Potok u području zemlje. Kako opremiti i organizirati vlastite ruke?

Anonim

Lijepo ukrašena parcela - san svakog poklona. Što čini vikendicom lijepom?

Potok u području zemlje. Kako opremiti i organizirati vlastite ruke?

To je prije svega rad i ljubav vaše imovine, kao i kompetentno projicirane i stvorili pojedine elemente krajobraznog dizajna, koji su povezani s jednim od njih. Stok u zemlji području može postati jedan od tih elemenata.

Ova se opcija savršeno uklapa u bilo koji dizajn. Razmotrit ćemo faze njegovog stvaranja, osnovnih načela i načina dizajna.

Kao rezultat toga, shvatit ćete da stvaranje potoka ne predstavlja posebnu složenost, a zadovoljstvo njegove kontemplacije košta sve troškove.

Kako napraviti potok u zemlji? Glavna koraka

Prvo, odlučimo na koju vrstu toka želite stvoriti , Klasična je tekuća voda koja je zamršeno petlja i prelazi cijelo područje, ostavljajući pod zemljom. Međutim, vrijedi razmotriti da je potok prirodnog podrijetla i može nastaviti u ravnoj liniji. Kada stvorite umjetni tok, navotit ćete putanju protoka vode. U ovom slučaju, kako bi voda bila u pokretu, morat ćete spojiti crpku. U isto vrijeme, ne bi se trebalo vidjeti.

Jednostavnija verzija je suhi tok, gdje je voda odsutna. Ovo je vrsta stiliziranog elementa krajolika, koji samo oponašaju tekuću vodu. I sada razmotrimo svaku opciju.

Ako postoji prirodni tok na web-lokaciji , Onda obično nije vrlo atraktivan prizor: obrastao, s močvarnim mirisom zbog niskih brzina protoka vode, što se ponekad može čak i utisnuti. Isprva se treba ispitati, vidjeti gdje je najobitak i široko mjesto.

Onda morate ukloniti korov duž obala. Naoružani lopatom, možete dati struju nekoliko zavoja, proširiti na uskim mjestima. Dodavanjem i produbljivanjem pokušati povećati svoj nagib kako bi se dobila veća brzina vode. Međutim, budite oprezni s njom.

Članak o temi: DIY-ovi vrtić

Potok u području zemlje. Kako opremiti i organizirati vlastite ruke?

Ako su obale vrlo cool, pokušajte ih napraviti gospodo i otopiti se što je više moguće u blizini stream 2 u oba smjera. Potok ne smije podsjećati na jarak.

Također je potrebno očistiti dno smeća, a zatim staviti na to šljunak i kamenje u proizvoljnom poretku, različitih veličina. To će dopustiti da potok veselo lit. Na obali je također potrebno staviti kamenje, puhanje ih na 1/3-1 / 2 na tlo.

Sljedeća faza je biljna slijetanja. Štoviše, pokušajte pokupiti niske duhovne vrste, stisnuti ne guste, inače će potok biti izgubljen iza nasilne vegetacije.

Sada razmislite o stvaranju umjetnog toka , Uzimamo plan stranice i primijenimo ga na putanju. Vrlo dobro, ako olakšanje ima nagib, jer će u glatkom odjeljku morati formirati ga uz podvrati, a to su dodatni troškovi. Međutim, ne brinite, voda može pokrenuti iu gotovo čak i terenu s minimalnom padinom, ubrizganom pumpom.

Potok u području zemlje. Kako opremiti i organizirati vlastite ruke?

Zatim nastavite s uklanjanjem potoka u prirodi. Potrebno je iskopati plitko utor (oko 20 cm) s nježnim obalama. Uz pristranost od 3 cm na 1 m, voda će već biti u mogućnosti vidjeti golo oka. Također će biti loše ako napravite jednu ili nekoliko kapi koje će igrati ulogu mini-slapova.

Dno je tramve, a na njega se postavlja poseban film, koji ne dopušta vodu. Uvjerite se da na dnu nema oštrih kamenja, korijena i drugih inkluzija koje mogu razbiti materijal. Pod filmom poželjno je sipati pijesak, sloj 5-6 cm (uvođenje).

Potok u području zemlje. Kako opremiti i organizirati vlastite ruke?

Umjesto filma, možete napraviti krevet betona. Dok je beton nije zamrznut, kamenje, kamenčići umetnuti u nju. Minus takav dizajn je potreba za skloništem zimi. Također, ako ne uklonite svu vodu, i to će se zamrznuti, onda će dno struje potoka pokriti pukotine, kroz koje će voda otići u ljeto.

Članak na temu: Kako napraviti drveni pod u kupanju s vlastitim rukama?

Ako donji padinu ne dopusti stvaranje razlika, mogu se napraviti pomoću velikih ravnih kamenja, koje se polažu pod laganom sklonom na suprotnoj strani protoka vode.

Potok u području zemlje. Kako opremiti i organizirati vlastite ruke?

Stok će pasti u spremnik (na primjer, stara kupaonica), spaljena do zemlje. Od gore navedenog, može se prekriti plitkom metalnom mrežom, koja je postavljena (maska) kamenčići i kamenje. Crpka je instalirana u spremniku, koja će dostaviti vodu do izvora za crijevo. Crijevo je zakopana u tlu.

Da biste stvorili suhi tok, možete koristiti gore navedenu tehnologiju, samo bez vode. Ovdje možete pročitati više pojedinosti.

Crtanje potoka vlastitim rukama

Nakon što se izvodi struja potoka, možete nastaviti s njegovim dizajnom. Obvezni materijali su kamenje i biljke. Nije potrebno na dizajnu dna i obala pomoću kamenja za promatranje simetrije, prikladno je samo pri stvaranju suhe struje, a zatim u nekim slučajevima.

Potok u području zemlje. Kako opremiti i organizirati vlastite ruke?

Među biljkama najbolje će biti nisko , Od cvatnje proljeće - primroza, musi, narcisa, patuljastih tulipana i drugih melligertskih. Lijepo gleda na različite niske biljke žitarica (zobena kaša, Grivoy ječam), tlo (Phlox, Jaskolka, StoneCock), osobito među kamenjem. Također možete obratiti pozornost na asortiman koji se koristi prilikom stvaranja alpskog slajda.

Potok u području zemlje. Kako opremiti i organizirati vlastite ruke?

Zasebno posađene kopije smreke (oštrih oblika), planinski borovi borovi također će dati prirodni izgled usjeva. Iz izvora možete sletjeti omot.

Također popularnost je stekla aranžman potoka s raznim malim oblicima , Ovo je, prije svega, most koji ne bi trebao biti masivan i visok, inače je potok izgubljen na njegovoj pozadini. Trebalo bi podsjećati na malo lučni luk ili ravnu križnu traku, bez opasnosti.

Potok u području zemlje. Kako opremiti i organizirati vlastite ruke?

Most se može izraditi od drva, kamena. Postoje samo ukrasni dizajni koji ne mogu izdržati osobu, ali postoje oni za koje možete hodati.

Članak o temi: zbrinjavanje vode u blizini kuće

Također, odražavaju tokove također mogu biti i druge skulpture i strukture (Mill, male stilizirane kuće, kamene fenjere). Misterija i misterioznost potoka u mraku će dati rasvjetu, koja ne bi trebala biti svijetla. Bolje je prerušiti se s kamenjem i biljkama.

Nakon što ste priključili neke od posla i vremena, dobit ćete divnu strukturu koja će vam pomoći da se opustite nakon napornog dana, melodični šum će vas ispuniti mirno, dati vitalnost i energiju.

Čitaj više