Geranian rastuće tajne

Anonim

Geranian rastuće tajne

Dobra popodne, dragi čitatelji!

Geranium (Peralgonium) je široko rasprostranjena prostorija. Od dugo vremena, naše su se bake uzgajale. Aktivno cvjetaju cijelu godinu i zadovolji nam prekrasne svijetle šešire širokog raspona boja. Stvarno mi se sviđa kad postoji niz lonaca s geranijem na prozorskoj dasci, takva ljepota!

Želim podijeliti neke tajne da rastu Gerani, koji ste stekli iskustvom, čitajući knjige i komunicirali na forumima i samo s ljubavnicima - cvijeće, a ponekad u učenju na vlastite pogreške. Kao rezultat toga, razvili su takva jednostavna pravila za njegu geranija.

Geranium. Reprodukcija

Također možete rasti geranij iz sjemena, ali više volimo šiling sredinom veljače prije ožujka.

U ovom trenutku već je potrebno za obrezivanje geranija. Uostalom, Geranium je lagana šalica, a zimi je malo svjetla, a biljka je izvučena, ona ne postaje jako lijepa. Geraniums treba podrezati gole izbojke na visini koju trebate (ali ne sasvim na panju, naravno), od njih će nove grančice ići.

I možete ažurirati geranium svake godine, transplonciranje iz novog rezanja, kao što su naša velika baka učinila u starim danima.

Za reprodukciju geranija, odgovarajuće reznice duguju oko 7 cm s tri-pet listova.

  1. Rezanje reznice, stvarajući kostur ispod bubrega.
  2. Spustite par lišća.
  3. Osušimo rez i mjesto lišća listova 2-3 sata, tako da se kriška povukla u film.
  4. Stisnite odmah u pripremljene posude s tlom.
  5. Lagano pada.
  6. Da bi se formirao veličanstveni grm, učvrstili smo vrh bubrega.
  7. Stavili smo svijetlo mjesto, ali ne na suncu!

Mnogi jednostavno izrezati reznice i staviti u vodu, savjetovati u posudu s vodom staviti tablete aktiviranog ugljika tako da nema truljenja. Korijeni se formiraju vrlo brzo. Zatim sjede u loncima.

Lonac treba uzeti malu. Geranium zemljišta ne treba mnogo. Što se korijeni brže okreću zemlju na zemlju, brže će biljka cvjetati, a manje lonac, to će biti veći cvjetnice. U velikim posudama, biljka možda uopće ne cvjeta, on to ne treba - život je tako dobar, zašto se gnjaviti? U jednom loncu možete čak i posaditi nekoliko reznica.

Članak o toj temi: Robot papira s vlastitim rukama s shemama i videozapisima

Geranian rastuće tajne

U procesu ukorjenjivanja, donji listovi mogu žuti - rastrgati ih kad se pojave par drugih novih lišća.

Da bi se stvorila prekrasna veličanstvena užurbanost, vrhovi se izlijevaju na 8-10 ploča, bočni izdanci - na 6-8 m i stalno okreću lonac tako da je bustice ravna.

A nedavno se čuo na tržištu od jedne bake, koji je prodavao geranij koji tijekom cvatnje lonca više ne treba okrenuti, inače bi cvjetanje mogao zaustaviti.

U načelu, ne okrećem se, ali nisam znao što je to potrebno. I recite vam, mislim da trebate.

Voda kao sušenje tla, nije potrebno sipati.

Geranian rastuće tajne

U lipnju - srpnju, ako je potrebno, također je moguće napraviti šiling, ako to niste učinili u ožujku ili ako grm ružno odrasta.

Kako se brinuti za geranium

Briga o geraniju nije komplicirana, ova biljka nije bitno, potrebno je samo znati da Geranium voli:

  • Sunce (ali tolerira sjenu pluća). Dobro se osjeća u južnim i istočnim prozorima
  • Toplina (ali vrlo svjetlo jeseni mrazevi će preživjeti)
  • Ne česti, ali obilno zalijevanje. Geranium je lakše nositi suho tlo nego višak vlage iz kojeg se može piti
  • Dobra drenaža u loncu - preduvjet koji je posljedica prethodnog pravila
  • umjereno plodna, čak i oskudno tlo, (inače će biti mnogo zelenila, ali malo boja)
  • Redoviti hranilice koji počinju proizvoditi u proljeće i nastaviti raditi svaka dva tjedna do kasne jeseni. Za aktivan rast, dušikov gnojiva koriste, a zatim su zamijenjeni kapom i fosfornim, potrebnim za obilne cvjetanje
  • Uklanjanje bljeskanih cvura za nastavak cvatnje.

Vrlo dobro hranjenje je jođana voda : 1 Ispustite jod se otopi u 1 litru vode i prelijte 50 ml ovog pripravka oprezno na zidove posude. Nemojte pretjerivati ​​korijene ne spaljuju!

Članak o temi: Magazine "Mali Diana 2019-11"

Nakon takvog zalijevanja, geranium je kontinuirano i luksuzno cvjeta!

Dobro hranjenje može se pripremiti iz širokog raspona doma.

Geranian rastuće tajne

Mogući problemi

Ako a žuto lišće Razlozi mogu biti sljedeći:

  • Ako lišće suši samo rubove - razlog je nedostatak vlage
  • Ako su listovi trom ili plugs - razlog viška vlage.

U oba slučaja, listovi mogu biti dolje.

Zlatno stabljika , donji listovi padaju - nedostatak svjetla.

Geranian rastuće tajne

Geranian rastuće tajne

Geranium u vrtu

Ljeti, Geranium voli živjeti u svježem zraku - staviti ga na balkon ili u vrt, da ga stavi u zemlju, kada je već prošla prijetnja noćnih mraza.

Isprva, nakon što je preživio stres povezan s varijabilnim mjestom, geranium će biti bolestan, može saviti i lišće. Ali onda budite sigurni da vam ugodite s obilnim cvatom.

Na ulici cvjeta nevjerojatno, a grm jako raste kao nikad kod kuće!

Stisnula sam geranij na cvjetnim krevetima, volim kad stignu crveni i bijeli geranium. Vrlo lijep izgled Gerani pored Petunije. Moj prijatelj je poslao fotografije Njemačke i Austrijske cvjetnjaka, postoje svugdje takve cvjetne krevete, na kojima rastu Petunia i Geran.

Geranian rastuće tajne

Na suncu, ponekad lišće u cvijetu stječe ružičastu boju - to je normalan fenomen, kao da "tan", biljka nije bolja od toga, ne gore.

Geranium je u stanju izdržati bilo koju temperaturu, au vrućem ljetu cvjeta dobro na suncu, ali voli više hladnog vremena. U jesen na 10-12 stupnjeva, ona "ne može" s takve temperature!

Pogledajte savjete http://Ogorodtv.ru za uzgoj geranija u vrtu ili u zemlji.

.

Možete zadržati geranium na ulici prije početka mraza sve dok temperatura ne padne na 2-5 stupnjeva topline. Tada će morati smanjiti, presaditi u lonce i staviti na hladno mjesto (10-12 stupnjeva) na zimsko stanje hibernacije ili, postupno bježe na višu temperaturu, staviti u sobu u kojoj će nastaviti cvjetanje.

Članak o temi: Cvijet šifona to radi sami

Važno je postupno pogoditi biljku na višu temperaturu, i općenito, u mom iskustvu, prilikom vraćanja Gerana s ulice, ona je vrlo bolesna. Stoga, obično, za sadnicama na ulici, posebno uzgajamo biljke iz Chenkov, koji sam prerezao u siječnju do veljače, a onda ih uklonim iz posuđa i sletila u zemlju. U isto vrijeme, glavna biljka ostaje kod kuće, ponekad u dobrom vremenu podnosim ga da diše na ulici. Također u jesen, ako je potrebno, izrezati reznice iz ulica cvijeća i posaditi ih kod kuće.

Poznato je da Geranium pročišćava zrak u zatvorenom prostoru, koristi se za liječenje mnogih bolesti. O receptima za liječenje geranija kod kuće sam napisao poseban članak. Pozivam vas da pročitate!

To su takve jednostavne tajne da rastu geranium.

Možda se pitate:

  • Koje cvijeće treba držati kod kuće
  • Zašto se naatifylum suhi ili žuti listovi
  • Vrući tuš za napuštanje biljke
  • Početna cvijet gloxia. Slijetanje i briga
  • Petunia u Kašpo

UCE članci Bloge

Čitaj više