12 načina za navlaži zrak bez ovlaživača

Anonim

Svi su se osjećali, budi se u jutarnjoj suhoći u ustima i grlu, osjećaj pijeska u očima, pospanosti i bolesti, teško disanje. No, malo je ljudi povezao izgled ovih simptoma s nedovoljnom vlagom u sobi. Pogotovo negativno suhe klime djeluju zimi kada grijanja. Postoji mnogo načina za navlaženje zraka u stanu bez ovlaživač zraka.

12 načina za navlaži zrak bez ovlaživača

Kako hidratizirati zrak u stanu ljeti

Redovita ventilacija

Otvaranje prozora trebate nekoliko puta dnevno, najmanje 15 minuta. Metoda je najučinkovitija u zimi, ali ljeti je vrijeme vruće i suho, tako da ventilacija neće biti dovoljna. Kako bi se povećao protok zraka češće operite prozore, oni idu na veliku količinu prašine.

Mokro čišćenje

Redovito mokro čišćenje jedan je od najučinkovitijih i zdravih načina za povećanje vlažnosti kod kuće. Nažalost, ne svatko nema dovoljno slobodnog vremena da se svaki dan primijeni put.

Domaće biljke

Zelene biljke - pomagači u normalizaciji vlažnosti u zatvorenom prostoru. Oni uništavaju neke bakterije, ističući Phytoncides i doprinose stvaranju udobne vlage u kući. Važno je ne zaboraviti, češće sprej i obrisati lišće, a zatim biljka će donijeti maksimalnu korist.

Kako bi se ovlažio zrak, razvod:

  • hibiskus;
  • Čudovište (ako nema djeteta i domaće u kući);
  • ružmarin;
  • dracaena;
  • Ficus;
  • ciper;
  • Fatsia;
  • Dracaena.

Akvarijum

Savršeno se bori s akvarijem za suhim zrakom. Ali ne biste ga trebali koristiti ako postoje alergije u kući. Što je spremnik više, jači će biti isparavanje. Akvarij mora biti četkanje u vremenu i bolje ako će imati sustav filtracije vode. Kako to učiniti upravo ovdje.

Članak Umjetna tkanina tkanina: Sastav i svojstva

Kako vlažiti zrak u apartmanu bez ovlaživač zraka

Fontane

Uz optimizaciju vlažnosti u prostoriji neće biti problema. Izbor dekorativnih fontana je ogroman, kao i koristi od njih. Cirkulacijska voda vlaži prostor i ukrasite bilo koji interijer. Pogotovo lijepo uživati ​​u ljeti.

Sprej

Korištenje pulverizatora je najlakši i najjeftiniji način za poboljšanje vlažnosti u kući. Poprskajte vodu ne samo okolo, već i na tulu i zavjese, koje će tijekom sušenja proizvesti dio vlage. Poprskajte ih i biljke.

Spremnici za vodu

Jedna od varijanti vlaženja su spremnici za vodu. To može biti bazen ili kanta, ali najbolje u unutrašnjosti će odgovarati raznim vrčevima i posudama zanimljivih oblika u kojima se mogu postaviti dekorativni dekoracije. Ostat će slijediti čistoću plovila i ispuniti ih na vrijeme. Zimi se preporučuje kapacitet da se približava bateriji ili izravno na njega. Širi vrat tare, to je veće područje isparavanja.

Posteljina

Nakon pisanja stvari, povucite ih po cijelom stanu, vrh, donje rublje će biti hidratiziran. Posebno učinkovita metoda je sušenje posteljine na bateriji ili blizu nje na sušilici. Tijekom dana, nekoliko puta smo navlažili veliki ručnik i osušite ga. Noću se preporuča ostaviti nešto mokro na bateriji.

12 načina za navlaži zrak bez ovlaživača

Ako nije moguće kupiti hidratantnu kremu, koristite jednu od primarnih metoda.

Kupaonica

Ako se netko opradi u kupaonicu, vlaga se tamo akumulira, što se može koristiti za dobro. Otvorite vrata kupaonice i dobijte prije dodatnog navlaženog zraka. Ili samo ulijte vodu u kupuju i otvorite vrata.

Ventilator

Moguće je napraviti klimu optimalne i rukotvorine, kao što je ventilator i tkanina tkanina, poželjno nije jako gusta. Uzmite vlažnu tkaninu i zamotajte ga ventilator, a zatim uključite uređaj. Dalje, samo trebate povremeno napraviti tkivo.

Članak na temu: Privjesci to rade sa stakla

Domaći uređaji

  • Iskoristite plastičnu bocu, s srednjom količinom rupom i malom tkaninom. Boca je potrebna da se veže na bateriju tako da se krajevi tkiva padaju u vodu na bateriju. Dakle, tekućina će se ravnomjerno kretati po komadu tkanine i sušiti, dajući potrebnu vlagu.
  • Trebat će plastičnu posudu s poklopcem i malim ventilatorom (računalo). Na naslovnici spremnika, pričvrstite ventilator i označite krug na promjeru rotirajućih noževa. Uklonite ventilator i napravite rupu na željenoj liniji. Na bočnim stranama smanjite dvije rupe za izlaz zraka. Prikupite dizajn i spojite se na izvor napajanja, promatrajući polaritet. Uključite vodu nije do vrha, ostavite oko 10 cm.
Ovdje ćete naći sve načine da napravite ovlaživač zraka s vlastitim rukama.

Kontejneri

Sada se prodaju posebni mali spremnici u kojima možete izliti vodu i umetnuti između dijelova baterije. Savršeno se nose s funkcijom klime ovlaživanja kod kuće. Izbor takvih uređaja je ogroman, što će omogućiti klimu poboljšati i ukrasiti sobu.

12 načina za navlaži zrak bez ovlaživača

Kako vlažiti zrak u djece

Preporuča se instalirati higrometar, mjerenje vlage i termometar, mjerenje sobne temperature. Preporučljivo je nedaleko od kreveta. Dobra razina vlage smatra se 40-60% na temperaturi od 18 do 22 stupnjeva Celzija. Koja se vlažnost zraka smatra normalnim u dječjoj sobi.

U dječjoj sobi i novorođenčetom koristite sve te metode, ali s nekim prilagodbama i uzimajući u obzir karakteristike bebe i njegove želje:

  • Prije ukrcavanja ili instaliranja kućnih biljaka, pobrinite se da su bezopasni. Stavite posude unutar inadmulity za dijete.
  • Instaliranjem akvarija, roditelji moraju biti sigurni da dijete nema alergija na riblje hrane.
  • Stavite tako da protok zraka ne pogodi dijete izravno.
  • Kapaciteti s vodom, ako su bolji ne koristiti. Mokri ručnik na bateriji bit će mnogo sigurnije.
  • Mokro čišćenje i ukorijenjenje u kući proizvode mnogo češće nego u odrasloj sobi.

Članak o temi: Minecraft: obrt s papira s vlastitim rukama s fotografijama i videozapisima

Disanje u zatvorenom prostoru ispunjen čistim i svježim zrakom mnogo je lakše i ugodnije. Koristeći savjete, stvorit ćete ugodnu klimu u kući i poboljšati kvalitetu života svih kućanstava.

Čitaj više