Stropni otvor

Anonim

Svrha stropnih otvora je jednostavan pristup komunikacijama kako bi se pratila kontrola (na primjer, ventilacija). Postavite takve otvor (ručke) Zadatak nije jednostavan i zahtijeva poštivanje mnogih uvjeta. Zanatska vrata su jedno od rješenja prikladnog pristupa komunikacijama za praćenje njihovog stanja i potrebno održavanje.

Stropni otvor

Zahvaljujući valovima, možete dobiti jednostavan pristup komunikacijama kako biste pratili.

U obvezni uvjeti u rasporedu stropna grotla uključuju:

  • Za ugradnju se koristi prikladna lokacija s jednostavnim pristupom otvoru;
  • Važno je da otvor nije vidljiv za druge i nije ometao cjelokupnu sliku stropnog premaza;
  • Sigurnost otvora također nije na posljednjem mjestu.

Prilikom popravka popravka važna točka je slobodan pristup različitim vrstama komunikacija: ventilacija, cjevovodni sustavi, električna oprema i drugi. Lukes u gipsanoj ploči instaliran ispravno ostaje potpuno nevidljiv za prividljivo stajalište. Dakle, na dizajnu i unutrašnjosti sobe, takav uređaj neće utjecati ako želite.

Stropne groths u stropnim strukturama gipsane ploče

Takozvana obnova trenutno ne može bez uporabe tehnologije suhe popravke, to jest, bez upotrebe gipsanih struktura.

Koristeći suhozid, lako možete ispraviti nedostatke zidova, izgraditi razne particije i opremiti prekrasne višeslojne stropove.

Stropni otvor

Nakon instalacije, otvori su vizionalno praktički nisu vidljivi.

Sve češće se koristi gipsboard ne samo u privatnim kućama i apartmanima, već iu raznim javnim institucijama i javnim zgradama.

Korištenje suhozičnih struktura osigurava sposobnost skrivanja pod oblogom iu interporalnom prostoru potrebne komunikacije (može biti ventilacija, električna ožičenja, vodovodne spojnice).

Članak o temi: eatters od motora perilice rublja s vlastitim rukama

Naravno, sve inženjerske komunikacije zahtijeva periodičnu kontrolu i održavanje, što znači da su potrebni prikladni i brzi pristup. Da ne bi slomili stil i dizajn stropa, ne pokvarite izgled prostorije, instalirajte posebne stropne (revizije) otvora. Ali Luke Luke glavni. A to se može lako uvjeriti.

Mnoge institucije i administrativne zgrade s gipsanim strukturama na stropu opremljene su lošim kvalitetnim otvorima, koji pokvare pojavu završne obrade i izgledaju prilično smiješno.

Stropni otvor

Svjetiljke montirane u Luke bit će izvrsno dizajnersko rješenje.

No, dizajn tajni (revizijski) otvori je vrlo zgodan i dizajniran posebno za uređaj "nevidljive" opcije za otvor. To je okvir aluminijskog okvira, umetnut i pričvršćen na suhozid iznutra uz pomoć vijaka, kao i vrata sakupljenih iz aluminijskog profila. Montaža vrata do okvira provodi se uz pomoć mini-petlja, koji su tako mali koji ostaju nevidljivi. Takve šarke omogućuju potpuno za 90 stupnjeva.

Baza vrata je uobičajena gipsana ploča. Dakle, kao i površina na kojoj se nalazi hatch suhozida, može se naslikati, ljepilo na toj pozadini i izložiti drugom završnom obradi. To je na štetu ove imovine da se otvor na stropu spaja s ukupnom površinom stropa i ostaje nevidljiva.

Moguće je odrediti mjesto otvora prisutnošću tankog proreza (1-2 mm) na stropu. Takav strop od sunca u suhozidu nije opremljen niskim okvirima niti brave ili drugim elementima za zaključavanje koji pokvare pojavu površine na kojoj se nalazi.

Stropni otvor

Otvor na zasun je jednostavan za korištenje i sigurno fiksiran u zatvorenom položaju.

Da biste otvorili takav otvor, trebate ga samo malo pritisnuti na njemu, točnije na njegovim vratima. Zatvaranje otvora se na sličan način otkrivanje, jednostavno pritisnite. Tajna zaključavanja otvora sastoji se od posebnog uređaja (brave), nevidljivog oka koji osigurava pouzdanu fiksiranje vrata u "zatvorenom" položaju.

Članak o temi: Laminat tretman nakon polaganja: Značajke

Revizorski otvor za suhozid montiran je dovoljno jednostavan. Standardni tip se može instalirati čak iu gotovom stropu.

Proizvode se kompletni otvori dva glavna modela. Prva opcija je "standard", pogodan za ugradnju gipsanih struktura. Druga opcija je "Kontal", njegova je svrha instalacija zida izrađenog od različitih zidanih materijala.

Luches ispod gipsane ploče: Materijali i alati

Stropni otvor

Za montažu otvor, trebate: vijci, spatula, rulet, razina, slagalica, odvijač.

Kao i svaki drugi dizajn, stropni otvor u gipsanoj ploči za njegovu instalaciju zahtijeva određene materijale i alate, kao i vješti ruke. Potreban popis uključuje:

  • kit;
  • vijci (imaju vršilicu);
  • olovka;
  • kit nož;
  • razina izgradnje;
  • rulet;
  • odvijač;
  • Lobik.

Građevinski proces suhozida

Instaliranje otvora u suhozidu, potrebno je slijediti sljedeći postupak:

  1. Na stropu od gipsanih ploča planiramo uz pomoć trga i razinu parametara buduće rupe. Duljina i širina moraju biti 12 mm više od veličine samog otvora. Na primjer, zauzimamo se s dimenzijama od 600 na 400 mm, što znači da će veličine rupe biti 612 za 412 mm.
  2. Navedena rupa mora biti izrezana.
  3. Vrata iz otvora moraju se ukloniti i položiti vanjski okvir u rupu. Napravite poravnanje okvira i fiksiranje pomoću stezaljki. Tada morate osigurati okvir vijcima koji imaju vršicu kao savjet. Vijci se nalaze dva na svakoj strani ako otvor ima veličinu od 400 na 400 mm i tri vijka za otvor s velikim veličinama.
  4. Uz pomoć kitskog zatvaranja šavova koji se formiraju između GLK i vanjskog okvira. Stavite poklopac odvojeno. Postavite poklopac u okvir.

Sljedeće karakteristike mogu se pripisati neospornim prednostima tajnih stropnih otvora:

  • Kada instalirate ostaju nevidljivi i izgled stropnog premaza ne pokvari;
  • Kada ih koristite, očuvana je mogućnost cjelovitosti obrasca za završnu obradu;
  • posjeduju svojstva vlage i izolacije buke;
  • Osigurati jednostavan pristup komunikacijama za praćenje i održavanje.

Članak o temi: Kako kupiti unutarnja vrata jeftino? Savjeti majstori

Uređaj vrata poklopca osigurava njihovo pouzdano pričvršćivanje. Luka vrata izrađene su od materijala koji ne mogu koroziju i deformaciju.

Čitaj više