Polaganje zidova od opeke: najbolje metode

Anonim

Do danas je cigla jedan od najčešćih građevinskih materijala koji se koristi za postavljanje temelja, zidova zgrada, pa čak i za suočavanje. Postoje mnoge vrste ovog kamena, međusobno se razlikuju po strukturi, sastavu, obliku, izgledu i bojanje. Ako želite dugo staviti polaganje zidova s ​​opeke, onda je potrebno promatrati relevantne tehnologije i odrip.

Alati za zidove

Bez obzira na to kakve cigle ćete koristiti u izgradnji, morate uzeti odgovarajući alat.

Polaganje zidova od opeke: najbolje metode

Svakako stvoriti styling treba pripremiti Kelma, ako je moguće, uzeti dvije vrste. Također trebate čekić-kirk, poseban gašenje i ko-narudžbu za obradu ukrasnih šavova u zglobovima cigle.

Kada su opeke složene u jednom cijelom dizajnu, morate se pobrinuti da će svi redovi lagati glatko. Da biste to učinili, koristite tanku liniju ili ribolov, kao i vodoinstalateri i posebnu razinu. Ovi alati pomažu u uklanjanju polaganja oblaka i mogu promijeniti kut u odnosu na horizont. Nema profesionalnog graditelja bez tih stvari.

Da biste uštedjeli vrijeme, postavlja se cementni mort, instaliran je betonski mikser. Izvrstan za gnječenje puno rješenja, osim toga, ne morate trošiti mnogo snage, miješajući komponente. Bit će dovoljno da sipa željenu količinu vode, održavajući određenu konzistentnost cementne mase. Moguće je koristiti perforator umjesto betonske mješalice s posebnom mlaznicom - klin. U malom spremniku otopina je tučeno, postupno dodavanjem vode.

Polaganje zidova od opeke: najbolje metode

Ako cigle polaganje zidova dovoljno velike duljine, onda možete koristiti hidroelektranu. To vam omogućuje kontrolu horizontalnog položaja samog zida.

Alati su također potrebni za uklanjanje nedostataka u određenim područjima struktura.

Video "Polaganje vlastitim rukama"

Iz videa naučit ćete kako napraviti zidarstvo vlastitim rukama.

Pripremni rad

Nakon što pripremite cijeli potrebni alat za ležaj i zatvorene zidove, morate pripremiti građevinski materijal. Prije rada, preporučljivo je izračunati količine cementa, pijeska, cigala i drugih stvari.

Polaganje zidova od opeke: najbolje metode

Zapamtite da je najbolje dobiti sve s marginom, jer će tijekom instalacijskog rada uvijek biti nepredviđeni troškovi: opeka, defekti, sušenje itd. Srušeni.

Članak na temu: Napravimo lijep tepih od starih stvari s vlastitim rukama

Najvažnije je ispravno izračunati koliko cigle će ići na unutarnji i vanjski zid. Inače ćete morati kupiti nestali kamen ili drugi materijal u procesu građevinskog rada, koji nikada nije završio. Volumen kamena izračunava se na temelju debljine budućeg zida nosača, unutarnji obično ide manje kamen. Za to se određuje visina zidova, a zatim duljina od cigle, ovisno o metodi polaganja.

Za unutarnje zidove, cigle se mogu riješiti za otopinu u dužini, a za nosače - preko zidne linije. Prema tome, u potonjem slučaju samo će Porikirpich izaći. Stoga, za zid nosača, izračun volumena je napravljen s drugom vrijednošću - širinom kamena, a ne duga.

Ako ste samostalno ispravno računati od potrebnog građevinskog materijala, teško je odmah kontaktirati stručnjake.

Tada će biti potrebno odrediti koliko je potrebno pijesak i cement. Tipično, otopina je pripravljena u omjeru od 4 do 1. cementa uvijek je manje, a taj je omjer optimalan. Voda se dodaje ovisno o tome što konzistencija želi. Prije lijevanja vode, pijesak s cementom se miješa, jer će to biti teže učiniti. Misa mora podsjetiti debelu pire. Dakle, rješenje se neće okupljati nakon primjene na kamen i brže će se osušiti na zidu. Kada je masa pala, bit će potrebno dodati malo vode, zadržavajući viskozno rješenje.

Polaganje zidova od opeke: najbolje metode

Kada imate mjesto zaključano gdje će zidanje biti napravljen, morate razgraditi kupljenu ciglu duž temelja, tako da ne morate provoditi materijal tijekom rada.

Prije rada na temeljima, vrećica i rubova nisu potrebni, pustite list iznad granica zida. Pomoći će da ispustite višak vlage.

Vrste zida

Broj potrebnog građevinskog materijala koji radi uvijek ovisi o vrsti cigle. Obično se razlikuju u leđima sustava za prerade kada je kamen u blizini.

Jedna od uobičajenih vrsta je jedan red. Najčešće se koristi za unutarnje zidove i particije. Tychkovy redovi izmjenjuju se s žlicom i krenute jedni na druge.

Multi-reda je jedan red za pločice i nekoliko žlica (od 5 do 7). Budite sigurni da je prvi red trebao biti blizanac, a žlica će biti uklonjena sljedećim slojem s blagim pomakom (u plalfibiču).

Članak o temi: Ugradnja valjanih zavjesa

Polaganje zidova od opeke: najbolje metode

Tri red - posebna vrsta multi-reda vrsta, kada se podrazumijeva ugradnja tri žlice i thage. Spoonful također vezan šavovima u dodatku.

Tu je i dobro zidarstvo. Dobro polaganje će omogućiti debljinu zida u plalfibiču i preljev - kroz jedan u tri reda.

Najmodernija vrsta zidanja je nadograđena dobro. U ovom slučaju, zavoj je zamijenjen laganim betonom, koji u svim djelima kao dodatna izolacija. U isto vrijeme, kroz jedan, tri reda iz zidova trebaju proizvesti opeke panjeve. To će omogućiti kombiniranje rezultirajućeg novoizgrađenog dizajna, djelujući kao sidre.

Punjenje dobrog rada je napravljeno pomoću ruševina, gline, pjene betonske mrvice, planinskog pijeska, šljake ili polistirenske pjene.

Bez obzira na vrstu zidarstva, mogu se razlikovati o punjenju - čvrstom i laganom. Ako je u prvom tipu, sve je položeno, zatim u laganoj punilo, izolacijski materijali ili zvučna izolacija.

Polaganje zidova od opeke: najbolje metode

U debljini sloja: zidarstva u polkirpiću, jedan, jedan i pol, dva cijela broja i dvije i pol cigle. Vlakna je oko 120 mm. Ako su slojevi veći, slojevi otopine (5-10 mm) mogu se dodati debljini.

Ukrasna cigla polaganja najčešće se proizvodi u jednom sloju. Ova tehnologija štedi materijalu.

Zid tehnologije zida

Prema građevinskoj tehnologiji, izgradnja nosivih zidova počinje kutovima. Granica i svi kutovi su označeni. Za to se uzima dizajn p-oblika, s kojim označavamo uglove. Visoke klinovi se odveze u zemlju, a zatim kroz njih protežu liniju ili tanak uže kako bi se stvorila konvencionalna granica budućeg zida. Vrlo je važno izvesti sve dijagonale za jednu veličinu - to će značiti da su kutovi izravni i isti.

Nakon toga, pola kamenja leži na kabelima s ko-redom.

Članak o temi: Kako koristiti lasersku razinu: Uputa

Pažljivo pregledajte opeku za nedostatke. Ako ima manji nedostatak, koji može dovesti do formiranja pukotina pri visokom tlaku, onda je najbolje koristiti takvo kamenje. Možete napuniti šuplji dio višeslojnog zida.

Ako se zidovi ležaja koristi za zidove ležaja, morate uzeti u obzir da je to potrebno za to. Za dobro zidarstvo, potrebne su dva zida, koje se nalaze na udaljenosti od 35 centimetara jedni od drugih. Zavoj se vrši u četvrt od opeke. Izolacija u Wellwork mora biti pažljivo kurzina.

Polaganje zidova od opeke: najbolje metode

Svakih 50 centimetara, posebno se otopina ulijeva u visinu na izolaciju, koja će ga zaštititi od vlage i drugih čimbenika.

Za unutarnje zidove, zidarstvo u polkirpichu obično koriste - jednostavna tehnologija i ne zahtijeva veliku količinu građevinskog materijala. Možete koristiti dekorativnu ciglu, ako želite dati sobu neobičan dizajn.

Ako vlasnici planiraju dodatno proizvoditi završnu obradu na otvorenom kod kuće, treba napomenuti da će dekorativna cigla povećati debljinu zidova. Odsutnost nepotrebnog prostora ograničit će vas u odabiru završnog materijala.

Popravak opeke zidarstva vanjskih zidova je napravljen ovisno o stupnju defekta. Ako je defekt mala pukotina, dovoljno je namirisati s otopinom. Naravno, nije prikladno za dekorativne završne obrade.

Polaganje zidova od opeke: najbolje metode

Polaganje zidova od opeke: najbolje metode

Polaganje zidova od opeke: najbolje metode

Ukrasni zid je stvoren posebno za stvaranje prekrasnog izgleda kod kuće. Stoga je u ovom slučaju potrebno zamijeniti sve dijelove na kojima se promatra kvar. Dekorativna cigla treba ukloniti iz zida. Da biste to učinili, izrežite dijelan alata za brušenje zida s kamenom i umjesto toga postoji još jedna cijela dekorativna cigla. Sloti moraju biti ravnomjerno ispunjeni otopinom. Nakon što se osuši, možete uzeti fino zrnate emery papir i očistiti mjesto gdje je rješenje stiglo na dekorativni kamen.

Ako su drugi materijali korišteni kao dekorativni završetak, nedostatak nije tako jednostavan (ovisno o tehnologiji). Da biste to učinili, možda ćete morati uzeti cijeli sloj obloge i promijeniti ga u novi.

Video "Vrste paketa"

Iz videa naučit ćete o vrstama ligamenata.

Čitaj više