Kako napraviti gotovinski ulaz vrata: dizajn značajke

Anonim

Platbods se može nazvati dekorativnom aplikacijom na dizajn vrata, nego, jer uglavnom skrivaju zgrade nedostatke povezane s zidom i istim vratima. Zato, prije nego što je gotovina ulaznih vrata, ne postoji potreba da se posebno pripremaju u tehničkim uvjetima. Iako je vrijednosno o pravdi napomenuti da će točnost i dalje biti potrebna, pogotovo kada se pile.

Kako napraviti gotovinski ulaz vrata: dizajn značajke

Ulaznica je potrebna za prepreku prašini i prljavštini u prorezima, kao i povećanje zvučnih izolacijskih svojstava.

Ali prije sastavljanja vrata vlastitim rukama, to ne bi povrijedilo da se bave nekim tehnološkim nijansama ovog elementa.

Sorte dext i njegove instalacije metode

Na građevinskom tržištu ulaznice se mogu naći iz drva, MDF panela ili plastike, u nekim slučajevima mogu se naći iz aluminij ili čelik. Ako se kupaonica nalazi u blizini ulaznih vrata, bolje je instalirati PlatBorks od furnira MDF ili PVC, jer su ti materijali tolerantni na učinke temperature i visoke vlažnosti.

Kako napraviti gotovinski ulaz vrata: dizajn značajke

Kada koristite tekuće površine, površina bi trebala biti savršeno glatka, inače paneli neće čvrsto sjediti i ostaviti praznine ispod njih.

Da bi se vratili novac na vrata vlastitim rukama, najbolje je koristiti tekuće nokte. Iako se takav proces može obaviti s tankim noktima. Ali ako je izbor zaustaviti se u drugoj verziji, prije početka rada potrebno je smanjiti sve kape za nokte. Ako to nije moguće iznijeti sami, možete koristiti građevinski pištolj, koji se naplaćuje s takvim klinovima. U slučaju primjene svih istih noktiju, potrebno je pobrinuti se za njihovu masku. To se može učiniti s posebnom korektivnom olovkom ili akrilnom brtvilom.

Trebalo bi biti poznato da bi se tekuće površine površine trebale biti savršeno, inače ploča neće sjediti čvrsto i ostaviti praznine ispod njih.

Članak o toj temi: Kako se pravilno udariti uglove

Navigacija iz MDF-a vrlo je slična u strukturi s drvenim analozima, ali ima svoj način pričvršćivanja. Takve su daske prilično krhke, tako da su otvori za vodilice za nokte pripravljene pre-srednji promjeri u 1-1,5 mm. Samo otvor blende ne smije biti kroz.

Ako se odluči koristiti plastiku, bolje je zalijepiti. Praktičnost takvog materijala je biti jeftin. Stoga, ako se nije uspjelo nositi se s prvim vremenom s prvim vremenom, može se sigurno ukloniti i početi ponovno. Također, plastika je dovoljno fleksibilna tako da kada je instalirana, bilo je moguće omogućiti rad s neravnomjernim zidovima.

Kako napraviti gotovinski ulaz vrata: dizajn značajke

Shema srodnih krajeva gotovine iz MDF-a.

Rad s aluminijskim pločama mora se sakupljati s vijcima za samozadočavanje, samo uz njihovu pomoć, takve platfords se mogu pričvrstiti na dizajnu.

U tom slučaju, oblik PlatBorks može biti predstavljen ravnim, zaobljenim ili reljefom. Najčešće uporaba su ravne ploče, ali potonje se koriste ako je soba uređena u zanimljivom dizajnu rješenje.

Karta može se popraviti s računom ili teleskopskom (koristi se za neravnomjerno instalirana vrata).

Kako odabrati kut pohranjen pod zglobom?

U ovom trenutku, oblikovani reljef je jako zahvaćeno s prednjom stranom. Možete montirati navigaciju dva materijala: ravni bar bez praznina pomoću ravnog kuta ili pokupiti kapu. U isto vrijeme koristite horizontalni ili vertikalni smjer. Prije početka instalacije, svi rukavi moraju biti obojani ili tonirani lakom. Također, kutovi bi trebali biti glatki, to jest, pile liječene od hrapavosti.

Da biste instalirali reljefne ploče koje imaju zaobljeni oblik površine, primjenjuje se standardni kut od 45º. U ovom slučaju, potrebno je točno kontrolirati kut, inače postoji prilika za dobivanje praznina.

Obavezni alati

Kako napraviti gotovinski ulaz vrata: dizajn značajke

Da biste instalirali PlatBorks na vrata, trebat će vam: rulet, razina, spojnik i drugi alati.

Članak o toj temi: Unutarnja crvena vrata u unutrašnjosti

Trebate pripremiti:

  • Stuslo;
  • Hand Hacksaw s malim zubima;
  • Montaža ili odvijač;
  • rulet;
  • Kut gradnje;
  • tragač;
  • vrpca za montažu;
  • kliješta;
  • Nokti bez šešira ili posebni građevinski pištolj.

Ako postoji prilika, bolje je još uvijek koristiti stroj za praćenje s okretanjem platforme, u kojem slučaju možete postići idealne kutove.

Prva faza ide, naravno, demontiranje starih platforma. U ovom trenutku morate ukloniti sve stare nokte. Ovaj proces koristi mount ili odvijač. Pozornost se također treba posvetiti tvrdom šipku, jer u nekim slučajevima mora biti zamijenjena. Ako se takva potreba pojavila, onda bi trebalo biti isplaćeno njegovom fiksaciji.

Najbolja opcija je tvornička proizvodnja ovog elementa, jer postoje sve uvjete kako bi proizvod s visokom kvalitetom, što je najvažnije, sa savršeno glatkim rubovima. Da biste napravili dobru utakmicu, prije kupnje, morate mjeriti sve izbočine i nepravilnosti zida.

Workflow: Preporuke

U početku, postoji ček čak i zidova zidova, osobito na mjestu gdje se planira instalacija. Vrlo je važno da se nalaze u istoj ravnini, inače će biti prikovan, formiraju se praznine i praznine.

Uz pomoć konstrukcijskog kuta na poleđini panela nalazi se oznaka.

Kako napraviti gotovinski ulaz vrata: dizajn značajke

Dijagram ugradnje ulaznih vrata.

Rezanje dijelova tražene duljine izvodi se s hackav ili posebnim aparatom, ako ih ima. Za suspenziju do dobivenih mjerenja, najbolje je dodati 5 mm, tako da postoji zaliha u slučaju oštećenja materijala. Priključivanje označava rezu. Posebna uloga neće se igrati s kojom dio ulaznica za početak proizvodnje gori.

Kao što je spomenuto, potrebno je pripremiti nokte. Stoga morate unaprijed brinuti i spasiti ih od šešira uz pomoć žarda. Tako se postiže uredni estetski izgled cijelog proizvoda. Nokti se odvode u površinu u koracima od 0,5 m.

Za vrh ulaznica se najčešće koriste kratki dijelovi. Jedan od kutova ispran ispod 45 º. Dalje, rezultirajući segment pokušava postaviti i označiti vrh kuta s drugog ruba, nakon čega je fiksno.

Članak na temu: Plastična vrata balkona se ne zatvaraju: kako otkloniti poteškoće

To se događa da se slotovi formiraju na mjestu zglobova, koji se mogu eliminirati pomoću posebnog brtvila, koji se može odabrati u tonu ulaznica. Oni su formirani u slučaju kada je omeđen kut piljenja. Prije nego što se koristi, kako bi se zaštitili dizajn od onečišćenja, stranke oko jaza su zaglavljene u montažnoj vrpci, a nakon sušenja brtve, ona se uklanja. Priložiti platfords s suprotne strane da djeluju na isti način.

Kako napraviti gotovinski ulaz vrata: dizajn značajke

Ispis mora odgovarati materijalu i boji vrata.

Svi instalacijski radovi moraju se provoditi nakon rada s zidovima je iznad (na primjer, nakon lijepljenja pozadine), ali prije početka postavljanja postolja. Stručnjaci za popravak se preporučuju prilikom instaliranja gotovine, povlačenjem s pogrešne strane dizajna vrata za 5 mm i na takvoj udaljenosti za instalaciju.

Uglavnom stručnjaci preporučuju početak rada s mjesta na vratima. Treba napomenuti da su platfords na ulaznim vratima pričvršćena samo iznutra, kao što je često vanjska koja već ide spremna kao komponenta okvira vrata.

Funkcije i značajke gotovine

Ispisi daju gotovu sliku cijelog dizajna vrata. No, osim estetske destinacije, oni imaju niz drugih funkcija koje su također prilično korisne:

  • spriječiti ulazak malih čestica prašine i prljavštine u stambene prostore;
  • povećati svojstva izolacije buke cijelog dizajna vrata;
  • Sakrij skrivanje nedostataka građevinskih radova s ​​rubovima zida i struktura vrata.

Općenito, ako sažete, instalacija gotovine na ulaznim vratima ne zahtijeva previše napora ili bilo koje specifične vještine, a možete čak i bez visoko specijaliziranih alata. Glavna stvar je da je potrebno je točnost i savjesnost izračuna i piljenja u panelima.

Čitaj više