Kako odabrati zavjese na zastornoj vrpci

Anonim

Nema troškova unutarnjih poslova bez prekrasnih zavjesa koji okviru otvore prozora. Ali, jedna stvar odabrati prikladnu boju i veličinu Gardin. I potpuno drugačiji - pričvrstite tkaninu na takav način da ukrašava sobu, stvorilo posebno raspoloženje. Vrlo zgodan uređaj za zavjese za zavjese je zavjesa pletenica, s kojima se stvaraju prekrasni nabori, iste veličine i oblika.

Kako odabrati zavjese na zastornoj vrpci

Odaberite zavjese na vrpci

Sorte

Država zavjesa na fotografiji je posebna vrpca opremljena užadima. Ušive se na vrh zavjese s pogrešne strane, nakon čega su zategnuti za užad. Kao rezultat toga, dobiva se prekrasna draperija Gardine.

Postoji nekoliko sorti zavjesnih traka na prodaju, od kojih je svaka namijenjena za montažu platna određuje:

  • Obična vrpca stvara preklop u obliku stupca.
  • Pletenica formiranje cik-cag nabora. Može obavljati dodatno uređenje kardina.

Kako odabrati zavjese na zastornoj vrpci

  • Prozirna traka od lagane organske orgulja ili tila.
  • Neproziran, namijenjen teškim, zavjesnim tkaninama.

Kako odabrati zavjese na zastornoj vrpci

Osim toga, traka za montažu zavjese razlikuje se u širini, koja se kreće od 2,5 do 10 cm. Najčešći traka je 2,5 cm i 6 cm. Prvi pogled se koristi za pričvršćivanje pluća zavjesa na kukama. Drugi pogled namijenjen je skupim, teškim zavjesama.

Kako odabrati zavjese na zastornoj vrpci

Mnoge ljubavnice kako bi spasili, preferiraju uske, jeftine vrpce. Međutim, uska traka ne može sakriti nedostatke na viječuru. Na širokoj vrpci postoji nekoliko redova kuka koje vam omogućuju da objesite zavjesu iznad uobičajenog, podižući tkaninu preko vijenca.

Kako odabrati zavjese na zastornoj vrpci

Izračunajte širinu tkanine i pletenice

Kada kupujete pletenice, potrebno je odrediti željenu frekvenciju sklopova na gotovom proizvodu. Na primjer, da biste stvorili laganu zavjesu, morate kupiti traku gustoće 2. To znači da se dobije jedan metar zavjesa, sastavio se u malu draperiju, morat ćete kupiti 2 metra tkiva. Na rezultirajući broj, trebali biste dodati 10 cm, koji će ići na rubove. Također možete odabrati traku s koeficijentom gustoće od 2,5 ili 3.

Članak o temi: Što je bolje - rolete ili valjane zavjese?

Kako odabrati zavjese na zastornoj vrpci

Da biste izračunali željeni uzorak tkiva, trebali biste koristiti širinu otvora prozora, ali duljina vijenca. Osim toga, materijal treba kupiti s marginom. Uostalom, u procesu krojenja, tkanina može biti poravnana ili će se smanjiti nakon pranja.

Kako odabrati zavjese na zastornoj vrpci

Tkanina za zavjese

Za šivanje s vlastitim rukama, trebali biste kupiti prikladno tkivo. Njegov izbor ovisi o atmosferi koju trebate stvoriti u zatvorenom prostoru. Na primjer, u kuhinji možete kupiti segment WC-a i guste platnene tkanine. Za spavaću sobu, na fotografiji je zamračenje idealno - materijal koji ne prelazi u sobu. U dnevnoj sobi možete kupiti pamuk, posteljinu, svilu, brokadarski materijal. Također vrlo dobro ukrašavanje tkanine od vune ili poliestera.

Kako odabrati zavjese na zastornoj vrpci

Šivanje vrpce zavjese

Za početak, rubovi zavjese moraju biti obrađeni, tihi rezovi. Gornji dio se briše na pogrešnoj strani širine, koja je jednaka veličini pletenice ili malo više. Ako je veličina mase šire od rubova, rubovi materije tretiraju se s overlock tako da ne pljuju.

Kako odabrati zavjese na zastornoj vrpci

Daljnji rad se provodi u sljedećem redoslijedu:

  • S ruba materije, na primjer, zamrači, trebali biste odrezati rub i pokrenuti rub, na širini od 3-4 cm.
  • Na pletenici smo pali krajeve na stranu za nekoliko centimetara i oslobađajući užad. Zatim je vrpca ušivena na nevažeću stranu zavjese, povlačeći 1 cm od rubova i infleksije.
  • Šitili smo pletenicu preko cijele duljine do vrha stvari. Provodimo drugu liniju na dnu pletenice.

Kako odabrati zavjese na zastornoj vrpci

  • Ako traka zavjese ima nekoliko užeta, treperimo ga uz svaki od njih.
  • Zatim savijte šav sa strane. Trepete tkivo oko ruba.
  • Uklonite navoje iz šava za pritezanje vrpce.
  • Zavjesa leti i ispravlja.

Kako odabrati zavjese na zastornoj vrpci

Ometati gotove zavjese

Nakon što je pletenica ušivena, postavlja se pitanje: kako objesiti zavjese na vrpci za zavjese?

Članak o temi: Dimenzije tuš kabina - Opcije za odabir

Sve je vrlo jednostavno: prvo morate povući niti na širini vijenca, duž rubova trake i vezati na svakoj strani. Nabori dobiveni na pletini nakon zatezanja uže trebaju biti ravnomjerno otopljeni. Nakon toga, na zavjesi, s vlastitim rukama, kuke su vezane na istoj udaljenosti od 8 - 10 cm, zatim kuke s zavjesama vezanim na njima umetnute u strehe, kao što je prikazano na fotografiji.

Kako odabrati zavjese na zastornoj vrpci

U zaključku želimo napomenuti da je traka zavjesa prikladan uređaj koji se koristi na bilo kojoj zavjesi, zavjesi ili zavjesi. Pomaknuti za zavjesu pletenice, omogućuje vam da izvorno ukrasite otvor prozora, dripe mekane valove na grafikon. Zavjesa pletenica je jednostavan, brz način da se objesiti svjetlo til, deitera ili teške zavjese.

Čitaj više