal zida s krutim filmom. Za završnu obradu možete odabrati bilo koji kelper i koristiti u zatvorenom prostoru.

Nedostaci uključuju:

  • niska permeabilnost pare;
  • slaba otpornost na mraz;
  • Snažan miris čak i nakon sušenja.

Prema betonu, opeke, MDF i poroznu površinu aerid betona, pripremajući prajmer, bolje ako je smeđa.

Fasadna boja za drvo na otvorenom na temelju otapala i vode

Kompozicije boja za fasadu na temelju otapala i alkidne smole imaju glatku i svijetlu kel

Akril emajli i njihove prednosti za drvene zidove

Akrilna boja na bazi vode. Ima dobre specifikacije za doradu fasada vlastitim rukama. U njega su dodani pigmenti, voda i aditivi. To je slabiji od alkida štiti od vlage. Otporan na mraz i pare. Vezivo je akril. Emajl se može razrijediti i primjenjivati ​​od kolapsa, kao i koristiti za završetak u zatvorenom prostoru.

Voda i akrilna baza glatko pada na površinu MDF-a. Nakon pripreme možete raditi na betonu. Za aerificirano betonsko bolje je odabrati svijetle prajmere i primijeniti ga s pištoljem za prskanje. Ako je bijela emajla razrijeđena s bojom, kel se može nepredvidivo promijeniti. Boja fasada je napravljena u nekoliko slojeva.

Fasadna boja za drvo na otvorenom na temelju otapala i vode

Boja akrilna fasada

Veliki izbor akrilnih materijala iz proizvođača profila, ticcurila, Kaparol, optimista. Izgleda po Olympusovim bojama za drvene fasade i zaštitne mješavine za preradu drva.

Water-akril emajl dobro se uklapa na površinu MDF ploča bez prethodne obrade. Tijekom trima je očuvana teksturirana površina materijala vlakana. Slikanje fasade se izrađuje sprejom ili valjkom.

Članak o toj temi: Nekoliko načina popravljanja kabela na zid

Proizvodi finske tvrtke Tikkurila

Tikkurila proizvodi različite vrste fasadnih boja na vodi:

  • raspršivanje vode;
  • voda-emulzija;
  • lateks;
  • akril;
  • Silikat.

Boje su prikladne za dekoraciju zida vani i u zatvorenom prostoru. Odvojeno proizvedene fasadne boje za betonski rad i zaštitni premaz poroznog betona. Sastav ticcurila ima dobro apsorbirana svojstva. Protok fasade boje na 1m2 ovisi o hrapavosti i nalazi se na stablu i MDF 0,25 - 0,11 kg. Boja se bogati. Odaberite Kolera lako. Slikanje fasade vrši se vlastitim rukama. Svojstva smjesa ticcurila pogodne su za kolaps.

Fasadna boja za drvo na otvorenom na temelju otapala i vode

Tikkurila proizvodi različite vrste fasadnih boja na vodi

Svijetla i zasićena perklorvinil zaštitna smjesa

Njegovo ime cakl primio je od perklorvinil laka, koji čini njezinu osnovu. Svijetla boja se formira zbog povećanog sadržaja PyGima. Ima svojstva da se nasele i zahtijevaju stalno miješanje. U suprotnom, plinski beton i drvo se odvoje. Beton se ne primjenjuje.

Uz debelu konzistenciju, ako se želite prijaviti vlastitim rukama i koristiti sliku, trebali biste razrijediti perklorvinil caklinu. Otapalo i XI su prikladni za to. Drvo i MDF fasadna potrošnja boje na 1 m2 je 0,27 kg.

Fasadna boja za drvo na otvorenom na temelju otapala i vode

Svijetla i zasićena perklorvinil zaštitna smjesa

Proizvodi tvrtke Optimist i Kaparol

Fasadne boje proizvode razne tvrtke. Često se iste tehnologije koriste u različitim linijama. To se također odnosi na proizvode ruske optimiste tvrtke i njemački Kaparol. Svojstva i sastav materijala gotovo su isti. Fasadna optimist boje drva sadrži lokalne i strane komponente. Njemačka tvrtka Kaparol ima svoje podružnice u mnogim zemljama. Možete sigurno usporediti materijale i svojstva proizvedene materijale.

Sve vrste zaštitnih kompozicija optimista i kaparola se primjenjuju s pištoljem za raspršivanje. Slikanje fasade kuće izrađuje se vlastitim rukama. Vodo-disperzivna baza vode-lateks omogućuje vam da odaberete sigurno završiti. Boja fasada je ravna. Možete odabrati bilo koji kelper i napraviti kombinaciju tekstura.

Water-silikonski optimist i kaparol je pogodan za svojstva za rad betona i poroznog betona plina. Stablo i MDF su prekriveni valjkom.

Članak o toj temi: Kuće od plin-silikatnih blokova: građevinske značajke

Fasadna boja za drvo na otvorenom na temelju otapala i vode

Voda-silikon emajl kaparol

Formulacije raspršivanja vode za rad na otvorenom

Veznim tvarima u raspršivanju vode su akrilate, PVA i lateksa. Zaštitna svojstva su niže od emajla na bazi otapala. Ali slika fasade je moguće uz korištenje kolapsa. Osim drva i MDF-a koriste se za pokrivanje aerificiranog betona. Beton je obojen na prajz. Svojstva materijala omogućuju rad u zatvorenim prostorijama. Ne miris i bezopasno.

Svojstva VD omogućuju samo na plus temperaturi. Možete odabrati proizvode glavnih proizvođača: Optimist, Tykkurila i Kaparol. Ako se koristi slika, onda je debela tvar bolja razrijeđena.

Fasadna boja za drvo na otvorenom na temelju otapala i vode

Optimist fasade boje

Pripravci za emulziju vode bolje su pokrivanje unutarnjih površina.

Akrilne i lateksove boje su univerzalne i mogu se primijeniti vani i unutar zgrade. Vodena emulzija ima sličnu osnovu. Ali može se koristiti samo na temperaturi iznad nule. To ne otporan na mraz i brzo gubi svojstva kada su hladno. Za nanošenje na zidovima, kosilicama, četkom i valjku.

Površine od aeriranog betona, metala, žbuke mogu biti prekrivene uljem, a zatim glatko pada voda emulzije.

Ako imate pročelju drvene ili MDF-a i aeriranog betonske ploče, cigla, onda vam savjetujem da obratite pozornost na akril i lateks materijale od optimista i Kaparola. Ovo je dobra kombinacija cijene i kvalitete premaza fasada.

Čitaj više