Luk na balkon: prekrasan ulazni dizajn

Anonim

Potpisani balkon s nerazumljivim aranžmanom i paketom objekata. Onaj u kojem je bilo moguće pronaći nepotrebnu ribolovnu šipku, skijaški štap, i jedan, zajedno s jednim skijanjem, kao i niz starih limenki, nerazumljivo očuvanje, staru tavu, lonce i druge stvari. Sve je ostalo u prošlosti. Iako sada možete zadovoljiti takvu nepotpunu uporabu prostora, ali je to prilično iznimka od pravila. Danas svi pokušavaju organizirati svoj balkon ili loggiju što ugodnije, pružaju udobnost, neki od prostora čine nastavak sobe. U isto vrijeme, particija služi kao odličan način za podjelu soba zona.

Luk na balkon: prekrasan ulazni dizajn

Prekrasan luk na balkonu

I ovdje je još jedno pitanje. Kako organizirati otvor tako da je sve izgleda privlačno, organski, ali glavna stvar je da ne postoji uski otvor, koji više nema vrata, već i nisu ukrašene udobnosti. Ovdje će biti balkon spasenja s lukom. Ovo je veliko rješenje koje vam omogućuje da provedete mnogo različitih ideja s ulazom ili odvojenim balkonom kao zasebnu zonu u nastavku sobe.

Luk na balkon: prekrasan ulazni dizajn

Povezujemo sobu s balkonom pomoću luka

Zatim razmotrimo fotografiju lukova na balkon, odaberite odgovarajuću opciju i rastavite moguće konfiguracije za stvaranje udobnog i neobičnog interijera.

Luk na balkon: prekrasan ulazni dizajn

Da bi bilo lakše shvatiti, idealno, bolje je slomiti sposobnost da instalirate luk na položaj balkona u odnosu na stan. Tako će biti lakše ne biti zbunjen. Razmislite o tome kako se pojavljuje luk blok balkona, ako je odvojeno ili već proizvedeno na obnovi, a balkon je nastavak sobe.

Luk na balkon: prekrasan ulazni dizajn

Odvojen

Balkon ili loggia odvojena od apartmana s prozorskim blokom s vratima - složenijom opcijom za postavljanje luka. Uostalom, vrata moraju biti smještena kako bi se spriječilo hladno od ulaska, ali u isto vrijeme želi sve biti lijepa i pojedinačno. U ovom slučaju, morate odlučiti na bloku vrata i prozor. Ako govorimo o standardnoj verziji - veliki prozor i jedna bočna vrata je jedan primjer.

Članak o toj temi: Kako izolirati pod ispod pločice: tehnologija rada

Luk na balkon: prekrasan ulazni dizajn

Ali postoje različite izmjene balkona s vratima. Na primjer, može se kliziti cijela staklena vrata, a može se naći i usred potpuno sjajnog prozora. Ovi trenutci također treba uzeti u obzir.

Luk na balkon: prekrasan ulazni dizajn

Standard

Za početak, preuzmite standard mjesta, koji se može vidjeti u većini stanova i vidjeti kako organizirati luk učiniti sami. Prvo morate odlučiti gdje će se nalaziti: ili samo iznad vrata, ili iznad cijelog bloka. Preko vrata možete koristiti nekoliko opcija. Ali to će biti važno odabrati vrata ispravno. Ako želite instalirati luk, a dizajn zidova i strop ne dopušta da to učini, onda morate promijeniti vrata ili ispuniti nešto formirani prostor s gornjeg ruba vrata do luka. Iako se s druge strane, to se može učiniti uz pomoć pleksiglasa, dok ga igrate, na primjer, obojene u boje. Bit će vrlo individualno i neobično.

Luk na balkon: prekrasan ulazni dizajn

Da biste to učinili, morate obaviti nekoliko koraka. Prvi je ukloniti vrata balkona. I morate to učiniti s kutijom. Drugi je napraviti luk na potrebnu visinu. Na primjer, 40-50 cm iznad vrata. To se može učiniti pomoću otopine ili korištenjem sanduka. No, u ovom slučaju, dizajn će se morati izgraditi na takav način da profil nije vidljiv prilikom organiziranja dekorativnog dijela. Za luku, možete koristiti bilo koji od odgovarajućih materijala: PVC, MDF i tako dalje.

Luk na balkon: prekrasan ulazni dizajn

Drugo pitanje je kada je luk potrebno u potpunosti preko cijelog dijela prozora. U ovom slučaju, dovoljno je napraviti luk s metalnim profilom koji će blago izvesti preko prozora. Jednostavan primjer: ako postoji Windowsill, bit će na svojoj razini. Glavni okvir je također bolji od metalnih proizvoda. Učinite s vlastitim rukama je lako. Prvo, glavni vodič je sjeban, nakon čega su drugi dijelovi već. Kao rezultat toga, dobiva se stalan okvir, koji se može zatvoriti gipsanom ploče ili panelima, također je prikladno za postavljanje točke osvjetljenja, koja će stvoriti neobičan učinak i prostor će se povećati.

Članak na temu: Ukrasite dječju sobu vlastitim rukama: ideje

Luk na balkon: prekrasan ulazni dizajn

Spojen

Druga konfiguracija planiranja je spojeni balkon. U tom slučaju moguće je ne samo luk, nego koristiti otvaranje prozora, reći, za organiziranje stola, police i druge korisne stvari u unutrašnjosti. Bolje ga ne pobijediti, ali to je ukloniti okvir i napraviti prekrasan luk. I postoje dvije mogućnosti: možete kupiti gotove od drva, drvnih proizvoda, polimera, instalirati s vlastitim rukama; A možete izvršiti i okvir, koristiti suhozid, nakon dekorativne završne obrade. Ali u ovom slučaju, možete učiniti mnogo više u smislu estetike. Na primjer, koristite bas-reljefi, polaganje. U tom slučaju, unutrašnjost će cvjetati s prilično drugačije. Na primjer, drveni luk će biti neprikladan za barokni stil. Ali štukatura s zlatom ili brončanim rubom - u samom trenutku. Stoga, odabrati odgovarajući način organizirati troškove luka od potreba, kao i smjer u unutrašnjosti. Ali, na primjer, drveni luk je savršena opcija za moderno ili zemlju. Gdje je potrebna prisutnost ovog materijala.

Luk na balkon: prekrasan ulazni dizajn

U zaključku, rezultat: luka treba obaviti za balkon, a to nije tako teško, kao što se čini na prvi pogled. To zahtijeva želju i dobre materijale. Također će biti korisno biti foto-master klasa.

Čitaj više