Korak scrub: proizvođač to učiniti sami

Anonim

U bilo kojoj kući zahtijeva stepladder. Ova proširena stolica (ili postolje) s dugim nogama omogućuje vam da dobijete stvari koje su previsoke. Bit će korisno primijeniti žarulju i uvelike olakšati uklanjanje ili visinje zavjesa na strehe. Dizajn u zemlji području postat će nezamjenjiv pomoćnik kada je žetva ili formiranje kruna na drveću. Stubište stepladdera omogućit će se uzeti u obzir sve nijanse i zahtjeve vlasnika i majstora.

Korak scrub: proizvođač to učiniti sami

Crtež stuba za proizvodnju stepladder.

Odabir modela i materijala

Postoji nekoliko sorti takvih malih dama, među kojima je sasvim moguće odabrati prikladnu. Najčešći stepladder, koji je stalak s nogama pričvršćenim na njega. Te se podrške mogu presaviti, dok je mjesto zauzeto znatno smanjeno. Dizajn ljestava može biti složeniji. Na primjer, može se izvesti u obliku stolice za miješanje. Razvija se i pretvara se na stolicu koja se može koristiti za njegovu namjenu. Drugi primjer neuobičajenog uređaja ljestvice može poslužiti kao ljestve, u kojoj se nekoliko razina može oblikovati zbog prisutnosti vodiča i posebnih fiksatora.

Korak scrub: proizvođač to učiniti sami

Crtanje stepenica.

Stepladder se može izraditi od metala u kombinaciji s drvetom. Ali u isto vrijeme, ako je u potpunosti izrađen od drva, uopće nije inferiorno u snazi ​​i pouzdanosti metalnih analoga. To je stablo koje je materijal iz kojeg stolica je s vlastitim rukama bit će optimalna opcija.

Drvo, osim jednostavnosti liječenja, ima brojne prednosti (ekološki prihvatljivost, prirodna ljepota, mogućnost izrade od višestrukog sredstva), što mu omogućuje da ga odabere kao glavni materijal.

Da bi stolica stepladdera sa svojim vlastitim rukama prilično pouzdano i održivo, moraju se promatrati neke razmjere. Na primjer, sjedalo (ili referentna stranica) treba biti veličine 30x50 cm, udaljenost između potporne noge i susjednog - 60 cm. Broj koraka bit će određen neovisno i ovisi o koraku njihovog položaja. Za takve dimenzije ima dovoljno 2-3, koji se nalaze na udaljenosti od 20-30 cm jedan od drugog.

Članak na temu: Domaći zatvor za garažnu vrata (crtež, fotografija)

Što se događa s poslom?

Korak scrub: proizvođač to učiniti sami

Shema omjera visine stepladder s brojem koraka.

Stratum stubišta počinje s činjenicom da je potrebno pripremiti sve potrošne i alate s kojima će se obaviti rad:

  • električna ili punjiva bušilica s vježbama koje su pogodne za drvne radove;
  • vijak za samo-tapkanje;
  • vijak, orah i perilica;
  • Električna slagalica ili vidio s malim zubima;
  • rulet, olovka i kvadrat;
  • šmirgl papir;
  • Olife i Lak, četka za primjenu;
  • Drvene šipke s poprečnim presjekom u 40x70 mm za police;
  • Rake presjek u 20x70 cm za bazu.

Korak scrub: proizvođač to učiniti sami

Montaže sheme petlji za stepladder.

Dizajn stubišta osigurava sekvencijalni proizvođač i montaža dijelova:

  • sjedala ili referentna stranica;
  • Police za podršku;
  • stubište s koracima;
  • Reiki, koji je skupio sve detalje zajedno.

Počnite s činjenicom da su dijetalni segmenti odrezani uz pomoć Jigsaw. Trebali bi biti bez kuja. Nakon što je napravljen Spil, potrebno je obraditi površinu s brusnim papirom ili brusnim strojem. To će učiniti površinu glatkom, ali će spasiti boju i teksturu drva. Odvojite 7 dijelova: 5 - za sjedenje i 2 - za skakače.

Da biste napravili udobno sjedalo, kao i praktičnu platformu pri visini penjanja, dovoljno je vezati 5 puta jedni s drugima. Oni će služiti kao osnova da se mora roditi poprečna prečka. Za to se 5 govora postavljaju na istoj udaljenosti okomito. Izrezivanje jedni s drugima detalji mogu biti 2 načina:

  • Uz pomoć vijaka za samo-tapkanje, kape koje se moraju rasprsnuti;
  • Nakon izvođenja žljebova, jednaka širini križne trake na glavnim tračnicama i lijepljenje elemenata sjedala.

Ako je lijepljenje izabrano kao vezanost, nakon završetka rada potrebno je dati ljepilo do mraz, a sjedalo je dobiti rigidnost i pouzdanost.

Članak o temi: Značajke i svojstva Fliesline Wallpaper

Dijelovi potporne strukture

Korak scrub: proizvođač to učiniti sami

Glavni tip i veličina malog kruga.

Podržavajući elementi su odsječeni iz trake. On baš kao što su tračnice trebale biti dobre kvalitete, bez usitnjavanja, pukotina i druge štete koje mogu ometati pouzdanost ljestvice u budućnosti. Ako i dalje izbjegavate korištenje kuja, možda neće biti moguće, a možda postoji potreba za revizijom dizajna ljestvice, koji će vam omogućiti da više racionalno koristite izvorni materijal. Konačna udaljenost između potpornih detalja trebala bi biti takva da je prethodno napravljeno sjedalo može to točno popraviti.

Referentni dio je kombinacija 5 segmenata šipki, od kojih su 2 glavna, a 3 su spojeni. Dva dijelova za pričvršćivanje okomito je na glavnu. Oni tvore pravokutnik, a jedan je pričvršćen dijagonalno. Takav spoj osigurava potrebnu ukočenost strukture.

Mogu se povezati pomoću posebno izvedenog zgloba žljebova za šiljke ili vijaka i odvijača. Ako se koristi brd bez uporabe metalnih elemenata, nakon izvođenja žlijeba i šiljaka, bolje je preći ove dijelove prije montaže. Nakon toga, poželjno je organizirati cijeli okupljeni dizajn između 2 ploče, koji će je čvrsto držati dok se ljepilo potpuno zamrznu.

Instalacija stepenica: preporuke

Elementi stubišta mogu se izraditi iz šipke i njegove korake od željeznice.

Korak scrub: proizvođač to učiniti sami

Ljestve stubište uređaja.

Ali treba pamtiti da se vodilice moraju otključati činjenicom da će u budućnosti biti pod kutom do horizontalne površine. U isto vrijeme, koraci su strogo okomito.

Kut na kojem će se odrediti stubište može se odrediti odabirom. Da biste to učinili, potrebno je prikupiti bez popravljanja svih elemenata stepladder tako da je udaljenost između potpornog dijela stepladdera i stubišta oko 60 cm. Potrebno je da je sjedalo (ili gornji jastučić) strogo okomito , Nakon utvrđivanja kuta, on se sprječavao.

Članak o toj temi: Instalacija MDF ploča s vlastitim rukama (fotografija)

Na bočnim dijelovima stepenica čine hranilice, koji su jednaki u debljini visine stuba. Broj rupa jednak je broju koraka. Nakon toga, pripremljeni elementi su postavljeni u probuls i fiksirani ljepilom. Pričvršćivanje se može napraviti na vijku za samo-tapkanje. Osim toga, pod koracima možete pričvrstiti daske koje proširuju platformu za potporu koraka.

Stubište, podupiranje konstrukcije i sjedala međusobno su međusobno povezani. Dakle, nema problema pri preklopu, gornje dijelove krivulje. Tada se neće uključiti jedni na druge. Mount se izvodi na vijcima s maticom i pericom. Ovaj zatvarač vam omogućuje da preklopite miješalicu za pohranu.

Gotovi proizvod je prekriven temeljem i nekoliko slojeva laka. Štoviše, na takve detalje, kao što su koraci i sjedala, bolje je napraviti njihov broj velikih. To je zbog činjenice da su te stavke najosjetljivije na habanje.

Čitaj više