Savjeti za lijepljenje Stropne pozadine pod slikanjem

Anonim

Potrebno je vrlo odgovorno približiti završnu obradu stropa, jer je to najveća površina u sobi stalno na vidiku. Jedan od najzanimljivijih načina dizajna je strop za lijepljenje s pozadinom.

Savjeti za lijepljenje Stropne pozadine pod slikanjem

Stropni krug pozadine.

Oni su sposobni ne samo ukrasiti površinu, već i sakriti mnoge nedostatke, osim toga, ekonomičan i služiti ne više od godinu dana. Možete ih prepraviti do 10 puta.

Odabir pozadine: Materijali, dimenzije

Savjeti za lijepljenje Stropne pozadine pod slikanjem

Tehnologija slikanja stropa.

Bojanje pozadine može u potpunosti promijeniti raspoloženje u sobi, učiniti ga ugodnijim. Korištenje tkanina s različitim strukturama omogućit će podijeliti sobu u zonu. To je osobito važno za male apartmane, gdje može biti dnevni i blagovaonica ili spavaća soba u istoj sobi.

Ne mogu se koristiti sve pozadine za završetak stropa. Paneli bi trebali biti gusti i teški u usporedbi s drugim modelima. Mogu imati glatku ili teksturiranu površinu. Različiti teksturirani crteži omogućuje pozadinu da se organski uklapa u bilo koji interijer. Što se tiče sastava, tada se mogu razlikovati tri glavne vrste: papir, fleislinski i fiberglass. Svi se obrađuju posebnim sastavom, što povećava otpornost na vlagu. Tako je to moguće ponoviti ih više puta. Širina pozadine pod slikanjem - 60 cm, 1 m ili više. Korištenje širokih bendova je korisna za činjenicu da prošli strop izgleda više monolitni. Ima mnogo manje šavova. Međutim, vrijedilo je da su uski paneli lakše zalijepiti.

Priprema za lijepljenje stropa

Stropno lijepljenje je složen proces koji zahtijeva pažljivu pripremu.

Savjeti za lijepljenje Stropne pozadine pod slikanjem

Priprema stropa za bojenje: A - čišćenje od otopine s strugačem, B - zaglađivanje s brojevima, u - zaglađivanje s zglobnim graterom.

Prije svega, morate odlučiti o vrsti pozadine pod slikanjem i njihovom širinom. U skladu s ovim, odabrano je ljepilo. Odabir ljepila posvećuje se velik pozornost. Svaka vrsta pozadine pod slikanjem karakteriziraju njegove osobitosti, tako da je pravi izbor ljepila pola uspjeha. Za pozadine na papiru, uobičajeno ljepilo je prikladna. Fiberglass ili Phliselinic trebaju biti zalijepljeni na jači sastav, koji će moći zadržati tešku težinu. Na paketima ljepila, proizvođači uvijek ukazuju na vrstu pozadine za koju je namijenjen. Treba pamtiti da se za zidove ljepilo priprema u skladu s uputama. Za strop, otopina bi trebala biti gusta.

Članak o temi: Infracrveni film za topli kat: Kako položiti

Osim pozadine i ljepilo, trebate za rad:

  • Sposobnost razrjeđivanja adhezivnog sastava;
  • valjak;
  • škare;
  • rulet;
  • kabel i kreda;
  • četka;
  • prajmer.

Morate početi s pripremom površine. Ako se suptilna pozadina izabrana pod slikanjem, površina mora biti pripremljena s posebnom pažnjom tako da gotov rezultat ne razočara.

Savjeti za lijepljenje Stropne pozadine pod slikanjem

Strop Označi krug za prvi wallpaper webu s ravnilom.

Sva stara prevlaka mora biti potpuno uklonjena. Sve pukotine, nepravilnosti i drugi nedostaci na površini trebaju biti izoštrene i polirane. Gotovi strop obrađuje duboka penetracija prajmera. Zahvaljujući ovoj pozadini bit će bolje ostati.

Pitanje kako gurati strop je vrlo važan. Svaka faza rada zahtijeva pažljivo izvršenje. Kako bi pozadinu točno obojili i rezultat, zadovoljni okom, potrebno je označiti za početnu tkaninu.

Da biste primijenili orijentir na strop, morate se udaljiti od zida za 5-6 cm manje od širine trake. Na primjer, ako širina valjka je 60 cm, tada se povlačenje iz zida mora biti 54-55 cm. U oba kraja prostorije, oznake su napravljene, između koje je kabel podešen, uritren s kredom. Lagano je odgođen i dramatično objavljen. Rezultirajuća traka je granica uz koje će tkanina biti zalijepljena.

Slijed rada

Savjeti za lijepljenje Stropne pozadine pod slikanjem

Strop lijepljenje s pozadinom zajedno.

Stropno lijepljenje bit će mnogo brže i lakše ako postoji pomoćnik. Od valjka odrezana traka potrebne duljine. Da biste bili prikladniji, možete ostaviti malu zalihu. Svi višak se lako izreže na oštrim nožem nakon završetka rada.

Daljnje aktivnosti ovise o vrsti pozadine. S papirom treba rukovati pažljivo. Oni se brzo okreću s ljepila, mogu se deformirati i razbiti. Stoga se prvo ljepilo nanosi na strop, ostavljajući rub oznake za 5-10 cm. Potrebno je tako da je rub pozadine dobro lijepljene duž cijele duljine. Sada možete razmazati tkaninu, slijedeći odlomke.

Članak o temi: Zaklada za pozadinu: zidovi za kuhanje za lijepljenje

Dakle, da je bilo prikladnije raditi, tkanina se preklapa s "harmonikom", tako da se proklonirani dijelovi uklapaju jedni na druge. Presavijena traka je prikladnija za održavanje i poravnavanje na rubu, osobito na početku. Dakle, da se "harmonika" ne valja i bilo je prikladnije za održavanje, možete koristiti dodatnu podršku: kartonski valjak, okrugli štap.

Lijevanje počinje s ruba zida. Tkanina se nanosi na strop i malo pritisne. Postupno se kreće duž označavanja, trebali biste temeljito okretati valjak s webom. Morate biti jednaki od sredine do rubova, izbacite zrak i višak ljepila. Nije potrebno požuriti u isto vrijeme, bend mora biti temeljito poravnati. Sljedeće je zalijepljen na isti način.

Pozadina pod slikanjem treba obložiti spoj u zglobu tako da veze nisu vidljive u gotovom obliku. Rubovi bendova moraju biti dobro podmazani ljepilom, pažljivo su skinuti i teže pritisnuti.

Ako je odabrano Phlizelin ili fiberglass pozadinu, tada se u ovom slučaju ljepilo nanosi samo na strop. U ostatku, proces lijepljenja se ne razlikuje od posla s papirnatim pozadinom.

Na mjestu gdje je montiran luster, morate napraviti cross u obliku kovrčave inkluzije na platno. Kroz to rastezanje žica. Nakon toga, incizija će biti potpuno zatvoren lusterskom zdjelu. Višak pozadine se odsječe s lopaticom i građevinskim nožem. Traka se pritisne lopaticom do ugla i odrezano je nožem.

Strop nekretnina mora se potpuno sušiti. Tek nakon toga može se naslikati. Da bi završen strop imao gotov izgled, preporuča se koristiti stropni postolje. Širok izbor veličina i struktura omogućuje vam da odaberete materijal za bilo koji interijer.

Čitaj više