Dollhouse to učiniti sami

Anonim

Baš kao i dječaci san o kući na stablu, i djevojčice sanjaju o luci kuće za svoje omiljene igračke. Naravno, možete ga kupiti, ali dobra kuća stoji na svim nepristojnim novcem, a ne možete kupiti loše dijete. Još jedna stvar je da ga sami, ali budite spremni za ono što će potrajati mnogo vremena. Pogotovo ako nemate previše iskustva. U prosjeku, napraviti kuću za lutke s vlastitim rukama, trebat će vam barem tjedan dana.

Odabiremo materijal

Možete napraviti kuću za lutke s vlastitim rukama iz bilo kojeg materijala za izgradnju lima. Debljina materijala za kuću je visina od oko brojila (za dvije etaže) 9-15 mm, za jedno-kata je moguće i temeljito. Razmotrite najčešće materijale koje koristi izgradnja kuće za lutke:

  • Šperploča. Odličan izbor, kao što je izdržljiv, čuva oblik dobro, može se zalijepiti, u kombinaciji s noktima i vijcima. Izrežite faneru pilu za metal (s finim zubom), pubesomi (ručni ili električni). Krajevi bi trebali biti dobro polirani tako da ne postoji mogućnost da se odveze off-intervent. Po završetku rada možete pokriti lakom ili furnirom, bojom, uhvaćenom s pozadinom, itd.

    Dollhouse to učiniti sami

    Kuće za lutke najčešće od šperploča

  • Gipsana ploča. Nakon popravka ostaje podrezivanje, koje se mogu koristiti. Za povezivanje listova jedni s drugima trebat će limene kutove (možete - perforirani kut). Mount će biti pričvršćen na posebne vijke za samostažur, ali oni će se objesiti iz leđa, tako da opcija nije od najboljih. Možete pokušati "biljku" na ljepilo, ali morate poravnati redak reza kako biste smanjili protok ljepila.

    Dollhouse to učiniti sami

    Kuća za lutke od gipsane ploče - jedna od mogućih opcija

  • OSB (OSB). Svojstva su slična šperploča, uz jedinu razliku koju je otporna na vlagu i izrađena je od žetona. Rad s njom je otprilike kao s šperpločem.

    Dollhouse to učiniti sami

    OSB - također dobre stvari

  • Karton. Najviše jeftiniji i najteži materijal koji ne održava opterećenja vrlo dobro. Bolje je u kartonu za scrapbooking (možete kupiti u trgovinama za ručni rad). To je gusta i izdržljiva, možete napraviti pojedinačne kuće ili koristiti za krovni uređaj. Povežite se pomoću zagrada za ljepilo ili Stajalice. Da bi kuća za lutke bude pouzdanije, bolje je prikupiti okvir od dasaka, a zatim ga pokriti s kartonom.

    Dollhouse to učiniti sami

    Kuća za Barbie ili druge ne velike lutke mogu biti izrađene od kartona

  • Shemboard ili laminirani LSSP. Plus ovaj materijal - već može biti s završnim završetkom. Ako želite, možete naručiti piljenje cijele "kutije" kuće s lijepljenjem ruba u nekoj tvrtki za namještaj. Ostat će tada samo za prikupljanje. Štoviše, možete koristiti vijke ili namještaj. Tri su predebeli materijali, što povećava masu, formaldehid i krhkost za bočna opterećenja. Ako možete varati s debljinom i masom, dodjeljivanje formaldehida ne smije ignorirati. Moramo pretražiti s E0-E1 klasom emisije. S krhkošću, nažalost, nećete ništa učiniti. Je li moguće koristiti kut za povezivanje dijelova, a to nije previše lijepo.

    Dollhouse to učiniti sami

    DSP kuća može izdržati težinu djeteta

  • Štitnici namještaja. Pomaknite se iz drvenih dasaka lijepljenih s čašom crno ljepilo. Idealna opcija za izradu lutke: ekološki prihvatljiv, izdržljiv, jednostavan za obradu. Ali štitovi namještaja ne zovu jeftino, iako nisu tako cesta kao niz. U svakom slučaju, može se uzeti kako bi kutija - dno, bočne zidove i preklapaju se. Krov i stražnji zid mogu se izraditi od drugih materijala (na primjer, DVP, plastike itd.).

    Dollhouse to učiniti sami

    Namještaj štit - ekološki i lijep materijal

Ima više mogućnosti kao što su laminat, drvena obloga, tankog shaggy odbora. Ali oni rade s njima ne tako često. U svakom slučaju, minimalna debljina materijala je 6-7 mm. Onda će kuća za lutke biti pouzdana i izdržati čak i vaše dijete.

Značajke rada s šperploča

Najčešće, u proizvodnji lutkarne kuće, koristi se paneur. Kao što vjerojatno znate, to može biti različite marke. Izrada lutkarske lože s vlastitim rukama je bolje od namještaja polirana šperploča. Moguće je koniferske pasmine, ali po mogućnosti od breze. Konstrukcija je bolje ne uzeti, iako je dva puta jeftinije.

Općenito, lako je raditi s šperploča. Ako postoji elektroliz i brusilice, rezati i priprema dijelova će potrajati nekoliko sati. Jedina složenost koja se može dogoditi u proizvodnji dvoetažne kuće za lutke za šperploče - ugradnja preklapanja na drugom katu. T-oblika Plywood Mount nije najjednostavniji zadatak.

Dollhouse to učiniti sami

Moramo smisliti montažu preklapanja

Ljepilo nije previše pouzdano, ali pokušajte postaviti pričvršćivače na kraju vijčanog tipa debljinom od 6 mm. Teško je - materijal se može razlikovati, čak i s preliminarnim verzijama rupa (najtanji vijak za samostaranje 1,8 mm). Postoji nekoliko opcija:

  • Napravite nokte (ne previše sigurno, osim da se ukrcaju s ljepilom);
  • Instalirati na dno kuta (ne jako lijepa);
  • Na perimeru za stavljanje moždanog udara, koji će također podržavati pod, i "raditi" s stropnim postoljem (najbolja opcija).

Nakon pićenih dijelova, svi zglobovi moraju biti fino polirani. Prvo uzmite brusno drvo sa srednjim šumom, postupno ulazite u mali. Kada rub postane glatka, možete pokrenuti skup.

Nacrt droge

Prva stvar za početak izgradnje kuće za lutke je stvoriti projekt. Potrebno je odrediti visinu i broj podova, širinu sobe, vrstu krova, bit će ili bez podruma. Odaberite poteze ako želite. To je proizvoljno, ali svi ostali parametri moraju računati.

Dimenzije lutkarne kuće ovise o veličini lutaka. Da bi se igralo prikladno, visina stropova u prostorijama ne bi trebala biti manje dvostruko dvostruko rast lutke. Na primjer, s visinom lutaka od 22 cm, stropovi u 40-45 cm će dati dovoljno prostora za slobodno kretanje, ali ako su stropovi još veći, to će biti još prikladnije igrati. Ali još uvijek treba uzeti u obzir rast djeteta. Visina najviše preklapanja mora biti nešto ispod razine očiju. U ovom slučaju, to će biti prikladno za igru, a kuća za lutke će biti "na uzgoju" - na više godina visina će biti dovoljna.

Dubina soba za lutke također ovisi o rastu lutaka, ali i iz dostupnosti slobodnog prostora. U prosjeku, dubina je napravljena 30-45 cm. To je dovoljno za prihvat cijele situacije. Ali može biti dublje.

Dollhouse to učiniti sami

To je otprilike na isti način prije početka rada.

Širina kuće za lutke ovisi o broju soba u njemu. Ovdje su definirani ovisno o raspoloživom slobodnom prostoru. Oblik obično okvir kuće za lutke izgleda kao pravokutnik, ali će se izvući u dužini ili visini - sve je utvrđeno. Ako je dizajn veliki, možete napraviti namještaj kotača na dnu. Vrlo je zgodan - igračka se ispostavlja da je mobilni.

Možete nacrtati sam projekt u bilo kojem dizajnerskom programu, ali ako ih ne posjedujete, lakše je to učiniti na papiru. Zašto trebate kuću za lutke? Da biste izračunali broj materijala potrebnih za njegovu proizvodnju, i bez veličina i količina sigurno ćete biti sigurni.

Značajke završne obrade

Završetak kuće za lutke s vlastitim rukama nije manje od pitanja od izgradnje. U načelu, možete koristiti istu metodu završetka kao u apartmanima ili kućama. Na primjer, u sobama za lutke zidova mogu se razdvojiti na sljedeće načine:

  • Boja. Treba poduzeti samo boju posebnu, što je dopušteno za korištenje u dječjim i zdravstvenim ustanovama. Može biti sastav bilo kojeg tipa, ali najbolji izbor je možda boja bez vode. Nije preskupo, ne miris prilikom slika, može obrisati, lako se primjenjuje u bilo kojoj boji.
  • Cvatu pozadinu. Ako ste ostali od popravljanja monofonskih pozadina, ovo je dobra opcija. Ali ostaci s uzorkom vjerojatno neće stati, jer je crtež obično prevelik za minijaturne sobe. Za takav slučaj možete pronaći uzorak pozadina na internetu i ispišite na pisaču u boji. Za istu tehnologiju, usput, moguće je napraviti "linoleum" ili "parket" - za ispis, štap, pokrijte barem sloj PVA. Za potpunu uvjerljivost koristite lak ili epoksidnu smolu.

    Dollhouse to učiniti sami

    Lakše je lijepiti pozadinu prije početka montaže

Ako ste odabrali opciju "Bloom Wallpaper", to je lakše učiniti prije stupnja montaže. Čak i ako postoji nekoliko katova, obradbe su nacrtane, zalijepljene pozadine. Mnogo je lakše nego pokušati razbiti uglove.

Vanjski ukras nije mnogo drugačiji. Najčešće koristi slikanje. To je optimalna opcija u smislu praktičnosti i troškova rada. Ako želite, možete učiniti nešto slično dekorativnom žbuku. Može se oponašati sa sivim toaletnim papirom. Samo odaberite je temeljito. Rastrgana je komadići, uzorkovana PVA (1 do 1) razrijeđena razrijeđenom vodom, postavljena na zidovima, formirajući potrebno olakšanje. Nakon sušenja možete obojiti pomoću akrilnih boja. To je tehnika decoupage i može se koristiti s obojenim ili običnim slvenima.

Registracija sustava Windows i vrata

Izrežite prozore u šperploče, osp i u bilo kojem drugom materijalu, a ne takav problem. Za početak, bušilica i vježba čine rupu u kojoj možete preskočiti pile. Sljedeći - slučaj tehnologije. Rezana rupa se smije, dovodeći na glatkoću, a onda morate to učiniti da su rupe napravljene kao prozori. Za to trebate okvire, zavjese. Ako se želi, staklo se može izraditi od prozirnih plastičnih boca.

Dollhouse to učiniti sami

Mnogo ovisi o detaljima

Okviri vezanja mogu biti izrađeni od bijelog kartona. Stavite ih nakon završetka "završnih radova". Vrata djeca vole otvoriti / zatvoriti, tako da ih je bolje učiniti iz tanke šperploče. Pričvrščilice se mogu naći - nalaze se klavirske petlje ili mali namještaj. Mogu se napraviti od žice i tanke cijevi.

Neka svjetlo bude!

Kuća za lutke s rasvjetom je najviši pilot. I nema potrebe da se sustav žica, pretvarači, žarulje i drugo električno "punjenje". Postoji vrlo jednostavno i spektakularno rješenje. U bilo kojoj više ili manje velika rasvjetna dućan postoje male LED svjetiljke koje vode iz baterija. I oni su montirani na čičak. Svaka svjetiljka je opremljena vlastitim prekidačem, pokreće se od napona do nekoliko volti. Općenito, vrlo dobar proizvod.

Dollhouse to učiniti sami

To su nehlapljive LED svjetiljke.

Ako i dalje želite napraviti pravo svjetlo u lutke, trebate 220/12 u ili pretvarač baterije s odgovarajućim naponom. Još uvijek trebamo žarulje ili LED trake pod odgovarajućim nominalnom, gomilom žica. Općenito, ovaj put je mnogo složeniji i zahtijeva mnogo više vremena, ali i moguću opciju.

Kako napraviti krov

Ako je krov planiran od strane uobičajenog - dvostruko, planiranje tavanskog prostora ili potkrovlje potrebno je napraviti particiju u središtu, koja će održavati krov u spoju dviju polovica krova. Ovo je najlakši način. Ima više složenih.

Dollhouse to učiniti sami

Krov na lutkarskoj kući može se učiniti na različite načine može se učiniti na različite načine.

Ako trebate krov složenog oblika, izrežite nekoliko rogova iz šperploča, koji će postaviti obrazac. Pričvršćeni su na zidove, nosimo bilo koji fleksibilni materijal. To može biti karton, vlaknarnica. Krajevi rogova nedostaju s ljepilom (bolji - stolar), nakon čega je materijal postavljen. Ako je savijanje previše cool, možda će vam trebati dodatne zatvarače. Obično koriste tanke male karanfile prema vrsti plićaka.

Fotografija Mogućnosti različitih kuća za lutke

Izgradite kuću za lutke - kreativni proces. Može se učiniti kako sanjate da vidite svoj dom, ponovno stvorite kuću iz bajke ili fantazije. I nema ograničenja. Sve što želite i želite.

Dollhouse to učiniti sami

Može biti izrađen od ploča i stražnji zid vlaknastih ploča

Dollhouse to učiniti sami

Dvoetažna kuća lutaka s garažom i stazom iznad njega

Dollhouse to učiniti sami

Otprilike to čini serijski krov

Dollhouse to učiniti sami

Kuća za lutke u modernom stilu

Dollhouse to učiniti sami

Jedno-kata kući također nije tako loša. Ali može se staviti na stol i igrati sjedenje

Dollhouse to učiniti sami

Visina stropova u sobi za lutke treba biti dva puta veća od lutaka

Dollhouse to učiniti sami

Za lutke, čak možete napraviti dvorac

Dollhouse to učiniti sami

Kuća za lutke treba biti malo više od vašeg djeteta

Dollhouse to učiniti sami

Tako različita ...

Dollhouse to učiniti sami

Može se učiniti vrlo slično stvarnoj kući

Dollhouse to učiniti sami

Možete napraviti bilo koji dom

Dollhouse to učiniti sami

Načini ukrašavanja raznih različitih

Dollhouse to učiniti sami

Tako napravite rolete

Dollhouse to učiniti sami

Slikanih komada kartona, napravimo popločan

Članak o temi: Kako objesiti rolete na plastičnim prozorima bez bušenja

Čitaj više