Tako drugačiji fasadna mreža

Anonim

Zasigurno mnogi, ulazeći u građevinski supermarket, obratite pozornost na veliku raznolikost rešetki za fasadu. I to bi izgledalo što je razlika u njoj, osim materijala iz kojeg je napravljen, i boje? Zapravo, razlika je ogromna i prije svega u primjeni. Razmotrite nekoliko popularnih vrsta i pokušajmo shvatiti - što je prednja mreža.

Asortiman fasadne mreže za sve slučajeve "konstrukcije"

Vrste mreže i aplikacija

Prije svega, prednja mreža varira ovisno o materijalu iz kojeg se radi, a možda i:
  • Željezo
  • Poliuretan
  • Tkivo
  • Fiberglass

Željezo

Tako drugačiji fasadna mreža

Gipsana mreža

Ovo je građevinska rešetka za pojačanje dizajnirana za ležalo u estrihu. Zahvaljujući zavarenom dizajnu stvara čvrstu betonsku vezu s bazom i ne ispušta ga.

Izrađena je od tanke pocinčane žice koja ne može biti korozija. Danas se takva mreža često može naći u cestovnim djelima. Nalazi se pod asfaltnim tkaninom kako bi se izbjeglo uništenje premaza.

Neki graditelji koriste zavarenu mrežu ispod žbuke, ali ne bih savjetovao to učiniti, zbog njezine gravitacije i visokih troškova. Danas postoji više jednostavnih opcija, u kvaliteti koja nije inferiorna od metala.

Osim zavara, tu je i poznata lanac mreže. Proizvodi se noseći žica jedni s drugima i bez uporabe zavarivanja. Najčešće se koristi za ogradu parcela. No, treba napomenuti da je vrlo teško raditi s njom, a cijena je ponekad veća od one od analoga zavarivanja.

Poliuretan

Tako drugačiji fasadna mreža

Mesh Facade 1000mm 55 50mm 145gm

Riječ fasada, u naslovu se primjenjuje nekoliko u drugom značenju. Zapravo, to je zaštitna mreža za skele. Zbog svoje snage, može izdržati pristojnu težinu, na primjer, ako je osoba ili građevinski materijal pao iz šuma. Ova fasadna mreža ima posebne spojeve na rubovima, tako da se može sakupiti u velikom krutom platnu.

Članak na temu: Opcije za završetak prozora s vlastitim rukama

Popravite takvu fasadnu mrežu pod kutom u pogledu skela i prenesite više po potrebi. U posljednjih nekoliko godina, korištenje zaštitne mreže na gradilištima postala je zakonodavna norma kako bi se osiguralo radnike od pada iz šuma.

Osim toga, plastična mreža se često koristi u zemlji područjima, gdje se može izvesti iz nje ili životinjskog aviona. Naravno, njegova dekorativna komponenta važnija je za ogradu takve mreže od zaštite, ali se brzo montira, a trošak je znatno niži od, na primjer, Rabitsa.

Tkivo

Tako drugačiji fasadna mreža

Fasadna mreža kao ograda

Češće se zove - sjenčanje ili prerušavanje. U početku, to je mesh korišten samo vojska, jer nalikuje prirodnoj vegetaciji sa svojim crtežom. Ali danas se koristi za ogradu šuma kada se građevinski rad provodi u živahnom području. Dobro obučava prašinu i štiti zgrade od kiše ili snijega. Njegova funkcija sjena je jednako važna, pogotovo kada se rad provodi u vrućem vremenu.

Također, kamuflažna mreža se koristi za pokrivanje pročelje zgrade, ako je građevinski rad privremeno suspendiran, ili je potrebno dati suhu boju.

Funkcija sjene tkivnog fasadnog mreže koristi se iu svakodnevnom životu, gdje se koristi za zaštitu kreveta od užasavanja sunca ili jake tuče. Osim toga, kamuflažna mreža s prirodnim uzorkom spasit će slijetanje od ptica koje ga uzimaju za glatku zemljišnu parcelu.

Fiberglass

Izvana, to je jako slično zaštitnoj mreži za šume, ali jako inferiorno s njom vlačnom snagom. Fiberglass primjenjuje tijekom završnih radova kao bazu za armiranje ispod žbuke. A ako se koriste teški materijali za vanjsko uređenje, kao što su pločica ili granita, to je jednostavno potrebno. Ova mreža se često naziva jednostavno slikanje, a to mora biti dio više.

Članak o temi: Kako ukloniti kalup iz zidova i zaboraviti na to zauvijek

Ojačanje, slikanje mreže

Fasadna mreža

Svi znaju da građevinsko ljepilo i žbuka na bazi cementa, imaju veliku količinu alkalija u njihovom sastavu, koji je sposoban otapanje većine vrsta plastike. Zbog toga je slika fasada fasada izrađena od visokokvalitetnog stakloplastike, koji nije zastrašujući učinke otapala i alkalisa.

Važno: Za žbukanje zgrade, preporučuje se da koristite pločicu s oznakom SSA 1363-4SM, gdje je 4SM oznaka veličine ćelije 4 za 4 cm.

Učvršćivač je potpuno neosjetljiv na promjenu temperatura. I za razliku od plastike, nema nekretnina za širenje. Zbog toga je u stanju čvrsto držati ne samo premaz cementa, već i ljepilo za pločice ili porculanski kamen.

No, ovisno o tome koji je materijal odabran za dekoraciju zida, odabrana je gustoća rešetke za armiranje. Označena je kako slijedi:

  • 70 g / m
  • 120 g / m
  • 145 g / m
  • 165 g / m

Brojevi ukazuju na koju težinu izdrža jednog kvadratnog metra pojačane površine. Koja je vrijednost gore, može se koristiti najteži završni materijal.

Važno: Neki proizvođači, kao što su "Cerezite", proizvode i ljepilo i rešetke. U ovom slučaju, bolje je koristiti proizvode jednog proizvođača, a zatim oblaganje će trajati mnogo duže.

Kutak s mrežom

Tako drugačiji fasadna mreža

Fasadna mreža (gustoća 145 g / m2)

Feberglass fasadna mreža, vrlo fleksibilna, zbog čega je teško koristiti u mjestima oštrih prijelaza ili kutova. Stoga se kutak kreira posebno za te svrhe, na rebro, koji je već fiksiran slikama za slikanje. Kutak je pričvršćen na ljepilo i nastavlja se protežući mrežu.

Neki graditelji štede i jednostavno ispunite mrežu Jack, ali čvrsto preporučujem da to ne učini. Uništavanje sloja žbuke, u pravilu, započinje upravo iz ugla zgrade, a kut s mrežom je u stanju spriječiti.

Dakle, sažeti sve gore navedeno i istaknuti glavne prednosti korištenja stakla umorna mreža:

  1. Značajno povećava vijek tražitelja površine
  2. Štiti površinu od izgleda pukotina
  3. Jednostavan za korištenje
  4. Povećava gustoću površine i štiti od mehaničkih učinaka.
  5. Poboljšava svojstva premaza povezane s temperaturnim kapi

Članak o temi: Tehnologija rada s GVL-om

Radite s armaturnim mrežom

Tako drugačiji fasadna mreža

Fasadna mreža

Prije armiranja morate izvršiti broj pripremnog rada, koji će kasnije značajno proširiti vijek trajanja.

Prije svega, zid se mora pažljivo očistiti od građevinskog smeća. U suprotnom, ljepilo može početi piling.

Nadalje, površina se obrađuje impregnacijom i tlom, a posebna pozornost mora biti posvećena mjesta na kojima će se koristiti kutak, jer se vlaga često akumulira ispod njega.

Kada je površina potpuno suha, kut je fiksiran ljepilom.

Važno: Korištenje mreže tvrtke "Liantreyd", idealno prikladne impregnacije i ljepilo "Cerezit".

Nakon što su kutovi fiksirani, sloj ljepila se nanosi na površinu, u kojoj se uz pomoć kore ili lopatila, akumulirana je armatura od stakloplastike s falsestonom oko 10 cm. Površina, ako je moguće, je poravnat, a sada Mora se dobro osušiti.

Važno: na temperaturama od +15 do + 30 stupnjeva, ljepilo "Cerezite" treba se isušiti barem jedan dan.

Sada kada se površina potpuno osuši, možete nastaviti izravno na dekorativnu završnu obradu. Građevinska mreža jača osnova nekoliko puta, tako da možete u potpunosti upotrijebiti čak i ženski kamen da završite, što ima mnogo težine.

Zaključak

Tako drugačiji fasadna mreža

Mesh Facade 1000mm 55 50mm 145gm

U zaključku, želio bih napomenuti da, unatoč vanjskoj sličnosti, građevinska rešetka je vrlo generalizirani koncept. I, na primjer, kamuflaža, nije prikladna za zaštitu šuma, i plastiku se boji alkalnog ljepila i žbuke.

Bez etaže mreže, danas ne postoji jedinstvena zgrada, pogotovo kada je potrebno provesti rad na velikoj nadmorskoj visini.

Kako bi se izbjegle neugodne posljedice, potrebno je jasno razumjeti što je razlika između njih, i nadam se da je moj članak napravio određenu jasnoću.

Čitaj više