Pećnica s vlastitim rukama: crteži i apartmani

Anonim

Metalni Brazier je definitivno dobar. Ali, osim funkcionalnosti, također želim ljepotu, osobito na parceli: u kućici ili u blizini kuće. Atraktivan pogled bez smanjenja funkcionalnosti daju roštilj od opeke. Postoje potpuno jednostavni modeli koji su presavijeni, čak i bez vještine, možete, dva ili dva, postoje složeniji - cijeli kompleksi. Mi ne preporučujemo takve takvo bez iskustva, ali jednostavan peći roštilj ili samo bražnji od opeke - pokušajte. Osvijetlite zid, glavne tehnike, a onda možete uzeti ozbiljnijeg projekata.

Roštilj mangal - što je razlika

Ne postoji točna razdvajanje između mangala i roštilja. Glavna razlika je u tome što se na roštilju priprema na ražnjićima, a Berbeky učini na mreži. No, obje ove metode mogu se primijeniti čak i na požaru, tako - za nas, u svakom slučaju, da je brazier je da je roštilj jedna konstrukcija.

Pećnica s vlastitim rukama: crteži i apartmani

Jednostavan brand ili roštilj od opeke u zemlji ili na web-lokaciji može se graditi i bez iskustva

Još uvijek možete klasificirati prisutnost krova. Brazier je uvijek otvoreni uređaj, bez prisutnosti dimnjaka. Roštilj, osobito od opeke, dimnjaci često čine, iako su i tamo jednostavni otvoreni modeli.

Jednostavna cigla mangala

Ovaj je dizajn vrlo jednostavan, lako se mijenja na bilo kakve potrebe i želje. Sastoji se od zidova od opeke u kojima su postavljene izbočine (cigla je na rubu). Kaleće otporne na toplinu (metal, itd.), Grili, ražnjići su složeni na ovim izbočinama. Zgodan, pogotovo ako postoji neka vrsta krova nad glavom u slučaju oborina, izgrađena je odvojeno i po volji.

Pećnica s vlastitim rukama: crteži i apartmani

Projekt i fotografija gotovog manga / opeke roštilj

Pod bilo kojom strukturom od opeke zahtijeva temelj, ili barem pripravnu osnovu. Čak ni ova mala brand cigle. Budući da cigle idu malo - zid u plalfibiču, onda je nabije mjesto prikladno za ovaj dizajn, koji je obložen s bilo kakvim krutim premazom.

Priprema temelja

Uklonite plodan sloj, ako je potrebno, produbiti pitu. Dubina mora biti oko 20-25 cm. Veličina temelja ili platforme je 50 cm više od dimenzija pećnice u svim smjerovima. Dno je poravnato, drobljeni kamen srednje frakcije se izlije. Debljina sloja ruševina je 15 cm. Njegov zbor trambet. Poželjno - vibracija, ako ne postoji, metalna ili drvena traam.

Članak o toj temi: Kruboćenje rimskih zavjesa s vlastitim rukama: Upute korak-po-korak

Daljnji koraci ovise o odabranom temelju. Ako je to jedan od premaza - pločnik, ploča za popločavanje i sličnih materijala, tada se izlije sloj sitnog zrnatog pijeska, u kojem je premaz naslagana razinom.

Ako je ploča zaklada odabrana kao baza, ojačana je promjerom 10 mm. Slagano je zajedno i preko temelja u koraku od 20 cm, u području raskrižja je povezano. Ako ne znate kako plesti posebnu žicu, možete povući plastične stezaljke. Dopušteno je za ovaj model armature gotove mreže debele žice. Izloženi na rubovima oplate i svi natočeni beton M250 brand. Radovi se mogu započeti za tjedan dana, ako je prosječna dnevna temperatura nije bila niža od + 20 ° C, a nakon dva, ako je + 17 ° C.

Redoslijed (zidarski crteži) i preporuke za polaganje

Za ovu opeku manga koristi se keramička cigla M200. Možete uzeti štednjak, ali to je skuplje, polaganje chotote nije vrijedno toga: nema temperatura i on voli vlagu previše da se osjeća u otvorenom mangaleu.

Zidarstvo dovodi do glinene pješčane smjese, koja se doda malo cementa za veću čvrstoću. Za početnike, bolje je uzeti gotovu smjesu za peći, samo ne otpornu na toplinu, bez Chamot. Poravnajte prema uputama, debljina šava je 3-5 mm, kako bi se izdržala strogo. Stalno kontroliraju vertikalnost zidova i horizontal zidanja. To je važno za normalan rad peći.

Pećnica s vlastitim rukama: crteži i apartmani

Trener od opeke Mangal (crteži zidanja)

Kao što možete vidjeti, sve je stvarno vrlo jednostavno. Svaki neparan redak počinje s cijelom opekom, neparno - od pola. U 6. i 10. red cigle staviti na žlice - postrance, i razvijati se preko glavnog zidarstva. Ako napravite roštilj - pod roštiljem - u istim redama, stražnji zid je postavljen iz opeke, također staviti na žlice i očuvati debljinu zidanja koje su stavili u dva reda, kao i ostatak - s oblačenje - premještanje šavova. Ako ćete koristiti i ka na mjed - za ražnju - na stražnjem zidu staviti opeku, previše na žlice, čineći izbočinu i u ovoj zoni. Naprijed kao podrška ražnjićima koriste profil metalne cijevi malih dijelova, isklesan u veličini. U njemu, ispod ražnjiće možete učiniti zarez.

Članak o temi: Instalacija ljuske s postoljem

Počevši od 7. retka, zidanje vodljivo je samo na pola desnog ili lijevog - kao što je prikladno za vas, ali ovaj raspored se daje na pečenje komore s lijeve strane - to je šira, a tablica se nalazi s lijeve strane. Ako ste prikladniji zbog suprotnog, napravite ogledalo refleksiju ove narudžbe.

Brick - higroskopski materijal za smanjenje količine vlage koju će "povući" iz zemlje i produžiti život njegove operacije, potrebna je hidroizolacija ispod prvog reda. Možete staviti u dva sloja valjani materijal (vrsta vreće ili hidroizola), hodati oko perimetra hidrofobnim impregnacijom. Ne ometaju se vodonepropusni sloj i između prvog i drugog sljedećeg.

Pećnica s vlastitim rukama: crteži i apartmani

Evo što jedna od varijacija cigle Mangaal izgleda kao stol (ako vam je nepotrebno, samo ignorirajte ovaj dio)

Nakon što je brand Brick komplicirano, ostaje da se osuši tijekom toplog vremena za 1-2 dana, uz hladnjak - za 3-5. Tada možete provesti pokretanje suđenja. Približna "oprema" prikazana je na fotografiji gotove mange. U ovoj verziji napravljeni su tri reda izbočine: gornji - za proizvode, srednji - za ugljen, niže - za skupljanje ugljena i pepela borbe.

Da bi bio presavijen, brand više ili manje dugo vremena, poželjno je pokriti sastav koji smanjuje higroskopnost. Za ovaj slučaj, Ko-85 lak je najbolji. I bilo bi lijepo pružiti neku vrstu poklopca: blizu u slučaju kiše i zimi.

Cigla roštilj s cijevi: red

Ova verzija roštilja je malo složenija, ali i ne najteža. Najvažnija stvar je toplinska komora ovdje ima izravan luk, i to je mnogo lakše učiniti. Komora od prženja je podignuta na visinu od 90 cm, ukupne visine - do početka cijevi - 217,5 cm.

Pećnica s vlastitim rukama: crteži i apartmani

Shema zidanja od opeke roštilja

Sve počinje s pripremom temelja. Za ovu peć roštilja prikladna je samo monolitna ojačana baza (korak 15 cm koraka ojačanja) na zbijenoj bazi ruševina. Na osušenoj temeljima proširila se u dva sloja vodonepropusnosti, zatim pokretanje polaganja. Ako se roštilj završi u sjenicu, prvi red zidanja treba početi na razini poda. Ako je temelj ispalo dolje, postavite dodatni redak (ili dvije) cigle, a zatim započnite polaganje prema shemi.

Pećnica s vlastitim rukama: crteži i apartmani

Crteži roštilja od opeke

Prvih 9 redaka posebnih objašnjenja ne zahtijeva. Stavili smo točno prema shemi, promatrajući narudžbu pomoću polovica i rezanjem cigle, ako je navedeno na planu. Budite sigurni da provjerite vertikalnost dobivenih zidova, kao i kontrolu debljine otopine - 8-10 mm i horizontalni stil svake cigle.

Članak o temi: Kako popraviti dvorac plastičnih vrata

Za kontrolu debljine šava, možete koristiti šipku armature odgovarajućeg promjera. Stavlja se na rub, površina reda je napunjena otopinom, bara se zamijeni iznad šipki. Nakon polaganja i traganja cigle, dobiva se glatki šav - bar ne daje cigle da padne niže nego što je potrebno. Štapovi se zatim uklanjaju i prebacuju.

Tako da je došlo do mogućnosti položiti 6. red (čvrsto), nakon polaganja 5., ležao je metalnu traku debljinom 4-5 mm, širine 40 mm. Duljina - malo manje od raspona peći - 1450 mm. Trake su potrebni 3 - jedan s rubom, dva u sredini svakog reda opeke ili kao što je navedeno u nastavku (11. red).

Pećnica s vlastitim rukama: crteži i apartmani

Formiranje dvije komore za kupnju

Shema polaganja sljedećih redova roštilja je jasna. Samo u 12. redu, obratite pažnju - trebate vidio po ciglama. Također je vrijedno reći da su 12. i 13. redaci dobiveni veći od nižeg formiranja dekorativnog "pojasa".

Pećnica s vlastitim rukama: crteži i apartmani

Počinje formiranje komore peći

Boja svjetla u tim redama označava Chamotte Brick (SHA-8). Stavili su ga na isti sastav gline i pijeska (aditiv malog udjela cementa je moguć). Smjese na bazi šampona su bolje ne koristiti: potrebne su vrlo visoke temperature za sinteriranje, koje su nedostupne u ulici roštilj. Kao rezultat toga, ovo rješenje može kasnije jednostavno izaći.

Pećnica s vlastitim rukama: crteži i apartmani

Formiranje komore za čip

I na ovom dijelu trenera sve je jasno: počinjemo stvarati luk peći. Preklapa se na 22. red, u kojem počinje postupno sužavanje.

Pećnica s vlastitim rukama: crteži i apartmani

Cijev

Formiranje luka nastavlja se, koja u 30 retku ide u dimnu cijev. Zatim, izmjenjuju 30. i 31. redaka prije postizanja potrebne visine.

Video

Stock Foto Roštilj od opeke

Prvo, nekoliko opcija je jednostavnije. Možete napraviti ove roštilje s cigle.

Pećnica s vlastitim rukama: crteži i apartmani

Ova marka peći može biti izgrađena s vlastitim rukama

Pećnica s vlastitim rukama: crteži i apartmani

Jednostavna opcija roštilja od cigle

Pećnica s vlastitim rukama: crteži i apartmani

Malo teže, ali stvarno to učiniti sami

Pećnica s vlastitim rukama: crteži i apartmani

Varijacije na istoj temi - izvorna završna obrada

Nekoliko roštilja koje se mogu graditi, imaju bilo kakvo iskustvo, ali bolje - da vjeruju specijalistu (ako nađete, naravno)

Pećnica s vlastitim rukama: crteži i apartmani

Pećnica s vlastitim rukama: crteži i apartmani

Pećnica s vlastitim rukama: crteži i apartmani

Pećnica s vlastitim rukama: crteži i apartmani

Čitaj više