Kako napraviti TV antenu vlastitim rukama: za davanje i kuću

Anonim

U zemlji područja, televizijski signal se rijetko uzima bez pojačanja: predaleko od repetitora, olakšanje je obično heterogena, a drveće se ometaju. Za normalnu kvalitetu "slika", trebate antene. Da, tko barem malo za nošenje lemljenog željeza, može napraviti antenu za davanje vlastitim rukama. Estetika izvan grada nije takva od velike važnosti, glavna kvaliteta recepcije, jednostavnog dizajna, niske cijene i pouzdanosti. Možete eksperimentirati i učiniti sami.

Jednostavna televizijska antena

Ako je repetitor unutar 30 km od vaše kolibe, možete napraviti najčišći dio dizajna. To su dvije identične cijevi međusobno povezani kabelom. Izlaz kabela se dovodi do odgovarajućeg televizijskog ulaza.

Kako napraviti TV antenu vlastitim rukama: za davanje i kuću

Dizajn antene za TV u zemlji: Učinite to sami vrlo jednostavno (povećati veličinu slike, kliknite na njega s lijevom tipkom miša)

Što je potrebno za proizvodnju ove TV antene

Prije svega, morate znati na kojoj se frekvenciji emitira najbliža televizija. Frekvencija ovisi o duljini "USOV". Bend za emitiranje je u rasponu od 50-230 MHz. Podijeljena je na 12 kanala. Za svaku potrebnu duljinu. Popis kanala bitne televizije, njihove frekvencije i parametre televizijske antene za samozadovoljstvo će voditi u tablici.

Broj kanalaFrekvencija kanalaDuljina vibratora - od jednog do drugog kraja cijevi, vidiDuljina kabela za odgovarajući uređaj, L1 / l2 cm
jedan50 mhz271-276 cm286 cm / 95 cm
2.59,25 mhz229-234 cm242 cm / 80 cm
3.77,25 MHz177-179 cm187 cm / 62 cm
četiri85.25 MHz162-163 cm170 cm / 57 cm
pet93,25 MHz147-150 cm166 cm / 52 cm
6.175,25 MHz85 cm84 cm / 28 cm
7.183,25 mhz80 cm80 cm / 27 cm
osam191,25 mhz77 cm77 cm / 26 cm
devet199.25 MHz75 cm74 cm / 25 cm
10207.25 MHz71 cm71 cm / 24 cm
jedanaest215.25 MHz69 cm68 cm / 23 cm
12223,25 mhz66 cm66 cm / 22 cm

Dakle, kako bi napravili antenu za TV s vlastitim rukama, trebate sljedeće materijale:

  1. Metalna cijev s duljinom od 6-7 cm je kraća od navedenog u tablici. Materijal - bilo koji metal: mjed, čelik, dural, itd. Promjer - od 8 mm do 24 mm (češće postavite 16 mm). Glavni uvjet: i "USA" bi trebao biti isti: od jednog materijala, jednu duljinu, od cijevi jednog promjera s istom debljinom zida.
  2. Televizijski kabel s otporom 75 ohma. Njegova duljina se određuje na mjestu: od antene do televizora, plus metar od jednog i pol do gutanja i pola metra za koordinacijsku petlju.
  3. Komad debelog tekstolita ili getanjaka (debljina od najmanje 4 mm),
  4. Nekoliko stezaljki ili metalnih traka za pričvršćivanje cijevi na držaču.
  5. Šipka za antenu (metalna cijev ili kut, s ne vrlo visokom visinom - drveni bar, itd.).

    Kako napraviti TV antenu vlastitim rukama: za davanje i kuću

    Jednostavna antena za vikendicu: Čak i školarac može napraviti vlastitim rukama

Bilo bi lijepo imati lemljenje željezo, fluks za lemljenje bakra i lemljenje: sve veze središnjih vodiča poželjno su nestaju: kvaliteta slike će biti bolja i antena će raditi duže. Mjesta komada onda je potrebno zaštititi od oksidacije: najbolje je sipati silikonski sloj, to je moguće - epoksidna smola, itd. Kao posljednje utočište - uzmite ga s vrpcom, ali je vrlo nepouzdana.

Ova domaća antena za TV, čak i kod kuće, učinit će dijete. Morate odrezati cijev te duljine, koja odgovara učestalosti emitiranja obližnjeg repetitora, a zatim ga izrežite na pola.

Montaža narudžbi

Dobivene cijevi se raspravljaju na jednoj strani. Ti su ciljevi vezani za držač - komad hetinakova ili tekstolita s debljinom od 4-6 mm (vidi sliku). Cijevi se nalaze na udaljenosti od 6-7 cm jedna od druge, njihov krajnji kraj mora biti na udaljenosti navedenoj sa stolom. Oni su pričvršćeni na nositelja, trebali bi se čuvati čvrsto.

Instalirani vibrator je fiksiran na jarbolu. Sada morate spojiti dva "USA" kroz odgovarajući uređaj. Ovo je kabelska petlja s otporom 75 ohma (tip rk-1, 3, 4). Njezini parametri su prikazani u ekstremnom desnom stupcu tablice i kako se to radi - na desnoj strani fotografije.

Prosječne žile kabela su pričvršćeni (lemljeni) do ispuštenih krajeva cijevi, a pletenica je spojena komadom istog dirigenta. Nabavite žicu jednostavno: Odrežite komad nagiba nešto više od željene veličine i bez svih školjki. Završava čistim i pričvršćivanjem kabelskih ožičenja (bolji supajni).

Tada su središnji vodiči spojeni s dva dijela podudaranja petlje i kabela koji ide na TV. Njihova pletenica također je povezana bakrenom žicom.

Posljednja akcija: petlja u sredini je pričvršćena na šipku, također je sjebana na kabel koji se spušta. Bar se podiže na željenu visinu i tamo "postavite". Za konfiguraciju, dvije osobe trebaju: jedan okreće antenu, drugi gleda televiziju i procjenjuje kvalitetu slike. Nakon što je odredio gdje je signal najbolji primljeni, antena izrađena vlastitim rukama je fiksirana u tom položaju. Ne pate dugo vremena s "Setup", vidjeti gdje su usmjereni prijemnici susjeda (esencijalnih antena). Napravljena je najjednostavnija antena za davanje vlastitim rukama. Instalirajte i "uhvatite" smjer okretanjem duž osi.

O tome kako smanjiti koaksijalni kabel gledati video.

;

Petlja cijevi

Ova antena za davanje vlastitim rukama je malo teže u proizvodnji: trebate cijevi Bender, ali radijus recepcije je veći do 40 km. Izvorni materijali su praktički isti: metalna cijev, kabel i šipka.

Radijus savijanja cijevi je značajan. Potrebno je da cijev ima željenu duljinu, a udaljenost između krajeva bila je 65-70 mm. I "krila" trebaju biti iste, a ciljevi bi trebali biti simetrični u sredini.

Kako napraviti TV antenu vlastitim rukama: za davanje i kuću

Domaća TV antena: televizijski prijemnik s radijusom primanja do 40 km od komada cijevi i kabela (za povećanje veličine slike, kliknite na lijevoj tipki miša)

Duljina cijevi i kabela naznačena je u tablici. Saznajte, na kojoj frekvenciji emitira relej najbliže vama, odaberite odgovarajući niz. Pričvrstite cijev željene veličine (promjer je poželjan 12-18 mm, dani su parametri odgovarajuće petlje).

Broj kanalaFrekvencija kanalaDuljina vibratora - od jednog do drugog kraja, pogledajteDuljina kabela za odgovarajući uređaj, pogledajte
jedan50 mhz276 cm190 cm
2.59,25 mhz234 cm160 cm
3.77,25 MHz178 cm125 cm
četiri85.25 MHz163 cm113 cm
pet93,25 MHz151 cm104 cm
6.175,25 MHz81 cm56 cm
7.183,25 mhz77 cm53 cm
osam191,25 mhz74 cm51 cm
devet199.25 MHz71 cm49 cm
10207.25 MHz69 cm47 cm
jedanaest215.25 MHz66 cm45 cm
12223,25 mhz66 cm44 cm

Skupština

Cijev potrebne duljine, što ga čini apsolutno simetričnom u odnosu na središte. Jedan rub je spljošten i pivo / pečat. Napunite pijesak i zatvorite drugu stranu. Ako nema zavarivanja, možete utopiti kraj, samo staviti čepove na dobro ljepilo ili silikon.

Rezultirajući vibrator je fiksiran na jarbolu (štap). Pričvršćena je na krajeve cijevi, a zatim središnji vodiči koordinacijske petlje i kabel, koji ide na TV je zbunjen. Sljedeći korak je spojiti komad bakrene žice bez izolacije kabela pletenica. Skupština je dovršena - možete pokrenuti "konfiguraciju".

Ako to želite sami, pročitajte kako odabrati antenu za davanje ovdje.

Antena

Unatoč činjenici da izgleda ozbiljno, slika postaje mnogo bolja. Više puta. Probati!

Vanjska antena iz limenki piva

Potreba:

  • Dvije čvrste limenke s kapacitetom od 0,5 litara,
  • komad drva ili plastike dugačak oko 0,5 metara,
  • komad televizijske žice RG-58,
  • lemilica
  • Aluminijski fluks (ako aluminijske limenke),
  • lem.

    Kako napraviti TV antenu vlastitim rukama: za davanje i kuću

    Kako napraviti antenu od limenki

Prikupljamo ovako:

  1. Na dnu banaka strogo usmjerena rupa (promjera 5-6 mm).
  2. Kroz ovu rupu, rastegnite kabel, ispišite ga kroz rupu u poklopcu.
  3. Ova banka popravlja lijevo na držač tako da se kabel šalje u sredinu.
  4. Izvukao sam kabel iz banke oko 5-6 cm, uklonite izolaciju oko 3 cm, rastavljamo pletenicu.
  5. Rezanje pletenice, njegova duljina treba biti oko 1,5 cm.
  6. Distribuira se preko površine limenke i lemljenja.
  7. Središnji vodič koji se drži na 3 cm mora biti lemljeni na dno druge banke.
  8. Udaljenost između dvije banke treba napraviti što je moguće manje i popraviti na bilo koji način. Jedna od opcija je ljepljiva traka ili traka.
  9. Sve, domaća antena DMV je spremna.

Drugi kraj kabela je završen odgovarajućim utikačem, uključite TV utičnicu. Ovaj dizajn, usput, može se koristiti za primanje digitalne televizije. Vaša TV TV podržava ovaj format signala (DVB T2) ili postoji posebna konzola na stari TV, možete uhvatiti signal od najbližeg repetitora. Vi samo trebate znati gdje se nalazi i tamo poslati televizoru antenu, napravljen rukama iz limenki.

Kako napraviti TV antenu vlastitim rukama: za davanje i kuću

Jednostavne domaće antene mogu se izraditi od limenki (iz piva ili pića). Unatoč neozbiljnosti "komponenti" dobro funkcionira, a vrlo je jednostavno napravljen

Isti dizajn može se prilagoditi za primanje kanala kanala. Umjesto limenke od 0,5 litara, stavite 1 litru. Će uzeti raspon MV.

Još jedna mogućnost: Ako nema lemljenja željeza, ili ne znate kako lemiti, možete olakšati. Dvije banke su vezane na udaljenosti od nekoliko centimetara do nositelja. Kraj kabela se čisti 4-5 centimetara (pažljivo uklonite izolaciju). Pletenica je odvojena, vezan je za pojas, napravite prsten na njemu, u kojem je samoodrži. Iz središnjeg dirigenta napravite drugi prsten i kroz nju drugi vijak za samostažući. Sada na dnu kabela čistimo mrlje, na koji su vijci pričvršćeni.

Zapravo, za bolji kontakt treba lemljenje: prijevoz pletenice je bolji za postavljanje i jecanje, kao mjesto kontakta s metalnim limenkama. Ali i na samo-crtežu, ispada nije loše, međutim, kontakt se periodično oksidira i treba ga očistiti. Kako ćete "snijeg" znati zašto ...

Možda se pitate kako napraviti Brazier iz balona ili bačve, možete pročitati o tome ovdje.

Antena za digitalnu TV to učiniti sami

Dizajn antene - okvir. Za ovu mogućnost prijemnog uređaja trebat će vam crosstorn iz drvenih ploča i televizijskog kabela. Također trebamo traku, nekoliko noktiju. Sve.

Već smo rekli da je za primanje digitalnog signala potrebno samo decimetru etersku antenu i odgovarajući dekoder. Može se ugraditi u televizore (nova generacija) ili u obliku hotelskog uređaja. Ako funkcija signala prijem u DVB T2 kod na TV-u postoji, odmah spojite antenu na TV. Ako u televizoru nema dekodera, morat ćete kupiti digitalni prefiks i povezati se s antene na njega, a to je na Telly.

Kako odlučiti o kanalu i izračunati perimetar okvira

U Rusiji je usvojen program na kojem se stalno gradi kule. Do kraja 2019. cijeli teritorij treba biti pokriven repetitorima. Na službenoj web stranici http: //xn--p1aadc.xn--p1ai/when/ pronađite svoju kulu najbliže vama. Postoji frekvencija emitiranja i broj kanala. Perimetar okvira antene ovisi o broju kanala.

Kako napraviti TV antenu vlastitim rukama: za davanje i kuću

Ovo izgleda kao broj digitalnog televizije

Na primjer, na 37-kanalnom emitiranju se provodi na frekvenciji od 602 MHz. Dugi val se smatra na sljedeći način: 300/602 = 50 cm. To će biti perimetar okvira. Izračunajte slično drugom kanalu. Neka bude 22 kanala. Frekvencija 482 MHz, valna duljina 300/482 = 62 cm.

Budući da se ova antena sastoji od dva okvira, a zatim duljina vodiča treba biti jednaka dvostrukom valnoj duljini, plus 5 cm na vezi:

  • Za 37 kanala uzimamo 105 cm bakrene žice (50 cm * 2 + 5 cm = 105 cm);
  • Za 22 kanala treba 129 cm (62 cm * 2 + 5 cm = 129 cm).

Možda ste zanimljiviji za rad s drvetom? Kako napraviti ptičje ptice je napisan ovdje i o proizvodnji psa Booth - u ovom članku.

Skupština

Bakrena žica najbolje se koristi iz kabela, koji će nastaviti primati prijemnik. To jest, uzmite kabel i uklonite ljusku i pletenicu iz njega, oslobađajući središnji vodič željene duljine. Djelovati pažljivo ne može se oštetiti.

Zatim gradimo potporu od ploča, kao što je prikazano na slici. Da biste to učinili, potrebno je odrediti duljinu strane okvira. Budući da je okrenuta trg, onda je pronađeni perimetar podijeljen s 4:

  • Za 37 kanala: 50 cm / 4 = 12,5 cm;
  • Za 22 kanala: 62 cm / 4 = 15,5 cm.

Udaljenost od jednog nokta na drugu mora odgovarati tim parametrima. Polaganje bakrene žice počinje desno, od sredine, krećući se dolje, a zatim na sve točke. Samo na mjestu gdje su okviri prikladni blizu jedan drugome, ne pretražite vodiče. Trebaju biti na nekoj udaljenosti (2-4 cm).

Kako napraviti TV antenu vlastitim rukama: za davanje i kuću

Domaća antena za digitalnu televiziju

Kada se položi cijeli perimetar, pletenica iz kabela duga u nekoliko centimetara iskrivljena je u kabelski svežanj i lem (pripremljen, ako ne uspije) na suprotan rub okvira. Nadalje, kabel je postavljen kao što je prikazano na slici, samo ga s trakom (može biti češće, ali se staza polaganja ne može promijeniti). Zatim kabel ide dekoderu (odvojeno ili ugrađeno). Sva antena za davanje vlastitim rukama za prihvaćanje digitalne televizije je spremna.

Kako napraviti antenu za digitalnu televiziju s vlastitim rukama - drugi dizajn prikazan je u videozapisu.

Članak o toj temi: Koje zavjese u modi 2019. godine: Trenutni trendovi

Čitaj više