Kako napraviti skele

Anonim

Kada izgradnja, popravak i održavanje privatne kuće ili vikendice ima neki posao na visini. Uz pomoć tjeskoba stubišta, a ne sve se može učiniti, a ne vrlo udobno. Mnogo prikladnije za korištenje skele.

Kako napraviti skele

Iz palminske ljestvice nisu tako udobne za rad

Domaća skela drva

Metalna skela, naravno, pouzdana i izdržljiva, ali najčešće su izrađene od drva. Sve može raditi s drvom, a sve što vam je potrebno - vidio, nokti / samo-tapkanje vijci, čekić / odvijač / odvijač. Skup alata je jednostavan, koji se nalazi od bilo kojeg vlasnika, a ako ne postoji nešto što nije potrebno kupiti mnogo novca. Metal u tom pogledu je teže. To zahtijeva barem neku vrstu referentne vještine, prisutnost stroja za zavarivanje i barem neke ideje kako ispraviti šavove. Zato su skele s vlastitim rukama u većini slučajeva izrađene od drva.

Što učiniti

Svatko je jasno da je skela ili skela potrebna za kratko vrijeme. No, potrebno je koristiti građevinsko drvo dobre kvalitete za njihovu proizvodnju, s minimum kuja. Neki majstori savjetuju šumske šume isključivo iz jele. Za razliku od borova, vrtlovi se nalaze pojedinačne i snaga odbora gotovo ne utječe.

Ali smreke ploče rijetko imaju na zalihi, ali bor je obično dovoljno. Od borovih ploča, građevinske šume se također mogu obaviti, ali svaka od njih mora biti označena (u svakom slučaju, koji ide na police i podove). Za to postoje dva stupca (tri ili četiri cigle na drugom, nekoliko građevnih blokova, dvije stijene, itd.). Prilikom provjere tromjesečnih ploča, udaljenost između njih - 2,2-2,5 m. Na stupcima se stavljaju na ploču, skače se sredinom nekoliko puta. Ako postoje slabi bodovi, ploča će se slomiti ili puzati. Izdržati - možete koristiti.

Kako napraviti skele

Ukrcajte se za šume, bez kučke

O debljini odbora treba reći posebno, vezano uz izgradnju skela, udaljenosti između regala i planiranog opterećenja. Jedina stvar koja se može reći je da su regali i podovi najčešće koriste ploču s debljinom od 40 mm ili 50 mm, za shusin - 25-30 mm. Takva ploča se može koristiti u detaljnom građevinskom radu, ako je moguće rastaviti bez oštećenja.

Nokte ili nesebičnost

Spor o tome, nokti ili vijci samozakanja uvijek ide, ali u ovom slučaju je pogoršana činjenicom da se rad provodi na visini i povećana pouzdanost iz dizajna. S ove točke gledišta, to su bolji nokti. Izrađeni su od mekog metala iu prisutnosti tereta, savijaju se, ali se ne slažu. Vijci samo-tapkanja izrađeni su od očvrslog čelika, a je krhko i u prisutnosti šoka ili promjenjive opterećenja. Za skele je kritično - bilo je slučajeva kada su srušili. Ali ovo je pitanje "crno" samo-crteža. Ako je još uvijek anodizirano - žućkasto zeleno - oni nisu tako krhki i mogu izdržati sva opterećenja. Ako ste ozbiljno zabrinuti za pouzdanost šuma, bolje je koristiti nokte. Oni ih ne vole zbog činjenice da rastavljanje veze brzo i bez gubitka neće raditi - najčešće je drvo oštećeno.

Kako napraviti skele

Čak i anodizirana nesebičnost

Uz neovisnu proizvodnju skela, to možete učiniti: u početku prikupiti sve na anodiziranim vijcima. Ako je dizajn prikladan i točan, na napredak, vođen s dva ili tri nokte u svaku vezu. Da bi demontaže oštetio drvo, ispod noktiju, možete staviti podrezivanje tanjih ploča i cjelovitih ploča, ali se mala debljina može koristiti na proširenom rasponu. Kada se rastavljanje od vas može podijeliti, a držanje noktiju lako se uklanjaju.

Članak o temi: Hosterans Napomena: Kako objesiti zavjese na vrpci zavjese

Konstrukcije i njihove značajke

Za različite vrste posla koriste se različiti građevinski materijali i skela. Za rad s laganim materijalima nije potreban prevelika sposobnost prijevoznika. U takvim slučajevima, pre-sposobnosti ili sposobnosti su napravljene.

Kako napraviti skele

Konvertibilna omotnica. Unatoč prividnom nepouzdanosti, prikladno je raditi s njima

Za radove na prednjoj strani ili s vanjskim završetkom niske jednokatne zgrade, građevinske koze koristite, na čijim su premncima propisane.

Kako napraviti skele

Ako ništa ne možete učiniti na zidovima, izgradnja koza su prikladna s položenim na križnu traku

Za zidove zidove cigala, bilo koji građevni blokovi, za obrezivanje fasade s ciglom ili kamen - za sve te radove, već punopravne skele.

Kako napraviti skele

Skele iz drva za povećanje ukočenosti i odgovor

U pravilu, sve te strukture nisu pričvršćene na zidove zgrade, ali su fiksirane zaustavljanjem koje podržavaju police. Dalje, razgovarajmo o svakoj od tih struktura.

Privitke

Zove tako zbog onoga što se obično ne pričvršćuje na zid, ali jednostavno lean. Održavaju se na štetu. Što je veće skele skele, jači su koštali. Postoje dva dizajna, oba su napravljena u obliku slova "G", samo u različitim smjerovima.

Kako napraviti skele

Crteži točkastih zgrada skele (dvije vrste)

Na slici s desne strane, jednostavan i pouzdan dizajn opsega. Jedini nedostatak nije reguliran visinom. Praktično, ako je potrebno, na primjer, da se izvuče iz krova, montira ili čisti odvod, svi oni rade koji imaju malu varijaciju visine. Neki čak i prilagođavaju slične skele za izgradnju kuće dnevnika (drvo). Kroz peraje zaustavljanja ležaja ili podizanja trupaca.

Kako napraviti skele

Oni su pouzdani - izdržati 11 metarskih trupaca i tri osobe

Kako napraviti skele

Konstrukcijska skela - jednostavan dizajn

Na slici s lijeve strane samostana, omotnice ili armenske skele. Dizajn je jednostavan i pouzdan, iako to ne čini. No, testiran je za mnoge tisuće kuća u izgradnji. Atraktivna u tome što zahtijeva minimum građevinskog materijala, za prikupljanje / rastavljanje / premještanje u nekoliko minuta. Glavna stvar je napraviti trokute, a instalacija u određenom vremenu oduzima malo: podignite trokut, odmarajući nagnutu gredu, koja je fiksirana u tlu.

Kako napraviti skele

Trokutasti zaustavlja za armenske šume

Proizvodnja trokuta je boca s debljinom od 40-50 mm, široka 100-150 mm. Vertikalni dio može biti dug - prikladno je podići skele za određenu visinu. Gornji crossbind je napravio dina 80-100 cm, podne ploče su naslagane na njemu. Usput, oni su debljini i 50 mm, a širina je više, to bolje, idealno 150 mm.

U proizvodnji uglova, spoj mora biti postavljen tako da je horizontalna ploča odozgo. Da biste povećali pouzdanost ovog čvora, možete koristiti metalnu oblogu u obliku kuta. Ali ako kutak će biti fiksiran uz pomoć od tri prozora, prikovan na obje strane, nema potrebe.

Kako napraviti skele

Trokuti armenskih skela je uspostavljena svaki metar.

Ovi trokuti su instalirani približno svakim brojem. Ako im fasada dopušta, oni se hrani ako ne - samo gravitacija je cijena. Glavno opterećenje u ovom dizajnu čini tvrdoglavu ploču - ona koja stavlja kut, a jedan kraj leži na tlu, drugi - na vrhu trokuta. Ove se zaustavlja od bara, ploče s debljinom od najmanje 50 mm, cijevi krutog promjera (najmanje 76 mm) ili presjeka (za profiliranu cijev od najmanje 50 x 40 mm). Kada instalirate zaustavljanje, stavi točno u kut, začepljen u tlo, dodatno popraviti, upravljane klinove.

Kako napraviti skele

Zaustavlja se točno u kut

Kako napraviti skele

Pogoni se odveze u zemlju, dodatno zabilježeni klinovi

Članak na temu: Kako prikupiti Karnis Magellan: Mjerenja i instalacija

Da bi se uklonile mogućnosti bočnog pomak, uspostavljene zaustavljanja utvrđuju se nekoliko tijela koja ih povezuje u kruti dizajn. Ovdje za ove vrste možete koristiti neobrađena odbora, ako je, ali dovoljna debljina i širina.

Kako napraviti skele

Instalirane zaustavljanja su srušena

Ako postoji potreba da bude otporna na rast (ako su dulje od 6 metara), za takvu ploču postoje dodatni naglasak. Ona počiva oko sredine glavnog, uklanjajući dio tereta.

Kako napraviti skele

Kako napraviti armenske skele na vanjskom kutu

Sada malo o podovima ovih filter skele. Izrađena je od širokog odbora debljinom od 40-50 mm. U tom slučaju, oni bi trebali biti pričvršćeni na trokute barem na vijak za samostažunju. Ovaj dizajn ne osigurava prisutnost ograde, a najmanji pokreti pod nogama uzrokovat će povećanu nelagodu. Stoga je fiksacija iznimno poželjna.

Drvene skele: crteži i fotografije

Gore opisane opcije su dobre ako posao ne preuzme prisutnost teških materijala. Također nije uvijek moguće piti šumu na zidu - bilo koji Ventfassad ili višeslojni zid - i ne možete imati sličan dizajn. U ovom slučaju, postoje punopravne šume. Njihov dizajn također nije kompliciran, ali je potrebna pristojna količina drva.

Kako napraviti skele

Shema skele iz ploča

Za njihov uređaj koriste se ploče značajne debljine - 40-50 mm. Prvi prikupljeni regali. To su dva vertikalna drvena ili debela ploča vezana križarima. Veličina križanja je 80-100 cm. Moraju se obaviti na temelju činjenice da je minimalna više ili manje zgodna širina podova je 60 cm. Ali to će biti mnogo sigurnije da ćete se osjećati ako imate Najmanje 80 cm. Da bi se dobio dizajn većih lateralnih stalak za stabilnost može se napraviti s mrljama gore.

Kako napraviti skele

Dakle, da šume nisu prekrivene zidom kuće, križaljke se mogu izraditi s puštanjem od 20-30 cm. Oni neće dati dizajne da padne prema kući

Stalci stavljaju na udaljenosti od 1,5-2,5 metara. Prostor od debljine ploča, koji će se koristiti za podnice - potrebno je da nisu molili. Stalci su instalirani na traženoj udaljenosti vezani uz trese. Oni neće dati dizajne da rade. Što je veći prijelaz i strujanje, dobiva se pouzdanija skela.

Kako napraviti skele

Dakle, da skele ne padne, oni su podržani od strane ploča / bar, od kojih jedan kraj je prikovan na police (nokti), drugi - zappyan na zemlju

Poprečne grede ne mogu učiniti da rade, ali još uvijek mogućnost da labave šume mogu pasti naprijed. Dakle, da se ne dogodi, grede su podržane tijela. Ako je visina šuma 2,5-3 metara, to se ne može učiniti, ali ako trebate obaviti rad na razini drugog ili trećeg kata, takva fiksacija je potrebna.

Kako napraviti skele

Drvene skele Učinite to sami u nekoliko dana

Ako se rad obavi na velikoj nadmorskoj visini, preporučljivo je napraviti ogradu. Oni mogu biti izrađeni od ne baš debela ploča, ali bumps ne bi trebalo biti, kao pukotine. Rukohvatit će vam pomoći da se osjećate na vrhu sigurnijim onima koji se boje visine.

Kako napraviti skele

Konstrukcija skela je modularna, lako se povećava na potrebnu visinu i oblik

Kako napraviti skele

Na razinu preklapanja na drugom katu ima dovoljno standardne ruke - 6 metara

Kako napraviti skele

Neugodne takve šume u tome što moraju u potpunosti rastaviti, ako postoji potreba za premjestiti na drugi zid

Kako napraviti skele

Možete prikupiti male skele od starih, ali snažnih ploča. Ponekad za margine i zaustavljanje koriste stupove ili cijevi - što je na farmi

Građevinske koze

Još uvijek postoji način da se svjetlo mobilne skele - izgraditi iste zgrada koze, peckanje s određenim korakom poprečne trake, koji će biti istovremeno i stubište, i sloj za podne ploče.

Kako napraviti skele

Na križarima su položene podne ploče

Takva varijanta skela je dobra, na primjer, pri penjanju kod kuće. Oblaganje ide od dna, visina se mora mijenjati cijelo vrijeme, ostavljajući ili pričvršćene na zid nema mogućnosti. Stoga je ova opcija za takav slučaj najbolji.

Članak o temi: Pozadine

Kako napraviti skele

Građevinske koze - Mogućnosti

Ponekad jedan stalak na jednoj strani čini okomito, bez nagiba. To vam omogućuje da ih ugradite bliže zidu, podovi se nalazi bliže zidu. U nekim slučajevima to je prikladno - na primjer, s ostavom, slikanjem, preventivnom obradom.

Vrste i sklopovi metalnog metala

Prilikom izgradnje kuće kamena, građevni blokovi, metalne šume su prikladnije. Oni mogu podnijeti bilo kakvo opterećenje. Oni su manje popularni iz razloga što je u mnogim regijama drva još uvijek najjeftiniji pogled na građevinske materijale. Drugi trenutak, koji je često odlučujući, je razbijanje drvene skele, ploče se može koristiti za korištenje u budućnosti izgradnje. I dijelovi metala moraju biti prašina u staji.

Ali metalne građevinske šume imaju pluse. U rastavljenoj državi ne zauzimaju mnogo prostora. Vlasnici drvenih kuća i dalje se periodično javljaju kako bi ih koristili: log kuća zahtijeva brigu, tako da je jednom svaka dva ili tri godine potrebna. Praktično u ovom slučaju su metalni, ne drveni. Lakše su se okupiti, izdržljivi i jači.

Sve metalne skele ima isti oblik - vertikalne police spojene križaljke i sakriti. Samo metoda pričvršćivanja dijelova između sebe je različit:

  • Šume. Zove tako zbog činjenice da su premrane s regalima povezani pomoću igle. Rezovi cijevi ili diskova s ​​perforacijom su zavareni na police, a na križnim papirima - ojačane igle. Čim je takav sustav vrlo jednostavan, izdržava teška opterećenja. Vrlo jednostavno implementirane pin građevinske šume za zgrade jednostavnog oblika, zaobilazeći erkers i izbočine - mnogo teže.

    Kako napraviti skele

    Princip povezivanja PIN šuma

  • Stezaljke. Za regale i premrane, koriste se cijevi kružnog poprečnog presjeka, koji su međusobno povezani uz pomoć posebne stezaljke. Sustav je vrlo mobilni i pokretni, lako možete zaobići bilo kakve curvilinear fasade. Minus - ograničen kapacitet za podizanje i visinu (prema GOST - ne više od 40 metara).

    Kako napraviti skele

    Stezaljke - brza instalacija / rastavljanje

  • Okvir. Okviri iste veličine su zavareni iz okruglog ili pravokutnog cijevi. Oni su povezani između poprečnih cijevi i tijela. Imaju modularnu strukturu, lako se povećavaju i visine i duljine. Imaju određeni korak u dužini - 1,5 / 2 / 2,5 / 3 metra, u visini, jedan dio je obično 2 metra, standardna dubina je 1 m. U nekim okvirima, kotači su osigurani za lakše kretanje preko ravne površine. Priključak elemenata tipa zastava - igle s utorom u okviru zavare se u koje je umetnut potvrdni okvir. Otvari se izrađuju u križanju i brdima. Elementi se stavljaju na PIN, fiksni pomoću potvrdnog okvira. Odjeljak se povećava pomoću spojnih cijevi manjih promjera, zavarenih na police na jednoj strani. S ovom metodom, idealno odabrane veličine cijevi su važne, tako da ne postoji srednja vrijednost.

    Kako napraviti skele

    Okvirne šume - načelo pričvršćivanja križa i Ukusina

  • Klin. Uz ukupnu sličnost dizajna razlikuju se u obliku spoja. Na šalama s određenim korakom (obično 2 metra) zavareni diskovi s perforacijom. Na skakačima s oba kraja, posebne brave poput "vuka pegle" su zavareni. Brave su fiksirane na disk pomoću klinove posebnog obrasca. Takve su šume brzo povezane i odvojene, imaju visoku mobilnost, mogu se koristiti na fasada složenih oblika.

    Kako napraviti skele

    Klinge šume regali i crossbrends povezuju se s klinovima i posebnim bravama za zaključavanje

Uz neovisnu proizvodnju metalnih skela najčešće čine igle. Oni se provode najlakši način, međutim, oni su samo dobri na pravokutnim fasadama, zaobići složenije oblike, morate napraviti dodatne cijevi.

Čitaj više