Unutarnja završna obrada lože s plastičnim pločama

Anonim

Balkon je odavno prestao biti soba za potrebe kućanstva. Sve se više koristi kao dodatni dnevni prostor ili mjesto za opuštanje. Da biste uživali u sobi i dovedete u stambeni izgled, morate obaviti niz aktivnosti na njegovom ostakljenju, izolaciji i unutarnjem uređenju. U ovom članku, mi ćemo razmotriti korak po korak upute, kako šivati ​​balkon s plastičnim panelima vlastitim rukama, karakteristikama, prednostima i nedostacima plastičnih ploča. Reći ćemo vam što treba obratiti pozornost pri odabiru materijala za unutarnji završetak balkona. Možete naručiti unutarnju završnu obradu u građevinskoj tvrtki ili završiti balkon s plastikom s vlastitim rukama.

Prednosti završne skupine s plastičnim pločama

Unutarnja završna obrada lože s plastičnim pločama

PVC paneli su najbolja opcija za unutarnju uređenje balkona i logova. Kako pravilno šivati ​​balkon s plastičnim pločama tako da završna obrada izgleda lijepo i poslužuje se dugo vremena.

Opis prednosti i osnovnih obilježja PVC panela za balkon:

  • PVC ploča za balkon je ekološki prihvatljiv, siguran za ljude i životinje.
  • Ima relativno malu cijenu.
  • Životni vijek od dvadeset do pedeset godina.
  • Materijal se u potpunosti ne boji učinke visoke vlažnosti i vode.
  • Otpornost na ultraljubičastog. Praktički ne blijedi, ne uništava pod djelovanjem ultraljubičastog, ne razlikuje štetne tvari.
  • Plastika ne mijenja svoje karakteristike kada temperatura pada, otporna na mraz, nije sklon deformaciji i truljenje.
  • Zapisivanje obloge s plastičnim pločama povećat će toplinsku izolaciju i izolaciju buke u prostoriji.

Kojim kriterijima odaberite materijal za pokrivanje balkona

Postoji nekoliko kriterija za odabir plastičnih ploča na balkon. Razmislite o tome što trebate obratiti pozornost, pri odabiru materijala:

  1. Broj ukrućenja unutar panela utječe na čvrstoću materijala nego što više, plastika će biti jači.
  2. Obje strane plastike moraju biti homogene, ravnomjerno izgrebene, bez stranih nečistoća i aditiva. U jeftinim modelima za proizvodnju unutrašnjosti ponekad koriste recikliranje sirovina. Također znak recikliranih sirovina može poslužiti sivkaste nijanse.
  3. Rub mora biti savršeno gladak. Kada spojite dijelove, između njih ne bi trebalo biti praznina. Kada se veza mora čuti, kliknite. To govori o gustoći materijala i dobro pristaju dijelova međusobno.
  4. Postoje PVC paneli širine 250 mm i široke 380 mm široke. Za otvoreni ili ne zagrijani balkon, bolje je kupiti usku plastiku. To je otpornije na sezonske temperature.

Za strop možete odabrati jeftiniji materijal. Za zidove je potrebna gusta plastika, jer ima više mehaničkih učinaka na zidove.

Izračunajte koliko materijal ide i koje vrste plastičnih završnih proizvoda treba kupiti.

Da biste uvjerili PVC balkona PVC, trebat će vam završiti plastične profile:

  • Ravne ploče za plastične zidove. Oni su pričvršćeni na sanduk s vijcima za samo-tapkanje ili klamerica.

    Unutarnja završna obrada lože s plastičnim pločama

  • Kutak s dva zrna potrebna je trim profila za odvajanje kutova balkona ili loggie. Dva profila su međusobno povezana pod kutom od 90 °.
  • Bit će potreban kutni profili s tri ruba za dekoraciju padina. Tri profila pod kutom od 90 ° su spojeni.

Članak o temi: Kako šivati ​​klasične zavjese u dnevnom boravku s vlastitim rukama

Mjerimo perimetar prostorije, koji će biti plastični. Rezultirajuća vrijednost je podijeljena na širinu plastike. Dobivamo željenu količinu materijala u komadima. Uzmimo za opskrbu nekoliko komada.

Balkon s balkonom s vlastitim rukama

Podstava balkona s plastičnim pločama trebat će od četiri dana do tjedan dana. Šivanje balkona PVC paneli bit će u nekoliko faza. Prije unutarnje obloge lože, preporuča se instalirati okvir balkona, obaviti popravak balkona ploče, zatvoriti sve praznine. Kada završite balkonske ploče, PVC su svi elementi sigurni strogo po razini.

Kvalitativno sklonište balkon plastike, trebamo fazni plan za obavljanje posla.

Koraci za obavljanje balkona s PVC panelima vlastitim rukama:

  1. Procjenjujemo stanje balkona. Obraćamo pozornost na štednjak, zidove, strop. Ako štednjak zahtijeva popravak, prvo morate izvesti ovu fazu rada. Strop se ispituje na prisutnost žutih ili smeđih mrlja, mogu signalizirati curenje. Ako je balkon suspendiran, preporučuje se zamijeniti ili ojačati metalne ograde.

    Unutarnja završna obrada lože s plastičnim pločama

  2. Provodimo rad na balkonu. Ako ne namjeravate napraviti dnevni boravak s balkona, to će biti dovoljno da se instalira okvir iz troslojnog profila s jednim komorom dvostruko glaziranim prozorom. Ima smisla naručiti stakleni stog s premazom za uštedu energije.
  3. Svi utori na balkonu ispunjeni su cementnim mortom ili krvarite montažnom pjenom. Pjena je bolja hvatati ako se primjenjuje na vlažnu površinu. Kada se pjena osuši, odrežite sve izbočene dijelove i pokrijte ga brtvilom.
  4. Stavljamo sloj pare barijere. Da biste to učinili, potrebno je popraviti na perimeru prostorije i izolacijski materijal pare.
  5. Napravite sanduk na stropu i zidovima. Drvene tračnice ili metalni profili mogu se koristiti za sanduk. Reiki mora biti suha i glatka. To je nezgodno za montiranje PVC panela na metalne profile, ali njihova uporaba je prikladna na otvorenim balkonima s visokom vlažnošću. Ako je brda okomito, sanduk mora biti pričvršćen na zid vodoravno. Pročitajte više procesa prikazuje se na videozapisu, pogledajte:

Članak na temu: Kako napraviti rastegnite strop vlastitim rukama (video i fotografije)

Plan ugradnje ugradnje

Unutarnja završna obrada lože s plastičnim pločama

Montaža shema osovina i materijal za oblaganje

Doomple je važan element, na kojem ovisi o ravništvu svih rubova i površina panela. Za implementaciju instalacije morate izvesti sljedeće korake:

  • U tračnicama svakih pola metara bušotine. Kroz ove rupe, sigurne letvice na strop i zidove. Ako je površina betona, trebat će vam perforator. Ako cigla, onda će biti dovoljno električne bušilice. Može se montirati na dowel.
  • Reiki Brepim strogo po razini, paralelno međusobno s visinom od 400 mm.
  • Niži rake Brepim na razini od 30-50 mm od poda.
  • Stavili smo izolaciju između regala robova. Popravite ga ljepilom. Pjena, polistirena pjena, mineralna vuna može se koristiti kao izolacija.

Planirana električna energija na vaš balkon, mislimo preko mjesta svjetiljki, prekidači. Rastegnite ožičenje.

Korak po korak vodič: kako skloniti loggia plastike

Izrađujemo sve faze uređenja unutarnjih ureda po korak:

  • Počinjemo sjetviti sobu iz stropa;
  • duž cijele duljine morate instalirati početni vodič;
  • Prvi profil je pričvršćen samo-crtanjem na okvir, na strop je pričvršćen na dočenici. Potrebno je pričvrstiti u odnosu na razinu, inače će sve sljedeće ploče otići na konjušenje;
  • Paneli Brepim voditi samo-ladice ili zagrade s klamericom. Pogledajte postupak na video više detalja:

Unutarnja završna obrada lože s plastičnim pločama

Instalirajte plastične ploče Počnite s kutom

Kada je strop spreman, idite na obloge zidova balkona PANC:

  • Instaliranje plastičnih ploča na loggia počnite s kutom;
  • Postavili smo profil vodiča u prvi kutak;
  • Izrežite polaznu ploču u veličini, umetnite ga s uskom strani u utor kuta vodilice;
  • Izrežite ploču i spojite se pomoću Startne ploče na zaključavanje Zip-Groove s visokokvalitetnom vezom, čuje se klik.

Kontroliramo detalje koji se čvrsto uklapaju u vodilice i jedni druge. Na ovom načelu nosimo cijeli perimetar sobe.

Prva ploča mora biti instalirana u vertikalnom vezanju strogo okomito na pod i strop. Ostatak će biti jednak tome. Provodimo trim lože i balkona PVC vlastitim rukama koristeći visoku kvalitetu razine izgradnje. Neznatan iskrižje prve ploče pokvarit će svu obrubu lože u gotovom obliku. Paneli moraju biti konsolidirani tako da se čvrsto uklapaju jedni na druge.

Značajke montažnih ploča na zidu s prozorima

Kako odvojiti zid na kojem je priključen prozori? Potrebno je popraviti vodilice na pod i ispod prozorske prozorske prozora paralelno paralelno. Zatim smo odvojeni plastikom prema gore opisanoj shemi. Za detalje pogledajte ovaj videozapis:

Članak o toj temi: Kako ljepilo pozadinu na kuhinjskoj pozadini: prednosti i nedostaci, dopušteni i zabranjeni slučajevi, rad s papirom, vinil pozadinom, upute za lijepljenje, fotografiju, video

Tijekom instalacije, posljednje i pretposljednje ploče je unaprijed pripremljena. Ovo je prilično kompliciran i prostran dio posla. Da biste to učinili, posljednja ploča treba odrezati širinu na visinu jezika (6-8 mm) i dodati jedan milimetar. Podrezivanje je lako izvršiti uz pomoć noža za tiskanicu. Ako je potrebno, poprečno rezanje se može koristiti za metal s metalom.

Unutarnja završna obrada lože s plastičnim pločama

U dovršetku vodilice padne, stisnite silikon. Umetnite pretposljednji ploču s posljednjom pločom, pre-popravite ploče jedna s drugom.

Na kraju, obavljamo podnu oblogu i postavite postolje.

Gotova loža trebala bi stajati za jedan dan dok ne pronađe silicij, na kojem je pričvršćen posljednji detalj.

Balkon, prekriven plastikom, izgleda vrlo lijepo. Plastika instalirana u smislu razine dobro je spojena i poslužit će kao dodatna izolacija buke, a također će značajno povećati toplinsku izolaciju na balkonu. Vaš balkon će biti čist i uredan da zavidi svim susjedima. Lijepo je sjediti s gostima ljetni dan, ili možete organizirati zimski vrt na grijanom balkonu.

Čitaj više