Lansiranje 1-kata zgrade s tri spavaće sobe - odaberite projekt za okus

Anonim

Namjera je izgraditi kuću, možete naručiti njegov dizajn od strane stručnjaka, a možete pokušati preoblikovati jednu od dostupnih opcija za vaše zahtjeve. U svakom slučaju, morate jasno predstavljati ono što želite. Vrlo je poželjno da vaše želje dobro osmišljene. Nije sve što izgleda privlačno kao ideja, prikladna za korištenje. I takve "male stvari" trebaju znati. Dio informacija će gledati na pokušaju pronalaženja pogodnog projekta jednootne kuće s tri spavaće sobe. Zašto je to? Zato što je to najčešća opcija koja je pogodna za obitelji od 4 osobe. To je najviše.

Planiranje općih načela

Kada tražite gotove projekte pojedinačnih kuća s tri spavaće sobe ili pokušavate stvoriti vlastite na temelju pronađenog, važno je zapamtiti nekoliko trenutaka.

  1. Za klimatske uvjete s hladnim zimama, prisutnost tambure je izuzetno poželjna. U ovom slučaju, hladan zrak svaki put kad otvori vrata neće pasti u stambene prostore. Ako se tambour uopće ne uklapa u zidove, to se može doći i načinjeno u obliku proširenja. Ne najelegantnije rješenje, ali ima pravo na postojanje.
  2. Sve sobe u kojima je potrebna voda / kanalizacija (kuhinja, kupaonica, WC, kotlovnica) bolje se nalaze u blizini. Tako će inženjerski sustavi biti lakši, materijali će biti manje potrebni, bit će mnogo jeftinije.

    Lansiranje 1-kata zgrade s tri spavaće sobe - odaberite projekt za okus

    Kada planirate kuću, morate se pridržavati određenih pravila

  3. Za smještaj u kući 4 i više ljudi, poželjno je imati dvije kupaonice. Cijenit ćete to. Neka čak i jedan bude vrlo mali - samo zahod i umivaonik. Čak i ako se nalaze kroz zid, to je vrlo prikladno.
  4. Kada je stavljen u kuću kotla, potrebna je kotlovnica. Zahtjevi za kotlove sobe u privatnoj kući mogu se vidjeti ovdje, ali glavna stvar je zapamtiti - s visinom stropova najmanje 3 metra, volumen sobe mora biti najmanje 15 kocki i u sobi mora biti prozor ,
  5. Odmah povucite mjesto velikog namještaja. U svakom slučaju, položaj kreveta i ormara u spavaćim sobama, mjesto namještaja i pranje u kuhinji.

To su načela koja se poželjno pridržavaju. Ali to nije dogma. Sve se može riješiti (osim zahtjeva kotlova). Rješenja doista postoje različite, za različite zahtjeve i ukuse. Potrebna je samo želja i određeni iznos.

Ako su sve tri spavaće sobe u blizini

Mnogi projekti s jednim kamenim spavaćim sobama planiraju se na takav način da se sve spavaće sobe nalaze na jednoj strani kuće. S jedne strane to je prikladno. Što se tiče bučnih prostora - dnevni boravak i kuhinja nalaze se na suprotnoj strani. S druge strane, ne svi ne vole ovu lokaciju - boj se da djeca mogu svjedočiti nepotrebnim scenama.

Lansiranje 1-kata zgrade s tri spavaće sobe - odaberite projekt za okus

Primjer planiranja jednokatne kuće s tri spavaće sobe za 110 četvornih metara

Navedeni projekt je upravo ono što je djelovao. Sve tri spavaće sobe nalaze se na desnoj strani kuće i imaju približno isto područje. Iz pozitivnih svih spavaćih soba iz dnevnog boravka su daleko, možete sigurno gledati TV, ne bojati se spriječiti.

Od nedostataka - WC i kupaonica su daleko od kuhinje i kotlovnice. Ne najprikladnija opcija za polaganje komunikacija. Od ostalih značajki - dugi hodnik s mnoštvom vrata. Ovo područje ne koristi bilo koji način.

Projekt jednokatne kuće s tri spavaće sobe i terase

Kada planirate terasu, morate odmah obratiti pozornost na nekoliko bodova. Prvi - za optimalno osvjetljenje je bolje ako terasa na jugu ili istoku. Drugi - od kojih će soba biti izlaz. Najčešće čine izlaz iz dnevnog boravka. To je najlogičniji slučaj. Drugi slučaj je od hodnika, koji, u pravilu, susjedne dnevni boravak ili kuhinju (mnogo gore, ali moguće). Imajte na umu da je vrlo zgodan ako se kuhinja nalazi pored ulaza na terasu - donijeti / uzeti jela, pića itd. Uostalom, terasa se često koristi specifično za okupljanje na otvorenom.

Ove dvije točke već djelomično određuju raspored vašeg doma - dnevni boravak treba imati pristup južnoj ili istočnoj strani. To znači da je njegov položaj definiran. Dnevna soba trebala bi se graditi u kuhinji, a također je poželjno sve sobe povezane s tehničkim komunikacijama "prikupljati" u jednoj zoni ... to jest, praktično ste odlučili tamo gdje se nalazi dnevni boravak, kuhinja, tehnički prostori. Ostaje da pronađe spavaću sobu i organizira prikladan prolaz.

Lansiranje 1-kata zgrade s tri spavaće sobe - odaberite projekt za okus

Terasa bi trebala otvoriti zanimljiv pogled.

Ali to nije sve što je potrebno uzeti u obzir pri planiranju terase. Postoji treći trenutak - njezina veličina. Ovo je individualni pristup - netko treba mnogo prostora, netko je dovoljno manji. Zanimljiva opcija je m-oblika, koja pokriva južne i istočne zidove strukture. Ako je glazirano, možete se pretvoriti u ljetni vrt ... ako vam je zanimljivo.

I četvrti trenutak, bez kojih to nije potrebno. Terasa se intenzivno koristi i omiljeno je mjesto odmora, ako se gleda na vrt, lijepo uređeno dvorište, na rijeci itd. Ako pogledajte na ogradi susjeda, nije zanimljivo za svakoga, terasa se ne koristi, postupno se pretvara u "tehničke prostorije" - stavi kosilicu, sušilicu, sušilicu itd. To određuje položaj kuće na mjestu. To jest, većina zadataka na planiranju kuće koju ste odlučili.

Opcija 1: S terasom duž cijelog kratkog zida

Pogledajmo nekoliko projekata jednokatnih kuća s tri spavaće sobe i terase. Izađite na terasu iz dnevnog boravka. Kuhinjski prozor dolazi na njega. Svi tehnički prostori prikupljaju se na jednom mjestu i nalaze se u blizini kuhinje. Spavaće sobe su na suprotnom kraju kuće, koja je općenito zgodna - možete uzeti goste ili gledati TV u dnevnom boravku i ne ometati one koji su se odlučili za opuštanje.

Lansiranje 1-kata zgrade s tri spavaće sobe - odaberite projekt za okus

Nacrt jednokatne kuće s 3 spavaće sobe i terase

Zid nosača u ovom projektu je jedan - duž duge strane. Preostale zidove su pregrade. Dnevni boravak je jedan, ali možete instalirati particiju i podijeliti sobe. U tom slučaju, morat će se dodijeliti dio dnevnog boravka, ali s ovim područjem - gotovo 17 metara nije vrlo kritično. Spavaće sobe u ovom projektu imaju različite veličine: 9, 11, 13 metara. To je prikladno ili ne - da vas riješi. Ako se želi, veličina spavaćih soba može se povećati smanjenjem bojlerskog prostora (s 3 metara stropovima ima dovoljno mjesta na 5 kvadrata, tako da postoji resurs. Najmanja spavaća soba može se povećati ako pomaknete ormar u drugi zid, premještanje particije, šivanje dnevnog boravka. Usput, ovaj projekt jednootske kuće s tri spavaće sobe ima još jedan plus - svlačionica na ulazu. To je doista prikladno.

Opcija 2: s kratkom terasom uzduž kuće

Razmotrite drugu mogućnost planiranja jedne etaže kuće s tri spavaće sobe i terase. Odlikuje se položajem "vlažnog" bloka - kuhinje / kupaonice / kotla / wc-a. Oni se prenose u suprotan smjer. Kvadrat spavaćih soba "poravnati" smanjujući kuhinjski prostor. Imajte na umu da je tampour daljinski upravljač. To je također pridonijelo činjenici da je s relativno malim kućnim veličinama - 10 * 14 metara (površine 140 četvornih metara) - veličina svih soba su čvrste, širina hodnika je 1,7 metara, što je također dobro.

Lansiranje 1-kata zgrade s tri spavaće sobe - odaberite projekt za okus

Projekt jednokatne kuće s tri spavaće sobe i terase

Terasa ima pristup dnevnom boravku, samo dio dugog zida zauzima. Ako je ova opcija pobijedila, ispada se vrlo dobro. Na primjer, u blizini možete staviti ribnjak, instalirati fontanu, razbiti prekrasan cvijet krevet.

S mjestom za automatske tračnice ili garažu

Ako trebate staviti naklon za automobil ili garažu u blizini kuće, možete poslati izgled tako da je ulaz u kuću bliže parkiralištu. Zatim postoji prilika za kombiniranje parkiranja i trijema. Može biti vrlo zanimljivo.

Prilikom planiranja nadstrešnice, bolje je pronaći mjesto za dva automobila. Čak i ako se automobil imate, gosti će doći k vama i mnogo prikladnije ako ga možete staviti ispod krova. Trošak aranžmana nije previše različit, a uvijek biste trebali gledati u budućnost. Možda ćete imati drugi automobil.

Lansiranje 1-kata zgrade s tri spavaće sobe - odaberite projekt za okus

Projekt 1. kat Kuća koje miješaju spavaće sobe i carport za stroj

Što je dobro za još jedan carport? Pod tobom možete opremiti mjesto za pohranu svih inventara: Automobili, vrt. Tamo možete sagorijevati mjesto ispod drvenog ili leta - imati rezervu suhog drveta u blizini kuće. Općenito, moguće je koristiti ovu zonu na različite načine. I optimalne dimenzije nju - 8 * 9 metara ili tako. To je ako to dopušta područje web-lokacije. Ako ne, možete nastaviti od minimalnih dimenzija - 2 metra šire i 1,5 duže od vašeg automobila.

Dizajn jedne kazne s tri spavaće sobe iznad ima površinu od 100 četvornih metara, napravljeno u obliku pravokutnika sa strane od 8,8 * 12 metara. Mjesto spavaće sobe je svejedno - jedan blok, svi tehnički prostori također se smanjuju na jednom mjestu. S ovim izgledom, hodnik je vrlo mali da će mnogi učiniti, ali to će biti "prolazak" zone u kojoj nećete ništa staviti.

Ako trebate smjestiti spavaću sobu roditelja odvojeno

Pri odabiru planiranja, mnogi vjeruju da bi spavaća soba roditelja trebala biti smještena na nekoj udaljenosti od djece. U ovom slučaju, pristup planiranju se mijenja - prošireni pravokutni oblik kuće je optimalan. Duga strana je podijeljena u tri dijela dvaju ležajeva zidova (u gore navedenim projektima koji nose zid, ide uzduž kuće).

Lansiranje 1-kata zgrade s tri spavaće sobe - odaberite projekt za okus

Takva kuća s G-figurativnim planer je skuplja od pravokutnog ili kvadratnog

Opcija 1: bez hodnika

Jedna trećina je podijeljena u dvije spavaće sobe za djecu, prosjek uzima kuhinju / dnevni boravak. Druga trećina je podijeljena u ulaznu skupinu. S jedne strane, ulaz je spavaća soba za roditelje, s druge strane - kupaonica i ulazna kupaonica. Koliko je uspješno takvo rješenje? Osim toga, čini se tako velikom kuhinjom / dnevnom boravkom. Ali ona potpuno prolazi. To jest, neće se moći povući u njoj. Ali možda vam se sviđa takva ideja, kako bi se procijenila praktičnost / neugodnosti živjeti u takvoj kući. Kao rezultat toga, to nije sve kao svima, iako je na fazi ideje činilo se primamljivom.

Lansiranje 1-kata zgrade s tri spavaće sobe - odaberite projekt za okus

Mjesto sobe u jednoj pristojnoj kući s tri spavaće sobe - soba roditelja nalazi se odvojeno

Imajte na umu da ovaj projekt jednokatne kuće s tri spavaće sobe nema kotlovnicu. Ako je potrebno, moguće je istaknuti smanjenjem kuhinje / dnevnog boravka. Ali onda će biti potrebno razmišljati kroz planiranje, kako organizirati ulaz u njega. Moguće, ali ne i vrlo prikladna opcija - iz kuhinje, ako se nalazi u blizini kupaonice.

Opcija 2: s hodnikom

Takav izgled može se implementirati u kvadratnoj kući (na slici ispod). Minimalne moguće veličine su 12 * 12 metara. Prema području, ovo je nešto više od 140 kvadrata. Tada će se istaknuti dimenzije svih soba blizu optimalnog i dnevnog boravka. Ako je moguće / želja može se izvršiti u pravokutnoj kući, samo kvadrat, s jednakim obodom zidova ima dobitke u tom području. Moram reći da su dobini vrlo mali, tako da nije dostojno toga posebno zamrznuto. Bolje je nastaviti s praktičnosti, jer projekt jednokatne kuće s tri spavaće sobe bira za vlastiti život. Trg će biti dom ili pravokutni - nije tako važno. Razlika u troškovima izgradnje je minimalna.

Lansiranje 1-kata zgrade s tri spavaće sobe - odaberite projekt za okus

Projekt kvadratne jednokatne kuće s tri spavaće sobe

U ovoj izvedbi, izgled spavaće sobe roditelja općenito je odvojen. Prednost zadane opcije - u vrtiću postoji mjesto za garderobu. Tu je i nedostatak - "vlažne" sobe nalaze se na suprotnim rubovima kuće. Inženjerski sustav će biti teže (osim kanalizacije i vodoopskrbe morat će razmisliti o odvojenoj ventilaciji).

Ne svi ne vole ideju ujedinjenja kuhinje i dnevnog boravka. U tom slučaju možete jednostavno riješiti problem postavljanjem particije. Ulaz u kuhinju može biti i iz hodnika i iz dnevnog boravka.

Ali, ako ne napravite druge promjene, ulaz u dnevnu sobu je samo kroz kuhinju, koja je nezgodna. Problem možete riješiti tako što ćete napraviti neku transformaciju. Prva - "udubljena" ulazna zona postaje "normalna", u zidovima zidova, particioniranje particije koja se razdvaja koridor. Formira se velika ulazna zona, ali bez tople tambure. Ali dobivamo dodatnu veliku sobu, koja se može dobro smjestiti. Istina, ovo je još jedan projekt jednokatne kuće s tri spavaće sobe.

Iz ove zone možete napraviti ulaz u dnevni boravak. Ispada se pokraj ulaza, što je prilično logično. Istina, samo dio sobe ostaje funkcionalan, ali "šteta" može se minimizirati dovođenjem vrata.

Lansiranje 1-kata zgrade s tri spavaće sobe - odaberite projekt za okus

Jedna od opcija

Možete ići čak i dalje - ukloniti particiju koja odvaja dnevni boravak iz hodnika. Zid ovdje prijevoznika tako da morate instalirati stupce. Ali raspored kuće će biti u modernom stilu - od ulaza u jedan prostor koji obavlja ulogu dnevnog boravka i zajedničke sobe. Za mnoge se čini ugodno.

Više mogućnosti

Imajući određeni skup soba i zahtjeve za njihovo mjesto, nećete dobiti previše opcija. Izgledi u nastavku se razlikuju u nekim pojedinostima. Možda će ti netko od njih odgovarati.

Lansiranje 1-kata zgrade s tri spavaće sobe - odaberite projekt za okus

Jednokatna kuća s tri spavaće sobe, erker i terasa

Lansiranje 1-kata zgrade s tri spavaće sobe - odaberite projekt za okus

Projekt jednokatne zgrade s tri spavaće sobe i terasu (90 m2 M.)

Lansiranje 1-kata zgrade s tri spavaće sobe - odaberite projekt za okus

Površina od 130 četvornih metara. m, nalazi se spremište s ulazom iz kuhinje

Lansiranje 1-kata zgrade s tri spavaće sobe - odaberite projekt za okus

Ako trebate zasebnu kuhinju i dnevnu sobu. Praktična lokacija s malim hodnikom

Lansiranje 1-kata zgrade s tri spavaće sobe - odaberite projekt za okus

Jednokatna kuća od 160 četvornih metara. m, s tri spavaće sobe i ormarić, kotlov i mali kutak veranda

Članak o temi: ograničivač vrata vlastitim rukama: čep, tkanina

Čitaj više