Neobično uređenje interijera pomoću panela za kamen

Anonim

Proces odabira materijala za zid ukras za mnoge ljude je stvarni zadatak. Uostalom, u našim danima, građevinsko tržište je tako gužva s različitim materijalima da predstavlja određeni problem pri odabiru. Ovo je razna vrsta tapeta, ogromna raznolikost dekorativne žbuke, ukrasne pločice i još mnogo toga. Dakle, to će barem nekako olakšati odabrati, reći ću vam o stvarno pristojnoj verziji - ukrasne ploče na zidovima. Da biste bili točnije, naučit ćete o ploči ispod kamena za uređenje interijera. Razmotrite njihove značajke i pozitivne kvalitete. Također ćemo sami razmotriti nekoliko mogućnosti instalacije bez upotrebe posebnih vještina i alata.

Pozitivne osobine panela

Pa, kako bi bili sigurni da kameni paneli ne samo da zaslužuju da postoje, već također imaju visoku potražnju, razmotriti neke prednosti. Dakle, nastavite razmatranje i proučavanje zasluga:

Neobično uređenje interijera pomoću panela za kamen

  • Univerzalnost materijala u odnosu na površine i mjesta primjene. Dekorativna ploča je univerzalni završni materijal. Ovaj materijal može se koristiti iu stambenim prostorijama i javnosti;
  • Ima izvrsnu kvalitetu izolacije i kvalitete buke zbog činjenice da je kada je instaliranje moguće koristiti dodatni sloj izolacije, koji je montiran između površine zida i materijala;
  • Montaža. Jednostavnost i jednostavnost omogućuje vam da obavite rad na instalaciji svake želje. Za to nije potrebno kupiti skup, profesionalni, poseban građevinski alat, a također posjedovati sposobnosti profesionalnog sigurnosnog radnika. Sve što je potrebno za rad je materijal za sanduk (u slučaju kada se koristi metoda za montažu okvira), klamerica i nosači. Praktičnost također predstavlja odsutnost potrebe za pripremom razloga prije nanošenja tog završnog materijala. To je jedna od onih vrsta materijala, za instaliranje koje je potrebno najmanje vremena. Trošak kratkog vremena popraćeno je sustavom za montažu ploča (Groove-Comb). Instalacija se izvodi u različitim smjerovima. S obzirom na činjenicu da se ploča izvodi s posebnom tehnologijom, na njegovoj površini može stvoriti simulaciju gotovo svakog materijala, u našem slučaju to je kamen;
  • Pouzdanost i trajnost. S obzirom na činjenicu da dekorativni paneli imaju visoke performanse, pouzdanost, a time i trajnost, mogu biti na zidovima dugo vremena, a nećete imati nikakvu želju da ih promijenite na drugi materijal;

    Neobično uređenje interijera pomoću panela za kamen

  • Trošak. Cijena ovog materijala će se činiti malo visokim, ali materijal u potpunosti radi. S obzirom na pouzdanost i trajnost, to će vam omogućiti da uštedite u budućnosti na popravku;
  • Briga. Korištenje posebnih materijala u stvaranju omogućuje vam da pouzdano provedete mokro čišćenje ovog materijala (za mokro čišćenje, bilo koji sredstvo za čišćenje koje ne sadrži kemikalije), štoviše, dovoljno je čistiti jednom mjesečno. Posebna prednost je da ploča ne privlači prašinu. Da, neki mali elementi modela s reljefnom površinom još uvijek privlače prašinu, pa su obično uobičajeni za korištenje za kupaonice i za kuhinje.

Članak o temi: Dizajn naušnice: fotografija gotovih rješenja

Tehnika

Kao što je gore spomenuto, ugradnja panela jednostavno se proizvodi jednostavno, ali kako bi se to ispravno, učinkovito i lijepo obavljalo, morate slijediti neka pravila i obaviti određeni slijed akcija.

Neobično uređenje interijera pomoću panela za kamen

Suočavanje zidova s ​​dekorativnim pločama provodi se u dva, optimalna metoda:

  1. Metoda s ljepilom. Završna obrada površina s dekorativnim materijalom s uporabom ljepila je napravljena samo na glatkim zidovima, budući da su ploče zalijepljeni izravno na površinu zida. Posebna akrilna i silikonska ljepila može se primijeniti kao ljepljivi materijal. Također možete kupiti ploče s samoljepljivom površinom. Zidovi trebaju biti usklađeni s šokantnim ili s ploče od gipsa.

    Neobično uređenje interijera pomoću panela za kamen

  2. Metoda s izradom okvira. Dekoracija zidova koristeći drugu opciju uključuje stvaranje okvira u obliku rešetke. Može se izvesti iz drvenih tračnica (kao najjeftinije opcije) ili je moguće koristiti za stvaranje okvira metalnog profila, ali to će biti malo skuplje. U isto vrijeme, prvo je biti pričvršćena na pod - ili drvene ili metal. Nakon toga, izvedite pričvršćivanje vrha, zatim strane. Takav okvir može stvoriti mali zračni sloj koji može pomoći u stvaranju zvučne izolacije stana ili sobe. Bit će korisno i za izolaciju prostorije, ali samo ako su paneli ispravno i čvrsto.

Nakon što je okvir spreman - uzimamo prvi list i postavite sobu ili kut sobe. Svježe samoizvlaštene ili metalne nosače (za drvenu vrstu okvira). Pričvrstite sve trake kamena štandova prema vodičima koji su već instalirani. Zavod se može popraviti u metodi Groove-crestre, ali glavna stvar je da su svi dijelovi instalirani po razini iu istoj ravnini. Posljednji redak bit će instaliran s oblikovanjem, koji će biti pričvršćen ispred.

Članak o temi: obrt iz pjene za davanje: Mi činimo brojke od pjene vlastitim rukama (30 fotografija)

Neobično uređenje interijera pomoću panela za kamen

Ako zadatak nije samo dekorativna završna obrada, već i izolacija ili zvučna izolacija - može se koristiti sloj izolacije, koji će zauzeti jaz između dekorativnog materijala i okvira.

Paneli mogu obavljati sve funkcije - kao unutarnji završetak i kao vanjski. Sada postaje vrlo popularan kamena završna obrada izvan kuće, tako da je uporaba takvog dizajna vrlo prikladna.

Prije početka do kraja s kamenim pločama - Razmislite da li će biti organski pogledali u vaš interijer ili u vašoj postavci. Ako da - onda naprijed u trgovinu, kako bi se zaliha potrebne materijale i nastavite na posao. Uspjesi u nastojanjima!

Video "Instalacija panela za kamen i opeku"

Na rekord detaljnim uputama za instaliranje panela ispod kamena.

Čitaj više