Što trebam učiniti ako postoje pukotine u poda estriha?

Anonim

Za dekorativni dekorativni dekorativni ukras se često koristi cement-pijesak. Nakon instalacije ponekad se javlja takva nevolja: formiraju se vodene pukotine.

Izgleda osobito loše kada se premaz samo moralo sušiti, a već je jedva pucketao po cijeloj površini. Oko polovice događaja, ovaj se nedostatak može ispraviti. Da biste razumjeli što učiniti kada dođe do pukotina, morate saznati razloge za njihov izgled.

Uzroci pucanja

Deformacija u vezi poda pojavljuju se iz dva glavna razloga:

  • Problemi s osnovnim podovima: previše je tanko, nehomogeno, nezrelo - dovesti do kršenja integriteta premaza.
  • Loša kvaliteta ugradnja estriha: sastav cementne smjese, debljina prevlake, uvjeti smrznutog, pojave skupljanja šavova.

U prvom slučaju problemi su previše ozbiljni i moguće ih je popraviti samo potpuno demontiranjem estriha i donoseći osnovu za prikladno stanje, u budućnosti cementiranju poda u budućnosti.

U slučaju problema u samom estriku, pukotine ispraviti relativno. Možete početi samo popraviti da osnova nema problema, inače sve radnje neće imati smisla - loša baza će jednostavno pokvariti ponovno pod. Ako je definitivno sve u redu s osnovicom, možete shvatiti određeni nedostatak estriha i otići u eliminaciju.

Što trebam učiniti ako postoje pukotine u poda estriha?

Nedostatak kompenzacijskih šavova i vrpce za prigušivanje

U procesu sušenja estriha, njegov niz doživljava određena opterećenja uzrokovana naponom iz neujednačenog skupljanja cementnog morta. Na glatkoću ovog procesa utječu različiti čimbenici:
  • Različita debljina premaza na različitim točkama poda;
  • temperaturna razlika u određenim područjima prostorije;
  • Mehanička opterećenja iz drugih elemenata građevinske strukture: susjedne sobe i posebice vrata, u blizini koje se najčešće formiraju pukotine u estrihu, budući da se cement na ovom mjestu suši brže, nastavljajući testirati napetost iz susjednih prostorija.

Članak na temu: Dizajn kupaonice s mozaikom - razgovarajte o plusima i masovima

Zapravo, estrih ne izdržati napon i smanjuje se. Nije kritična oštećenja i lako se razmazuje s završnim završnim materijalom. Međutim, ako postoji kompenzacijska šavova, ova deformacija se uopće ne bi pojavila.

Šavovi su izrađeni u najosjetljivijim na teret mjesta, na primjer, na vratima. Zahvaljujući tome, estrihe u susjednim prostorijama su sušeni odvojeno i ne utječu na jedno drugo.

Također se preporuča da se preporučuje odsutnost izravne veze estriha sa zidovima, budući da se cementni polja, širenje, može oštetiti i naštetiti zidu. Da bi se to učinilo, koristi se traka za biranje, lijepljenje na zid oko perimetra prostorije i stvarajući zid između zida i premaza.

S velikom dijelom sobe, kompenzaci se stvaraju u koraku od pet do šest metara. Najbolje je napraviti šavove, umnožavanje zglobova u glavnom preklapanju. Šavovi su osušeni posebnim alatom ili jednostavnim brusilicama, dubina mora biti 1/3 debljine poda estriha.

Neusklađenost s proporcijama u proizvodnji rješenja

Što trebam učiniti ako postoje pukotine u poda estriha?

Najčešće se odnosi na suhe mješavine. Unatoč pokazateljima o pakiranju točnog omjera vode i smjese, u neiskusnim ljudima postoji želja za razrjeđivanjem rješenja točnije, tako da je lakše primijeniti.

Nemoguće je to učiniti, jer će previše tekuća mješavina snažno smanjiti kvalitetu premaza. Proizvođač točno određuje potreban postotak vode na temelju svojstava aditiva u smjesi, tako da se upute točno treba uočiti.

Također je važno temeljito miješati. Ručno to učiniti neprihvatljivo. Za miješanje se koristi posebna mješalica ili vježba s odgovarajućom mlaznicom.

Nesukladnost s ispravnom debljinom sloja

  • Premala debljina dovodi do nedovoljne strukturne čvrstoće i uništavanja premaza pod vanjskim utjecajem;
  • Uz previše duljine vlage u estrihu povećava otpornost materijala, što dovodi do deformacije.

Povreda procesa mraza

Potrebno je zapamtiti načelo koje se odnosi na sve cement rješenja: što je mješavina više vremena provesti u mokar stanju, što će postati jači. Povreda ovog pravila i ubrzanje opruga Estrika dovodi do značajnog smanjenja svoje snage, zbog čega se pojavljuju pukotine.

Članak o toj temi: Kako uzgajati ljepilo pozadine

Zato je nemoguće dopustiti u prostorijama nacrta i ući u estrih sušenja izravnog sunčevog svjetla. Da bi se povećao trajanje poda, može se koristiti polietilenski film koji će držati vlagu u cementu.

Uklanjanje pukotina

Što trebam učiniti ako postoje pukotine u poda estriha?

Ako su pukotine formirane zbog napona materijala, oni imaju smisla samo ako su kompenzacijske šavove i dalje napravljene. Tako će se popravak pod sastojati od dva dijela: stvaranje mreže šavova i njihovih brtvenih, penjanja pukotina.

Treba pamtiti da mješavina koja zaglavi šavove treba imati o istoj konzistenciji i margini sigurnosti kao i ostatak estriha.

Tehnologija popravka pukotina je sljedeća:

  • U estrihiju, šavovi skupljanja izrezuju se na udaljenosti od 5 m od drugih, u trećoj debljini premaza.
  • Šavovi su zapečaćeni poliuretanskim brtvilom.
  • Pukotine se šire radeći šok.
  • Cipele se čiste od fragmenata prašine i betona.
  • Praznine su neugodno ne-skupljenim tvari s lopaticom i popnu površinu estriha.

Dobro pogodna za brtvljenje pukotina od cementa M-400, PVA i ljepilo za vodu. Prva dva sastojka se miješaju u proporcijama 2: 1, da budu u moderiranju - tako da otopina može procuriti u utor, ali nije rasti.

Što trebam učiniti ako postoje pukotine u poda estriha?

U slučaju drugih vrsta kršenja, morate pribjeći pomoći stručnjaku za procjenu cjelokupnog stanja estriha - bilo da je sposobno izdržati opterećenje, bez obzira na to je li prihvatljiva snaga prihvatljiva na bazi.

Ako su nedostaci beznačajni, deformacije se mogu zanemariti. Moguće je to učiniti u slučaju kada je pločica izabrana kao dekorativni premaz, ljepilo koje će rubovi pukotina prilično dobro spustiti. Osim toga, pojedinačni elementi premaz pločica mogu se lako zamijeniti ako se pukotine šire na gornji sloj oblaganja.

Ako je završna obrada druga, pucanje pukotine se vrši na isti način kao u slučaju šavova.

Članak na temu: Pravilan Kabinet Proizvodnja s vlastitim rukama

Ako su strukturni nedostaci značajni - cementni sloj je previše tanko ili u otopini previše vode, a premaz je namijenjen za ozbiljne mehaničke utjecaje, morat će odbaciti sve operacije od nule.

Dakle, to je prilično lako zatvoriti pukotine koje su se pojavile u estrihu je vrlo lako ako nema ozbiljnih poremećaja u izgradnji baze ili same prevlake cementa. Međutim, najbolji način izbjegavanja pukotina je u početku spriječiti njihov izgled. Da biste to učinili, možete otvoriti podni estrih i, naravno, trebate platiti maksimalnu pozornost na proces instalacije i učiniti to sa svim točnosti.

Čitaj više