Priprema kate za laminaciju za polaganje za različite temelje

Anonim

Laminat, kao moderan kat obloge, danas čvrsto zauzima vodeću poziciju. Ima izvrsne karakteristike, jednostavan za instalaciju, jednostavan za korištenje.

Priprema kate za laminaciju za polaganje za različite temelje

Laminat je dovoljno korišten materijal za završnu obradu pod. Lako je za zid, izdržljiv je i ima dobre vanjske karakteristike.

Priprema poda za laminat za polaganje zahtijeva neka znanja i vještine.

To bi trebalo razgovarati detaljnije.

Shema pripreme opće kate za laminat

Visokokvalitetni pod za laminirani premaz treba se sastojati od sljedećih osnovnih elemenata:

  • kuhanje potrebnih materijala i alata;
  • demontaža starog premaza;
  • Poravnanje podne baze;
  • Odabirom podloge;
  • Računovodstvo za značajke polaganja za različite vrste temelja: beton, drveni itd.

Priprema kate za laminaciju za polaganje za različite temelje

Alati za polaganje laminata.

Za pripremni rad prije polaganja laminata, ovisno o vrsti podne baze, mogu se zahtijevati takve alati kao:

  • Razina konstrukcije lasera;
  • nositelj noktiju;
  • Bušiti s mješačem mlaznice;
  • Pravilo;
  • valjak igle (za masovne podove);
  • kit nož;
  • šiljaci valjaka;
  • odvijač, vijci;
  • čekić, nokte;
  • usisivač.

Materijali potrebni za rad mogu varirati:

  • za betonsku bazu (suha zgrada mješavina za razine, brtvilo, prajmer);
  • Za drvenu bazu i bilo koju drugu bazu, osim tepiha (šperploča ili pločastih ploča).

Početni rad slijedi iz oslobađanja prostorije od namještaja, nepotrebnih predmeta. Tada se čiste postolje, a demontaža starih podova počinje: drvene ploče ili parketi pažljivo ukloniti uz pomoć nokta,

Stari linoleum se jednostavno uklanja. Baza poda može biti: betonski, drveni itd. Odmah vrijedi spomenuti ako je stara kat poklopac u dobrom stanju i kada ga mjerenje, razina izgradnje zadržava savršeno glatke oblika, onda je moguće postaviti laminat na to.

Članak o temi: Sveukupno i dekor ulaznih vrata to čine sami

Laminat se može položiti na bilo koju čistu, glatku i suhu bazu. Inače, čak i najkvalitetniji i skupi materijal će doći u zapuštenost u kratkom vremenu: doći će, otečeno, dvorci će se slomiti. Nakon demontaže starih podova potrebno je provesti temeljitu čišćenje sobe, za koje se može koristiti usisivač. Tada je potrebno vidjeti bazu spola za prisutnost različitih nedostataka, provjeriti razinu njegove površine.

Daljnji rad na pripremi poda do polaganja laminata može varirati. Oni ovise o vrsti temelja: beton, drveni, na linoleumu itd.

Značajke pripreme betonskog poda prije laminacije

Dijagram betona.

Najčešće se priprema poda za laminat se provodi na betonskoj osnovi, što gotovo uvijek zahtijeva novi estrih. Nakon ispitivanja betonske osnove za prisutnost svih vrsta bugova, jama, trebaju početi biti likvidirana. Morate napraviti male popravke: živjeti u staru nesreću, srušiti velike izbočine.

Sada cijela površina poda za trajan paket treba liječiti visokokvalitetnim prajmerima pomoću valjaka za to. PRIMER će napraviti novi estrih čvršći i izdržljiviji.

Nivarena masa za novu vezu od poda je pripremljena iz gotove suhe konstrukcijske smjese i vode, ovisno o omjeru navedenom na paketu. Kao rezultat toga, razina mase treba biti dosljednost debelog kiselog vrhnja.

Betonski pod gotovo uvijek ima razlike na površinsku visinu, tako da zahtijeva poravnanje. U idealnom slučaju, razlike su dopuštene 2 mm za 2 m duljine. S malim površinama poda površine, najbolje je koristiti samo-izjednačavanje smjese. Uz vidljive kapi, uklapa se samo cement-pijeska na podu.

Priprema kate za laminaciju za polaganje za različite temelje

Razine niveliranja provode se pomoću valjka za iglu.

Tehnologija izjednačivanja poda je sljedeća:

  • Pripremljena samonivelirajuća masa se izlije na čistu površinu betonske baze i distribuira se polu-odabranim;
  • Možete malo ubrzati proces širenja mase pomoću lopatice ili pravilo;
  • Zahtijeva lopaticu da izvuče zrak uhvaćen unutra;
  • Svaka ventilacija s razinom s razinom postavljena je s šiljcima rolics;
  • Razine niveliranja treba provoditi bez prekida bez da se ne osuši;
  • Nakon posla, dajte vrijeme za sušenje poda i na skupu snage;
  • Stvaranje posebnih uvjeta za sušenje poda estriha: bez propuha, izravnog sunčevog svjetla, mehaničkih učinaka.

Članak o temi: Visina umivaonika u podu kupaonice: standardi

Često se cementni estrih koristi za poravnavanje poda. Tehnologija slaganja slična je gore opisanoj metodi. Samo u ovom slučaju, drvene šipke mogu se koristiti za razbijanje cijelog područja, a za usklađenost s ujednačenosti ispunjavanja - posebnim svjetionicima. Nakon sušenja, estrih se može premjestiti u sljedeću fazu pripravka za postavljanje laminata na podne podove podloge.

Značajke pripreme različitih podnih baza prije polaganja laminata

Priprema kate za laminaciju za polaganje za različite temelje

U slučaju da su podovi drveni, a onda prije polaganja laminata na pod, trebali biste položiti ploču.

Laminacija drvene baze uključuje provođenje drugog pripremnog rada. Prvo, stari neprikladan pod je rastavljen. Ako su ploče u normalnom stanju, onda je potrebno ispitati, otkriti pahuljice, odricati i zamijeniti ili mali popravak poda.

Površina pripremljena na ovaj način je prekrivena šperpločem s debljinom do 15 mm. Oni su pričvršćeni na drvenu bazu sa samosklađenim odvijačem svakih 10-15 cm. Za dublji drveni kat estrih, možete postaviti 2 reda šperploča ili iverice.

Priprema poda za polaganje laminiranog premaza na dnu linoleuma ili drugog materijala izrađena je prema gore navedenoj općoj shemi. Prije svega, uklanja se neprikladna podna obloga. Ako, na primjer, linoleum ili drugi materijal je u normalnom stanju, onda bi trebalo biti zalijepljen na pod preko cijelog područja. Nakon toga, premaz mora biti pažljivo ispran i sušen. Sada je spreman pod podlogom.

Izbor podne supstrata prije polaganja laminata

Završna faza priprave poda s bilo kojim razlogom je izbor i polaganje podloga, koji bi trebao osigurati ne samo dostojnu buku i toplinsku izolaciju, već i zaštititi laminat od vlage.

Priprema kate za laminaciju za polaganje za različite temelje

Važno je znati da prilikom polaganja laminata potrebno je smanjiti podlogu ispod njega.

Članak na temu: Okrugli krevet u modernoj spavaćoj sobi: Fotografija namještaja, koji ima udobnost i udobnost (38 fotografija)

Supstrat za laminat može biti različit:

  • polietilen;
  • bitumen-cork;
  • Cork i drugi.

Najpopularniji podlozi navedeni gore su polietilen materijali. Zahvaljujući dodatnom folijskom sloju, oni su u stanju sigurno zaštititi laminat od vlage. Tehnologija instalacije navedene supstrata je jednostavna: njegove platne su postavljene na cijeloj željenoj površini, rubovi se mogu pričvrstiti građevinskom vrpcom.

Cork supstrati su izdržljivi, ekološki prihvatljivi, zadrži toplinu, ali ne trpe vlagu. U tom smislu, tijekom polaganja dodatno je potreban hidroizolacijski materijal, položen na podnožju poda i pod podlogom.

Substrat bitumen-pluta već ima vodonepropusni sloj - Kraft papir prekriven bitumenom. Međutim, ova vrsta supstrata nije jako popularna zbog visokih troškova.

Dakle, nakon što je proveo visokokvalitetan pripremni rad na svim pravilima, možete početi polagati laminat. Snaga provedena na njega i vrijeme naknadno će isplatiti dugo razdoblje rada laminiranog pokrova.

Čitaj više