Domaći luk na vratima: upute kako napraviti

Anonim

Jeste li ikada vidjeli razliku između uobičajenih vrata i ukrašenih posebnim portalom ili lukom? Slažem se, potonji je najbolje rješenje koje možete smisliti s originalnim i urednim otvaranjem vrata. Moram reći da se svi radovi mogu napraviti vlastitim rukama. Da biste to učinili, dovoljno je izvoditi izračune, imati potrebnu količinu materijala u rukama, a za veće povjerenje, pogledajte fotografije i video materijale na temu.

Pokušajmo shvatiti što je potrebno organizirati luk, kako to učiniti vlastitim rukama i što je potrebno. Da to učinimo, idemo u red.

Domaći luk na vratima: upute kako napraviti

Proces ugradnje

Materijal

Radimo se s onim što će materijal biti najoptimalniji.

Pvc

Lukovi iz PVC-a mogu se obaviti neovisno, možete naručiti i instalirati na vrata. Naš zadatak je vaše vlastite ruke, to znači, shvatimo kako je to učinjeno. Dakle, postoji vrlo velik broj PVC panela. Oni su različite boje, pa čak i veličine. Oni postoje poseban profil i uglovi. Paneli su pričvršćeni gotovo isti kao obloge ili paneli iz drugog materijala. Glavna metoda je poseban dvorac Spike-Groove Plus profila.

Domaći luk na vratima: upute kako napraviti

Da biste shvatili kako napraviti vrata s lukom iz PVC-a, prvo pogledate otvaranje. Da, ispostavilo se da izvede vrata po luku, gledamo na putu. Ako postoji stara kutija, potrebno je demontirati. Glavna stvar je da je otvor bio čist.

Dakle, nakon demontaže rada, koji je, usput, daleko od neuobičajenog, već možete napraviti luk na vratima. Govorimo o neovisnom izvršenju, tako da ovdje možete učiniti na dva načina. Ako je luk na vratima pravokutan, onda nije potrebno napraviti sanduk, dovoljno je koristiti zidni profil za PVC zajedno s uglovima. Potrebno je ispravno izrezati željenu širinu. Nakon toga moraju zatvoriti otvor. Bočni dijelovi mogu se pričvrstiti na vijku za samostažupanje, zatvorite profil. Međutim, takav luk je dobar kada su zidovi glatki.

Članak o temi: Kako napraviti popravke u kuhinji dnevni boravak?

Domaći luk na vratima: upute kako napraviti

Ako postoje problemi sa zidovima, možete napraviti luk na vratima koristeći preliminarni sanduk. Može se napraviti od drva, a možda i od metala. Izbor se temelji na mogućnostima i materijalu zidova.

Od PVC-a, luk vrata se vrši s vlastitim rukama na takav način, ali se može kupiti. Spremni, u pravilu, već ima ukrasne elemente, samo instalacija strijela ostaje na vratima. Također se mogu dovršiti. Stoga se isplati odrediti koliko će vrata s lukovima biti u kući.

MDF.

To su posebni paneli, koji također mogu biti prekrasan materijal za luk. Štoviše, njihova širina je 20-25 cm, može dobro poslužiti kao širina jednog dijela luka. Ispada, ploča je opcionalna za rezanje. Možete otvoriti s jednog dijela. Tada će izgledati kao portal. U načelu, značenje je isto, razlika se sastoji isključivo u obliku luka. Naravno, u slučaju polukruga, morat ćete pokušati sve pažljivo ispuniti. Svojim vlastitim rukama, takav se luk može obaviti djelomično s sandukom. Naime, polukružni luk za sanduk, a kad zid ostavi mjesto od bivšeg okvira vrata, ako je produženo. Zatim se zatvara panelima i dobra je stavka.

Domaći luk na vratima: upute kako napraviti

Oblaganje

Također se može koristiti za luk, materijal ima razne sorte, može se urediti, kao što želite, izgleda organski, i što je najvažnije, prirodno je izvrsno rješenje unutar stambenih prostora.

Domaći luk na vratima: upute kako napraviti

Gips

Zajednički tip materijala, omogućuje organski ulazak u luk u otvor, dajte joj apsolutno bilo koji oblik. Također je moguće izvesti vlastite ruke.

Više detalja

Naravno, bez nastave će biti teško. Ali to prvo ovisi iz materijala, a zatim iz samog izgleda. Uostalom, ne svugdje ne možete napraviti složen dizajn. Neke prijelaze ne dopuštaju ovo. Stoga možete opisati samo opće preporuke, ali više za vidjeti na videu ili fotografiji.

  1. Priprema. Da biste to učinili, učinite sve izračune, kupujete željenu količinu materijala plus 10% (to je preduvjet, kako ne biste pali u znatiželjnu situaciju kada to nije do doslovno malo, a materijal će biti uklonjena iz provedbe). Također je važno za dionične materijale. Svi su prikazani lako obrada i praktički svatko može primijeniti iste alate.
  2. Izgradnja zgrade. Ili se to može učiniti u shematski prikaz na samom izgledu ili izgraditi poseban okvir iz profila. Razumjeti format i veličinu luka.
  3. Dekorativna završna obrada. Vrlo dobro kada je već pripremljen okvir. Tada će biti lako pričvrstiti završni materijal i dobiti dobar rezultat.

Članak o temi: Zidni sat u dnevnom boravku - 80 fotografija izvornih ideja dizajna

Domaći luk na vratima: upute kako napraviti

Pričvršćivači

Dodjeljujemo zasebno mjesto za spojnice. Morate pažljivo odabrati nosače za različite vrste materijala. Uglavnom, stablo je da se polimer obično odnosi na samo-uloge. No, na primjer, s PVC panelima, potrebno je izračunati silu vezanosti, jer previše jak tlak može dovesti do stvaranja neželjenih pukotina. Isto vrijedi i za stablo. Za luk, bolje je odabrati visoku klasu koja je najstabilnija. I također ne uzimajte drvo suhe. Prilikom obrade moguće je pucanje.

Domaći luk na vratima: upute kako napraviti

Također se primjenjuje na pričvršćivanje. Za PVC i više suptilnih opcija za drvene panele, bolje je koristiti ne previše debele vijke koji će lako uključiti bez oštećenja materijala. U slučaju PVC-a, usput, bit će moguće isključivo popraviti profil, a zatim koristiti postojeći sustav za montažu ploča.

Domaći luk na vratima: upute kako napraviti

Međutim, također treba razjasniti kako su glatki zidovi u otvaranju. Ako je sve u cilju u pogledu razine, možete jednostavno montirati profil oko perimetra luka, a zatim umetnuti ploče u nju bez popravljanja. Ali ako postoji vrlo vidljiva zakrivljenost zida, bolje je napraviti sanduk. I ovdje je stablo prikladno: to je mekša i bolje kombinirati s plastikom.

Pa što je uputa? Sve je jednostavno: Pravilno odabrati materijale, alate za obradu, gledati primjere u fotografijama ili videozapisu, u skladu s omjerima i tehnikom sigurnosti.

Čitaj više