Uklonite škripanje poda bez otvaranja: nekoliko načina

Anonim

Stablo se može smatrati premazom na drugom katu koji su napravili rukama stambenog prostora osobe (prvenstvo povijesne pravde zahtijeva da daju kožu ubijenih životinja). Ali unatoč takvoj uglednoj dobi, drveni pod i danas ostaje jedan od najtraženijih, izdržljivih i elegantnih podova.

Uklonite škripanje poda bez otvaranja: nekoliko načina

Najčešće, pod potomci zbog činjenice da drvo je oduzima dah ili izašla iz starog nokta.

Međutim, on, kao i sva kreacije prirode i ljudskih ruku, nije vječno. U praksi, to znači da bi se produžio život njegove operacije, morate pratiti njegovo stanje i pravodobno napraviti popravke. Pogotovo od poda, kao i bez drugog dijela kuće, dnevno i satnice izloženi intenzivnim opterećenjima.

Zašto škripa drveni pod

Uklonite škripanje poda bez otvaranja: nekoliko načina

Popravak poda uz pomoć ljepila i štrcaljke.

Prvi znak koji ukazuje da pod nije bilo u redu, u njoj se pojavio škripa. Mnogi vlasnici frivolizma ne plaćaju pažnju na njega, vjerujući da se bave prirodnim procesom starenja drva.

Djelomično su u pravu. Razlozi za pojavljivanje mogu biti donekle, ali svi ukazuju na strukturne probleme poda. Među najvjerojatnijim razlozima za ekrane najčešće se nalaze: sušenje ploča ili kašnjenja (kao rezultat toga smanjenje veličine); ispuštajući nokte; Nedovoljan jaz kompenzacije između podnih ploča i zida ili njegove odsutnosti.

Pod će škripati, a onda kada je uzeto previše koraka između LAG-ova ili podne ploče nedovoljne debljine. U oba slučaja, ploče će se hraniti, čineći neugodan škripski zvuk. Također, uzrok izglede štrcaljke može biti fluktuacije u vlažnosti zraka u prostoriji i bruto kršenja pravila podne.

Uklonite škripanje poda bez otvaranja: nekoliko načina

Možete eliminirati škripanje s punjenjem ispod poda montažne pjene.

Vrlo je važno odrediti uzrok ruba poda, jer to ovisi o tome kako ga popraviti. Uostalom, pickip vrip. Škripanje iz trenja ploče o karanfiju nokta za iskusnu osobu vidljivo se razlikuje od screenshot odbora za kašnjenje ili jedni druge.

U većini slučajeva, škripanje proizlazi iz loše kvalitete ili oslabljene privrženosti ploča za zaostajanje. U isto vrijeme, daske počinju trljati o zaostaju ili jedni drugima, čineći neugodan škripac.

Članak o temi: Praktični i originalni stol za kuhinje iz pločica

Ako LAGS postane uzrok snimke zaslona, ​​onda eliminirati uzrok, oni moraju barem završiti, a ako je njihovo stanje loše - onda i potpuno se promijeni. U oba ova slučaja, nemojte činiti bez otvaranja poda. Ali ako su zaostajali i škripanje poda uzrokovani drugim razlozima, možete ga pokušati eliminirati bez demontaže ploča. Za ovo postoji nekoliko načina.

Pjena montaže punjenja

Na taj način možete koristiti kada je podzemni prostor mali, do 9 cm. U utorima između podne plotine proizvode montažnu pjenu u količini dovoljnoj da napuni podzemni prostor. Pjena, širi i zamrznuta, plete i popravlja ploče, dajući pod dodatnu krutost.

Ali ova metoda ima dvije bitne nijanse. Prvo, montažna pjena nije jeftino zadovoljstvo, tako da zahtijeva značajne financijske troškove. Drugo, ova metoda se može smatrati samo kao privremena mjera. Doista, u procesu rada, na ovaj način bit će zbijen, da vidi, doprinose slabljenju ukupne krutosti poda. Čim se to dogodi, škripanje će se vratiti.

Otprilike isti rezultat i u isto vrijeme možete dobiti ako umjesto montažne pjene, ulijte u talk ili grafitni prah.

Kliniev

Uklonite škripanje poda bez otvaranja: nekoliko načina

Da biste eliminirali škripanje, možete imati boobing drvenih klinova između podne ploče.

Da bismo uklonili škripanje od trenja ploča jedni s drugima, koristimo drvene klinove. Da biste ispunili ovaj posao, trebat će vam:

  • čekić ili kiyanka;
  • Dobač.

Da biste eliminirali škripanje, morate voziti u jaz između ploča drvenih klinova. Klinovi moraju biti unaprijed izrađeni od tankih drvenih tračnica, svaki klin duljine će biti 10-15 cm. Klinovi su instalirani u koracima od 15-20 cm, a vrlo je važno da upravljački klinovi ne rade iznad razine polja. Da bi ne stisnete začepljene s utore s vremenom, odmah prije užasavanja, morate se razmazati s ljepilom: stolarija ili PVA.

Ako su ciljevi između ploča premali da bi se postigli klinovi u njima, moguće je kao alternativa korištenju domaće kit, miješajući izravno prije nego što se drvna piljevina s PVA ljepilom i napuni s ovom smjesom s metalnom lopaticom.

Članak o temi: Kako odabrati staklene kupelji zavjese

Vući samo-crtež

Uklonite škripanje poda bez otvaranja: nekoliko načina

Izvlačenje s self-ladicama se koristi ako je pod uvukao između premaza i zaostajanja.

Ova se metoda koristi samo kada je screenshot između ploče i zaostataka. Ovdje je glavna poteškoća pronaći LAG-ove, pogotovo ako su ploče prekrivene slojevima boja. Da biste ih pronašli, morat ćete demontirati vanjske postolje s obje strane, a zatim koristeći duge tanke metalne šipke, označite njihovu lokaciju. Za to se šipke moraju zaglaviti u podu u središtu zaostajanja, a ako je nemoguće to učiniti zbog betonske baze, zatim izravno u zaostatku, povezuje ih pomoću žičane kabela.

Vijci samo-tapka moraju uzeti 2-3 cm manje od ukupne debljine kašnjenja i podnih ploča. Da biste odredili željenu duljinu, potrebno je izmjeriti debljinu kašnjenja i debljinu ploča i sažeti dobivene rezultate. Koristeći kabel kao smjernicu, morate zavrnuti 2-3 vijke u središte zaostataka u svakoj ploči, dok ih morate utopiti što je više moguće na ploču.

Stari nokti, ako sjede čvrsto i njihove kape ne strše iznad poda površine, možete otići, inače je bolje ukloniti ih. Ova metoda karakterizira jednostavnost, jeftino i učinkovitost, ali je prikladna samo za jedan slučaj od 10, budući da se preostalih 90% slučajeva spolnih squeks pojavi na mjestima prolaza.

Počevši odjaviti škripanje ploče s samoizvlačenjima, bolje je ne biti ograničeno na njih i vijke vijak u sve podne ploče.

Uostalom, nokti ulazi u drvo, cijepanje. U početku podijeljeni slojevi pokušavaju se povezati i čvrsto držati nokat. No, s vremenom, pričvršćivač slabi, dijelom zato što podijeljena područja gube svoju elastičnost, dijelom zato što se nokti sami smanjuju promjera. Vijci za samo-tapkanje se ne cijepaju, već su uvrnuli u sloj drva, tako da su u smislu trajnosti i spojeve tvrđave mnogo praktičnijih noktiju.

Da biste ispunili takve popravke, trebat će vam:

  • bušilica;
  • odvijač;
  • nositelj noktiju;
  • duge tanke metalne šipke (minimalno 2);
  • linija kabela ili ribolova;
  • Crta.

Polaganje šperploča ili iverice

Uklonite škripanje poda bez otvaranja: nekoliko načina

Podovi ekipe debele šperploče iznad drvene premaze napravljene su kako bi se uklonili zasloni.

Dobro sredstvo za uklanjanje škripa, koji se pojavio zbog nedovoljne debljine ploča ili širokog koraka kašnjenja, je podove preko drvene prevlake listova šperploča ili fibrearda. Može se koristiti samo ako je pod glatkom. Šperpločane listove trebaju uzeti ne manje od 12 mm debljine, jer tanji list pri hodanju će se hraniti i staviti pritisak na bazu iz ploča, a time i problem ne može biti eliminiran.

Članak o toj temi: Što ako vaša mačka ima pozadinu i kako ga poništiti

Da bismo izvršili takvu metodu popravka, trebat će nam:

  • pila-nož;
  • bušilica;
  • Odvijač ili odvijač.

Šperploča ili iverice su složene na drvenim pločama i pričvršćene su na njih sa samoizvlačenjima u koracima od 15-20 cm. U isto vrijeme, ležao je ploče šperploča ili imirodne ploče bolje pod kutom do već položenih ploča. Ako su sve tehnološke operacije ispravno ispunjene, onda se problemi s škripom mogu zaboraviti dugo vremena.

Kako eliminirati ispašu poda iz iverice

Prvo morate točno odrediti podni dio koji škripa. Ova stranica mora biti puštena iz namještaja i uklonite podne obloge. Mjesto treba napomenuti u kredu, crtanje kvadrata sa strane od 15-20 cm na podu, a zatim ga izrezati s mlincom ili diskom. Možete koristiti za to i Electrolovka, ali će morati raditi duže.

Rulet ili vladar mjeri se udaljenosti od baze poda do dna iverice. Zatim je 4 drvena traka odrezana duljinom od 12-16 cm i debljine jednaku na raznim udaljenosti od minus 2-3 mm. Rezbarene šipke su potaknute ispod iverice u svih 4 ugla kvadrata, obavljajući funkciju neobičnog mini-lag i eliminirati moguće deficite. Konačno, trebate staviti piće komad snimanja na mjesto, popraviti ga sa self-zgradi za postignute drvene šipke i staviti vanjsku premaz. Kat na mjestu ovog popravka neće se vrlo dugo škripati.

Za obavljanje takvih popravaka bit će potrebno:

  • Bugarski, disk vidio ili elektrolybiz;
  • čekić;
  • bušilica;
  • Odvijač ili odvijač.

Potrebno je pristupiti svakom podovima pojedinačno. Uostalom, ponekad vrlo malo dublje utopljenih noktiju kako bi se uklonili uzrok škripa. I uopće nije potrebno izvršiti skupo pregradu poda ili potpunu zamjenu podnice, ako vidite da je površina poda u dobrom stanju, ali na nekim mjestima pojavila se neugodna škripanja. U tom slučaju, prilično je realno s kozmetičkim popravcima, a glavna stvar koja je na taj način obnovljena, pod će vam sigurno služiti dugi niz godina.

Sretno!

Čitaj više