Značajke instalacije generatora pare za tuš

Anonim

Ugradnja hidromasažnog tuša umjesto obične kupaonice lišava osobu koja se može temeljito zagrijati u vrućoj vodi. Upravo u ovom trenutku najčešće zadržava potencijalne kupce od kupnje modernog tuša. Vidjevši ovo stanje stvari na tržištu, proizvođači kabine počeli su proizvoditi modele s parnim generatorima. Uređaj generatora pare omogućuje vam da napravite mini-saunu s uobičajene tuš kabine s mogućnošću usvajanja hidromasažnog i aromatskih postupaka. Do danas, uređaj za tuširanje generatora pare je vrlo čest, jer se ti uređaji iznimno kopiraju sa zadatkom postavljenim pred njima - pretvorbu obične vode u vruću paru. Uređaj za generator pare za tuširanje je neophodan za saune i kadu. Međutim, trajnost i ispravan rad ove opreme u velikoj mjeri ovisi o ispravnosti njegove instalacije.

Značajke instalacije generatora pare za tuš

Prednosti tuš kabina s masom generatora pare: sposobnost provođenja aromatskih, hidromasažnih postupaka, kao i transformaciju uobičajenog tuša u mini-sauni.

Instaliranje generatora pare: Zašto bolje to učiniti sami?

Nažalost, cijena najjednostavnije tuš kabine s generatorom pare je dovoljno visoka i može varirati u vrlo širokom rasponu. Zato se mnogi ljubavnici trese upita: Kako napraviti i instalirati generator pare za tuš kabinu?

Do danas, razne vrste opcija i shema, prema kojima se može izvesti instalacija generatora pare za tuš.

Značajke instalacije generatora pare za tuš

Uređaj zatvorene tuš kabine s generatorom pare.

Na primjer, mnogi nude sljedeću metodu: rabljeni plinski cilindar je izbušen, a tamani se kuhaju u nju, uz pomoć u kojem će se voda zagrijati do stanja u obliku pare. Međutim, bolje je odustati od ideje o uređaju takvog dizajna: to je apsolutno nesigurno, osobito u uvjetima stambene zgrade. U slučaju freelancera, eksplozija takvog dizajna može uništiti ne samo vaš stan, već i cijeli ulaz.

Stoga je instalacija generatora pare za tuš kabinu, koja bi bila sigurna i pouzdana, može se izvesti samo na jedan način - kupujući gotov uređaj i instaliranje u tuš. U tom slučaju, poboljšanje i oslobađanje kabine neće zahtijevati velike privremene i financijske troškove.

Trenutno se prodaju električni parne generatori za tuš najrazličitijeg snažnog i raspona cijena prodaju se u specijaliziranim prodavaonicama. Možete kupiti minijaturni model s minimalnim opcijama i funkcijama, a ako želite i dostupnosti novca, to će se ispostaviti da kupi višenamjensku opciju koja će omogućiti mirisu eteričnih ulja i paru cijelu saunu. Troškovi s kojima je ugradnja generatora pare za tuš kabinu povezana može varirati u vrlo širokim granicama. Sve ovisi o značajkama dizajna i dostupnim funkcijama. Za običnu apartmansku kabinu prikladan je jednostavan i jeftin model s snagom od nekoliko kW.

Članak na temu: obrt iz jeseni javora ostavlja vlastitim rukama (44 fotografije)

Značajke instalacije generatora pare za tuš

Shema hidromasažnog tuša s generatorom pare.

Najvažnije stanje je osigurati nepropusnost kabine i konvekcije prisilnog zraka. Da biste to učinili, potrebno je instalirati zatvorenu kapu na vrh duše, ako je izvorno osiguran u modelu i ugrađivao jedan ili više navijača u dizajn. Nije potrebno stvoriti u duši nacrta - bit će nekoliko obožavatelja do 12 V, prema vrsti onih koji se koriste za hlađenje sustava sustava osobnih računala.

Malo složenije situacijom s povezivanjem generatora pare za tuš kabinu na električnu energiju: vlaga kade i žice pod naponom su potencijalni izvor hitne. Stoga će biti mnogo mudriji uspostaviti generator pare u nekoj suhoj sobi, a već provesti cijev za napajanje na tuš kabinu. Instaliranje generatora pare za tuš kabinu može se izvesti izravno na dovod vode.

Da biste instalirali generator pare za tuš kabinu, izvedena je ispravno, a život uređaja je bio dug, ne zaboravite odvojiti ostatke iz njega i očistiti s vremena na vrijeme.

Koja je instalacija pare bolje odabrati?

U većini modernih modela generatora pare, konverzija vode u paru provodi se pomoću električne energije. Sam generator pare može biti i neovisni uređaj i dio dodatne opreme zajedno s visinama za ovlaživanje u kadi.

Povezivanje generatora pare do vodovoda.

U skladu s metodom zagrijavanja ili metodom transformacije električne energije na toplinsku, razlikuje se nekoliko vrsta generatora pare. Dakle, u elektroda parnim generatorima, grijanje vode se provodi zbrajanjem napona do vode pomoću elektroda. Električna struja teče kroz vodu i naglašava toplinsku energiju. Tanić modeli zagrijavaju vodu uz pomoć posebnih grijaćih elemenata različite snage. Indukcijski parne generatori rade pomoću visokofrekventnog zračenja koja utječe na vodu i povećava temperaturu.

Članak na temu: Kako obojiti oblogu unutar kuće u vikendici: Mogućnosti

Dizajn generatora pare za tuš uključuje 2 glavna dijela: tijelo za tijelo i upravljačku ploču. Unutar kutija nalazi se isparivač spremnika s grijaćim elementom opremljenom temperaturnim senzorom, kontrolnom kamerom na razini vode, blok pripreme magnetske vode i drugim elementima. Na vanjskoj površini kućišta uređaja nalaze se spojni uređaj za spajanje uređaja na vodoopskrbni sustav, dizalicu odvodne spremnike za vodu, priključke za spajanje snage i senzora, priključnicu za paru i neke druge uređaje.

Upravljačka ploča se koristi za promjenu načina i kontrole uređaja. Uključuje jedinicu za kontrolu temperature i razinu vode koja sprječava pregrijavanje grijaćih elemenata, automatskog isključivanja uređaja, regulatora temperature pare sobe. Na prednjoj strani panela možete pronaći priključke za povezivanje s generatorom pare i izvorom napajanja, preklopkom za napajanje, temperaturom i indikatorima razine vode.

Instaliranje generatora pare za tuš kabinu provodi se pomoću sljedećih alata i materijala:

  • generator pare s uputama;
  • tiple;
  • vijak za samo-tapkanje;
  • Bušili s vježbama;
  • podesivi ključ;
  • 1/2 "metalno fleksibilno crijevo;
  • 1/2 "plastična ispusna cijev;
  • 1/2 "bakrena cijev.

Upute za instalaciju za generator pare

Značajke instalacije generatora pare za tuš

Komponente tuš kabine s generatorom pare.

Odredite gdje će se instalirati generator pare. Mjesto ugradnje takvog uređaja može biti bilo koja prikladna suha soba u blizini kupaonice, na udaljenosti od ne više od 10-15 m od njega. U pravilu, za ovu uporabu zasebnu sobu, na primjer, spremište za koju su povezane potrebne komunikacije (vodovod, struju, itd.). Bolje je ako će se instalacija generatora pare za tuš obaviti kvalificirani stručnjaci, jer Ovaj rad zahtijeva određene vještine i znanje. Ovisno o modelu uređaja, instalacija se može izvesti u zidnoj ili vanjskoj verziji.

Generator pare mora biti instaliran na udaljenosti od najmanje 50 cm od zidova i poda. Pare cijevi moraju biti postavljene pod nagibom prema kupaonici za kondenzaciju kondenzata. Ulaz u kupaonici treba biti smješten uzimajući u obzir isključenje kontakta s parom. Za to, u pravilu, mjesta su odabrana na dnu prostorije, koja će pomoći da se izbjegne izravan kontakt vruće pare s kožom.

U skladu s pravilima sigurnog instalacije i rada generatora pare, ovaj uređaj mora biti instaliran u suhoj sobi s normalnom ventilacijom. U isto vrijeme, minimalno područje potrebno za instalaciju ovog uređaja je oko 0,25 m2. Ako instalirate zidni model, izbušite osnovne rupe u zidu i pogonite dowel, a zatim zategnite vijke. Suspendirati na izbočeni dio vijke generatora pare. Ako je model na otvorenom, odmah pronađite prikladno mjesto za njega i instalirajte uređaj tamo. Preuzeti izvršenje sanitarnog rada. Dizajn kućišta generatora pare osigurava mjesto cijevi za paru, odvod i vodu prijemnik lijevo od instrumenta. Međutim, ako je potrebno, položaj vanjskog uzdužnog okvira može se promijeniti postavljanjem svih cijevi na desno od uređaja. Spojite kuglični ventil vodenog prijemnika i cijev za opskrbu vodom pomoću fleksibilnog metalnog crijeva. Da biste spojili generator pare s parnim plinovodom, koristite bakrenu cijev. Spojite uređaj s kanalizacijskim šljive s plastičnom cijevi. Spojite električni dio uređaja.

Članak na temu: Koje boje odabrati pozadinu za kuhinju: dizajner savjete

Prije prvog lansiranja generatora pare ispunite vodu dovodnu cijev s vodom, nakon čega se pobrinite da je napon također spojen. Uključite uređaj. Zatim se automatski uključuje magnetski ventil, koji je potreban za dovod vode u spremnik za vodu. Nakon oko 4 minute, počet će stvaranje pare. Kada par počne ići, isključite uređaj. Uključite ga opet, nakon čega bi formirani parovi trebali izaći. Ako je u procesu testiranja generatora pare, sve će proći normalno, tj. Dakle, kao što je napisano u operativnoj nastavi, to znači da je oprema redovita i ispravno instalirana.

Generator pare: Upute za upravljanje

Upravljanje uređajem, njegovo uključivanje i isključivanje, promijenite načine rada itd., Provodi se pomoću zasebne upravljačke ploče, koja se obično instalira u neposrednoj blizini generatora pare. U upravljačkoj ploči uređaja nalazi se senzor temperature, koji se, ako je potrebno, može napraviti na prikladnom mjestu s produžnim žicama. Nakon instalacije upravljačke ploče mora se spojiti na generator pare kroz konektore namijenjene za to i dostaviti napajanje.

Promjena načina rada temperature provodi se pomoću odgovarajućeg regulatora na upravljačkoj ploči. Ova se operacija može izvršiti prije uključivanja uređaja iu procesu njegovog rada. Nakon postavljanja željene temperature i uključite uređaj, spremnik za isparivače automatski će se ispuniti vodom na željenu razinu i grijaći će se uključiti. Nakon nekoliko minuta, uređaj će ući u način rada i počinje nahraniti paru.

Čitaj više