Kako su lukovi iz šperploča

Anonim

Moderan uređenje interijera ne mora nužno biti preskupo. Rečeno nam je o ovim materijalima kao što je, na primjer, šperploča. Armovi iz šperploča - jednostavan način da se soba učini originalnim i rafiniranim, dok koristite vlastitu snagu i ne nosite previše troškova. Svaka soba će se transformirati s lukom, a njihova kaskada, na primjer, izgledat će vrlo impresivno u hodniku.

Kako su lukovi iz šperploča

Učiti kako bi lukovi iz šperploča

Što trebaš?

Kako stvoriti luk učiniti sami iz šperploča, da za ovo trebate i kako napraviti izračune ispravno, možete vidjeti videozapis detaljnije. Naravno, glavni materijal - šperploča u listovima. Usput, potrebno je primijetiti dovoljnu elastičnost materijala koji vam omogućuje da sačuvate obrazac.

Kako su lukovi iz šperploča

Prekrasan luk.

Da vidimo što drugi potrošni materijal i alati možda trebaju stvoriti lijepu vojsku vlastitim rukama. Ali prvo morate pripremiti izračune, potrebno je razumjeti sve što trebate stvoriti dizajn.

Kako su lukovi iz šperploča

Izračun počinje mjerenja. Obično se mjeri samom otvaranjem u širini, njegovim lukom, rasvjetnim elementima, kao i "front" rada u pogledu demontaže starih vrata, struktura, širenja otvora, i tako dalje. Naravno, ideal će biti stvaranje preliminarnih crteža. Tako će biti jasno iznos i kvalitetu materijala. Crteži su bolji u nekoliko kutova. Ako postoje vještine za rad u posebnom uredniku, možete izgraditi luk na osobnom računalu unosom samo format i derivati.

Kako su lukovi iz šperploča

Odabir alata

Za udoban rad potrebno je imati ne samo visoko kvalitetne potrošne, već i alat. Dakle, da biste poslali s šperploča trebat će vam:

  • pila za metal;
  • Lobzik (električni);
  • odvijač (ili vježba sa sličnom funkcijom);
  • rulet;
  • razina;
  • građevinski nož;

Kako su lukovi iz šperploča

Materijali će biti sljedeći:

  • zatvarači (tiple, nesebičnost);
  • Šperpločane listove (debljina ne smije biti manja od 4-5 mm);
  • montažna pjena;
  • Materijali završne obrade (sve ovisi o daljnjem izgledu: može biti pozadina, kit, boja).

Članak o temi: Kako pokriti opeku na balkonu je najbolje?

Faze rada

Prvi smo opisali. Potrebno je izraditi crteže i prije kupnje materijala, kao i pripremiti područje za daljnju obradu (na primjer demontiranje). Također vrijedi zasebno reći o sigurnosnom tehničaru. Najbolje je pripremiti rukavice i građevinske naočale. Listovi će biti vezani odozgo, tako da je vrlo važno zaštititi vaše oči.

Kako su lukovi iz šperploča

Sljedeći će biti pričvršćivanje aluminijskog ili drvenog profila, ovisno o crtežu i vrsti strukture. U početku, radni komad je fiksan pomoću samostana. Prije svega, bočni dijelovi moraju biti izvedeni i samo potom luk. Da bi dobili glatki polukrug, potrebno je ispravno izgraditi profil. Da biste to učinili, najbolje je napraviti male dijelove dizajna u koraku od 5-10 cm oko kruga, nakon čega već počinje pričvrstiti ploče od šperploča.

Kako su lukovi iz šperploča

Možete piti s slaganjem, željenim dizajnom ili, ako dopušta veličinu, samo sigurne plahte, lagano ih savijate. Nakon suočavanja zajedno na spoju. Da biste to učinili, možete koristiti tanku fleksibilnu traku iz istog šperploča. Plahte su vezani za online pristup tako da se nepotrebna izbočina ne ispadne. Rezultirajuća praznina između otvora je bolje ispuniti montažnu pjenu. To će ojačati dizajn.

Kako su lukovi iz šperploča

Završi

Gotovo konačna, ali ne i završna faza će se završiti. Da biste zatvorili šavove, bolje je kupiti poseban kit, koji će pristupiti sastavu i svojstvima. Ako se pretpostavi daljnja boja površine, šešići samo-tapka vijci su poželjno zaglavljeni - to će biti organski. Nakon kita, površina mora biti pažljivo brušenje brusnog papira s malim žitaricama (to je slučaj s bojanjem), nakon čega je također važno zapamtiti tlo. Zahvaljujući dobrom prameru na stablu, na kraju možete dobiti jedinstven premaz koji će trajati dugo. Također dobar savjet će biti uporaba mesh ili staklenog kolege. Oni će pomoći da slikaju ravnomjernije leći.

Članak o temi: Pozadine za slikanje u djece

Kako su lukovi iz šperploča

Također je moguće organizirati dodatne elemente pod lukovima. Može biti dekorativni detalj ili rasvjeta. Usput, treba se izračunati na fazi crteža, ako se svjetiljka pretpostavlja u luku.

Kako su lukovi iz šperploča

U zaključku: najvažnija stvar pri radu s vlastitim rukama je pažljivost. Najprije možete pogledati fotografije ili video materijale kako biste odredili vrstu luka i radite.

Čitaj više