Kako napraviti brand od plinskog cilindra, bačve, cijevi

Anonim

Stari plinski cilindar jedan je od najkorisnijih stvari na farmi. To samo iz njega ne čini: i peći, burzine i roštilj i mangale. I sve zato što je oblik gotovo spreman. Postoje male izmjene koje traju samo nekoliko sati. Na primjer, brazier iz plinskog balona može se obaviti tri ili četiri sata (to je ako noge ne rade).

Kako napraviti brand od plinskog cilindra, bačve, cijevi

Ako želite, brazier se može izdati vrlo atraktivan, na primjer, u obliku lokomotive

Sigurno rastavljanje

Prije početka rada s cilindrom, potrebno je ukloniti ostatke plina iz nje. Operacija je jednostavna, ali pouzdano sprječava moguće probleme: spremnik je napunjen vodom. Ona pomiče sve parove i ostatke.

Prvo, odvrnite slavinu, priključite vodovodni crijevo i voda se isporučuje pod blagim pritiskom. Kada je cijeli volumen potpuno ispunjen, možete početi rezanje metala.

Označavanje cilindra

Najčešće za Brazier uzeti propagirani balon za 50 litara. Ispada optimalnu veličinu za pripravu 6 dijelova kebaba. Ovi proizvodi su standardni, jer će traga biti zajednička svima.

Vanjski promjer cilindra je 96 cm. Savršeno je podijeljeno na 4: ispada 24 cm. Tu je i oznaka u vezi s kojom je prikladno napraviti oznaku: to je uzdužni šav. Što se tiče i vrijedi sve udaljenosti: onda će sve biti glatko, bez izobličenja.

Prvo, depoziramo od spojeva 24 cm u oba smjera, provodimo linije. Stavljanje balon vodoravno, šav dolje, na jednoj od linija koje smo označili pod ražnjićima. Od kružnih šavova na desno i s lijeve strane povlačimo 3 cm, a zatim stavite oznake svakih 8 cm. Dobivamo 6 maraka. Oni će morati izbušiti rupe promjera oko 1 cm.

Od linije na kojoj je izveden označavanje polaganja 10 cm (iz šava - sredina, ispada 34 cm). Ovdje će završiti naslovnicu naše mange.

Kako napraviti brand od plinskog cilindra, bačve, cijevi

Označavanje plinskog cilindra za mangalu

Zatim stavite poklopac. To će biti udaljenost između prve označene linije i upravo se primjenjuje. Između njih, povlačeći se 3 cm od kružnih spojeva, udio je linije. S vama na cilindru nacrtao je Mangala poklopac. Potrebno je manje od polovice promjera (ona se ispostavilo na fotografiji ispod).

Kako napraviti Brazier iz lima ovdje.

Izrada marke iz plinskog cilindra

Sve ove manipulacije provode se s cilindrom napunjenim vodom. Navedeni su, a prva stvar prerezana na liniji na koju će se pričvrstiti poklopac (vidi sliku ispod). Samo ne zaboravite: rezanje balona, ​​ne dopiru do kružnih šavova za 3 cm.

Izrada rezanja u cijelosti duljine ove prestane. Nije potrebno dalje odrezati: odmah ćemo zavariti petlje.

Ako ste najprije odrezali cijeli poklopac, to će biti teško zavariti šarke: Morat ćete nekako popraviti poklopac, držati ga na istoj udaljenosti. Nerealno je to učiniti, trebat će vam pomoćnik. Zaustavljanje nakon prvog pila duž linije, lako je učiniti sve same.

Kako napraviti brand od plinskog cilindra, bačve, cijevi

Čineći prvi rez na vrh poklopca, odmah zavarite petlju

Brisanje petlje, nastavljamo raditi s brusicom - odrezana vrata i okreće se i ne pada. Sada već možete sipati vodu iz spremnika.

Članak o toj temi: Kako odabrati desno kauč u unutrašnjost?

Kako kuhati stroj za zavarivanje pretvarača, pročitajte ovdje.

Zatim, tako da otvoreni poklopac nije pokriven natrag i nije slomio petlje, zavarivanje duž rezane linije između komada kutnih komada (vidi sliku ispod). Prilično širina je 3-4 cm, i izrežite kut što je - 40 * 40 mm ili 50 x 50 mm. Takve su zaustave potrebne na obje strane poklopca - na desnoj i lijevo.

Udaljenost od kojih će se poklopac otvoriti, promijeniti disperziju uglova. Pokupite takvu udaljenost tako da ga možete udobno zatvoriti - niste se morali saviti naprijed, ustati na ručku. Ali u isto vrijeme, previše je naprijed prema njemu, također ne može biti poslužen tako da se ne zatvara i kuca na njegovu ruku.

Kako napraviti brand od plinskog cilindra, bačve, cijevi

Zavarivamo komad kutka između petlja - to će biti čep za poklopac

Preostali donji rub je lako ukloniti ako postoji rez. Ne smiju se dirati bočne (kružne). U njima su položeni prstenovi za brtvljenje, koji čvrsto drže cijeli dizajn mangale. Zato smo kada se obilježili poklopac, povukli smo se nekoliko centimetara od njih: tako da je mangal bio izdržljiv i pouzdan.

Na poklopcu pričvrstite ručku. Ona može biti. Ako postoji nešto prikladno u "Honeycomb", koristimo, ne - možete jednostavno biti malo armature zakrivljene na odgovarajući način. Poželjno je prilagoditi još jedan komad drva tako da možete uzeti ruku.

Sljedeći korak u proizvodnji mantalnog cilindra je potrebno tako da poklopac ne padne. Da biste to učinili, izrežite iz metala s debljinom od 1-3 mm propusnosti od oko 3 cm. I zavaljajte do rezanja u cilindru.

Kako napraviti brand od plinskog cilindra, bačve, cijevi

Iznutra oko perimetra zavarivamo metalnu traku koja neće dati poklopac

Zatim, na prethodno primijenjenim oznakama, izbušite rupe ispod ražnjaka.

Kako napraviti brand od plinskog cilindra, bačve, cijevi

Prethodno smo primijenili naljepnice nakon 8 cm. Sada smo izbušili rupe na njima

S druge strane, na zavarenoj ploči nasuprot svakoj rupica, oni čine prostirke. Ovo je također mjesto pod ražanj.

Sljedeći korak je rezanje na donjem dijelu utora za unos zraka. Dizajn žongliranja je zatvoren i bez nje, ogrjevno gori i ugljena će biti loš. Stoga, mi okrećemo štalu do dna prema gore, a od šava u oba smjera postavljamo 10 cm. Sljedeći, iz svake od ovih linija ću odgoditi 10-12 cm i također obavljati linije. Pokazalo se da na jednakoj udaljenosti od središnjeg šava imamo dvije trake s širinom od 10 cm. U ovim prugama izrezati kroz brusilicu svakih 5 cm zračnih rupa. Ako želite, ne možete učiniti trake, ali bušiti rupe, ali trebalo bi biti puno njih, a proizvodnja bendova će potrajati manje vremena.

Kako napraviti brand od plinskog cilindra, bačve, cijevi

Tako izgleda kao oznaka ispod otvora za zrak

O tome zašto rupe ne rade na samom dnu. Prvo, šav dodir nepoželjan. Daje ukočenost dizajna. Drugo, svi otvori na dnu brzo su začepljeni masnoći, pomiješani s pepelom i pepelom. Tada je ova mješavina vrlo mnogo, a zrak dolazi jako loše kroz rupe, potrebno je stalno ventilirati drva i ugljena i često čistiti rupe.

Posljednji bar - izrežite slavinu i pripremite rupu.

Kako napraviti brand od plinskog cilindra, bačve, cijevi

Izrežite dizalicu, primjenjujemo zakrpu i zavarivanje

Članak o temi: Tko je rekao da su zavjese na trokutasti prozori teški?

Sam mangal iz plinskog cilindra je spreman. Ostaje pričvrstiti noge. Kako - Pročitajte nekoliko točaka u nastavku.

Kako napraviti brand od plinskog cilindra, bačve, cijevi

Što bi se trebalo dogoditi kao rezultat: Brazier iz plinskog cilindra s poklopcem

Kako ovdje napraviti brand željezni brazier ovdje.

Jednostavan dizajn

Gore opisana opcija je prikladna, ali prilično komplicirana u proizvodnji. Možete učiniti sve što je lakše. Najlakši način za rezanje cilindar propana na pola, na rubovima izrezati na ražnjiće uz ražanj, sjeckajte rupe na bočnim stranama rupa za usis zraka i pričvrstite noge. To je sve radovi.

Kako napraviti brand od plinskog cilindra, bačve, cijevi

Najjednostavniji dvorzir iz balona propana

Ako postoji želja da napravite brazier s poklopcem, druga polovica je zavarena na petlji. I tako da poklopac ne uspije, na vanjskoj i bočnoj strani, to je zavareno s metalnom trakom 3 cm širinom (u prethodnoj verziji, traka je kuhana u tijelo, a ne na poklopac).

Na otvoreni poklopac ne pada, ponekad se koristi komad lanca kao čep. Segment željene duljine je zavareno na desnoj i lijevo. Ali opcija s zaustavljanja iza leđa je mnogo praktičnija: lanac je zbunjen i prljav: s zatvorenim poklopcem se ispada u mangi.

Barca Mangal

Barrel je poželjno pronaći gotovo isti volumen - 50-60 litara je optimalna veličina. Štoviše, promjer ne bi trebao biti prevelik: ražnjići obično idu 50-60 cm. Da bi za njih čvrsto ležale na rosu, trebala bi ostati najmanje 10-12 cm slobodne duljine. Ispada da promjer cijevi ne smije biti više od 40-50 cm.

Kako napraviti brand od plinskog cilindra, bačve, cijevi

Mangal iz cijevi s poklopcem. Proizvodnja na male stvari podudaraju se s procesom kada se koristi plinski cilindar

Ako je šira, postoje dva izlaza - napravite ražanj na potrebnim veličinama ili zavarenim s udaljenosti iz ugla u kutu na kojem će opisati svoje savjete. Neće biti moguće puno osvojiti, ali se može reproducirati 5-6 cm, ovisno o veličini kuta.

Bačve moraju imati debljinu zida od najmanje 2-3 mm. Nemoguće je koristiti spremnike ispod goriva. Oni neće pasti u tanku opsegu, tako da možete kuhati hranu.

Slijed smrznute proizvodnje iz cijevi se ne razlikuje od gore opisanih. Samo pripremna faza ide sama po sebi - nema potrebe ispuniti vodom. Uz vrlo različite veličine, morat ćete prilagoditi u označavanju - do smanjenja ili povećanja - vidite sebe.

Kako napraviti brand od plinskog cilindra, bačve, cijevi

Iz bačva, također možete napraviti najlakši brand - do rezanja noge izrezati uz spremnik i smanjiti rubove šampona

Napravite vrlo funkcionalne mangale od bačva - kontejner za ugljen ili vatrogasna vozila se dodaju uz (također s poklopcem). Jedan od njih je na fotografiji.

Kako napraviti brand od plinskog cilindra, bačve, cijevi

Mangal iz bačve s ugljena

Iako nitko ne smeta učiniti isto iz cilindra: pored 50-litrena prepananov, pričvrstite točno isto uređene, ali već na 27 litara.

Kako napraviti brand od plinskog cilindra, bačve, cijevi

Mangal iz cilindara propana s ugljenom ili kapacitetom drva

Mangal iz cijevi i s cijevi

Uzgoj u buci iz cijevi je malo teže. U smislu da trebate skuhati. Sve ostale operacije se ne razlikuju. Čak su i dizajni potpuno isti.

Članak o toj temi: Kako odabrati Boje i valjak za Fliyslinic Wallpapers

Kako napraviti brand od plinskog cilindra, bačve, cijevi

Mangali iz cijevi - Proizvodnja će zahtijevati malo duže: trebate privatnice

Ali kada koristite cijev postoje njegove prednosti: jer ćemo i dalje pozdraviti strane, zašto onda ne biste vratili vrata (na fotografiji s lijeve strane). Možete koristiti stari od štednjaka - možete staviti drva kroz njega, kao i prilagoditi dovod zraka do "pripreme" ugljena.

Mangal s cijevi

Kako bi se osiguralo najbolje potisak i tako da dim ne ometa da se u blizini, moguće je pričvrstiti dimnjačku cijev na bočnu bočnu mangalu iz cilindra, cijevi ili bačva. Radovi će dodati, ali ne mnogo. Ali to će biti ugodno koristiti: dim je dobar na kebabu, ali ne žele disati.

Kako napraviti brand od plinskog cilindra, bačve, cijevi

Mangali s cijevi su udobniji - dim se povećava. Također možete razmatrati drugačije na različite načine.

Kako napraviti jednostavan cigle Brazier, pročitajte ovdje.

Mangal Berbekyushnitsy

Ne sve i nije uvijek moguće staviti na ražnjiće. Onda vam je potreban roštilj ili roštilj. Ako želite imati nešto takvo, umjesto metalne trake duž duge strane mangalnog kućišta, pozdravite metalnu traku, a kut je 30 * 30 mm. Dobit ćete policu na kojoj možete staviti mrežu. Sama rešetka može biti zavarena od šipke.

Kako napraviti brand od plinskog cilindra, bačve, cijevi

Roštilj s plinskim balonom

Kao opcija - podrška za rešetku može se obaviti, do provistenga neznatno ispod razine vrata kutova široko 3-4 cm.

Video prikazuje dizajn mangala od tri plinska cilindra, koja može biti roštilj i pušenje. Vrlo kompetentan dizajn. Izgled! Koristan!

Ovdje je opisana proizvodnja pekara od cigle.

Noge

Oni mogu biti iz kutne, okrugle ili profilne cijevi, armature, debelih metalnih pruga. Što je na farmi, a zatim koristiti. Neke ideje su na fotografiji ispod.

Kako napraviti brand od plinskog cilindra, bačve, cijevi

Najjednostavnije noge cijevi i kutak - zavareni na dno. Možete napraviti dno podupirača i organizirati policu

Gotovo također može biti izrađena od traka postala velika debljina.

Kako napraviti brand od plinskog cilindra, bačve, cijevi

Noge metalnih traka velike debljine

Udobne noge za mangal iz cilindra propana mogu se napraviti iz cijevi profila. Oni mogu biti u obliku obrnutog slova "t" i zavareni do sredine. Možete napraviti podršku u obliku okvira, čineći policu ispod (ili nekoliko polica) za ogrjev, zdjele i t.

Kako napraviti brand od plinskog cilindra, bačve, cijevi

Stopala od cijevi profila za mangal iz plinskog cilindra

Možete napraviti noge od okrugle cijevi i / ili spojnice. Ako manbonski želite biti prijenosni, mali segmenti armature su zavareni na tijelo, a komadi cijevi prikladnog promjera (unutarnji promjer cijevi je nešto veći od vanjskih priključaka). Možete nacrtati naprotiv: boriti se protiv komada cijevi i umetnite spojnice.

Kako napraviti brand od plinskog cilindra, bačve, cijevi

Kako napraviti noge na roštilj cijevi i priključaka

Samo imajte na umu da se s takvim nogama teško pomakne: noge će ispasti. Da bi se to izbjeglo, izrežite rezbarije.

Video primjer proizvodnje jednog od domaćih mangala iz cilindra propana vidi dolje.

Kako izgraditi ljetnu kuhinju pročitajte ovdje. Možda trebate izgraditi sjenicu gdje možete uživati ​​u kebabu? O izgradnji sjetve od metala, pročitajte ovdje (s izvješćem o fotografiji).

Čitaj više