Osnovne tajne decoupage za početnike

Anonim

Decoupage - vrsta ukrasne rude. Za ažuriranje poznatog kućnog namještaja primjenjuje se tehnika decoupagea. Osnova primijenjenih rukotvorina - ukras s gotovim obrascima okolnih predmeta. Najbliža usporedba je Aplikacija s kojom su svi poznati. Različiti materijal se koristi s glatkom i gustom površinom.

Suština umjetnosti

Osnovica ručanja je lijepljenje odabranog uzorka (posebni ili konvencionalni ubrenci, papir za novine ili časopisa, tkanine, druge materijale) na površinu gotovo bilo kojeg proizvoda s gustom teksturom. Nije dopušteno koristiti poroznu ravninu. Pozadina je obično obojana u bijeloj boji za spremanje svjetline boje crteže.

Vrste primijenjene umjetnosti:

  • Klasični način ukrašavanja podrazumijeva zalijevanje slika na glatku površinu. Različite reljefe, predrasude, zaokruživanja su isključeni. Nakon lijepljenja uzorka, proizvod se obrađuje nekoliko slojeva laka. Zatim brusni papir krši pogreške u homogeni premaz. Ako je potrebno, koriste se metode branja, nijansiranja, umjetnog starenja materijala.
  • Metoda obrnutog dekupora koristi se za staklene površine. U ovom slučaju, slika na slici je lijepljena lice s polege, a redoslijed rada se izvodi u obrnutom redoslijedu.
  • Bulk strojevi kombiniraju tehnike umjetničkog slikarstva i skulpturalne kreativnosti. U isto vrijeme, rasuti panorama se ponovno stvara na površini subjekta.
  • Crtež dima uključuje potpunu vezu motiva na pozadini i slici. Kao rezultat toga, rad je sličan originalnom slikanju umjetnika.

Defatch tehnika podsjeća na patchwork, u kojem se priča stvara iz raznobojnih slika čvrsto kalibra koji nisu povezani bojom ili temom.

Unatoč raznolikosti tehnika, igle je prilično pristupačan za početnike, koji je po prvi put odlučio uzeti decoupage.

Potrebni alati i uređaji

Riječ decoupage u prijevodu s francuskog znači "rezati", tako da radne alate trebaju biti izrezati i zalijepiti uzorak na odabranoj površini. Prije toga, morate odabrati stavku za ukrašavanje.

Osnovni alati:

  • Škare za manikuru s glupim savjetima;
  • Tassel za ljepilo, četke za primjenu laka na površini;
  • Spužve za pljuvanje papira površine, uklanjaju nabore;
  • brusni papir s finim zrnom;
  • PVA ljepilo, razrijeđen s vodom;
  • Raznobojne boje, bolji akrilni;
  • Brušenje bijele boje. Često se koristi akrilna ili voda-emulzijska boja, koja se razvedena vodom do željene debljine;
  • Slike posebne namjene ili neovisno odabrane.

Osnovne tajne decoupage za početnike

Za crtanje malih detalja slika, pogodne su tanke četke iz prirodne hrpe. Vladar, brisač, olovke mogu biti korisni.

Master klasa decoupage od salvensa - savjeti početnici

Za ručni rad potreban je tanki papir s crtanjem na njemu. Češće se koriste sljedeće vrste materijala:
  • Napune triju slojeva, od kojih se koristi samo jedan s crtežom koji se primjenjuje u radu. Materijal je karakteriziran niskom čvrstoćom (rastrgan pri rastezu), tako da je potrebno prilagoditi s njim u rukotvorinama. Salvete su oko 15-18 rubalja po pakiranju;
  • Papir iz riže ili tute vlakana je manje sklon deformaciji, ali trošak jednog elementa doseže 70 rubalja;
  • Kartice za dekopot papira imaju nisku elastičnost, tako da se materijal na ravnu površinu koristi. Postoje karte od 30 rubalja.

Članak o toj temi: Značajke ugradnje elektrokamina u unutrašnjosti

Osim posebnih materijala, koriste se komadići pozadina, izrezani od novina i časopisa sjajnih slika, tankih obojenih tkanina. Svaka kuća imat će sirovine za rublje.

Decoupage boca za početnike

Dekoracija staklenih boca, koje imaju glatku površinu, dostupne novim pridošlicama tehnika devijacije. Rezultat je lijepa i originalna ambalaža za vino, koje se može koristiti za imenovanje s svečanim, svečanim događajima.

Osnovne tajne decoupage za početnike

Kao premaz, su odabrani posebni salventi, koji su poderani za bolje uzorke.

  • Prije početka rada morate u potpunosti ukloniti staru oznaku. Za to je boca natopljena toplom sapunastom vodom 20-30 minuta. Površina se pročisti metalnom ispiranjem od sloja ljepila. Suhi proizvod pažljivo se dezinficira s tekućinom acetona ili alkohola.
  • 1-2 stotinjak akrilne boje se nanosi na površinu, nakon čega se osuši, sve nepravilnosti obrađuju se malim papirom za emery. Na laganoj pozadini, crtež rukavice izgleda svjetlije. Ako trebate potamniti dio površine, primjenjuju se odgovarajuće boje, primjenjuju se pomoću meke spužve.
  • Iz troslojnog ubrusa za dekopter ručni rad makisera izrezala je prikladnu sliku. Možete ugrabiti uzorak. U isto vrijeme, rubovi su bolje povezani. Pripremljeno mjesto na boci pažljivo se liječi ljepilom. Newbies su prikladniji za korištenje PVA, razrijeđene u pola vode. Fragment ubrusa je zalijepljen na mokroj površini, pričvršćivanje slike iz središta do rubova.
  • Izglađivanje slike preporučuje se četkom ili spužvom "vožnjom" višak ljepila. Obavite postupak preko cijele površine boce, lijepljenjem crteža u određenom redoslijedu ili kaootično. Prostor između naljepnica može se pričvrstiti prikladnim akrilnim bojama. Dorivovka je dopuštena tankom taselom nestalih dijelova.
  • Gotovi uzorak je prekriven slojem ljepila. Kada je proizvod potpuno suh, nanosi se 1-3 sloja akrilnog bezbojnog laka. U tom slučaju, ponovljeni sloj se primjenjuje nakon potpunog sušenja prethodnog. Suvenir je spreman. Ako je potrebno, može se isprati toplom vodom.

Konverzija namještaja za početnike

Deklameljna igala omogućuje nastavak rada starog namještaja, ažuriranje izgleda izvan prepoznavanja.

Osnovne tajne decoupage za početnike

  • Prvo se preporučuje rastavljanje proizvoda u zasebne fragmente. Preporučljivo je zamijeniti ili iznuditi spojnice. Staklene površine moraju biti uvučene, liječenjem alkohola, alatom za pranje posuđa bez boja.
  • Metalni proizvodi treba očistiti kiselim otopinom (octom se uzima s vodom jednakom omjeru). Tada se prljavština smatra metalnom četkom.
  • Drveni proizvodi se tretiraju s plitkim brusnim papirom kako bi se povećala sve nepravilnosti.
  • Primjerač se primjenjuje na tretiranu površinu, nakon potpunog sušenja, preporuča se očistiti površinu s nultim brusnim papirom.

Članak o toj temi: Kako napraviti tkaninu-žele (čičak prašine) za čišćenje vlastitim rukama

Slike su pričvršćene na površinu namještaja na različite načine:

  1. Uz standardnu ​​tehniku, materijali za obnovu su zalijepljeni na površini fragmenata namještaja. Nakon sušenja, područje je prekriveno s nekoliko slojeva bezbojnog laka.
  2. Obrnuti decoupage primjenjuje se na ekstrakciju staklenih površina.
  3. Tehnički tehnika daje učinak slike. U isto vrijeme, izvodi se ručno odlučujući u boji u boji, u kombinaciji s dijelom izvlačenja uzorka.
  4. Pomoću fragmenata ukrasa koji su lakirani s neravnim rubovima. Koristi se salvete, materijal, oponašanje plastičnog izgleda, dizajner papira.
  5. Bulk strojevi koriste fragmente salveta kako bi se stvorila osebujna gotova slika. Nakon potpunog sušenja površine, fragmenti slike se vrednuju.

Ako se ažurira polirani namještaj, preporučuje se unaprijed potpuno ukloniti sjajni sloj brusnog papira.

Upute za dekopupu po korak po korak na staklu

Dekoracija na prozirnoj površini provodi se na vanjskoj ili unutarnjoj površini. Na primjer, vaza ili boca je ukrašena vani, kako se tekućina izlije, dugoročni kontakt koji nije poželjan s lakom. Ako se transparentni pribor koriste za jelo, decoupage se primjenjuje s suprotne strane, tako da mikročestice laka ne spadaju u hranu.

Ako je radna površina glatka, ne možete ga primitivno, ali budite sigurni da odmašnja. Ako se želi, prethodno je primijenjena pozadina akrilnih boja odabrane boje.

Osnovne tajne decoupage za početnike

Korak-po-korak upute dekotivnih ruda na staklu:

  • Materijali i potrebni alati postavljeni su na radnom mjestu;
  • Slika se izrezuje iz ubruse, riže papira ili neovisno ispisuje na pisaču pomoću vodootporne boje;
  • Planirana je buduća slika na staklu, Marker je marker. Pronalaženje uzorka tako da u slučaju premještanja, vrati uzorak na namjeravano mjesto;
  • Ubrus se navlaži u čistoj vodi i zalijepila na pred-podmazanu PVE ljepilo površine, bez čekanja na suhi sloj;
  • Odvojite ubrus prikladniji od centra do rubova da izgladite sve nabore i poravnajte mjehuriće s zrakom;
  • Lagano podmažite proizvod s razrijeđenim na pola s vodenim ljepilom, koji ima sloj mekog tassela;
  • Kada je baza ljepila suha, površina za dekupor se preporučuje otvoriti laka;
  • Sav proizvod se nalazi u pećnici, postupno ga zagrijava do 150 ° C.

Nakon potpunog hlađenja može se koristiti staklo ukrašene predmete.

Posulje se mogu pričvrstiti na oblik povijesne antike, pokrivajući površinu s više pukotina karakterističnim za antikvitete. Umjetna drevna tehnika naziva se kreker.

Lak za brzo sušenje primjenjuje se na ne-potpuno suho obojenu površinu.

Članak na temu: šivati ​​torba za stolicu učiniti sami: slijed akcija

Osnovna decoupage

Dekoracija drvenog stila decoupage stila omogućuje stvaranje jedinstvenog suvenira s vlastitim rukama. Za rad zahtijeva:

Osnovne tajne decoupage za početnike

  • Kovčeg je mali od stabla;
  • PVA ljepilo je poželjno razrijediti s vodom na pola;
  • Akrilne boje i lak;
  • škare, četke s istinskim čekinjama;
  • salvete za decoupage.

Površina proizvoda slijedi 2-3 puta s bijelom bojom, dopuštajući joj da se osuši svaki put. Pripremite aplikacije od čvrstih lista ili pojedinačnih komponenti.

Površina je prekrivena slojem ljepila. Bez čekanja na sušenje, fragmenti slike su postavljeni, pažljivo izglađuju uzorak, sprječavajući proizvod iz formiranja nabora. Od gore, kovčeg nedostaje slojem ljepila, nakon sušenja koji je kutija otvori 2-3 sloja akrilnog laka.

Obrada

Obično je ažurirao drveni temelj sata sata. Prethodno je potrebno rastaviti proizvod na komponente, odvajanje strelica i brojeva.

Osnovne tajne decoupage za početnike

Rad je podijeljen u 2 faze: ukras kruga, prema kojem se strijele i vanjski krug sata kreću. Prvi dio decoupage - ažuriranje strelice:

  • Krug izrezuje papira;
  • Čišćenje i brisanje, ako je potrebno, birajte;
  • Salventi ili riže papir su zalijepljeni na pripremljenoj ravnini, čiji je uzorak napravljen u papirnatom krugu;
  • Slika je zalijepljena na bazu, pomicanjem ravnine;
  • Na vrhu ulvete obrađuje se ljepilom;
  • Nakon sušenja radni komad s papirnatim krugom, sredina biranja je zatvoren, a vanjski dio je ukrašen;
  • Strukturna pasta se nanosi na površinu, pomiješana s akrilnom bojom, željenom bojom;
  • Gotova površina je otvorena s lakom 1-2 puta i lagano narezan nakon spaljenog;
  • Sat se skuplja umetanjem strelice i brojeve.

Kako ukrasiti čajnu kuću

Osnovne tajne decoupage za početnike

Na primjeru decoupage dekorativne kuće "mogu ruže" za vrećice čaja, provodi se obrada teško dostupnih mjesta:

  1. Preliminarno se preporučuje razdvajanje površine kućice, suha, brušenje malih nepravilnosti na pijesak, pokrijte radnu površinu proizvoda s bijelim akrilnim bojama u nekoliko slojeva. Preporučuje se da izdrži jedan smjer mrlja.
  2. Kutovi, zrakoplov ispod krovnog vizira, kovrčava luk treba slikati pozadinsku zelenu boju.
  3. Za ugodnijeg rada, ubrus s imidžm ružičastih buketa potreban je da isprobate vruće željezo, a zatim lagano sprej s aerosolom brzo suhi lak.
  4. Voda navlažena papir se preklapaju na datoteku tako da je slika malo obješena oko ruba.
  5. Glatke lijepljenog uzorka u potpunosti eliminirati nabore i bubbleness.
  6. Površina kuće i poklopac oslikana zelena je prekrivena s nekoliko slojeva akrilnog laka.

Kao dekor na krovu, stavite figuricu leptira i zalijepite dekorativni buket ruža iznad luka.

Svaki obavljen rad povećava kvalifikaciju čarobnjaka. Prefestanost i bijeg fantazije pomažu u smještaju lijepo i ugodno.

Čitaj više