Kako napraviti cvijeće od varuga (60 fotografija)

Anonim

Dekor kuće - rad je konstantan i ne zaustavljen. Proces je ovladao novim tehnikama i vrstama rada. U ovom članku ćemo govoriti o tome kako napraviti cvijeće od valovitog papira. Ovaj se papir može naći u cvjetnim trgovinama. Ali u većem asortimanu je u specijaliziranim objektima koji prodaju sve za rublje. Žičani ili tanki štapići će biti potrebni za rad (bambusovni brodovi su prikladni), ljepilo i škare.

Opća načela i pravila

Unatoč činjenici da su boje iz valovitog papira čine različite, načela rada su isti. Ovdje su ukratko opća pravila koja će vam pomoći napraviti cvijeće papira vlastitim rukama, vrlo sličnim stvarnim.
  • Odrežite nekoliko latica jedne veličine odjednom. Da biste to učinili, preklopite papir u nekoliko slojeva.
  • Latice obično čine različite veličine. Ruže, na primjer, najmanje četiri različita, tratinčica - 2-3. Općenito, možete se pridržavati pravila - više latica u cvijetu, više različitih veličina.

    Divan valoviti papir cvijeće može ukrasiti vaš interijer ili postati dar

  • Nemojte pokušavati napraviti latice i ostaviti savršeno čak ili potpuno isto. U prirodi su različiti, jedinstveni. Također bi trebalo uspjeti.
  • Nakon navijanja latica na stabljici, i prstima se okreću u okretni dio, uvijanje papira oko štapa. Više gušća ćete pritisnuti, što je lakše latice jedne na drugu bit će susjedna. Podešavanje ovog napora, od apsolutno identičnih latica može se dobiti različite veličine i izgleda cvijeća.
  • Svaka upletena latica ponovno raspršila u ljepilo.

Ovdje, u stvari, sva pravila. I također: Prvi stabljika se priprema. Za to se koriste žica ili štapići različitih debljina, koji se okreće s dugim tankim trakom valovitog papira zelene. Ribbon se može označiti ljepilom, a zatim vjetru na bazi. Možete se sušiti, a rub pričvrstite kapljicu linije. Još jedna točka: ako ćete prikupiti sastav, donje 1/3 stabla ostaje bez završetka - bit će lakše napraviti buket.

Macovi

Macovi iz valovitog papira čine vrlo jednostavne. Važno je pronaći željenu nijansu Scarlet. Također je potrebno mali komad crnog - za jezgru. Ali, ako nije, možete koristiti bilo koju mrak, slikati kasnije u crno.

Mac valoviti papir to učiniti:

  • Od papira salvete bilo koje boje stavljamo mali trg. Omotan je crnim valovitim papirom. Ako nema crnog - uzimate bilo kakvu mraku, onda slikajte.

    Kako napraviti cvijeće od varuga (60 fotografija)

    Izrada jezgre

  • Izrežite od Scarlet papira za dvije ili tri latice različitih veličina: mali, srednji i veliki.
  • Prikupite latice sve zajedno (nemojte se prepustiti u uredan stog) i fermentirati u loptu.
  • Rastavljajte loptu na laticama.

    Kako napraviti cvijeće od varuga (60 fotografija)

    Pripremni rad

  • Uzmimo jezgru, okrenite se po prvom malom laticu oko nje s lijeva na desno.
  • Druga mala latica djelomično preklapa prvi, iza njega se također preklapaju, postoji medij.

    Kako napraviti cvijeće od varuga (60 fotografija)

    Prikupite cvijeće iz valovitog papira vlastitim rukama

  • Druga srednja i dvije velike latice čine drugi red. Nalaze se tako da se njihov središnji dio preklapa mjesto spoja prethodnog retka.

    Kako napraviti cvijeće od varuga (60 fotografija)

    Dati oblik i razabrati stabljiku

  • Nakon što je sve prikupio zajedno, umetnite žicu u podnožje, vjetra u podnožju niti, govorimo. Omatanje zelenog papira.

    Kako napraviti cvijeće od varuga (60 fotografija)

    Ovdje je takav cvijet od valovitog

Mac je jedna od najjednostavnijih boja za samostalno izradu od valovitog papira. Izgleda, u isto vrijeme, vrlo dobro. Možete ih koristiti u kampanjama s drugim bojama ili samo buket samo Makov.

Čak se i takav jednostavan cvijet može obaviti na različite načine. Prije svega, možete promijeniti sredinu. U gore opisanoj glavnoj klasi, jezgra cvijeta je vrlo jednostavna. Može se učiniti više kao prirodna. Prema istoj tehnologiji, napravimo sredinu, ali bijeli papir. I od crne (možete slikati) izrezati traku širinom od oko 1 cm i duljinu od 4-5 cm. S jedne strane, režemo ga u tanke trake (par širine milimetara). Rezultirajuće "rezance" twist, uzimajući tanke stamens. Stameni se okreću jezgru, a zatim djeluju na isti algoritam.

Kako napraviti csokuse iz papira i slatkiša

Neobični dar može se obaviti pomoću slatkiša kao srž boja. Ispada izvorni slatki dar. Takva jezgra može se napraviti u bojama s velikim udubljenjem unutar bud - tulipa ili crocusa, na primjer. Štoviše, crokusi iz valovitog papira rade vrlo jednostavne. Sve će trajati 5-10 minuta. Nije više.

Kako napraviti cvijeće od varuga (60 fotografija)

Buket valovitog papira s slatkišima - dobro iznenađenje

  • Od papira, izrežite kvadrat sa strane od 15 cm.
  • Podijelimo ga na tri dijela, stvarajući rez na dubini od 7,5 cm. Dobivene su tri latice.

    Kako napraviti cvijeće od varuga (60 fotografija)

    Prvi korak: izrežite radni komad

  • Svaka latica, mjerenje 5 cm od vrha, pomičite se oko njegove osi i gornji dio se savija.
  • Prsti im daju konkavni oblik.

    Kako napraviti cvijeće od varuga (60 fotografija)

    Drugi korak: oblika latice

  • Uzimamo generirane latice, okrenite se oko stabljike tako da svaka latica zauzima svoje mjesto - približno 1/3 ukupnog promjera. Za to, donji rub mora biti dobar.

    Kako napraviti cvijeće od varuga (60 fotografija)

    Korak 3: Svježe latice na stabljiku

  • Zeleni papir čine lišće. Izrežite pravokutnik sa strane 5 * 8 cm.
  • Podijelimo ga na tri dijela, izradu rezova na dubini od 8 cm.
  • Nakon što se povuče s ruba od 3 cm, zategnite papirnu traku oko njegove osi, gornji dio se hrani, mi ćemo se proširiti i pričvrstiti zaobljeni oblik.

    Kako napraviti cvijeće od varuga (60 fotografija)

    Korak 4: Napravite lišće

  • Listi se okreću pobuda. Moraju imati stražnjicu.

    Kako napraviti cvijeće od varuga (60 fotografija)

    Korak 5: Final Crocus

  • Uzimamo uski traku zelenog papira, okrećući ga oko žice, ukrašena stabljika.

To je sve, crocus iz valovitog papira i slatkiša su spremni. Nakon što je napravio 7-9 komada takvih boja, možete ih staviti u košaru. Za veću raznolikost možete napraviti male boje.

Chrysanthemum

Prema gore opisanoj tehnologiji, možete napraviti krizanteme. Razlika je u tome što će latice biti mnogo i oni će biti uski. A princip je isti: zategnite vrh latice, spustite se. Samo u slučaju krizantema potrebno je dati cijelu laticu da bude zakrivljeni oblik.

Kako napraviti cvijeće od varuga (60 fotografija)

Učinite to takvim krizantant valovitog papira

Bolice se također koriste za ove papirne krizanteme. Te boje iz valovitog papira bolje su učiniti od ne previše svijetlih materijala. Ton više natječaja, mekan. Za lišće također izabrano prigušeno zelenilo. Za veću istinu, uzmite papir dvije bliske nijanse i napravite latice od dvije nijanse.

Dakle, učinite to sami s kukičanim papirom Chrysanthrom:

  • Na dugačak kostur od bambusa Vežimo slatkiš (žičani savija), za to morate uzeti komad folije, zamotati slatkiše. Možete osigurati niti ili vrpcu.

    Kako napraviti cvijeće od varuga (60 fotografija)

    Latice mogu biti iste

  • Izrežite pravokutnik iz papira. Širina 10 centimetara, dužina - oko 20 cm (može i više, bit će gusta cvijet).
  • Izrežite u traku širine oko 1 cm. Ispada 18-20 latica.
  • Svaka latična twist, resetiranje s ruba oko 3 cm. Pričvršćujemo latice zakrivljeni oblik.

    Kako napraviti cvijeće od varuga (60 fotografija)

    Skoro gotovo

  • Okrenuti traku oko stabljike. Pratimo da su se latice drugog reda dogodile na mjestu povezivanja latica prvog reda. Slično tome, stavite treći red i sve naknadne.
  • Izrežite bazu prstima, okrećući se oko stabljike, popravite nit.

    Kako napraviti cvijeće od varuga (60 fotografija)

    Najnoviji potez - dizajn

  • Uzmite dugu tanku traku valovitog papira zelene boje, okrenite boju i "stabljike" oko baze,

Ova verzija Chrysanthemum izgleda dobro. Ali za veću istinitost, moguće je napraviti latice različitih veličina. Trebate najmanje tri gradacije: mala, srednja i velika. Oni će se više razlikovati duljine nego u širini. Pogledajte takav cvijet će biti veličanstven, u buketu izgledaju bogatiji. Probati.

ASTRA - Jednostavno i originalno

Ako trebate učiniti jednostavne, ali spektakularno cvijeće iz valovitog papira, pokušajte napraviti astere. Izrađeni su od valovitih sjajnih i pastelnih nijansi. Najbolje od svega, izgledaju u buketu, a boje mogu biti različite.

  • Izrežite traku za papir 8-12 cm širine, tri ili četiri puta duže.
  • Nekoliko puta presavimo papir.

    Kako napraviti cvijeće od varuga (60 fotografija)

    Jednostavno cvijeće valovito papir - ASTRA

  • Izrežite na tanke trake - širok nekoliko milimetara (2-4 mm, dok se ispostavilo).
  • Prsti su namotali latice. Radijus savijanja može biti drugačiji, ali smjer je približno jedan. Tijekom rada vrpca ne može odmah aktivirati i raditi s nekoliko latica. Tako se ispada uvjerljiviji. A, kada se sastavlja, to će potrajati manje vremena na laticama za polaganje.

    Kako napraviti cvijeće od varuga (60 fotografija)

    To se može dogoditi buket

  • Oblikovane latice okreću se oko žica / bambusa štapića. Pokušavamo napraviti latice koji su se približili središtu, omotali u jače, one koje se ispostavilo da se povećavaju s manjim radijusom.
  • Baza cvijeta (neobrezani dio) snima, vrti se oko stabljike, pričvršćuje niti.
  • Koristeći usku zelenu traku, izrađujemo bazu cvijeta i stabljike.

Aster od valovitog papira također se mogu izraditi od latica različitih veličina - kraći bliže sredini cvijeta (mora biti manje), a duže na periferiji (više). Možete ih saviti u jednom smjeru i možete - u suprotnom. Kao što vam se više sviđa.

Valovita ruža papira: algoritam proizvođača korak po korak (2 metode)

Cvijeće iz valovitog papira teme i dobro su da se mogu učiniti na različite načine. Materijal je vrlo plastični, lako mijenja oblik jer postoji nekoliko načina. Netko želi postići veću "prirodnost", a netko je važan.

1 metoda (prirodni pogled)

Za ruže od valovite, bolje je odabrati papir od dvije ili tri vrlo bliske nijanse. Dakle, vrsta cvijeta će biti prirodniji. Na primjer, za cvijet u fotografiji korišten bijeli i jaki papir. Broj latica različitih nijansi proizvoljnih, kao i njihov položaj u pupoljak.

Kako napraviti cvijeće od varuga (60 fotografija)

To je ono što trebate dobiti: vrlo lijepo cvijeće od valovitog

Postupak za proizvodnju je:

  1. Izrežite 8 malih, 10 srednjih i velikih i 8 više velikih latica. Broj čistih bijelih i zatvarača - na pola.
  2. Od zelenog papira, izrežite dugačak traka - omotajte stabljiku, nekoliko (4) listova - duge i uske, koje se u stvarnim ružama nalaze ispod cvijeta.
  3. Prsti daju latice zaobljeni oblik. Od jednog ruba ravnanja, čak i lagano omatajte rub natrag. Od drugih, naprotiv, uvijanje.

    Kako napraviti cvijeće od varuga (60 fotografija)

    Cvijeće iz valovitog papira vlastitim rukama: izrada ruže

  4. Operite vrpcu na žici. Ako se cvijeće koristi u sastavu, ostavite približno 1/3 bez trake - to će ih lakše umetnuti.
  5. Uzimamo najmanju laticu, zategnite donji rub oko žice. Mora potpuno omotati stabljiku. Latala će biti gotovo zgužvana. Primjenjujemo ljepilo na dno, slijepimo sljedeću malu laticu. Pristup pola pritisnite jedan na drugi čvrsto. Od drugog reda, trud se može opustiti malo - pupoljak postupno otkriva.

    Kako napraviti cvijeće od varuga (60 fotografija)

    Koraci za završnu obradu

  6. Zatim, u istoj tehnici, dodajte sve ostale latice u red: srednji, veliki i vrlo veliki. Kada lijepimo velike latice, svaka od njih pokriva samo polovicu "stabljike" s laticama koji se okreću na njemu.
  7. Potonji ljepilo odlazi.

Kao rezultat toga, dobit ćemo lijepu ružu od valovitog papira. U ovoj verziji izgleda kao pravi cvijet. Postoji jednostavniji i brži način (na fotografiji ispod).

2 način (jednostavno i brzo)

Izrežite papirnu traku širine papira od 7-8 cm. Možete ga učiniti nejednakim - s jedne strane, na drugoj - širi. Slijedimo ga iz uskog ruba "harmonike". Širina "harmonika" - 3,5 -4,5 cm. Od rezultirajućeg stog na 2/3 visine, rezali smo latice.

Na žici (ne možete zamotati zelenu vrpcu) vijak latice počevši od uskog ruba. Kao što vijak, dajete li im oblik - protežemo se s jedne strane, približite se stabljiku. Postavljanjem svih latica, popravite ih s nitima (jednostavno raniti neke količine okretaja). Činiti latice formiranjem pupoljaka.

Kako napraviti cvijeće od varuga (60 fotografija)

Možete napraviti ružu od valovitog

Od zelenog papira, sklopivši ga s harmonicom, izrezati duge i uske latice. Imajte na umu da bi njihovi ciljevi trebali biti iskrivljeni, tako da ne bi trebali biti tako uske (primjetno 1 cm). Rezbarene latice Uključite dno, ispod latica, okrenite prste listova, nakon čega dizajniramo stabljiku.

Valoviti papirni bolnici (s uzorcima)

Za božues, trebate žutu valovitu - za jezgru, zeleno - za lišće, ružičasta, krema, malina - za sam cvijet. Žica ili tanki štapić pogodan je za stabljiku. Još uvijek treba PVA ljepilo.

Kako napraviti cvijeće od varuga (60 fotografija)

Ovo je lijepo cvijeće iz valovitog papira možete imati

Pion valovito papir je prilično kompliciran za proizvodnju cvijeta. Ima mnogo različitih oblika latica. Bez uzorka, nije dovoljno. Ali postoje mnoge dupne sorte, tako da postoji nekoliko uzoraka. Dajemo dvije opcije. Prvi se mogu ispisati, izrezati i koristiti kao predložak - dano je u smetnji s punim radnim vremenom. Druga opcija može se izvući vlastitim rukama na stanicama.

Kako napraviti cvijeće od varuga (60 fotografija)

Uzorak latica peniju u punoj veličini

Kako napraviti cvijeće od varuga (60 fotografija)

Komad peeona, koji se mogu slikati samostalno na listu u ćeliji

Proces proizvodnje korak po korak s fotografijom:

  • Iz žutog papira, izrežite traku široke 4-5 cm i 10-12 cm duga.
  • Rezultirajuća traka se kotrlja u gusti valjak pomoću cijelog ruba za to. Podmaže se ljepilom i uvijati. Pokazava se shaggy žuti ljubitelj, oko koji će se montirati latice. Taj je sredina fiksirana na štapiću / žice, koja će biti stabljika.

    Kako napraviti cvijeće od varuga (60 fotografija)

    Počinjemo peniju od valovitog papira.

  • Od latica izrezanih papira. Minimalni broj je 20 komada (sve vrste), ali više, to više cvijet radi. Na drugom uzorku, broj latica je označen na svaki, objašnjenje je potrebno na prvom. Postoje i brojevi. Ovo je potreban broj latica.
  • Svaka latica se protežu u sredini, a ne na dodir, dajući im konveksni oblik. Nemojte nastojati učiniti ih istim. Nije potrebno. U procesu se još uvijek možete rastegnuti ili kliknuti.
  • Sklopive latice počinju od najmanjih. Oni su postavljeni oko već dostupnog slijeda. Prve male latice postavljene su samo malo preklapanja njihovih rubova. Baza je označena ljepilom.

    Kako napraviti cvijeće od varuga (60 fotografija)

    Učinite lišće koje rastu s dna cvijeća

  • Sljedeći uzeti srednje latice. Smješteni su s malim pristupom jedne u drugu.
  • Zatim stog veliki i potonji - vrlo veliki listovi. Svaki sloj ispiremo malom količinom ljepila u bazi.
  • Lišće će također trebati. Izrežite ih iz zelenog papira. S jedne strane, komprimiraju ih, formirajući peteljku, a drugi smo ispravljeni u sredini, dajući zakrivljeni oblik (poput broda).

    Kako napraviti cvijeće od varuga (60 fotografija)

    Komad uzorak

  • Pomotnici su pričvršćeni pod pupoljkom, savijajući ih dolje.
  • Možete napraviti lišće poput božura, ali za to će vam trebati tanku žicu i nekoliko rezbarenih kovrčavih listova. Stanovnici na valovitom papiru ne rade, ali mogu biti označeni.

    Kako napraviti cvijeće od varuga (60 fotografija)

    Što se može dogoditi

  • Svaki list je zalijepljen na žicu, vjetra naljepnicu s tankom trakom, a zatim pričvršćena na stabljiku.

    Kako napraviti cvijeće od varuga (60 fotografija)

    Proces montaže je kreativno zanimanje

  • Uzimamo dugačku uski pojas zelenog valovitog papira (oko 1 cm širine, dužine - cm 20-30 - ovisi o duljini stabljike). Pogledajte bazu cvijeta, a zatim glatko idite na stabljiku. Na kraju, pričvrstite rub ljepila papira.

Pion valoviti papir je spreman. Obično čine buket. Kada učinite sljedeće, nemojte nastojati učiniti ih točno istim. Svi cvjetovi su jedinstveni u prirodi. Previše bi trebao biti drugačiji.

Kako napraviti cvijeće od varuga (60 fotografija)

Ovaj buket papirnatih božica može se napraviti vlastitim rukama.

Možete se igrati s dimenzijama i brojem latica, miješajući latice različitih nijansi, blizu boje. Možete pokušati slikati da napravite tamnije latice u bazi. Općenito, masovne opcije.

Valoviti papir cvijeće: fotografije ideje, uzorci

Koristeći gore opisane metode, možete napraviti bilo koji cvijet. Glavni snaz je u obliku, količini i veličini latica. Najvažnija stvar je oblik. To je karakteristično za svaku laticu. Veličina je proizvoljna. Nije dovoljno da su u prirodi cvijeće različitih veličina, nedavno je postalo moderno ukrasiti unutrašnjost s gigantskim bojama rasta. Izvorni ukras, ali specifičan. Potrebno je povećati osnovne obrasce mnogo puta, teško je raditi s velikom opsegom. Bolje je za početak vježbanja u bojama normalnih veličina, a zatim početi s velikim.

Kako napraviti cvijeće od varuga (60 fotografija)

Vasilek olakšava i brzo, ali izgleda divno

Malo o uzorcima. Ne mogu ih pronaći samo. Ako se to dogodi tijekom ljeta, uzmite željeni cvijet, rastavite ga na latice. Od cijele hrpe odaberite najkarakterističnije, pričvrstite na list papira, krug. Tada se obrazac mora ispraviti, uzimajući u obzir činjenicu da je još uvijek papir cvijeće. Konačno, uzorak će izvaditi obrise nakon višestrukih uzoraka i pogrešaka. Nekoliko slika i majstorskih klasa na fotografiji postavit će u ovom odjeljku.

Vasilski

Lakši cvijet, više načina da to učinite. Valoviti papir može se obaviti u različitim tehnikama. Primjeri - na fotografiji.

Kako napraviti cvijeće od varuga (60 fotografija)

Iz daljine i ne razlikuju

Kako napraviti cvijeće od varuga (60 fotografija)

Takve latice izrezuju da bi cvijeće iz valovitog papira na fotografiji iznad

Kako napraviti cvijeće od varuga (60 fotografija)

Još jedna tehnika

Kako napraviti cvijeće od varuga (60 fotografija)

Ako želite učiniti vrlo sličnim ovim (i - uzorak za cvjetanje cvijeta, b - za pupoljak)

Iris

Proizvodnja šarenice iz papira zahtijeva neku fantaziju. Vrlo nestandardni cvijet. Fotografija predstavlja nekoliko tehnika koje vam omogućuju da postignete različite učinke. Neki cvjetovi jednostavno nalikuju izvorniku, neke vrlo slične.

Kako napraviti cvijeće od varuga (60 fotografija)

Vrlo lijepe su živi i papir

Kako napraviti cvijeće od varuga (60 fotografija)

Uzorak latica irisa.

Kako napraviti cvijeće od varuga (60 fotografija)

Rezanje, dajte im lučni oblik

Kako napraviti cvijeće od varuga (60 fotografija)

Možete koristiti slatkiše kao jezgre

Kako napraviti cvijeće od varuga (60 fotografija)

S takvom jezgrom, oni su uvjerljiviji

Kako napraviti cvijeće od varuga (60 fotografija)

Kako ih popraviti na stabljici

Kako napraviti cvijeće od varuga (60 fotografija)

Teško, ali vrlo lijepo

Bilo koji drugi

Kako napraviti cvijeće od varuga (60 fotografija)

Ne postoji ograničenje savršenstva: jezgra maka može biti izrađena od niti

Kako napraviti cvijeće od varuga (60 fotografija)

Ljiljani ... lijepa, ali se primjenjuju nekoliko tehnika

Kako napraviti cvijeće od varuga (60 fotografija)

ASTRA opcija od valovitog papira s velikom jezgrom

Kako napraviti cvijeće od varuga (60 fotografija)

Korak-po-korak fotografije papirnih karanfacija

Kako napraviti cvijeće od varuga (60 fotografija)

Pansije - uzorak za izradu od valovitog

Kako napraviti cvijeće od varuga (60 fotografija)

Možete razmotriti oblik latica za različite boje.

Kako napraviti cvijeće od varuga (60 fotografija)

Za "napredno". Vrlo zgodan cvijet

Kako napraviti cvijeće od varuga (60 fotografija)

Proces proizvodnje ovog cvijeta na fotografiji iznad

Kako napraviti cvijeće od varuga (60 fotografija)

Slatka tratinčica - opcija za početnike

Članak na temu: Tehnologija proizvodnje tablice iz odbora s vlastitim rukama

Čitaj više