Feline Lodge vlastitim rukama

Anonim

Ako vaša mačka ili mačka stalno nestaje u ormaru, ogrebite pozadinu ili kauč, sakrijte se ispod pokrivača i smeta vas, pokušajte napraviti mačani kut. Pravilno napravljena kuća za mačku ili mačku bit će omiljeno mjesto. Sve vrste mačjim kutovima, s klancima i bez, u potpunosti u trgovinama, ali uopće nije ... napravljeno s vlastitim rukama i boljim i pouzdanim ... moguće je to razviti osobno pod upitima svoje omiljene ,

Koju mogućnost odabire?

Izgradite kuću za mačku nije tako teška, ali je potrebno ispravno odabrati dizajn. Uostalom, želim osobno napravio, aktivno iskorištavati, a ne samo je stajao za prikupljanje prašine. Voljeti vašu mačku ili mačku, pogledajte gdje kućni ljubimac preferira da provede vrijeme koje voli učiniti gdje se želi opustiti - penjati se više ili na podu ... Općenito, potrebno je pokupiti dizajn mačke Kuća na temelju navika vaših kućnih ljubimaca.

Feline Lodge vlastitim rukama

Izbor dizajna je prva stvar koju morate učiniti.

Kako razviti dizajn

Mačke i mačke mogu varirati. Na primjer, mačke preferiraju kuće s dva ulaza - u slučaju hitne evakuacije potomstva. Stoga mnogi ljudi vole cijevi ili slično njima. U isto vrijeme, prevelik Laz se ne sviđa, jer je potrebno osjećati u skloništu. Stoga, ulaz / izlaz u kuću mora biti učinjeno ne previše tako da je ljubimac u njemu mirno prošao, ali ne i više. Pa ipak, nisu sve mačke poput kuća koje stoje na podu - u njima mačke prebivaju s mačićima. "Idle" preferiraju azil na visini, iako to također nije činjenica i ovisi o navikama pojedinca.

Feline Lodge vlastitim rukama

Za mačke s mačićima kuća je pogodna na podu

Mačke radije provode vrijeme na visini, gledajući sve što se događa okolo. Rijetko sjede u kući, ali na mjestima mogu ležati satima. Ako imate mačku, napravite više mjesta i čvrste veličine - tako da životinja može ležati u punom rastu bez pada rizika. Ograda ako trebamo, onda samo za najviše police i očito ne oko perimetra, već samo od leđa i malo sa strane. Općenito, pojedinci muškog poda osjećaju se vrlo dobro na stranicama bez ograda: ne postoji ograda na drveću. Željeznica je potrebno više smiriti vlasnike nego za mačke.

Feline Lodge vlastitim rukama

Donji kat se obično ignorira

I, usput, postoje mačke koje vole sjediti na sudovima barem mačke. Dakle, za njih, također trebate preglednu točku, kao i trebate kuće za mačke. Malo, možda će imati loše raspoloženje i odlučit će se sakriti od vas. Dakle, da, nismo pojednostavljeni s izborom po izboru, ali to je slučaj - dok ne pokušate, nećete razumjeti što je vaš ljubimac potreban.

Što dodati

Kada vlasnici kažu "Cat House", obično se odnosi na cijeli mačji kompleks, u kojem, osim same kuće nalaze se mjesta i broj dodatnih uređaja. Obično se obično koriste jedna ili dvije parcele, a ostatak je samo povremeno posjećen. Ali činjenica je da ne prepoznajete unaprijed da će vaš ljubimac morati učiniti.

Korisni dodaci za mačku kuću su grebanje i lazalna guma. Kogtetochi su vertikalne površine koje su obično umotane s užetom od prirodnih vlakana. Lazaleti su horizontalni i kosi dječaci, za koje se mačke mogu premjestiti s jedne razine na drugu. Kogttechki je, usput, također se može koristiti kao lazalna guma - na njih je zvijer zatvorena na gornjim slojevima.

Feline Lodge vlastitim rukama

Lazalkovi i viseći - obično voli mačke

Što još može biti u mačju kompleksu? Hammocks. To je obično komad pravokutnih tkanina, fiksirana na dva prijelaza. Još jedna mogućnost je također moguća - tvrdi okvir s tkaninom s tkaninom ili komadom tkanine, suspendiran u četiri ugla do mjesta.

Članak o temi: Povijest studija: stvaranje i referenca, ruski nakratko, pojava u Rusiji, izgled u Rusiji

Feline Lodge vlastitim rukama

Kombinacija ležanja i cijevi - jednu od "svjetlosnih" opcija za mačku za mačku

Koja mačka voli cijevi. Oni su ušiveni iz tkanine, jer rigidnost umetnite krug ili oval od žice. Jedan kraj je fiksan viši, drugi je bačen. Glavna stvar je da je na kraju tunela postojala razmak, inače mačka nije namamljena. Ispada dobro mjesto za zasjedu, u kojoj su neki shggy lovci vole provoditi vrijeme.

Feline Lodge vlastitim rukama

Četke su vrlo udobna stvar za ogrepljenje, zabilježeno je kada vlasnik nije blizu. Kogtetochki vam omogućuje da zaštitite namještaj od mačke kandže - jeftinije je od kupnje kauča protiv vandala

Postoji još jedan čip koji voli mačke, ali o tome koje ne mnogo znaju - četke za odjeću, prikovan na vertikalnim površinama na razini naslona na razini omiljenih. Četkice na četku - umjetna, srednja tvrdoća. Pokušajte, vaš ljubimac će biti zadovoljan!

Odabir visine

Općenito, za mačke, pravilo je pošteno - što je više bolje. Stoga, visina kuće koju želite napraviti sa svojim vlastitim rukama može biti poput onoga što ste spremni učiniti je barem ispod stropa. I bez obzira na to koliko je tiers u njoj, najčešće najviši će biti zauzet. A ako postoji nekoliko mačaka, na vrhu će biti "vođa" i to je ovo mjesto koje će uvijek biti osporeno.

Feline Lodge vlastitim rukama

Ovo je cijeli mape sport

Minimalna visina mačje je oko brojila. Takve niske zgrade su sigurne čak i za mačiće, međutim, brzo odrastaju, a zatim žele dobiti više.

Opcije montirane na zidu

Čak ni najveća kuća za mačku traje mjerač slobodnog prostora na podu. Nije uvijek moguće identificirati takav prostor. Za takve slučajeve postoje opcije montirane na zid za mačinske kutove. Kuće i platforme pričvršćene su na zid na odabranom mjestu do bilo koje dostupne metode. Gdje izravno - nokti na zid, negdje uz pomoć nosača. Između fiksnih dijelova napravite prijelaze. Od odbora - izravnih i nagnutih stubišta, konopci, složili su raskrižje na udaljenosti od 10-15 cm jedan od drugog, čine korake u obliku ljestve ... općenito, sve je ograničeno na vašu fantaziju.

Feline Lodge vlastitim rukama

Zidni "simulatori" za mačke

Takvi zidni kutovi za mačke nazivaju se još police za mačke, jer je izgradnja vrlo slična tradicionalnim policama. Usput, shaggy ih je jako voljen i aktivno se kreću.

Odabir materijala

Kuća mačke, sa svim dodacima, obično se skuplja iz konstrukcijskih ostataka. Ovo je sasvim opravdano, jer će mnoge (ili sve sve) površina gotovog dizajna biti prekrivena tkaninom, tekstilom, isprepletenom s užadima, itd. Dakle, ako postoje ostaci građevinskog materijala - možete ih koristiti. Zahtjevi za materijale (sve) dva:

  1. Ne bi trebali imati oštar miris. U svakom slučaju, tako da percipira ljudski nos. Prirodni mirisi (drvo, vuna, itd.) Ne računaju. Ako se materijal nedavno kupi, a je prisutan kemijski miris, držite ga na ulici do istrošenog.
  2. Materijali ne smiju elificirati. Statična ispuštanja su vrlo neugodna za mačke, tako da otvorene plastične površine ne vole. Također ne koristite svilu.

Feline Lodge vlastitim rukama

Različite dizajne, ali materijali su isti

Svi zahtjevi, ali još uvijek postoje želje. Želite li vašu mačku brzo i aktivno svladati kuću? Držite građevinske materijale neko vrijeme u kući. Oni su impregnirani s poznatim mirisima, istražuju se znatiželjnom zvijeri. Izrađena od "od otpora" u kući materijala kompleksa će biti usvojen s većom korišću.

Materijali za bazu

Ako pogledate fotografiju, mačju kuća se sastoji od različitih dijelova i možete ih napraviti od različitih materijala. Popis osnovnih materijala je:

  • Kuća (Kura): šperploča, iverice, tanke ploče, šipke od štapova, novinarske cijevi;
  • Vertikalni / nagnuti dijelovi:
    • Okrugle - plastične kanalizacijske cijevi, papir (karton) cijev na kojoj je linoleum rana, deblo, drveni bar;

      Feline Lodge vlastitim rukama

      Katouse se može izraditi od drvenog debla

    • nagnute - ploče, iverice, tkanina;
  • Hammocks - tkanine, užad.
  • Mjesta - drvo, iverice, šperploča. Drvo ne može sijati. Dovoljno je poljski (najbolja opcija s gledišta mačaka), može se prekriti vodom na bazi laka ili upiti ulje za drvo. Shemboard i PANEUR će morati šivati ​​tekstil.

Objašnjenja zahtijevaju samo prtljažnik stabla, kao materijal za mačinski kompleks. Sve doslovno: odvedite drvo, očistite od kora ako se podiže. Podružnice se koriste kao štandovi za postavljanje kuća, mjesta, košara.

Nego sijati

Za raspored kočnica prikladna je upletana konop prirodnih vlakana: juta, posteljina, pene, sezal itd. Uzmite deblji promjer i odmah nekoliko desetaka metara - ako baza nije drvena, sve cijevi će morati obrisati uže.

Police i kuće su stisnute čvrstom tkaninom s kratkim hrpom, obično tepihom. Kraći i uske hrpe, to bolje. Duga i ispucajte samo dobro izgledaju dobro, i do sada novo - s vremenom, prašinom, vunom, različitom smeću i mačka kuća postaje uzrok alergija (vaš ili mačka) tijekom vremena.

Feline Lodge vlastitim rukama

Presvlake / obloge - ne previše dragi

Boja presvlaka, za mačke je općenito nevažno - ne reagiraju na boje. Stoga možete odabrati "pod interijerom", najviše "praktičnijeg" boje, za boju vune kućnog ljubimca, kontrastira mačje krzno ... bilo tko.

Pričvršćivanje

Da bi vlastite ruke, kuća mačke bila sigurna, trebate razmisliti o pričvršćivaču. Nepovoljno je koristiti nesebičnost, kao što im vuna može prianjati, ne biste trebali koristiti i zagrade - može biti opasno za kandže (obje vrste pričvršćivača su prikladne ako se presvlake zatvori). Ona ostaje, u stvari, samo dvije vrste pričvršćivača: ljepilo i nokte, a ljepilo - samo PVA. Normalno prenose mačke, jer nakon sušenja ne miriše. Užad i presvlake su zalijepljeni na njega, a police, kuće i sve ostalo - nokti su prikovani.

Feline Lodge vlastitim rukama

Feline Lazalks s ležaljkama

Još uvijek možete napraviti sigurnu uporabu vijaka. Pod šeširom za bušenje rupe promjera većim promjerom kape, postavljenim zatvaračima, razmazanim s kitom. Da, točno kao u proizvodnji namještaja, ali ono što ne možete učiniti radi ljubimca.

Pa ipak, ako se ispostavi da je mačji kompleks previsok, bolje je to popraviti. Na pod ili na zid, ili na pod i na zid. U suprotnom, mogu postojati problemi - bilo je slučajeva kada su mačke omotale dizajn.

Fotografiju s dimenzijama

Bez obzira koliko govorio o uređaju za mačku za mačku, najbolje je razumjeti da dimenzije omogućuju crteže s veličinama. Ako pažljivo pogledate, primijetite čvrstu vožnju. To je razumljivo - mačke imaju velike i male, odnosno, a veličina mačke kuće će biti više / manje. Vi sebe možete ispraviti, ovisno o veličini svojih kućnih ljubimca ili na raspolaganju.

Feline Lodge vlastitim rukama

Stock Foto Feline Kuće s dimenzijama

Feline Lodge vlastitim rukama

Tri verzije mačjih kutova s ​​dimenzijama

Visina prikazanih struktura je prilično velika - 180 cm i više, ali možete ga smanjiti, uklanjanjem dodatnih podova vašeg mišljenja. Sve ove veličine mogu biti temelj za razvoj vlastitog rasporeda, postavljaju primjerene veličine. Imajući crtež na ruci, možete početi kupovati materijale i stvaranje.

Upute za izradu kuće za dvije mačke

U obitelji postoje dvije mačke. Senior - mačka agresor i mlađi, pomičniji. Stoga je dizajn osmišljen tako da se mlađi mogao sakriti na najvišoj platformi, a najstariji, zbog njegove težine, ne može doći tamo. Kuća je odlučila organizirati visoko, jer obje mačke preferiraju visinu. Veličina je napravila više tako da se i pojedinci mogu postojati istovremeno.

Feline Lodge vlastitim rukama

Izvorni materijal i rezultati rada

Za ovaj dizajn, debeli namještaj šperploča (12 mm) je veličine 75 x 50 cm, šipka od 50 x 70 (4,2 m), tepiha na bazi JOOT - 1 * 2,5 metra, 20 metara užeta. Učvršćivači - kutovi. Za kuću - 15 * 20 mm, za montažne stranice - 40 * 45 mm, 55 * 20 i 35 * 40 - za osiguranje, i nekoliko velikih - za montažu na zid.

Kuhanje platforme i zatvarači na stupce

Stupovi u odabranom dizajnu tri: jedan 220 cm, drugi - 120 cm i treći - 80 cm. Oni će biti priključeni na osnovu šperploče lista. Na temelju polova tako da je najduže bliže zidu. Da ne bi zbunili, prilikom označavanja na listu, uz pomoć linije i olovke, prvi je oslikao matricu na papiru na kojem je primijenjena lokacija stupaca u odnosu na drugu. Iz završenog izgleda premjestili su oznaku kako biste instalirali stupce. Bili su sjebani dugim noktima kroz osnovu (4 komada), izbušena u rupama za šperploče nešto manji promjer. Zatim su se usredotočili ispred uglova 55 * 20 za veliki stup i 35 * 40 za manje.

Feline Lodge vlastitim rukama

Obilježavanje - najosnovnije

Koristeći isti uzorak, na platformama, bilo je mjesto prolaza, a zatim ih su se smanjile. Da biste to učinili, prva vježba je uzeta za 12 mm, izbušena u kutovima označenim za ugradnju kvadrata rupe, što savršeno prolazi oštricu elektrolizke. Prema iskustvu: bolji slot s milimetrom - još dva. Platforme i dalje drže na račun uglova, a ako je premala da bi se napravio utor, mora se usredotočiti na datoteku ili ometni papir.

Feline Lodge vlastitim rukama

Svježe pripremljene platforme

Prije instaliranja platforme "Pokušajte", po potrebi podešavanja utora. Nakon stavljanja platforme horizontalno (koristimo razinu izgradnje) na željenoj razini, zabilježite olovku gdje je platforma isplati. Na ovoj oznaci postavite kutove, tako da su oznake izrađene jasnim, sa svih četiri strane. Kada su sve platforme obično instalirane, oni se bave svojim tepihom.

Graditi kućište kuće

Dva komada šperploča 75 * 50 cm izrezana su na 4 pravokutnika. Od njih su napravili krov, spol i dvije bočne zidove. U proizvodnji jedne od polica, ostao je komad šperploča s polukružnom otvorom. Odlučeno je napraviti "ulaz", a stražnji zid je izrezan s jednog od komada. Ostaje prikupiti kuću, koja je potpuno jednostavna. Korišteni su mali metalni kutovi koji su bili pričvršćeni kratki samoizvlašteni.

Feline Lodge vlastitim rukama

Kuhanje "gnijezdo" za mačku

Prije pokrivanja krovne kuće osvijetljen je iznutra, tako zatvoreni zatvarači i podignute udobnost. Rad u slučaju nije tako zgodan, ali možete se nositi. Krov je bio sjeckan s dvije strane, nakon čega su pričvrstili uz pomoć istih kutaka, ali ih su stavili van. Nije jako lijepo, ali ne smrtonosno. Gotova kuća bila je osigurana na mjestu dodijeljeno. Ponovno su primili uglove, ali veći - 35 * 40 mm.

Gledajte stupove

Posljednja faza - vjetra stupovi, čineći kočnicu. Osigurajte uže na post je najlakši sve zagrade. Nekoliko nosača - i spremno. Zatim čvrsto pritisnete jedan okrenite na drugu, previdite spirale stupova. Dolazimo do barijere, ojačamo uže s nosačima i nastavite na sljedećem mjestu.

Feline Lodge vlastitim rukama

Kako se ispostavilo, uže mora biti pao čekić ...

Prema iskustvu, moram reći da bez obzira na to koliko je teško, okreta užeta ležao jedan na drugi nije vrlo zbijeno, s vremenom su "radili" i počeli "voziti" gore / dolje malo. Nakon što je učinio rad na pogreške, našli su način: postavljajući nekoliko okreta, oni su premošteni čekićem. Sve je jednostavno, ali ako sam unaprijed znao ... to je sve, napravili smo kuću za mačku s vlastitim rukama. Trebalo je oko 6 sati.

Sličan dizajn se smatra u video ispod.

Kuća kutije i majice za dvije minute

Za najjednostavniju i proračunsku opciju potrebna vam je minimalno "sastojci":
  • Kartonska kutija odgovarajuće veličine;
  • Stara majica;
  • Široko viski.

Od alata bit će potrebna samo montažni nož i škare.

Stock Foto zanimljive mačke / kompleksi

Živjeti pored nas, mačke postaju teške za kućne ljubimce i članove obitelji. Želim ih stvoriti sve uvjete za udobnost, tako da domaćini i pokušavaju izmisliti sve nove i nove uređaje / strukture. Prikupili smo nekoliko zanimljivih ideja u ovom odjeljku.

Feline Lodge vlastitim rukama

Različiti pristup za različit broj mačaka, ali zanimljivih ideja

Feline Lodge vlastitim rukama

Kompaktni "multi-graditi"

Feline Lodge vlastitim rukama

Police za mačke - ime je očito nesudnakosti ...

Feline Lodge vlastitim rukama

Napravite mačju ležaj u obliku police - zanimljivu ideju. Baš kao mačka lazaler iz stepladder

Feline Lodge vlastitim rukama

Coto Bedside ...

Feline Lodge vlastitim rukama

Hladna nije teta ... Hammak u blizini radijatora

Feline Lodge vlastitim rukama

Kada je prozorska daska preuska ...

Feline Lodge vlastitim rukama

Za ljubitelje top. Mačka će biti sretna!

Feline Lodge vlastitim rukama

Wall Hammock - prikladan i siguran (za mačke i mačke)

Feline Lodge vlastitim rukama

Stražari ...

Feline Lodge vlastitim rukama

Hammock za organiziranje vrlo jednostavnog

Feline Lodge vlastitim rukama

Kombinacija polica za mačke s hammocks ... gotovo umjetničko djelo

Dodatne video ideje

Kuća s periskopom i čišćenjem kočnice za mačku.

Opcija pomoću PVC cijevi promjera od 100 mm.

Članak o temi: zavjese za dvoranu s balkonom (fotografija)

Čitaj više