Kako lijepiti samoljepljivu pozadinu?

Anonim

Samoljepljive pozadine ne mogu se nazvati novosti na tržištu građevinskog materijala. Nakon što se pojavio premaz, nakon nekog vremena ispostavilo se da je nezasluženo zaboravljeno. Vjerojatno se to dogodilo jer je slika boja bila malo ograničena. Ali danas, prije samoljepljive pozadine ljepljenja, možete koristiti širok raspon u trgovinama. Premazi ovog tipa imaju i razne teksture, što vam omogućuje da odaberete nešto posebno za interijer.

Kako lijepiti samoljepljivu pozadinu?

Samoljepljive pozadine omogućuju vam da postavite na zid bez upotrebe ljepila.

Sorte samo-tech

Kao glavna razlika između takozvanih samo-ključa, postoji poseban sloj na stražnjoj strani premaz, što omogućuje montiranje materijala bez uporabe ljepila. Ljepljivi sloj ima gustu zaštitu u obliku filma, dok se vanjski dekorativni gornji sloj može napraviti na temelju PVC-a, tkanine ili pluta.

Kako lijepiti samoljepljivu pozadinu?

Samoljepljive pozadine su podijeljene u mat, sjajnu, tkaninu.

Prva vrsta predstavlja mat ili briljantni premaz koji dobro doseže. Ali tkanina pozadine izgledaju vrlo reprezentativno i najčešće imaju crtež.

Posljednja vrsta premaza predstavljena je materijalom na bazi plug koji je sposoban obavljati ne samo dekorativnu funkciju, već i zvučnu izolaciju. Materijal na bazi prometnog zastoja također djeluje kao toplinski izolator, područje uporabe ovog premaza je vrlo široko.

Vrlo je lako brinuti se za takve pozadine: potrebno je koristiti vlažnu krpu ili usisivač.

Čišćenje samoljepljivih pozadina može biti u sobama, čiji su uvjeti karakterizirani povećanom vlažnošću, štoviše, premaz se prilično postojano suočava s mehaničkim učincima. Iz tog razloga, vrsta PVC pozadine savršeno je pogodan za dekoraciju zidova u kuhinjskom prostoru, kupaonici ili kupaonici. U nekim slučajevima, preporučljivo je koristiti samoljepljive pozadine u vrtiću. Jedinstvenost takve pozadine leži u univerzalnosti, koja se izražava u sposobnoj ljepilo materijala ne samo na zidovima, već i na namještaju, kombinirajući opcije dekora.

Članak o toj temi: Plasteliranje samih stropa

Pripremni rad

Šokantna shema samoljepljivih premaza razlikuje se od one koja se koristi u slučaju papira ili vinilne pozadine. Samo-tech lako je pričvršćena. Međutim, za pripremu površine i dalje će ga morati poravnati i čistiti prašinom. Na temelju ne smije biti ostataka nafte. Zidovi se moraju projicirati. Za rad će biti potreban sljedeći materijali i alati:

Kako lijepiti samoljepljivu pozadinu?

Alati za lijepljenje samoljepljive pozadine.

  • rulet;
  • razina;
  • škare;
  • mekani valjak;
  • nož za rad s linoleumom;
  • olovka.

Da bi se samoljepljiva baza ispravno i glatko ojačala, ona izvorno označava pomoću nevalja. Potrebno je to učiniti na zidu, povlačeći se iz kuta, također možete primijeniti razinu koja će vam omogućiti da pročitate strogo vertikalnu liniju. Potrebno je to učiniti na takav način da se drugi rub platna može malo konjugirati s kutom zida.

Dalje, potrebno je odrediti visinu zida, dodajući oko 5 cm za rezervu. Ova metoda se mora koristiti samo ako se web ne mora prilagoditi uzorka. Ako bendovi moraju biti kombinirani, poželjno je to učiniti do točke rezanja, inače se može pokazati da nema dovoljno materijala.

Samoljepljiva pozadina Tehnologija lijepljenja

U sljedećoj fazi počinju glavne značajke instalacije. Kako bi ispravno ojačali traku, nemoguće je odmah riješiti cijelog zaštitnog sloja. U početku, potrebno je pobijediti malo odozgo na vrhu mreže, ali ne više od 20 cm. Potrebno je biti pričvršćen na zid i otopljen u skladu s maržnom linijom, a zatim postupno početi lijepiti pozadinu, nerazumno izglađuje ih u različitim smjerovima. Potrebno je premjestiti iz središnjeg dijela na rubove. Možete koristiti čistu krpu u procesu, zamijeniti koji je dopušteni mekani valjak ili lopatica.

Članak o temi: Metodologija i sredstva od pranja pozadine

Nemoguće je napraviti prisilno istezanje pozadine, jer će to promijeniti njihovu geometriju. Kao rezultat toga, to će se ispasti na šavove.

Kako lijepiti samoljepljivu pozadinu?

Oblikujte samoljepljivu pozadinu.

U procesu lijepljenja možete naići na problem pojave mjehurića zraka, koji se moraju brzo riješiti, udaraju ih ispod platna. Ispisane samoljepljive pozadine bez takvih pogrešaka, naravno, teško je, međutim, ako ste naišli na takve okolnosti, onda se riješite ih pomoću konvencionalne igle. Za to, mjehurić mora biti probušen, a nakon - da izgladi neispravno mjesto s krpom.

Pozadine koje su pričvršćene na zidove bez uporabe ljepila imaju visoku izdržljivost. Nijanse takvih premaza imaju izvrsnu reprodukciju boja, dodatno, površina pozadine pokazuje otpornost na alkalne i kisele otopine.

Među minusima može se razlikovati iznimno suptilna osnova, kao i za slučaj ako je pozadinu izrađena od PVC-a. To se odražava na činjenicu da će sve nepravilnosti zidova nakon plaće biti vidljive s takvim pozadinom. Kao rješenje ovog problema koristi se uporaba zidova i particija od gipsanih ploča i particija. Tek tada će biti u stanju dobiti savršeno glatke premaz.

Ako želite uštedjeti kada kupujete samoljepljive tapete sorte, vrijedi napustiti cork i tkivne materijale, jer imaju vrlo impresivan troškove. Ali ako uzmete u obzir da mogu trajati do 20 godina, ne može se nazvati velikim nedostatkom, jer će biti moguće uštedjeti na popravku.

Odabir premaza, obratite pozornost na činjenicu da samoljepljiva pozadina još uvijek ne izgleda tako prikazano kao phlizelin ili vinil kolege. Osim toga, ako to nije bilo moguće staviti na pozadinu iz prvog puta, koji su montirani bez smjese, one su neprihvatljive za gašenje. Sve ostale sorte pozadine mogu se preklapati, čim majstor primijeti nedostatke.

Članak o temi: Moss u unutrašnjosti

Čitaj više